24-25/4

Igår och i förrgår var klassen till Uppsala på 2 etikdagar :)
Vi skulle även möta veterinärstudenterna.

På tisdagen begav vi oss till Uppsala vid 6.45 och kom fram vid 11.00. Eftersom vi låg lite före i planeringen (vi skulle egentligen komma fram vid 12.00) så åkte vi upp till domkyrkan och tog oss en titt :)
Sedan åkte vi ut till Ultuna, åt lunch och hade vi två föreläsningar:
  1. Buntband istället för kirurgisk tråd vid kastration av tik
  2. Ekvint metaboliskt syndrom

Efter föreläsningarna fick vi en rundvandring på UDS, både på häst och smådjur och vid 17.00 skulle vi äta middag med veterinärstudenterna. Jag blev dock lite besviken på middagen, för den var inte särskilt uppstyrd... Ingen hälsade oss välkomna och alla satte sig som de vill, vilket inte möjliggjorde för att "lära känna varandra". Så det var lite synd.

På kvällen åkte jag sedan till Levi och sov där :)

 

På onsdagen åkte jag med bussen från Levi 07.10 och mötte upp vår skolbuss utanför vandrarhemmet vid stationen och åkte med den ut till Ultuna vid 8.00. Väl där ute började själva etikdagen med några småföreläsningar och sedan var det dags för lunchmacka och diskussioner i mindre grupper. När vi diskuterat färdigt i smågrupper hade vi en paneldiskussion så både elever och föreläsare kunde vara delaktiga.

Det var en bra dag med lite minus för all fokus på veterinärerna. Det var endast en föreläsare som pratade strikt till oss... Samt att alla har väldigt svårt att komma ihåg att vi heter Djursjukskötare och inte Djursjukvårdare >.< Jag tycker det är lite tråkigt! För jag tror inte att veterinärerna skulle vilja bli kallade för "djurdoktorer" eller liknande bara för att folk vägrar lära sig vad de heter. Man tar dessutom lite illa upp, precis som när folk kallar en för ett annat namn för att de inte kommer ihåg vad man heter...

Det var även lite tråkigt att så många veterinärstudenter satt och pysslade med annat under föreläsningarna då de tyckte att det var onödigt att vara där. De sa även att de inte hade varit där om det inte hade varit obligatoriskt...

Aja, i stort sett var det bra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0