Sista Oktober :)

Idag har vi varit ut på promenad i det fina vädret :)
Det tar dock inte så lång tid att ta sig runt Skara ^^
Så vi kom ganska snart tillbaka in till knaskatten som trivs i rampljuset ;)







Nyfiken i en strut! Linslusen min :p
Hon var väldigt nyfiken på kameran & kom lite för nära ;)



Helt slutkörd blir man när man är ett busfrö ^^

Mamma & jag var sedan till Lai Thai och åt middag idag :)
Det var mycket gott!! Och rejält mätt blev man :p





Lai Thai i dagsljus :)

Ska umgås med mamma nu, som för tillfället pratar i telefon med moster Annika :) Vi kanske kan spela spel eller något tills filmen på 4:an början ;)

Men... vi hörs!
Gonatt! <3

Avslutat medlemskap

Nu har jag avslutat mitt medlemskap i en viss klubb som jag inte ska nämna vid namn... Det är en viss nördfaktor på det och alla behöver ju inte veta precis hur nördig jag är egentligen ;) Men nu är det i alla fall gjort och jag är mer "vuxen" ^^ haha

Har ju dessutom avslutat en annan prenumeration för ett tag sedan som också har en viss nördfaktor stämplad över hela sig ^^ Menmen, är man nördig så är man! Inte för att jag bryr mig :p Gillar man det så gillar man det <3

Ska gå & borsta tänderna nu, så jag och mamma kan ut & gå eller något :p
Kram

Hej!

Det är roligt att ha mamma här, synd bara att inte Pappa, Johan & Selma kunde komma också ^^
Idag har jag ledigt från skolan, varför vet jag inte riktigt, det kan vara för att det är Alla helgons i helgen, men det gör ju inte automatiskt idag till en röd dag, menmen... Jag klagar inte ^^ Tyvärr så är det tråkigt väder, Sveriges England som sagt.

Theo är lite jobbig på matfronten för tillfället... Hon äter dåligt :( Och hon är ju redan mini och behöver ju inte precis bli mindre... Jäkla tjejkatt med kroppsnoja ^^ Man kan ju nästan tro att hon bantar och tänker på figuren! Haha

Aja, ska snart gå & duscha och sedan får vi väl hitta på något. Och så måste jag nog plugga lite idag, lite varje dag är bra, så blir det inte så stressigt inför provet på fredag. Jag har i alla fall lämnat in hemtentan redan (den skulle vara inlämnad senast på måndag morgon) och det känns skönt ^^



Jag & Skruttkatten i Söndags <3
Mattes bebiskatt...

Puss!

Idag får jag besök igen :p

Idag kommer mamma hit och stannar i en vecka ^^ Roligt :p
Ska hämta henne på stationen klockan 14.47, och hon tror att jag ska glömma henne ^^ Sällan! Jag kan väl inte glömma att hämta min mamma ;)

Nu ska jag gå & borsta tänderna, har PBL-möte vid 9, vi ska avsluta det sista fallet för i år ^^

Kram

Kattmassage

En kurs i kattmassage önskar jag mig!! Det skulle vara välgörande för Selma (särskilt för henne), men även för Theo såklart. Och nu har jag ju en medgörlig katt att öva på ^^ Hittade några enkla massageövningar på katt och Theo låg bara och kurrade medan jag masserade på ;) Vet inte om jag gjorde rätt, men hon verkade tycka om det i alla fall :P Fast vad gillar hon inte liksom?? Bara man rör vid henne kurrar hon ju ^^

Sötnöt <3

Hon gillar Levi också ^^ Såhär mysigt hade hon i hans knä i helgen:



Nu ska jag återgå till Hemtentan efter denna lilla paus ;)
Hörs!



Nyttig (haha, jo tjena) lunch ^^

Lunchen idag var nog bland det onyttigaste jag ätit till lunch ^^ Jag åt 2 av de (dessert)pannkakor som Levi stekte i helgen, och åt de med choklad-grädden och nötterna han mixat. Mums, men ej nyttigt... Får se hur länge man håller sig på det, men det måste ju ätas upp också...

Känner mig så dålig om jag måste slänga något. Vill inte slösa :(

Nu är det dags att börja på hemtentan ^^
Puss <3

Tavlan

Glömde att lägga upp bild på tavlan i söndags,
såhär blev det:



Ser dock lite tomt ut fortfarande, men det var ett steg på vägen till ett lite mer hemtrevligt hem. ^^

Kram

Tjaa - Träning snart...

Just nu sitter jag med katten i knät och börjar göra mig redo att gå & byta om till träningskläder.
Jag har idag genomlidit föreläsningar mellan 10 & 16, som varken var roliga, intressanta eller förståeliga. Jag tror inte att någon i klassen fattade riktigt vad hon pratade om... Vilket känns helt värdo! Menmen, nu är det över i alla fall och jag har hunnit äta middag, gosat med katten & tagit mig en titt på hemtentan och kommunikationsuppgiften.

Nu ska jag gå & pigga upp hjärnan med lite Core-träning ;)
Puss <3

Skola - tillbaka till vardagen

Nu är allt som vanligt igen... Ensam med katten. Tråkigt men sant. Nu väntar jag bara på nästa besökare ;) Yay, besök är kul, det livar upp vardagen något, vilket alltid är kul. Särskilt när vardagen är tråkig och grå, i Sveriges England - Skara!

Sade i alla fall hejdå till Levi i morse :( Sad moment... men vi ses ju en längre stund vecka 47 igen, man får tänka så, även om det är svårt att se så ljust på det hela tiden... Den här helgen kändes som det ska vara, som det var förut och som det borde vara. Men snart, om något år, kan det väl bli så på heltid igen. Hoppas jag.

Vill vara hemma igen :) Tyckte att denna utbildning kunde ligga närmre huvudstaden... Det hade varit perfekt, men nu är det som det är och det är ingen idé att misströsta. Jag väljer att kvotera en skön person: "Det löser sig!".

Sant, sant.

Jaja, ska ta och göra något mer på denna lunchrast, som jag inte cyklat hem för att äta på. Tyckte att jag inte var hungrig nog för att cykla hem. Ja, jag blev lat. (Plus att det kändes tråkigt att cykla hem till en lägenhet som inte varit så tom den senaste tiden... Katten tar inte så mycket plats liksom.)

Bye

Foton, & snart, en tavla är uppe på mina väggar ^^

Det här är vad jag fått upp på väggarna mina än så länge:







Har alltså bara en tavla kvar... Behöver mer väggdekorationer helt enkelt. Så det är en sak jag önskar mig!
Ska nu plugga vidare på min PBL :) Det går framåt, sakta men säkert.

Kram

Igår - 24/10

Igår så pluggade jag & Levi på förmiddagen och sedan så tänkte vi att vi skulle sätta upp lite tavlor och så, men det gick inte så bra utan verktyg så vi gick till Coop Bygg för att införskaffa några, jag måste ju ändå ha lite själv. Man vet ju aldrig när det behövs. Så jag köpte en hammare, storlek "tavel/foto-upphängning" - alltså inte jättestor, och ett set med skruvmejslar.



Köpte även 2 mappar till alla papper vi får i skolan & ett par vinterskor (från barnavdelningen).





Efter att vi bankat upp "alla" foton/tavlor utom en, så gick vi bort till "Da Vinci" - som för övrigt serverar asiastisk mat :/ Mysko namn... - och åt en jättegod och inte jättedyr middag ^^ Mums!
Efter det kom Louise över vid 20 och vi åt de goda dessertpannkakorna som Levi lagade och snackade om allt möjligt till klockan 2 då hon gick hem över fotbollsplanen och längdhoppningsgropen igen ;)
En Bra & Mysig dag! Dock så bjöd den inte på något vidare bra väder, och det gör tydligen inte den här heller :(

Menmen, nu ska jag snart gå & äta nytillagad risgrynsgröt ^^ Det börjar lukta gott ifrån köket :P
Puss <3

Middag med sällskap - 23/10

Igår var det som vanligt och Levi lagade middag.
Det blev stekta fläskkotletter med tomat/bacon-röra och ris ^^ Gott!!



På spisen vid tillagningen ^^



Upplagt & färdigt att ätas :P

Vi gjorde sedan en äppelpaj med havregryn och åt det tillsammans med glass :P



Den färdiga pajen ^^



Upplagd & färdig att ätas tillsammans med glass & hallonsoda :)
Jättegott <3

Ja nu måste jag återgå till pluggandet :)
Bye!

Paaaaaaaj!!

Nu står pajen i ugnen och stereon spelar Cornelis ^^ Fredagsmys!! :P
Lägger upp bilder på dagens middag & efterrätt senare :) Gott var det till middag och jag tvivlar på att det är något annat än gott till efterrätt ;) Mums!!

Snart är det dags att plocka ut pajen, och till den blir det vaniljglass och en timma av "Psych" med Levi och Theo ^^

Hörs!! <3

Middag med sällskap - 22/10

Igår lagade jag maten ^^ Idag är det Levis tur ;)
Back to normal liksom!! ^^ Haha



"Min" Middag igår ^^
Mums säger jag!



Trevligt sällskap <3

Nää, nu ska jag hålla kocken sällskap ^^
Puss!!

Besök ^^

Snart får jag besök!! Ska gå till buss-stationen vid typ 16 och möta Levi med bussen 20 över ^^
Yay! Äntligen kommer någon och hälsar på :P

Så nu har jag städat färdigt. Har dammsugit och skurat badkaret + diskat, ska bara plocka in disken också och slänga ut sopor och pappersinsamlingen, men det tar jag på vägen till buss-stationen sedan ^^

Just nu sitter jag och skriver i betydelsen för orden på en ordlista till nuvarande kurs, skoj, skoj! Har dessutom lånat en bok på biblioteket för en uppgift i Kommunikation & Rådgivning som vi fick idag, men som inte ska lämnas in förrän 4/12 och diskuteras 17/12. Men jag måste ju hinna läsa boken ;)

Aja, måste jobba på nu :)
Kram

Tvätt!!

Idag har jag tvättat och tvättat, och tvättat, och tvättat... Massor har jag tvättat! Mellan 12 & 17 har jag tvättat 3 veckors tvätt... Puh! Jobbigt värre. Det blir lite enformigt att springa upp och ner till tvättstugan hela tiden.
Det blev i alla fall en hel IKEA-kasse plus 2 jackor.



Jag har dessutom skrurat badrummet, hängt upp nya handdukar, renbäddat och tömt, skurat och fyllt på ny sand i Theos kattlåda. Då ska jag bara lägga in alla kläder, dammsuga och så imorgon innan Levi kommer ^^ Vet inte vilken tid han kommer eftersom han ska ta sista-minuten, men jag lär ju i alla fall ha tid på mig att städa det sista ;)

Ska plugga vidare nu. PBL'n är lite knepig denna gång :/
Bye!

Vårrullar & Luciatåg

Ja, inte på samma gång i alla fall. Men jag åt vårrullar till middag:



Mums!!

Sedan var jag på Luciatågsmöte. Det ska börjas tidigt ^^
Ska bli mysigt att sjunga lite luciasånger snart och få lite julstämning <3



Dagens Theo-bild ^^
En riktig snygging <3

Puss <3

Core :)

Idag så var jag på mitt första core-pass på F&S ^^ Vi får se hur min mage mår imorrn :P Det kändes som om det gav något ;) Och det är ju alltid kul!

Ska gå och läsa lite mer om allmän patologi och djuretik nu ;)
Gonatt! <3

Ny kurs

Idag börjar vi med en ny kurs i skolan :) "Grundläggande sjukdomslära och Farmakologi" - Har första föreläsningen i eftermiddag 13.00 - 16.00. Får se vad den handlar om, på schemat står det bara grundläggande begrepp, och hon kan ju inte precis bara stå och rabbla ord ^^
Känns lite trögt att ha en föreläsning på eftermiddagen bara... Jag har hellre en på endast förmiddagen ifall det bara ska vara en/dag. Då kommer man igång bättre. Dessutom hade jag inget speciellt att göra nu på förmiddagen då vi avslutade förra kursen i och med provet i fredags och börjar på en ny först i eftermiddag... Har förstås PBL'n, men jag tror jag är så gott som färdig, hittar inte så mycket mer svar. Ska i alla fall leta lite till, annars tror jag att jag är färdig för den här gången :)

Hörs senare!

Invigning av ugnen ^^

Idag har jag använt ugnen för första gången
(mamma använde ugnen helgen de hjälpte mig att flytta ner, men jag har inte använt den själv förrän idag ^^)



Ugnen håller på att värmas upp



Det gick bra, inga olyckor ;) Haha



Och så här blev min middag! Gott!
Currytonfiskröra & sallad i minibaguette och te.

Åter till PBL'n ;)
Puss

Söndag igen

Tiden går fort! Har gått en Skara-promenad igen och passade då på att kila förbi Coop och handla mjölk, smör, bröd och halogenlampor (Finn ett fel med den basala shoppinglistan (; ). Har även bytt den trasiga lampan i badrummet, så nu är det tip-top igen :)

Just nu sitter jag bara vid datan och surfar, men ska ta tag i PBL'n om ett tag ;)

Kram <3

Selma Fia Aurora Isabelle

Matte saknar sin lilla tjockis ^^
Det är stor skillnad på min lilla och min stora tjej!

Selma Fia Aurora Isabelle
27/3 2002

u: Isabelle
e: ?













Hon har lätt en skön stajl ;)

Speciella är de båda :P Men Selma kommer alltid vara min första <3

Jag
Anna Matilda Birgitta


<3

Semlan
Selma Fia Aurora Isabelle
&

Theo
Theodora Elleonora Isabelle

=

För alltid!

Louise och min briljanta idé - i teorin i alla fall ^^

Louise och jag har kommit fram till att det är skandal att det är så jäkla dyrt att åka buss i Skaraborg, och även lite varstans annars, är det inte meningen att man ska tjäna på att åka kommunalt? Svaret på det är tydligen ett rungande nej! Om det t.o.m. är dyrare än i Stockholm i mitt fall, & Helsingborg i Louises fall (där man innan klagade på att det var dyrt) gör det hela etter värre... Suck!
Vi räknade ut, med lite snabb överslagsräkning/huvudräkning, att det var ca 10 gånger dyrare att åka buss än bil! Skandalöst! Och hade man åkt bil (en som inte var en riktigt bensinslukare då'rå) hade det inte kostat mycket mer än ca 20-30 kr i bensinkostnad, splittat på två = 10-15 kr vardera! Hmmm...
Därför kom vi fram till att vi borde adoptera en bil tillsammans ^^ Ha delad vårdnad om en liten, pålitlig sak som kunde ta oss till "stan" ibland, affären för storhandling (som är ekonomiskt bättre än småhandlande hela tiden), övningar, eventuella hästar, grönområden och eventuellt någon resa hem. Istället för att behöva förlita oss på *busshelvetet* som inte går så ofta och som är dyrt som sjuttsingen. Det skulle dessutom berika våra liv med upplevelser och skona våra unga, sköra ryggar från skador vid bärande av tunga matkassar! Haha, skämt åsido ;)

Idén förblir antagligen bara en dröm, men det var en rolig idé tycker jag :)
Och Ni som känner för att donera en fungerande bil till två studenter kan höra av sig till mig ;) Haha

Kram

By the way

Förresten så har jag och Levi varit ihop i 46 månader idag! <3
Snart är det fyra år baby!

Levi + Anna
Since 17/12 2005


För länge sedan, på Sjöbergska!!
26/4 2006

Idag - En dag i "storstan"

Idag så besökte jag och Louise "storstan" (Anna kunde inte följa med då hon skulle åka hem idag). Det var dock inte så mycket att se... Köpte en julklapp till Levi i alla fall, det var all julshopping som jag fick gjord...
Åt oxfilépasta på "Rhodos" (de tog rikskuponger!) Yay! ^^
Mums!



Utsikten från vårt bord



Min stora cola & Louises lite mindre vatten :/



Lite klubb-känsla över restaurangen :)



Mitt trevliga sällskap ^^

Efter Skövde-rekognoscerandet, så bar det av hemåt igen. Det är väldigt dyrt att åka buss i Skaraborg... Dyrare än i Stockholmstrakten (det kostade sammanlagt, för mig som ungdom, 100 kr!). På buss-stationen mötte vi Anna som precis skulle hoppa på bussen :) Jag hoppas allt går bra för henne hemma nu!

Sedan spelade jag och Louise hästmonopol hemma hos mig till typ halv åtta. Jag vann Levi ;)
Och nu sitter jag här och fibblar...
Japp, lyssnar på musik och allmänt surfar på nätet med katten i knät ^^

Ska kila nu!
Puss

Igår ^^

Igår var det slödag efter tentan fram tills ca 20, då jag infann mig hos Louise med Anna. Vi pratade om allt möjligt vettigt och ovettigt ^^ Haha, jag ska nog inte riktigt berätta vad vi pratade om (och illustrerade), sjuk humor har vi i alla fall :P Men kul var det!
Klockan 22 var det dags för Sex and the city - the movie :P Den var bra :) Hade ju bara sett halva innan... Och efter det stannade jag hos Louise till ca 3 och pratade om allt möjligt med henne och Anna.
Mysigt!

Maine Coon

Min sötnöt till katt ska ju vara hel eller en del Maine Coon på mödernet så jag kollade upp rasen lite närmare... Lyssna på det här:
Utseende:
  • "Maine coonen är en robust och storväxt kattras" - Njae, Theo är ganska fnuttig...
  • "De utvecklas långsamt och är inte färdigvuxna förrän i femårsåldern" - Det kan jag tro på.
  • "Honorna brukar väga runt 3,5-6 kg" - Theo är nog en sådan där 3,5:a, om man ser till hur hon ser ut nu och hur hennes mor ser ut.
  • "Den har stora ögon och öron och ser och hör sina byten bra" - Stora ögon - Check! Stora öron - Njae, Selma hade mycket större öron!
  • "Tassarna är stora, runda och välpälsade" - Stora? - japp, runda? - japp, välpälsade? - beror på vad man jämför med, men ja skulle jag väl säga...
  • "Svansen är lång, minst lika lång som kroppen från skulderbladen till svansroten, och yvig" - It sure is! Lång är den helt klart! Yvig? - ja det med!
  • "Den har även kortare päls på huvudet, skuldror och ben" - Jaadå!
  • "Rasen ska också ha tofsar på öronen" - Inte lika stora som Stures, men lite tofsar har hon.
  • "En egenart hos Maine Coonen är att de ofta har polydaktyli" - Inte hon men bakåt i ledet finns det.
  • "Maine coonens päls är silkeslen, halvlånghårig och tovar sig sällan" - Stämmer!
  • "De ska gärna ha krage och pälsen är längre under magen och runt bakbenen" - Jo.
  • "Lång kropp" - Helt klart!
  • "Lätt rundad panna" - Japp!
  • "Höga & välmarkerade kinder" - Jo, det har jag lagt märke till.
  • "Vältofsade mellan tårna" - Låter skojigt, "Vältofsade" ^^, haha, japp.
  • "Honorna är proportionellt mindre än hanarna" - Mycket troligt...
Temperament:
  • "Till sättet sägs maine coonen vara rätt hundlik" - Det tycker jag minst sagt att hon är! (Förutom fullständig lydnad... Hon är en lika bestämd dam som sin matte, kan man ju milt utrycka det...)
  • "De vill alltid vara med överallt och se vad den övriga familjen har för sig" - Absolut!
  • "Det är ganska vanligt att de skaffar sig en "favorit"matte/husse som den tyr sig extra till, men de är i allmänhet snälla och trevliga mot alla" - Tycker jag stämmer in bra. Mycket social sötnos <3
  • "En maine coon har ofta lätt att komma överens med andra djur, både hundar och andra katter" - Haha, absolut! Går bra ihop med hundar (men har man bott med en social och go Rottweiler så kan man väl inte tro något annat) och fattar inte när andra katter inte vill vara kompis med en!
  • "Ett roligt särdrag hos maine coonen är att den förutom det vanliga jamandet ofta använder sig utav ett kvittrande "brrrp", vilket man ofta hör när de är busiga eller då de är ömhetstörstande och vill ha kontakt" - Hahahahahahahaha!! :D Precis!! Så låter hon ;)
  • "Maine coonen har ofta en förkärlek till vatten och leker gärna med vattenskålen" - Och badkaret, och handfatet, och diskhon (så fort hon hinner smita upp utan tillåtelse)... Vattenälskande katt helt enkelt.
  • "De krafsar ofta brevid sin vattenskål/matskål" - Mmmm.

Sedan så kanske jag har hittat vad hennes färg kallas. Vanlig sköldpaddsfärgning har hon ju inte (jag är inte så förtjust i den färgen heller), men det fanns några speciella varianter...
Följande är lite lika henne tycker jag, särskilt den längst upp till vänster (teckningen på den är väldigt lik henne) ;)

  • Blåsköldpaddtabby-vit

  • Blå sköldpaddtigré skulle kunna vara en möjlighet, just den här katten är mer vit än Theo, men om man tänker på att hon faktiskt har lite ränder i pälsen så kanske hon är tigré - tror dock mer på tabby-alternativet här ovan.


Så, det var ännu ett inlägg om min lilla snutta ^^ Men gillar man inte att läsa om henne får man läsa någon annan blogg ;)
Puss <3

El

Idag har jag fått första elräkningen, som e-faktura också, miljövänligt och bra. Den var dock bara för september, men jag antar att det kommer vara för varje kvartal sedan och då så får jag väl en i början av Januari för de sista tre månaderna det här året.
Elbolaget hade beräknat (efter vad förra ägaren lade på el) att jag skulle ha en månadskostnad på ca 279 kr/månad och jag, mamma & pappa hade beräknat på ca 250 kr/månad. Gissa vad jag hade!

221 kr ;) har förbrukat 117 kWh tydligen... är det mycket?

Det är ju bra om det håller sig så i alla fall, för jag har ju inte precis slösat på el, har inte tänt en massa lampor i onödan pappa ;)

Kram

Äntligen över!





Snart är det lugnt för en stund igen!

Just nu:
  • Vanligt plugg
  • Vara PBL-ordförande
  • Tentaplugg - Det får räcka nu, tror jag ^^ (men känner jag mig själv rätt så kommer jag i alla fall titta på det igen...)
  • Skriva Tenta - Imorgon smäller det!!
Sedan är det helg!!! Och då ska jag:
  • Städa! - Har skjutit upp det till efter tentan, för att prioritera rätt och inte göra allt på en gång (som jag vill och vanligtvis gör)
  • Träna mellan 17.15 & 18.15 med Anna på F&S, om jag är frisk nog :( (vill, vill, vill!!)
  • Infinna mig hos Lousie på fredagen klockan 20.00! ;) För allmänt skitsnack ^^ och "Sex and the city - the movie" 22.00
  • Det var snack om att åka till "Storstan" (aka. Skövde) och traska runt lite och titta i butiker i helgen, hoppas det fortfarande är på ^^ har ju bara sett Skövde ifrån bussfönstret och det enda jag är familjär med är tåg/buss-stationen ;) t.o.m. Theo vet ju hur den ser ut, så det är inte mycket att hänga i julgran!

Yes, internet!!!

Ja mitt internet dog för en stund mitt på dagen och det är ingen hit när mycket av informationen från skolan ges över internet! Datorn kunde heller inte diagnostisera felet och jag kunde inte hitta någon sladd eller dylikt som inte satt där det skulle... Så jag fick panik ett tag, men tänkte att det kanske är något som inte har med min dator och modem att göra utan med själva "utskicket" av internet eller vad man nu ska säga...
Så jag tänkte att jag kunde ju vänta och se om det händer något, och det gjorde det! Yes!

Nu när jag är uppkopplad så kan jag ju berätta att idag har det varit endast instudering på schemat. Har tränat med mina egenritade mindmaps och sedan så tog jag en promenad och rekognosceringsrunda för att se exakt vart stadshotellet (där vi ska skriva tentamen imorgon) ligger och vilken ingång som är till festsalen. Passade på att stanna upp vid någon solig bänk ibland och läsa lite ur "klinisk mikrobiologi".

Hoppas min tenta imorgon går bra :) Det känns som om nivån inte kan vara alldeles för hög när det bara är 1,4 hp och vi endast har hållt på med kursen i ca 1 & ½ vecka... men det återstår att se. Tycker inte att jag borde behöva oroa mig allt för mycket i alla fall ^^ man kan ju inte påstå att jag inte har pluggat, eller att jag inte fattar något. Det borde ju vara ett gott tecken! Dock så är vår lärare och "kurslitteratur" lite oense i vissa frågor och det gör det lite förvirrande, men hon sa ju att det inte skulle vara detaljfrågor, och då får man väl hoppas att de detaljerna inte ingår i provet :P



Lugn & skön promenad med vackert färgade träd <3


Ska försöka ta det lite lugnt ikväll och inte försöka trycka in något mer, för det känns som om det bara skulle bli fel då :)
Puss <3

17/11

Nu har jag bokat en resa hem!
Har ju ett bra schema v.47, så jag kan vara hemma lite. Åker på tisdagen klockan 17.47 ifrån Skara och kommer till Stockholm 20.50. Åker sedan tillbaka på söndagen, men det får bli en sista-minuten-biljett, för söndagens biljett var inte så billig som biljetten på tisdagen... Den kostade bara 118 kr ^^ Yay!!

Så måste jag kolla upp biljetter för helgen då Levi fyller år... Det kanske får bli en sista-minuten både fram och tillbaka... För det var dyrare att åka på en fredag (Daah!).

Mat var det ju, ja... Nu måste jag faktiskt gå och äta, håller på att svälta ihjäl -.-
Bye!

Kurslitteratur, skoltröja & Levis födelsedagspresent

Idag har jag fått hem en del grejer:

  • Skoltröja

Mycket mysig & specialgjord för oss som började i år ^^

  • Kurslitteratur - Grundläggande sjukdomslära & Farmakologi






Plus att jag då fått hem Levis present också ^^ Men den lägger jag inte upp någon bild på!! Det skulle ju vara korkat ;)

Ska nog ta något att äta nu... Och sedan plugga, inför tentan på fredag...
Ciao!

Sovkompisen min <3

Igår var Theo en mycket snäll sovkompis ^^
(Ni får ursäkta att jag ser mongo ut, men jag försökte faktiskt sova ^^)



Så snäll & en riktig sömntuta ^^


Middag

Nu har jag precis ätit upp de sista resterna av Lousies goda
köttfärssås och pasta ^^
Mums!


Darling <3

Miss my darling boyfriend!

Men snart så ses vi igen ^^
Längtar!!
<3

Tosdagen den 22:a kan komma fort tycker jag!!
Ska bara genomlida vanligt plugg, att vara PBL-ordförande och en tenta först ^^ Men det löser sig, som Niclas brukar säga, och det går fort! Det har gjort det hittills i alla fall.
Puss på er alla!

Seeeg och kall söndag...

Hallojsan!
Den här dagen går seeeegt, men det kan bero på att jag själv är lite seg...
Är nog på väg att bli förkyld om jag inte ser upp, har lite ont i leder efter hopp-och-skutt-gympan på F&S, är allmänt frusen och har inte sovit ordentligt. Att jag inte har sovit ordentligt beror på mina mongon till grannar!! (sorry där hemma, eller egentligen inte sorry för det är inge synd om er ^^, men mina grannar här är värst!!)
Vi tyckte/tycker att de i Jakobsberg börjar tidigt, men här...! Jaaa, de ... För det första så hade de fest igår, så det dånade Dolly Parton's "9 to 5" bl.a., på högsta volym när jag skulle sova vid 12! Och sedan så vaknade jag klockan halv 5 (JAAA, halv fem!!) av att de bråkar igen!!!!! :@
De kan inte bråka endast verbalt heller utan måste slänga i dörrar, banka i golv och väggar och allmänt väsnas + att de skriker på varandra och har fullt krig där uppe och tjejen stortjuter, varvat med hysteriska skrik och sedan skriker hennes kille som en J***a sergeant och jag tror fan att de slåss också...
Suck säger jag bara.
Jag tror Theo satt och tryckte någonstans och fattade nog inte alls varför det lät så mycket mitt i natten då det annars är ko-lugnt.

Aja, så jag är i alla fall sjukt seg idag...

Men jag var på tömkörningskursen och det var intressant. Han förespråkade ej longering, så man får väl ta och prova tömkörning på Comedy någon gång, om man har turen att få tillfälle till det :)
Saknar skrutten!
Våra fredagar var bäst! Jag, mamma & Comedy <3

Efter tre timmars frysande i Hästklinikens ridhus blev det en kopp te och lite choklad i soffan framför mikrobiologin och "The City" på MTV. Mys!



Har såklart haft sällskap av sötisen <3

Såhär gullig var hon imorse när jag försökte borsta tänderna:



Man ser här att hon är lite brun/grå bakåt på kroppen & svansen ^^
Cooling <3



Min dag, so far!
Hörs kanske senare!
Bye <3

Årets första julklapp

Nu har jag beställt årets första julklapp! Den är till mamma :) Jag tänker inte säga vad det är, för jag vet att du läser ;) Det är bäst att vara ute i god tid, för det skulle ta ett tag för den att komma också...


Då var det lättaste avklarat :D Tjejer är mycket lättare att komma på saker till, särskilt om man känner dem. Vad vill Pappa, Johan och Levi ha, eller vad skulle vara en bra present? Hmm...
Tål att tänkas på, men jag har ju lite tid på mig ^^ Man måste ju dock vara ute i god tid när man bor i Skara, för de har ju inte så mycket affärer här, så det kan behöva beställas för att man ska få tag i rätt grejer...

Ska klura vidare på det
Puss!

Baaaaad

Bada är mysigt ^^ Särskilt med ljus, och med sällskap är det såklart bäst <3
Hade pluttkatten med på kanten, hon tog dock lite avstånd från ljusen.
Smart tycker jag.



Ibland är mörkret trevligt, men då får man involvera i alla fall lite ljus <3

Oväntat, men trevligt, samtal ^^

Idag så fick jag ett ganska oväntat samtal. Tänkte när det ringde att "den där ringsingnalen har jag inte hört på länge" (har olika för olika personer). Då var det Niclas som ringde ^^ Mucho nice!
Vi pratade i nästan en timma. Han var på väg till en lumparkompis i Eskilstuna :) Skulle tydligen festa gärnet, ovanligt, haha ^^ Han har ju för fasiken permis varje helg ;)
Menmen, trevligt att höra av honom, blev förvånad bara att han hörde av sig först och inte jag :P Tänkte faktiskt förra helgen att jag skulle höra av mig, så jag kan lura hit honom någon helg framöver ;)
Han är rolig han, en bra vän. Kul att prata ett tag och få höra vad om hänt sedan vi hördes sist.
He made my day so far <3

Men nu ska jag gå & ta ett mysbad :)
Puss

Höst

Nu är hösten verkligen här och den är helt okej så länge det är fint väder och det sitter lite löv kvar på träden. Det är när det är sådär kalt, kallt och blött som det blir tråkigt...

Bilder från ännu en promenix:





Mysko larv ^^













T.o.m håret är höstigt!





Vattentornet i fjärran





Fint stenhus



Gulligt litet trähus



Gullig liten gård mitt i bostadsområdet ^^













Här bor Louise :) Gulligt litet hus

Nu är det nog dags att repetera lite mikroorganismer ^^
Höres!

Nya fönster och balkongdörr ^^

Den 16:e Oktober ska de börja att byta fönster och balkongdörr i min länga
(min port är sist).
Har tittat på de andra som fått sitt bytt redan och det verkar bli snyggt :)



Och så ett par svart persienner på det ^^ As-snyggt!

Trevlig kväll =)

Nu har Louise precis gått hem efter vad jag tycker var en mycket trevlig kväll ^^
God mat & Gott sällskap, det uppskattas! Louise lagade sin variant på Köttfärssås med pasta och det var mycket gott :) Nu har jag tre varianter ^^ mammas, Levis och Louises :P

Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas att katten hänger på!
Godnatt! <3

Friskis & Svettis Skara

Idag har jag kört mitt första medelpass (Fredagsmix 17.15 - 18.15) på Friskis & Svettis i Skara ^^ Fick mitt kort fixat också när jag kom dit, så det var ju skönt ;)
Så nu är jag hungrig, bara väntar på Louise som ska komma över, vi ska laga mat tillsammans :)
Höres! <3

Mysig Höstpromenad

Tänkte att jag skulle ta tillvara på det vackra höstvädret och gå ut medan det fortfarande fanns dagsljus :)
Passade då på att fota lite.
Skara kan vara väldigt vackert...























... och mycket änder fanns det tydligen också





... Och så lilla jag ^^



Utrustad med nya mössan, mp3 och tumvantar i höstvärmen ^^

Fin i pälsen

Kissemissarna blir så extra fina när de badat ^^
Tycker ni inte?



Mattes lilla gull <3

Blöt misse

Idag så var jag tvungen att bada klantkatten,
då hon ramlat ner i papperskorgen i badrummet...
Det gick bra, men hon såg ut om en blöt råtta ^^



Så ynkligt liten ^^ Hon väger ju bara 1,5 kilo och är 4 månader...
Enligt måttabellen på hennes kattunge-mat så ska de i hennes ålder väga
1,8 - 2,8 kg!
Snutte!

Får göda den här katten och banta den andra :/ Gud vad de ska vara olika!

Maaaaat

Idag har jag lagat köttfärssås och pasta á la Levi (nästan i alla fall ^^). Kände mig stolt, då det blev godare än vanligt :)



Mitt fina nya glas passar till underlägget ;)

Har idag haft PBL i skolan på förmiddagen. Jag var den som skrev på tavlan och som tur var så kunde alla läsa vad jag skrev ^^ Har efter skolan gått hemåt i sällskap av Louise, handlat det jag inte fick med mig igår, lagat mat och jobbat PBL i ständigt sällskap av Theo...

Har haft ont i huvdet på eftermiddagen. Inte kul! Blä...

Nu ska jag ta och slappa lite framför tv'n, känner att det är dags nu. Har endast lite kvar på PBL'n (som kändes monstruöst stor till att börja med) så det får räcka för idag :)
Ciao!

Helgen hemma ^^

Fredag:
Ja, det började med en tågresa och när jag kom fram till Centralen så mötte Levi upp mig och åkte pendeln med mig till Jakobsberg. Satt & pratade med honom, mamma, pappa & Annika på kvällen och skjutsade sedan hem Levi.

Lördag:
Var upp tidigt och så åkte jag, mamma, Annika & Levi till Stinsen och shoppade. Har redan skrivit vad jag köpte ^^ Efter det åkte vi hem igen och Levi fick med sig Bus-Theo hem till sig för hans mor ville att hon skulle komma och hälsa på.
Jag, mamma, Johan & Annika begav oss in till Göta Lejon och såg "Buddy Holly". Som vi tyckte var asbra ^^



Brolle var riktigt grym!! ^^
Sedan var vi ut allihopa (pappa kom och mötte) och åt på Siciliana i Jakobsberg :) Mums!
Efter det fick jag skjuts till Levi där jag sov. Jag tror vi somnade vid 23 ^^ Haha, som vanligt. Theo var söt och sov mycket och länge hos oss.

Söndag:
Var på Ikea med mamma & Annika och köpte det jag redan listat. Vi hann med en tur till centrum också :) Sedan åt vi en lunch/middag och skjutsade Annika till Enköping där hon blev upplockad för hemfärd :(
Jag, pappa & Mamma åkte gamla vägen hem från Enköping sedan, mysigt, så som det ska vara. Familjen Jönsson = biltripper. På kvällen kom Levi över och vi tittade på tv, pratade och lekte med Theo. Så sov han oss mig sedan.


Måndag:
Då var jag, Levi, Becca & hennes "fotograf" (haha) Konrad ut på brunch på Brödernas bageri. Mycket trevligt!!
Du har hittat en trevlig karl Becca! ;) Var hemma sedan, packade om, sa hejdå till Levi och alla i familjen förutom mamma som följde mig in till centralen där min helg hemma slutade...


Snart är det jul ^^

Haha, eller något! Jag vill gärna tro det i alla fall, för nu har jag bokat min biljett för hemresan vid jul :) Lördagen den 19:e klockan 17.45 så åker tåget ut från Skövde C, med mig & Theo, kan dock inte boka bussen från Skara än då vintertidtabellen inte är färdig än... Tågbiljetten kostade bara 95 kr. Najs! Och jag kommer fram 19.50 i Stockholm ^^ Känns som om jag kommer bli expert på den där rutten under dessa 3 år. Längtar till Jul nu!

Men innan dess ska minst Levi och mamma ha hunnit hälsa på. Mamma har redan bokat biljetter och Levi har lovat ^^ Så sällskap hemifrån får jag någon helg här framöver ;) Och den här helgen hade jag tänkt gå på tömkörningskurs :) Lärorikt och roligt.

Menmen, tillbaka till pluggandet och katten i knäet ;)
Kram

Mina (nu) rätt välfyllda köksskåp

Var på Ikea med mamma & moster igår och införskaffade lite grejer till mitt kök.
  • 12 glas i "Godis Mix"-serien
  • En massa plastburkar
  • 8 duvblå skålar


Köpte även ett till täcke, så mina gäster får ett eget täcke när de hälsar på ^^ Fast mamma tar med det sedan när hon hälsar på ;)
Ock sådana där grejer man sätter under stolsben så det inte blir repor! Mycket viktigt!

Har också shoppat lite annat:
  • Strumpor - 5 pack
  • Jeans-leggings
  • Skjortklänning
  • Stickad mössa (med boll!! ^^)

Har hunnit packa upp allt nu också efter helgen hemma och sitter och pratar med Levi. Orkar inte berätta om helgen just nu, men det kommer ;)

Gonatt!!

Snart Snart Snart!!!

Snart så ska jag bege mig hemåt ^^

Har hunnit prata en lång stund med Louise innan jag kom hem, badat, bytt till lite finare (& rena kläder) efter provet, gått ut med pappersinsamlingen, packat mina kläder, kameran, bok, mp3, dagbok, plånbok och Theo's leksaker. Ska packa ner hennes mat så fort hon fått sin middag :)
Har även packat ner de skolgrejer jag behöver ha med mig, vilket bara är kalendern, schemat och ett USB-minne med allt på, och på det är det bara PBL-arbetet som jag möjligtvis måste arbeta med under hemvistelsen.
Skönt.


Har också hunnit beställa Levis födelsedagspresent :) Det tar ju ett tag för den att komma så det är bäst att vara ute i god tid ;) Man vill ju inte stå där på hans 18-års dag och så har inte presenten kommit!! Usch nej, det går inte!

Har hunnit sitta vid datan och surfa också, lyssnat på Basshunter & nu Taylor Swift på Spotify och läst bloggar och bloggat lite själv, som ni sett :)

Då är det bara att sätta Theo i buren sedan, typ klockan fem, och slänga ut soporna på vägen till stationen,
så är jag redo för avfärd 17.47!!
Wohoo!! :)

Snart får jag se alla igen <3



Slänger in en bild på min sömntuta från i Tisdags :)
Så söt! <3

Syns snart där hemma!!
Puss <3

Tenta - Introduktion djuromvårdnad

JAG KLARADE DET!!! :D
YAY!!!

Min första tenta på universitetet är avklarad!

Såååå SKÖNT!


Nu kan man åka hem och njuta av en helg hemma och inte behöva oroa sig :p

Puss på er alla! <3 Jag är så glad ^^

Tråkigt!!!

JAG HAR TRÅKIGT!!!
Jag vill ha provet gjort nu!

Jag vill rida <3
Jag vill att allt ska va som det ska vara!
Jag vill vara färdigutbildad!
Jag vill ha en häst <3
Jag vill ha en massa katter <3
Jag vill bo med Levi <3
Jag vill vara nära min familj <3

Jag vill vara hemma.
Jag vill träffa Pajsen.
Jag vill träffa Comedy.
Jag vill träffa goda vänner (har dock bara ett fåtal)

Det är mycket jag vill, som jag måste vänta med...
Men det är så det är!
Men snart så!!

3 år går fort, eller hur?
Får hoppas på det...

Instudering

Idag är det schemalagd instudering, alltså Tentaplugg!! Usch! imorgon har vi den där jäkla tentan. Är nervös samtidigt som jag vill ha den gjord så jag kan åka hem. Jag hoppas verkligen att det går bra, har ju aldrig misslyckats så totalt att jag fått ett IG, och jag vill inte börja med det nu! Jahapp, bäst att vara lite produktiv nu då, men det känns ändå som om jag pluggat så mycket nu att jag inte får in mer.

Jag hoppas bara att det jag fått in räcker med råge!! Fast på det här provet kan man bara få G eller IG (Jag satsar såklart på det första!!) och man måste ha minst 66% rätt för att bli godkänd.
Mest oroar jag mig för att vi ska göra provet över datorn i skolan och att det är första gången det görs i Skara... Vi är alltså försökskaniner... Blä...
Aja, vi höres!

RSS 2.0