Finlandsbåt

Nu är en tur med Finlandsbåten bokad ^^
Nästa lördag ska jag och resten av familjen åka från Kapellskär till Mariehamn och äta buffé och ha det trevligt :) Kanske även hittar något i tax-freen.
Nice!



+ Att jag ska göra något med Becca den helgen också ;)
Låter som en bra helg tycker jag!


Men nu ska jag bara överleva den här helgen först + tiden hos naprapaten på måndag... kommer vara helt mörbultad efter den... Kommer även vara helt slut efter den här veckan.

Månadens - Juli 2010

Månadens Film: Robotar, Shutter Island
Månadens Biofilm: Eclipse
Månadens spel: -
Månadens Tv-program: Sommar med Ernst

Månadens Låt: Bailamos (On the floor)
Månadens Album: Absolute summer 2010
Månadens artist/grupp: -

Månadens hemsida: -
Månadens blogg: Isabellestromberg.blogg.se

Månadens Bok: Död tills mörkret faller, Levande död i Dallas, Klubb Död, Hush hush, Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, slumdog millionaire
Månadens pryl: 850'n
Månadens mest använda pryl: Iphonen

Månadens Djur: Missarna :)
Månadens Häst: Comedy - Like always + Loki
Månadens Vän: Levi ♥

Månadens godaste mat: Sommrig sallad med ciabatta
Månadens godaste gottis: Tutti Frutti yoghurt splash
Månadens läsk: Smultrondryck
Månadens plagg: De nya ljusa jeansleggingsen och nya jackan
Månadens skor: De nya Conversen! ^^

Månadens färg: Converse-blå ;)
Månadens väder: Jättevarmt, sedan jättekallt & regnigt
Månadens födelsedagsbarn: Levis far

Månadens värsta: Mördar-jobbveckan i slutet
Månadens Bästa: Sommarlov, vara hemma, semester (utomlands!), missarna, familjen, rida islandshäst :)

Tjugonionde dagen på sommarjobbet

Idag så har jobbat 8,5 timmar mellan 10 och 19. Jag har gått med veterinär Carro H, Frida och Lisa. Det började lugtn på förmiddagen men sedan blev det mer att göra.

Idag så har jag tagit in patienter, tagit första status, tempat, vägt, tagit in på vård, gett medicin subcutant, rengjort sår, skrivit in på vård och operation, hållt vid kanylläggning, städat, desidosat etc.

Det har varit en halvstressig dag och imorgon är det en ny långkörare på akuten...

Nu har jag jobbat 6 av 7 dagar den här veckan! Snart så...

Tjugoåttonde dagen på sommarjobbet

Idag så gick jag akuten hela dagen med veterinär Helena och Maria. Det gick bra, det var hela tiden patienter på ingång, men det var inte mer än 3-4 i kö hela tiden, vilket är skönt.

Så idag fick jag ta in patienter, väga, tempa, ta första koll i väntrummet, avmaska, ge fästingmedel, ta blodprov, ta drän, assistera etc. Idag så har vi förresten fått in två engelsktalande djurägare, så jag har fått träna lite engelska också ;)

Nu har jag jobbat 5 av 7 dagar den här veckan! Imorgon och på söndag är det dock 8 & ½ timmas jobb på akuten... Busy, busy alltså...

Gonatt!

Right now

Jo, just nu så ska jag gå och borsta tänderna och sedan blir det att köra till jobbet för ett 12-21-pass.
Får se hur det ser ut på veterinärfronten idag då... Det såg lite konstigt ut i tidsboken igår, så vi får väl se.

Det vart inge Sommar med Ernst :( Det var ...

Det vart inge Sommar med Ernst :( Det var friidrott istället... Suck


Om man vill så är det rätt billigt med tjejkläder

På vägen hem från jobbet i ösregnet svängde jag in till Stinsens köpcentrum och hittade lite grejer på rean :) Det är superbra att tjejkläder kan vara så billigt i vanliga fall, för då blir det ännu billigare på rea!



Ett lila linne från Gina Tricot - 49 kr
Ett grönt linne från Gina Tricot -
49 kr
En blå "Nude bh" från BikBok och ett par svarta "Nude trosor" -
99 kr

Nice! Jag har även passat på att handtvätta dem så jag kan använda dem inom en snar framtid. Så nu hänger de på tork i badrummet och jag ska gå och titta på Sommar med Ernst.

Toodeloo!

Tjugosjunde dagen på sommarjobbet

Idag har det regnat hela dagen... Det rent av öser ner... Och på jobbet var det halvt kaos. Min veterinär var inte där, hennes man är sjuk, så hon kunde inte komma. Så de som satt i växeln fixade så att en del patienter avbokades, men vissa behölls. Så det var lite stressigt, när man fick se till att någon annan veterinär kunde hjälpa en när det behövdes eftersom en del fall krävde det.

Jag har i alla fall tagit in patienter, tempat, vägt, assisterat vid blodprov, tagit blodprov, klippt klor, tagit stygn, tagit drän etc.

Det var en lite jobbig dag, men det gick bra :)

Nu har jag jobbat 4 av 7 dagar den här veckan!

Sådär...

... Nu har jag varit duktig och tvättat och bäddat rent i min säng :)

Så nu kan jag sova.
Gonatt!

Sommar-jag

Jag hittade en del gamla sommarfoton och tänkte se om man ser något annorlunda ut eller om man ser precis likadan ut...

2005 & 2006



2007 & 2008



2009 & 2010



Hmm... Jag tycker själv att jag är mig ganska lik... Och jag ser ju i alla fall äldre ut nu än jag gjorde 2005 & 2006. Vilken tur...

Tjugosjätte dagen på sommarjobbet

Även idag så var jag med Cissi och idag var det mycket lugnare! De hade inte bokat hela dagen full utan lämnat några hål så vi hann med allt som vi skulle utan supermycket stress.

Så idag har jag tagit in patienter, vägt, tempat, assisterat, hållt patienter vif ultraljudsundersökningar och provtagningar, tagit blodprov etc.

Jag fick dessutom beröm idag ^^ Alltid uppskattat. Cissi tycker att jag är duktig, vilket glädjer mig, plus att en tant tyckte att jag var så "duktig, söt och rar". Att jag var söt påpekade hon några gånger ^^ Tyvärr hjälper det nog mig inte som djursjukvårdare ;) Men det är ju alltid kul att höra.

Nu har jag jobbat 3 av 7 dagar den här veckan!

Tjugofemte dagen på sommarjobbet

Idag så gick jag med Veterinär Cissi igen.

Vi hade typ lika många patienter som igår. PUH! Det var lite kämpigt där ett tag, men vi hann med allt innan det var dags att gå hem. Cissi berättade att det vanligtvis inte var såhär som det är nu utan lugnare.

Idag så har jag tagit stygn, tagit blodprov, tagit in patienter, rakat, vägt, tempat, klippt klor, hållt patienter, burit patienter etc.

Jag är helt enkelt trött... Och nu ska jag äta!

Nu har jag jobbat 2 av 7 dagar den här veckan! Yay...

Kvällen

Levi och jag åkte in en stund till stan och vandrade runt lite. Det var trevligt, kändes nästan som ett vanligt sommarlov, förutom att vädret är väldigt höstigt.

Nu ska vi ta och läsa lite ;)
Gonatt!

Tjugofjärde dagen på sommarjobbet

Idag så gick jag med Veterinär Cissi.

Jag fick hjälpa till vid ultraljudsundersökningar, klippa klor, lägga tassbandage, skriva in patienter till operation, ta blodprov, väga, ta in på rummet etc.

Vi hade 17 20-minutersundersökningar + 3 vårdpatienter idag, och vi hann! Amazing! ;) Fast vi blev lite försenade ibland...

1 av 7 dagar den här veckan är avklarade (Ja, jag jobbar ALLA dagar den här veckan >.<, jag kommer vara död efter det).

Nu ska jag gå och posta lite räkningar!

Islandshästritt i Bros skogar

Idag så var jag och Levi ut till Bro och Ojans islandshästar för att rida en tvåtimmarstur med fika :) Det var min födelsedagspresent ifrån honom och en väldigt bra sådan ;)

Jag fick en söt liten rackare som hette Loki, en isabellfärgad valack som inte var så värst stor men rätt så pigg i benen. Han var duktig på att tölta och en snabb en på att galoppera ;) Levis häst hette Kristian (inte så värst isländskt precis) och var svart/mörkbrun och en stadig liten häst.
Det var roligt att äntligen se Levi till häst :) Jag tyckte han klarade det väldigt bra ^^ Bra sits hade han, satt rak i ryggen och med benen i lodrät sits. Det verkar som han lärt sig något av alla mina lektioner som han genomlidit ;)

Mycket trevligt var det och borde göras om fler gånger ;)



Islandshästar är coola ^^

USA-Converse

Becca och hennes föräldrar var snälla och fixade ett par Converse för 300 kr från Amerikat ^^ Nice! De är ju t.o.m. billigare än de grå jag beställde från Ellos barnavdelning förut ;)
Riktigt snygga är de också. Blå är de, vad annars liksom! :) Små och nätta i storlek 35 ;) Det är nice med billiga Converse. I Sverige går den här modellen på ca 600-700 kr ^^



Tack!

Nu har jag ett par grå Hi-top, ett par blå Hi-top, ett par Hi-top med blå flammor och ett par bruna vinterfodrade X-hi i mocka. Sedan så har jag ju mina fake-Converse med klackar också förstås ;)

Comedy-foton

Nu har jag fixat med foton på Comedy.
Jag satte in 6 foton från tidigare i sommar i de 6 ramar som jag införskaffade förut idag. Det blev 4 foton ifrån ridhuset när jag sitter till häst och 2 ifrån stallet. Jag kan aldrig få nog med bilder på min finaste orangea vän! Det är dock kanske tyvärr de sista bilderna på oss tillsammans... De är då alltså extra viktiga och värdefulla för mig ♥



Det blev fint tycker jag

Jag tror de ska sättas upp i mitt sovrum i Skara. Det finns ju en del plats att välja på där ;) Det är dessutom väldigt fint och personligt med bilder på väggarna. Jag har tänkt bli bättre på att framkalla bilder och rama in eller sätta in i album.

Jag vill bara inte att vår tid är över vännen...

Dagens besök på IKEA

Idag fick jag äntligen med mig Levi på IKEA och jag handlade då lite grejer till Skara. Det var inte så mycket folk för att vara helg tycker jag, och det var helt ok att trängas där (tycker jag i alla fall).



Två skärbrädor och ett rivjärn




En vattenkanna och upphängbar skoförvaring



En kavel, en vanlig visp, en ballongvisp, trämatlagningsredskap och en pastaslev




En matta till hallen (för att ha skor på) och nya dynor till köksstolarna



Fyra vita och två svarta ramar


4 ½ weeks done, 3 to go

Nu har jag jobbat 4,5 veckor. Nu är det bara tre veckor kvar :)
-
Nästa vecka kommer dock bli tung... Jobbar Måndag-Söndag!

v.23
v.24
v.25
v.28
v.29
v.30
v.31
v.32

Tjugotredje dagen på sommarjobbet

Idag så gick jag först med Karolina igen, som igår. Och vi hamnade efter direkt... Det var en husse som var krånglig. Bara att prata med honom tog 30 min för Karolina, och då hade jag pratat med honom i ca 10... Och hans tid var 30 min egentligen. Så då hamnade vi efter helt enkelt.

Jag har idag tempat, vägt, rakat (massor på en stackare med eksem på typ hela huvudet, nacken och bogarna), hållt, assisterat, tagit blodprov, fixat med pass, fixat med urinprov (stix och densitet), tagit hand om en avlivning etc.

Det var en stressig dag idag, för det var mycket på akuten sedan på kvällen... Där fick man för att det var så lugnt igår ;)

Men nu är det helg!! :D

Gah! Jag vill ha mig en egen Ernst Kirschs...

Gah! Jag vill ha mig en egen Ernst Kirschsteiger! ^^ Han är helt enkelt bara SÅ grym ;) Han kan få fixa mitt framtida hem vilken dag som helst :D


Tjugoandra dagen på sommarjobbet

Idag så gick jag först med veterinär Karolina och sedan på akuten eftersom jag jobbade 12-12-passet. Jag har fått ta in patienter, väga, tempa, ta blodprov, assistera, debitera etc

På akuten var det som sagt inte mycket att göra... När jag kom ner efter min "lunch" vid 17 så var det två patienter inne. Jag hjälpte till att packa en avlivning för separatkremering, sedan var det lugnt. Inte en patient förrän jag skulle gå hem vid 21.

Så det har varit en lugn kväll, vilket behövs ibland också ;)

Sitter sysslolös

Sitter just nu på jobbet och har ingenting att göra. Det kommer inte in några akutpatienter, vilket i och för sig är bra, eftersom djuren då är friska just nu.

Vi har i alla fall gjort allt möjligt, typ skurat golv, gjort etiketter, storstädat rummen, fyllt på rengöringsmedel, rengjort tangentbord etc.

Ska återgå till, mitt för tillfället, sysslolösa jobb ;) Men man kanske inte ska säga något, för då dräller det väl in patienter...

Höres!

Theos album

Ikväll så har jag gjort färdigt albumet med Theo-bilderna i :)
Det blev fint och jag har till och med lite plats över för fler bilder sedan. Jag får se till att fota henne lika mycket när hon blir äldre också, så jag har bilder ifrån alla åldrar ^^ Även om det händer så mycket mer utvecklingsmässigt under det första året som är intressant att få med på bild så är det roligt att ha bilder från när hon är äldre (men ser likadan ut, är lika stor etc.) :)



Det tog ett tag, men det var det värt!
-
Framsidan tyckte jag blev extra cool ^^

Lön för Juni

Yay!

Idag fick jag mitt lönebesked :P Och jag ska få 9974 kronor för mina 13 dagar som jag jobbade i Juni :) Jag har dessutom fått semesterersättning ;) NICE!

Det är dessutom nice att få 105,20 kronor i timman för att få erfarenhet och något bra att skriva i min CV. I Juni gick jag ju dessutom bredvid hela tiden, och det är ju inte precis fel att tjäna lika mycket då som om jag gått själv :)

Det är trevligt med positiva överraskningar. På fredag är det löning och kontot blir lite fetare ^^

Tjugoförsta dagen på sommarjobbet

Idag så har jag gått med Anna T igen :) Vi har gjort en massa ultraljud av varierande slag. Jag har dessutom klippt klor, tagit pyttestygn (i rumpan på en katt...), fixat med pass, rakat, vägt, tagit in patienter, tagit blodprov etc.

Det var en ganska hektiskt dag, mycket att göra, men det kändes ändå inte så stressigt, som tur var ;)

Den döda hittekatten som vi fick in i fredags "hittade hem" igår :) Jag blir så glad! För man vill ju att matte/husse ska få veta vad som hänt deras katt, även om det inte är nå kul att den gått vidare :( Tur att jag fick tag i ägaren igår :) För jag skulle själv vilja veta vad som hänt min misse...

Nu är det snart mat!

Tjugonde dagen på sommarjobbet

Idag så har jag gått med veterinär Anna T och djursjukvårdare Maria L. Av någon anledning fick vi gå dubbelt idag :/ Mysko... Men det är lite som det är med schemat ^^

Idag så har jag vägt, hållt vid ultraljudsundersökningar, knappat in på ultraljudsmaskinen, tagit in patienter, hållt vid provtagning, ringt till andra djurkliniker för att höra om en id-märkning på en död hittekatt från i fredags (och jag kanske har hittat ägaren!), varit med om starten på ett viktminskningsprogram etc.
På tal om det där viktminskningsprogrammet... Katten var minst 100 % överviktig!! Ann-Katrin var snäll i sin bedömning och sa att katten kunde räknas som modell stor och att dess idealvikt skulle ligga på ca 5,5 kg. Nu vägde den 11 kg! Och den hade vägt 12 kg som mest!! Fy bubblan vad groteskt stor den var... Man tycker att man borde insett att katten borde gå ner i vikt långt tidigare... Typ när den "endast" räknades som överviktig och inte som om den har extrem fetma... Stackars misse. Den var mycket snäll och gosig, men ville inte vara med om blodprovstagning och försök och hålla en 11 kilos-katt som är som en stor saco-säck i "konsistensen"... Inte lätt kan jag säga!

Nu sitter jag och väntar på mat ^^
Levi fixar i köket, och jag hoppas det blir dags snart, har lite ont i huvudet :(

Nittonde dagen på sommarjobbet

Idag så jobbade jag 12-21... Lite mobbad tid, jag vet. Först så gick jag med veterinär Cissi och sedan så gick jag på akuten med veterinär Lotta och djursjukvårdare Johan K.

Idag så har jag tempat, vägt, rengjort bitsår, tagit blodprov, hållit patienter, skrivit in patienter på vård och på operation etc

Det var en ganska lugn dag, så Johan sa att jag fick gå en halvtimma tidigare :) Det är nice ;)

Nu ska jag äta upp min mannafrutti och sedan ska jag titta vidare på filmen från igår med Levi :) Sedan blir det sängen. Börjar ju 8 imorgon ;)

Natti!

Dagens middag



Idag blev det en enkel och god sommarsallad med ciabatta till :)

Nu ska jag och Levi titta på film ;)

Små ärenden tar också tid

Nu har jag:

  • Anslutit mina bankkort till det där nya som man måste ansluta sig för att kunna handla säkert på nätet
  • Skaffat nytt bank-id
  • Ansökt om studiebidrag
  • Skickat bilder på Theo till Michaela...
  • ...Och fixat lite annat smått och gott
Nu blir det dock lite mat har jag bestämt :)

Gårdagens & dagens shopping

Igår så var jag och Levi in till stan och sedan till bokoutlet och gick runt lite och jag hittade (som vanligt enligt vissa ^^) en del grejer:

En bärbar högtalare till Iphonen



Jag har letat ett tag efter en bra och billig bärbar högtalare :)
Och igår hittade jag en ;)


En kortärmad tröja



Det är trevligt när alla affärer har rea ^^


En ny bok




Jag har sett filmen, som var grym och böckerna är ju alltid bättre ;)

Så det hoppas jag på.

Jag hittade även en ring till örat (till hålet i det hårda brosket), men den har jag ingen bild på :) Så nu kanske jag kan sova med den i, annars så var den i alla fall bättre än de förra då jag inte kunnat stänga dem själv och det kunde jag med den här. Jag har dessutom letat ett bra tag utan att hitta någon ring som jag varit nöjd med.

Idag så har jag och Levi endast shoppat mat :) Inte särskilt upphetsande, men nödvändigt ^^
Så nu finns det mat för någon dag i alla fall ;)

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Yes, precis så som titeln lyder heter boken jag precis läst ut :) Och den var jättebra ;)
Rolig, skarpsinnig och med mycket historiska händelser invävda (även om de inte alltid stämde eftersom huvudkaraktären rörde till dem).



En mycket bra bok helt enkelt och som jag varmt rekommenderar

55 månader <3

Förresten så har jag och Levi varit ihop i 55 månader idag ^^
-
Mer än 4 ½ år alltså ;)


Movies

Igår så var jag och Levi på bio :)

Vi var ner på Falken bara och såg Eclipse. Den var bra, bättre än 2an, men jag stör mig fortfarande på Kristen Stewart... Hon är inte den jag tycker skulle spela Bella. Hon ser så fruktansvärt korkad ut med den halvöppna munnen hela tiden. Asstörigt! Och Robert Pattinson ser så fruktansvärt plågad ut hela tiden...

Nää, tacka vet jag böckerna ;) De är helt enkelt bäst. Inte för att filmerna inte är bra, de är bara inte super eller något så när lika i klass med böckerna.
Men det var trevligt att gå på bio och få uppleva lite av The Twilight Saga igen.
Ska läsa böckerna på svenska sen igen när jag är i Skara, jag har ju läst dem på engelska redan.

 

Idag så har jag och Levi kollat på Hachiko - a dog's story och den var jättefin!

Den är baserad på en verklig historia och den var verkligen gullig. Djur är verkligen så fruktansvärt goda... Jag vet verkligen varför jag vill jobba med djur! För de förtjänar verkligen det allra bästa och ingenting annat!

 


3 ½ weeks done, 4 to go

Nu har jag jobbat 3,5 veckor. Nu är det bara fyra veckor kvar :)
Det är dock fyra veckor som jag går själv ;)
Tur att man kan be om hjälp ifall det skulle behövas!

v.23
v.24
v.25
v.28
v.29
v.30
v.31
v.32

Artonde dagen på sommarjobbet

Idag så gick jag ensam med veterinär Linda. Hon är femteårsstudent på veterinärprogrammet ;)
Det har gått bra. Jag har fått fixa kattburar, städa, ta in patienter, tempa, väga, raka, ta blodprov på katt, skriva in patienter, ringa polismyndigheten för att få fram uppgifter om en eventuell ägare till en död hittekatt som kom in, ta stygn, ta första status etc.

Nu ska jag dock göra något annat. Ska väl ta och duscha och så, för Levi och jag ska på bio vid 22 ^^

Sjuttonde dagen på sommarjobbet

Idag så var jag på akuten med djursjukvårdare Inah och först veterinär Einar och sedan veterinär Frida. Idag var det dock lite kaos så jag kände mig lite malplacerad. Jag fick hjälpa till lite här och där, där det behövdes, men ibland kände man sig mest i vägen... I alla fall då det var riktigt akuta patienter och det var bråttom.

Jag har i alla fall tagit stygn, tempat, vägt, hållt, assisterat vid röntgen, tagit in patienter etc.

Det är skönt att sluta "tidigt" också. Det är bara inte så roligt att gå upp så tidigt, men just nu är det ändå helt ok eftersom man ändå sover så jäkla dåligt då man håller på att svettas ihjäl i sömnen här hemma...

Nu ska jag fixa med lite annat!

Sextonde dagen på sommarjobbet

Idag så fick jag gå själv med veterinär Anna T!
Det var schemastrul och vi var en man kort, så Inah som jag skulle gått brevid egentligen var på röntgen istället. Men det gick bra ^^ Det var många "första" idag. Jag gjorde min första inskrivning, mitt första blodtryck och mitt första blodprov på katt och det gick bra :D Sedan så har jag assisterat vid ultraljud, pysslat med HCM-papper, skrivit in i uppgifter i ultraljudsmaskinen, vägt, rakat, kollat chip, fipplat med frankeringsapparaten etc.

Jag är stolt över att det gick bra idag i alla fall :)
Det enda jag fick hjälp med var en ACTH-stimulering, men hälften av den får jag ändå inte göra, så det är ju så som det kommer bli senare under sommaren när jag går själv och måste fråga om hjälp när det är saker jag inte får  eller kan göra. Så idag kändes det bra ^^

Jag fick dock jobba över lite idag, för första gången än så länge ;)

Nu ska jag ta och göra något annat. Ska se om Levi kollat färdigt på tv nu...

Bye!

Dagens inköp

Idag har jag, ve och fasa, köpt ett vår/höstplagg...
Men endast för att det var på rea och det därför var bra att vara ute i tid. För annars tycker jag att det är helt förkastligt att de redan börjat med höstkläderna i affärerna :/ Sommaren är ju för fasiken inte slut och det är varmast hittills i år!



199 kr
-
Från Kappahls barnavdelning
;)

Femtonde dagen på sommarjobbet

Idag så gick jag med djursjukvårdare Angelica (som har studerat fjärde året till veterinär) och veterinär Anna T. Eftersom Anna T är expert på Ultraljud, och särskilt hjärtundersökningar, så var det mycket just sådant idag. Vi hade det även lugnt en period under dagen så jag och Angelica hann både vika kistor och kragar och göra namnlappar och slänga ut papper och plast.

Idag tog jag även mitt första blodprov! :D
Det gick bra ^^ Det var på en liten tax och jag tog med butterfly ;) Sedan så har jag hjälpt till att hålla, assistera, skrivit ut etiketter, knappat in på ultraljudsmaskinen etc.

Menmen, nu ska jag och mamma gå till centrum och köpa godis till Morden i Midsommer ikväll! :D

Don't stop believin'

Låten nedan spelas friskt på min dator för tillfället ;)
-
Och katten verkar lite irriterad på att jag sjunger så högt ^^ Både i volym & ton
...




Fjortonde dagen på sommarjobbet

Idag så var jag först på akuten med djursjukvårdare Maria L och veterinär Ulrika och sedan var jag kvar på akuten med djursjukvårdare Monika A och veterinär Linda. Idag har varit både bra och dålig...
Jag har själv haft in hur många avlivningar som helst som jag tagit hand, plus att en del andra också haft en del avlivningar. Totalt var det väl runt 10 och jag hade väl hand om typ 6 av dem... Usch, de stackars djuren klarar inte värmen så bra. Min arbetskamrat hade hittat 6 fåglar som bara hade dött sådär hux-flux och låg utanför hennes lägenhet i typ en hög... Not nice. Annars har dagen gått bra. Jag har tagit in patienter, vägt, tempat, tvättat öron, packat avlivningar, assisterat vid röntgen, hållt djur vid provtagning, klappat på mini-kattbebisar (de var mer än en vecka för tidiga) etc.

Det kändes bra idag. Det kändes som om jag klarade mig rätt bra själv faktiskt, för jag fick göra mycket själv. Jag hoppas det känns så bra hela veckan ut, för på fredag flyger jag solo! ;) Läskigt ^^

Slut på semestern...

Japp. Nu var det slut på semestern för tillfället... Nu är det jobb i 5 veckor som gäller, sedan är jag lite ledig vecka 33 & 34 innan skolan börjar igen vecka 35.

Det var skönt så länge det varade :) Det kändes som ett vanligt sommarlov för en stund där ♥

Då var det alltså dags att sova också, med tanke på att jag börjar klockan 7.00 imorgon bitti... Usch :/ Not so very nice. Det är inget problem med tiden egentligen, med tanke på att jag vaknar och är pigg flera gånger under natten och vaknar tidigt i alla fall. Det är dock aldrig roligt att vara tvungen att göra något...

Aja, nu ska jag gå och sova i min egen säng - för första gången sedan jag kom hem - och ensam - även det för första gången sedan jag kom hem!



Jag sover helst inte ensam

Levi och missen är bästa sällskapet
-
De sover också gärna tillsammans som man ser på denna bild från i julas;)
(De har t.o.m. lite samma stil ^^)

Gonatt!

Kallithea 2010

Sådär, nu tänkte jag beta av semestern i ett inlägg eftersom jag börjar jobba igen i morgon :/ Och det är väl dags nu. Jag har hunnit fixa med alla bilder, landa hemma och så, så nu är det dags :)

30/6

Jag och mamma fick skjuts av pappa till Arlanda och tog oss igenom allt nödvändigt innan det var dags att sätta oss på planet. Vi åkte ifrån Sverige 18.00 och landade på Rhodos 22.50 lokal tid (+ 1 timma). Väl framme så fick vi vänta i bussen tills alla som skulle med kom (vilket var ca en timma senare) och vi checkade in vid ca 1. Sedan packade vi upp och la oss för att sova.

1/7

Vi gick upp vid ca 9 och gick ner för att äta frukost. Efter det låg vi vid poolen och solade på förmiddagen och tog oss en rekognoseringsrunda till stranden och hotell Sunwing på eftermiddagen.








2/7

Den här dagen låg vi på stranden vid Hotell Sunwing tills på eftermiddagen och solade och badade i havet :) Vi hyrde solstolar och parasol, vilket gjorde det något bekvämare ;) Vi åt även nybakade donuts ^^ Gott!
Vi skrev även 3 kort - som inte verkar ha kommit fram än... :/ Mysko...









3/7

Den här dagen tog vi en taxi till Rhodos stad och gick runt i gamla stan där. Kan ju säga att jag tycker att Sveriges "Gamla stan" är vackrare ;) Jag shoppade det mesta av det jag fick med mig hem den här dagen. På eftermiddagen solade och badade vi i poolen.













4/7

Den här dagen så tog vi det bara lugnt och solade och badade i poolen.




5/7

Den här dagen åkte vi båttur till en annan stad som heter Lindos, där handlade vi lite och tittade på alla vitkalkade hus.
















6/7

Sista heldagen spenderades än en gång vid poolen. Jag shoppade även lite i hörnbutiken vid hotellet ;)




7/7

Vi gick upp ganska tidigt, fixade det sista, åkte till flygplatsen och kom hem till Sverige vid 16.20 :) Hem ljuva hem!




Det var min och mammas semester i några få ord och många bilder ^^ Det blev en bildbomb helt enkelt ;) Och nu är jag helt slut... Det tog sin lilla tid... Och här hemma så svettas man nästan ihjäl av att sitta vid datorn som alstrar en hel del värme kan jag säga!  Det ska bli skönt att gå ifrån datorn nu ;)

Förlagan till True Blood

Nu har jag läst ut de tre första böckerna i serien om Sookie Stackhouse och jag kan helt enkelt sammanfatta det så att tv-serien är helt enkelt inte som böckerna. Som vanligt alltså... De är bra på olika sätt, men jag blir lite irriterad när karaktärerna är helt olika sig.
Bill t.ex. är ju värsta gentlemannen i tv-serien, medan han kan bete sig som värsta skitstöveln i böckerna... Jag kan ju helt rätt och slätt erkänna att än så länge så håller jag på Eric i böckerna, för han är bra mycket trevligare än Bill där. I tv-serien så ska det ju hela tiden vinklas som om Eric smutskastar Bill och hela tiden försöker ta Sookie ifrån honom, men i böckerna så tycker jag nog att Bill klarar av att ställa sig i dålig dager helt själv!



Nu måste jag dock vänta ända tills 13/8 då del 4 & 5 kommer ut på svenska... Typiskt! Jag vill ju läsa alla 9 delar på en gång ju ;)

För tillfället ska jag dock återgå till min nya bok "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" och Levi :)

Bye!

Shopping på Rhodos

Det här var vad jag shoppade när vi var på Rhodos:

Hatt



Klänning



Armband



Fotoalbum



Badhandduk




Badmadrass



Beställt bilder

Nu har jag beställt Theo- och Comedy-bilder :)
Så nu ska jag fixa Theo-albumet, så fort jag får bilderna ;)



En av bilderna som jag beställt ♥

Lycka...

Lycka är att ha en katt att älska och som älskar en tillbaka ♥


Nu är jag hemma i Sverige igen! Står på Ar...

Nu är jag hemma i Sverige igen! Står på Arlanda & väntar på bagaget :)


RSS 2.0