Klassmiddag

Jag är nyss hemkommen från en mycket trevlig middag med klassen ^^
Det blev smaskig mat på Lai Thai, som är thai-restaurangen här i Skara. Vi pratade, hade trevligt och åt så vi blev proppmätta. Trevlig distraktion såhär mitt i allt flyttande, examensarbetesjobb, tankar kring dessa, examensbevis och legitimation och fix för bal och examen.


Examen och examensarbeten

Idag har vi fortsatt med redovisningarna av examensarbetena mellan 8.15 och 16.00.
Idag fick vi även veta hur vi ska få ut vår examen :)

Vi måste själva ansöka om att få ut vår examen och skicka in den ansökan tillsammans med ett personbevis från skattverket. Så idag har jag fyllt i en sådan ansökan och nu väntar jag bara på att examensarbeteskursen ska bli som minst godkänd och betyget infört i betygssystemet så att jag kan skicka in min ansökan ;)

De centralt i Uppsala har dock inte fattat vad vi har för titel >.< Det stod "Djursjukvårdarexamen"...


När min ansökan om examen blivit godkänd kan sedan legitimationen fås ut ganska direkt. Detta eftersom jag redan betalat legitimationsavgiften och skickat in alla papper förutom den officiella vidimerade kopian som skickas in till Jordbruksverket från centrala SLU när de utfärdat mitt examensbevis. Så nu gäller det bara att vänta på betyg först och främst!

SLU

Idag har jag upptäckt att jag är med på SLU's hemsida...
Vi tog ett foto på klassen igår, men jag visste inte då vad de skulle ha det till. Nu vet jag! Tur att jag i alla fall hade en något finare klänning på mig när man ska synas på internet ;)


Klicka här för att komma till artikeln om den nya yrkesgruppen inom djursjukvården.

Packat

Nu har jag packat lite till ;)
Snart är det dags!

Jag har packat ner smycken, den stora datorn och alla sladdar till den, samt surroundsystemet. Jag har även packat ner stolsdynor och tagit ner gardiner och lagt dem i tvätten tillsammans med hallmattorna och badrumsmattan.

Jag har även dammsugit och mailat med en tjej om att hon vill komma och titta på min kontorsstol ^^ Man kan ju hoppas att man blir av med den också!

Exjobb

Nu är utbildningens sista redovisning avklarad!
Wohoo! ^^

Jag redovisade nästan helt utan mina stödanteckningar också! :D Jag är så glad! Det gick bra, jag fick fram det jag ville få sagt, jag fick bra frågor som jag kunde svara på och jag fick bra kritik från opponent (på arbetet och redovisningen) och examinator (på redovisningen). Så jag är mycket nöjd!

Nu återstår det bara att luta sig tillbaka och lyssna på resten av mina klasskompisars intressanta redovisningar, förutom 5 minuter opponering på torsdag då! ;) Sedan är det dags för bal, examen och flytt!
Imorgon är det även middag med klassen på Lai Thai! :D

Jag längtar!

Imorgon är det dags!

Imorgon är det dags!
Då blir det redovisning av mitt exjobb, frågor på det och opponering 11.15-11.45.

Jag hoppas att det kommer att gå bra. Det ska i alla fall bli skönt att få det gjort. Jag har ju gått här hemma och övat i över en vecka, så det börjar bli lite tjatigt...

Wish me luck!

Tristans känslor

Detta är Tristan i ett nötskal ^^

Right? :D

 


Snäll?

Ibland undrar jag bara om det är dumt att vara "snäll". Om man kanske ska skita i det och anta att om alla andra behandlar en som de gör när man försöker vara snäll så är det rätt sätt. De kan få klara sig själv fastän man kunde ha hjälpt till... Eller?

Suck >.< Det är så tråkigt när ens pessimistiska sida får totalrätt och man själv drabbas av att man ville hjälpa någon annan. Det är skit när allting tar sådan tid att få rätsida på bara för att andra inte vill förstå vad man säger, fastän man tydligt sagt vad som gäller. Än är det inte fixat heller...

Det ska bli så skönt att flytta härifrån och slippa allt det här känner jag!

Trasiga

Man blir inte så glad när man kommer upp på morgonen och finner sina hörlurar liggandes på skrivbordet. Där man inte lämnat dem själv... De ser till synes oskadda ut men vid närmare granskning så är den ena hörluren söndertuggad...

TRISTAN!!

Jävla skit! Det är fjärde paret som han förstör... Det är inte precis som om jag lämnar dem framme längre, men han letar upp dem och rotar fram dem och tuggar sedan sönder dem. Piss!

Varför fick jag en katt, som snart är 2 år, och som ännu beter sig som värsta odågan till VALP!?

Vi vann!

SEGER!!!



Sverige nästa år då ;)

Ibland alltså...

Skulle söka på lite kattmat. Kände att jag i min brist på något att göra kunde läsa på om BARF (Biologically Appropriate Raw Food eller Bones And Raw Food) eftersom jag skulle vilja att mina katter har det så bra som möjligt i en restriktiv miljö. Man vill ju ändå försöka att göra det bästa för sina djur.
När man gör sådana sökningar kan man vara säker på att snubbla över idiotiska inlägg på forum. I love it! Or not... Människor överraskar en verkligen ibland...

Jag fann detta:

"Alltså att ge en katt nåt annat en kött är INTE idioti. Min katt ÄLSKAR majs och broccoli:D"

Ja, men så bra att din katt ÄLSKAR majs och broccoli! Jag ÄLSKAR kakor också, men inte fasiken kan jag leva på det. Jag undrar om denna människa har barn också och låter dem äta vad än de är sugna på...

Visst fine, katten kanske kan få något annat än kött ibland. Det dör den väl inte av, men då menar jag en smakbit, inte ett helt mål mat. Det är meningen att en carnivor (köttätare) ska äta kött, därav namnet! En katt är även en väldigt utpräglad sådan då de måste äta kött för att få i sig Taurin. Detta för att de inte kan bilda det själva utan behöver få i sig det, och det finns endast i kött. Katten är inte gjord för att dra sin näring från kolhydrater och är egentligen endast designad för att äta en mängd kolhydrater motsvarande det som finns i ett eventuellt byte.

Jag tycker det är tråkigt att vi ska överföra våran, många gånger dåliga, matkultur på våra djur. Vi äter många gånger för nöjets och umgängets skull och inte för att maten vi äter är naturlig och bra för oss. De äter inte för nöjets och umgängets skull. För dem är det en nödvändighet, precis som det i grund och botten även är för oss, men vi har gjort det till något mer. På både gott och ont.
Att fler djur lider av fetma är kanske inte så konstigt då allt fler människor uppvisar samma problem. Det är vi som tar hand om djuren och att vi överför våra problem på dem är inte underligt då vi tar hand om dem så som vi själva skulle vilja bli omhändertagna. Vill vi ha något gott vill väl även katten det? Annars är det ju synd om missen... Är det verkligen det? Den vet inte om vad nöjesäta är förrän vi introducerar det. Den behöver inte omväxling som vi. Den struntar fullständigt i att endast leva på gnagare och någon eventuell fågel i naturen medan vi prackar på dem "kött", "lax", "kyckling", "räkor" etc. ur burk. Hur många katter har ute i det fria fångat en räka? Det skulle jag vilja se!
Dessutom blir jag så arg när jag ser på kattmatsburkarna att de har tillsatt socker! VARFÖR!? Kan någon förklara det?

Vi borde göra det bästa för våra djur, och oss själva. Det är många gånger svårt att bryta gamla vanor och att gilla onyttigheter hör till vanligheterna. Men snälla tänk på djuren! Att vi gör medvetna val för egen del och äter skräpmat, godis, kakor, dricker läsk, inte motionerar m.m. är väl vårt eget ansvar. Alla gör sina egna val här. Djuren är dock också vårt ansvar och tänk då på vad som är bäst för dem. Mår de dåligt av att "bara" få mat och inget "godis"? Nej, skulle jag svara på det. Det gör de inte. Mår de dåligt av att vara feta? Ja, det gör de. Det finns det forskning som visar.

Så försök att tänka som era djur utan att blanda in er själva, när det gäller vad som är bäst för dem. De är inte människor, de är djur och fungerar inte på samma sätt.


Internet- och tvbrist

Fick lite halvpanik här ett tag när jag trodde att jag skulle vara utan internet och tv tills jag flyttar ut >.< Fick för mig att de skulle ha stängt av allt eftersom jag folkbokförde mig på annan ort igår. Det visade sig dock bara vara något fel med tv-sändningen (jag ringde och pratade med min tv-leverantör) som på något sätt även påverkade internetanslutningen.

Just nu har jag både internet och tv, men jag ska inte ropa hej än... Det har kommit tillbaka och försvunnit en gång redan -.-

Snart är det flytt

Det börjar märkas att det snart är dags för flytt. Lägenheten fylls allt mer av lådor och dessa lådor fylls allt mer med grejer som tidigare fyllt lägenheten.
Min köpare ringde även i förrgår och undrade om hon fick komma i helgen och ställa in grejer i förrådet och det fick hon tyckte jag. Så idag har jag tömt förrådet på det mesta utav mina grejer (kartonger). Det enda som är kvar där nere som ska bort är min cykel, kartongen till sängramen och ett gammalt kylskåp som ska slängas. Resten som finns kvar är saker som tillhör lägenheten och får därför stå kvar. Jag passade även på att sopa golvet i förrådet så att det ser lite snyggare ut ;)

Det är inte så mycket kvar att packa nu faktiskt :) Det är lite köksgrejer som jag inte kan packa ner än, för jag kanske kommer att behöva det, men jag har i alla fall börjat med att packa ner sådant som jag vet att jag inte kommer att behöva. Sedan är det mest elektronik såsom dator och surroundsystem och möbler, men jag har faktiskt monterat ner ett nattduksbord redan ;) Förhoppningsvis blir någonting mer sålt också...

Nu ska jag se om jag kan packa något mer ;)

En vecka kvar!

Om en vecka så står jag på min examensceremoni!
Najs!

Innan dess är det redovisning av examensarbete på måndag, middag med klassen på tisdag, tvätt och ankomst av föräldrar och Levi på onsdag, opponering och bal på torsdag och så slutligen examen på fredag!
Under veckan ska det även packas och på fredag flyttas det ut!

En fullspäckad sista vecka!
Låt det gå fort ;)

Färdig?

Nu har jag jobbat med opponeringen.
Jag tror att jag är färdig...

Jag skrev typ 80 % av en sida och det tar ca 2 ½ minut att redovisa samt att jag måste säga något om redovisningen och har några frågor till min opponent så det kommer ta lite längre tid än så när det väl är dags ;)
Jag tror att det får räcka så :)

Jag har även tränat en gång till på min redovisning och det börjar kännas riktigt bra nu :) Det är knappt så att pappret behövs, så jag hoppas att det går lika bra på måndag ^^

Opponering

Nu är det arbete med opponering som gäller :)
Jag håller på med det just nu.

Vi skulle ju skicka våra uppsatser till opponent och examinator igår för bedömning och jag håller just nu på med att bedöma min opponents arbete. Jag har läst igenom arbetet och jag har kollat lite på kursmål och skrivit lite mer allmänna saker om utformning, syntes och syfte m.m.

Det blir nog bra :) Vi ska även bedöma den andres redovisning, men det kan jag ju inte göra förrän jag sett den på torsdag ;) Så det får bli lite mer improviserat.

Nu ska jag återgå till mitt skrivande.

Färgglatt

Det var ett färgglatt paket jag hämtade ^^
I like it!

Examensuppsats = inlämnad!

Efter många om och men är examensuppsatsen äntligen inlämnad.
Puh, vilken pärs!

Det jobbiga var inte att lämna in min uppsats på 12 961 ord. Det jobbiga var att vår kursansvarige schabblade till allt som vanligt >.< I flera timmar har typ hälften av klassen haft panik på facebook över ett kursmål, som inte funnits i våra betygskriterier tidigare, och som helt plötsligt dök upp i ett dokument för bedömning av våra arbeten som bifogades i ett mail idag. Panikändrigar i våra arbeten gjordes eller så hade folk panik över att de inte fick plats med ändringar i sina arbeten...
Jag skrev ett halvargt mail till kursansvarige och undrade vart fasiken det där målet kommit ifrån och fick svar för en liten stund sedan (mindre än en timma innan inlämning) att det blivit fel, att hon bifogat EoD's mall i mailet och att vi kunde strunta i det målet, för det skulle inte ingå i vårt arbete... GAH!

Ibland bli man galen på allt jäkla krångel vi har fått stå ut med under de här 3 åren på Djursjukskötarprogrammet! Det är inte alltid bra att vara först...

Jag behöll ändå det som jag lagt till i min diskussion. Det fick vara bra så, och sedan skickade jag in det till min examinator här för en stund sedan. Jag skickade det även till min opponent och jag har fått det arbetet som jag ska opponera på förut idag.
Så nu är det gjort!

Nu ska jag hämta ett paket på posten!

Vad skulle lärarna tycka?

Jag undrar vad lärarna skulle tycka om vi gjorde som dem?

Inte svarade på mail, tog lång tid på sig att svara och lämna tillbaka saker och de meddelar såklart inte när. Meddela att nu tänker de inte svara på fler mail med frågor, för det har de inte tid med, fastän det är de som är ansvariga för kursen och de som "vet". Inte läsa studiehandledningen och kursmålen fast de ska handleda. Säga att något ska lämnas ut senast tisdag och fick man det där på tisdagen? Nej!

Det är just det sista som jag är mest irriterad över just nu. Vi skulle få veta våra examinatorer senast igår, men det inträffade ju inte... Vi ska lämna in senast 17 idag och än så länge vet vi inte vilket namn vi ska skriva på framsidan och vem vi ska skicka till. Jag undrar om vi skulle få göra så? "Ni har inlämning av hemtentan senast fredag" "Ok, då lämnar jag in den på lördag, det gör ju inget". Jo, tjena!
Det är lite tråkigt att allt stök och krångel med denna kurs har gjort att det inte varit möjligt att lämna in någonting tidigare, om man velat och kunnat. Det är dålig stil tycker jag. Allt har varit färdigt i sista sekund och då pratar vi inte om mitt exjobb utan information och liknande från lärarnas sida. Dåligt!

Jag tycker inte om när folk inte håller vad de lovar. Kan du inte hålla det så lova inget!
Nu ska jag fortsätta äta på min gröt och sedan får vi se vad jag gör.

En dag i solen

Den här dagen visade sig bli mycket bra :)
Mycket bättre än jag trodde imorse!

Först så låg jag ute i solen efter att ha jobbat med exjobbet på morgonen/förmiddagen. Då smsade jag med Anna och Elin. Anna kom och gjorde mig sällskap en stund och Elin undrade om vi ville hänga med ut och bada med henne, hundarna och hennes två andra kompisar. Så vi hängde med till ett hundbad i Lidköping.

Vägen dit var minst sagt krokig då alla tågspår i Lidköping var spärrade typ aslänge... Det måste ha varit något fel på systemet för de vägrade ta upp bommarna och stoppljusen vägrade sluta blinka och klinga fastän det helt tydligt inte var något tåg på ingång... Så vi körde runt i Lidköpings villaområde för att komma till badet men vi var omringade av tågspår. Vi fuskade till slut lite och körde mellan bommarna på ett ställe där de inte täckte båda körfälten ^^ Busiga var vi och fram kom vi till slut!

På stranden fanns det kitesurfare när vi kom dit och det såg riktigt häftigt ut. Skulle gärna prova det någon gång! Sedan låg vi i solen och solade, hundarna fick leka och vi badade och hade trevligt :)
Så nu har jag badat för första gången i år ^^ I Vänern dessutom ;) Det var faktiskt inte så kallt som jag trott.

Vid 17.30 ungefär begav vi oss till Husvagns-Svensson och kollade på husbilar för att Elin ville dit ^^ Sedan tittade vi in på Arken Zoo och till slut blev det hamburgare på Frasses.

En mycket bra dag helt enkelt!

Senaste förslaget

Ja, då har jag fått lite respons från mamma och Levi.
Lite ändring blev det...

Vakuumassisterad sårbehandling

- En metod för en utveckling av dagens hästomvårdnad


Vacuum Assisted Closure of Wounds

- A Method for a Progression of Modern Equine Veterinary Nursing


Den varianten blev jag rätt nöjd med. Om inte Lena misstycker allt för mycket så behåller jag nog den.


Titlar är svårt

Titlar är inte så lätt.
Det sätter ju tonen för allt som följa skall...

Jag kom ju på en ganska bra nu inatt när jag skulle sova och har utvecklat den lite.

Vad tros om:


Vakuumassisterad sårbehandling

- En metod för en framtida utveckling av dagens hästomvårdnad


Vacuum Assisted Closure of Wounds

- A Method for a Future Progression of Modern Equine Veterinary Nursing


Hmmm... Det ska inte vara lätt alltså...



Vakuumassisterad sårbehandling - En metod ...

Vakuumassisterad sårbehandling - En metod för en framtida utveckling inom hästomvårdnad... Bu eller bä?


Trevlig födelsedag

Min födelsedag har varit en väldigt trevlig dag.
Tycker jag! :D

Anna kom över vid 17.00 och vid ca 17.45 mötte vi upp Elin och begav oss mot Skaras centrum. Väl där visade det sig att både Da Vinci och Lai Thai var stängda så det blev Rocco istället och en pizza satt inte helt fel :) Vi satt där en bra stund och bara pratade också ;)



Min pizza ^^

Efter pizzan var det dags för min superba tårta ^^ Haha, men den var god. Det tyckte Tristan också... Sedan satt vi och pratade ännu lite till. Jag fick två ljuslyktor av Elin och så öppnade jag en present från familjen med en cd i samt att jag vet att jag ska få ett tennarmband av min moster. Ett sådant som jag visade i ett inlägg häromdagen :) Resten av mina födelsedagspresenter väntar i Jakobsberg ;)



Jag och Anna



Elin ^^

Nu ska jag dock gå och lägga mig tror jag, då alla ganska nyligen gått hem ;)

En dag i skolan

Idag har det blivit en del skolarbete gjort.
Fast det är födelsedag och allt ^^

Imorse hade jag möte med min studiegrupp klockan 9.00 och då testade jag att redovisa min presentation om vakuumassisterad sårbehandling. Den tog 13 minuter och 16 sekunder och det gick bra tycker jag. Bättre än hemma och det är alltid positivt. Man behöver lite press för att det ska gå bra ;)
När jag redovisat satt vi och diskuterade lite allmänt om exjobben.

Sedan satt jag i biblioteket fram tills lunch och såg över det som min kritiska vän och handledare kommenterat på mitt arbete. Det var någon liten grej här och där. Inget farligt, så det var skönt ;)
Efter det åt jag min matlåda hemma hos Anna och snackade om lite allt möjligt med henne.

Klockan 13.00 hade jag möte med min handledare Lena. Det allra sista mötet! :D Jag visade upp de ändringar jag gjort efter hennes senaste kommentarer och det såg bra ut tyckte hon. Så hon tyckte att det kändes färdigt! YES! :D Mitt arbete hade även passerat felfritt genom Urkund, så det var lugnt på den fronten.
Det enda som återstår nu är att jag tänker läsa igenom allt själv så att jag är säker på att jag är nöjd samt att komma på en bättre titel. Jag och Lena kom överens om att vi kunde spesta till titeln ytterligare och nu så finurlar vi lite på alternativ.

Jag har följande egna förslag (med eller utan ?):
  1. Vakuumassisterad sårbehandling
    - En innovativ sårvårdsstrategi inom hästomvårdnad (?)

    Vacuum Assisted Closure of Wounds
    - A innovative Wound Healing Strategy in Equine Veterinary Nursing (?)
  2. Vakuumassisterad sårbehandling
    - En innovativ utveckling av dagens hästomvårdnad (?)

    Vacuum Assisted Closure of Wounds
    - A innovative progression of the modern Equine Veterinary Nursing (?)
  3. Vakuumassisterad sårbehandling
    - En metod för en förbättrad hästomvårdnad (?)

    Vacuum Assisted Closure of Wounds
    - A Method for an improved Equine Veterinary Nursing (?)
Min handledare föreslog "Vakuumassisterad sårbehandling - En innovativ metod för sårbehandling inom hästomvårdnad" och det skulle väl bli "Vacuum Assisted Closure of Wounds - A innovative Wound Healing Method in Equine Veterinary Nursing" på engelska. Vi funderar dock vidare en stund till ;)

Någon som har någon åsikt om vilken titel ni tycker är bäst?

Födelsedag

Den 21/5, vid den här tiden, föddes jag på Södersjukhuset.
Det var nu 22 år sedan...

Shit!
Vad gammal jag har blivit! :s
Jag har självklart blivit äldre, men inte så jättemycket större. Haha! ^^ Liten var man då och liten är man än.

Då var man ute igen ännu en gång! Andra fö...

Då var man ute igen ännu en gång! Andra försöket till att sola nu samt att jag powerwalkat där emellan. Det ser inte ut som om det ska komma några elaka moln denna gång, dock så är solen inte lika stark. Jag hoppas på lite mer färg och d-vitamin ;-)


Tårta

Då var födelsedagstårtan fixad ;)
Gott!

Jag var lite fiffig också när jag gjorde tårtan, måste jag säga ^^ Jag har ju ingen elvisp och det var drygt att vispa så då använde jag mixern istället. Man får ju inte vara dum ^^ Så nu står det en najsig gräddtårta med choklad- och jordgubbssmak i kylskåpet inför morgondagen ;)



Soool

Jag fick en timmas solande! :D
Yay!

Efter en timme gav jag dock upp för då dök det upp ett dumt grått moln som vägrade lämna solen i fred. Dessutom så var himlen helt klar EFTER solen och precis FÖR solen hopade sig molnen >.<
Aja, jag fick lite sol i alla fall och en liten rand har dykt upp på kroppen min ;)

Nu har jag badat och irriterat mig på att Facebook vägrar fungera som vanligt... "Fel vid sidhämtning" står det bara. Det händer minst en gång om dagen för mig -.-

Jag tänkte skita nu i datorn en stund och gå och göra lite tårta istället. Jag måste bara komma på vad jag ska placera tårtbottnen på då jag inte hittade någon tårtkupa. Sugigt utbud här i Skara...

Ett stycke lavalampa

Då har man sålt ett stycke lavalampa. Så nu har jag blivit av med det minsta och det största som jag ville sälja ;) Nu vill jag gärna bli av med det andra där emellan tack! I alla fall någonting mer tycker jag... Det hade varit najs!

Kväll igen

Efter en dag av misslyckad solning, soppkok, musiklyssnande, filosoferande, badande, tidningsrensande, tv- och filmtittande och redovisningstränande behövde jag lite motion igen. Det är svårt att bli trött när man inte gör något...
Jag längtar tills jag kan bli sådär lagom trött igen. Just nu flyter dagarna bara på, man vet knappt vilken dag det är och tiden spelar ingen större roll för man har ändå inget viktigt att passa. Tråkigt...

Fast imorgon har jag faktiskt en tid att passa. Mellan 9.30 och 10.00 ska jag sälja en lavalampa ;) Och på måndag är det lite tider som ska passas och lite saker som ska fixas. Skönt med något som utgör ett avbrott i tristessen!

Nu ska jag gå och duscha och borsta tänder och så. Sedan blir det sängen.
Imorgon ska det fixas tårta ^^

Misslyckad solning

Gjorde just ett misslyckat försök till att sola.
Det fungerade i 10 minuter.

Som vanligt i Skara så är vädret mindre bra... För att uttrycka det lite snällt. På min sida av huset såg det klart och fint ut så jag bestämde mig för att gå ut. Väl ute så såg jag hur det såg ut på andra sidan och där hopade sig mörka moln :(
Jag låg ute på gräsmattan i 10 minuter innan de stora mörka molnen hann ifatt solen och då gick jag in.

Suck!

Trött?

Igår kunde jag inte somna på över en timma, i förrgår lika så.
Idag hoppas jag att det går bättre...

Idag har jag vidtagit åtgärder för att jag ska kunna somna någorlunda fort. Jag var nyss ut på en powerwalk/joggingtur och hoppas att det ska göra att jag är lite trött i alla fall. Mina knän är i alla fall onaturligt varma... Får se om jag är halt imorgon nu då >.<
Jag har alldeles för lite att göra här just nu och är alldeles för uttråkad för att bli trött nog för att kunna sova ordentligt... Det ska bli skönt att komma hem och kunna träna ordentligt och göra andra saker som man blir trött av. Till exempel jobba...

Jag håller just nu på med tandborstning och sedan är det dags att försöka sova.
Gonatt!

My one and only

Nu på kvällen har jag tittat på film.
My one and only hette den.



Och nu pratar jag med my one and only ;)

Mitt randiga mongo

Jag tycker att mitt randiga, lilla mongo kunde vara såhär lugn och gosig lite oftare.
Oftast är han bara ett litet mongo ^^



Jag har just rastat mina små mongokatter på balkongen. Det blev dock mest jag som satt på balkongen i slutändan, då varje gång någon gick in så följde den andra efter för att leka med kopplet efter den första >.<
Så det blev mest en massa rastning inomhus då Tristan fick damp på kopplet som följde efter honom hela tiden! Det var ju värre än den där dumma svansen som alltid följer efter... Det blev lite damprace och såklart så fastnade han en gång och fick panik och höll på att riva ner allt på vardagsrumsbordet... Sådan är min Tristan i ett nötskal -.-
Det blev i alla fall lite frisk luft inandad och lite sol på lilla ansiktet innan jag gav upp försöken att få dem att bestämma sig. Skönt efter en lång och grå dag ;) Om det bara inte blåst så mycket när solen tittade fram på riktigt nu på eftermiddagen/kvällen så hade jag lagt mig i bikini på baksidan för att lapa lite sol inför balen och examensdagen. Nu blåser det dock storm (som vanligt...) medan solen skiner som aldrig förr.

Nu ska jag dock titta på film ;)
Bye!

2 veckor

Om två veckor har jag tagit examen vid den här tiden!
Kan inte tiden gå fortare!?

Ja, om två veckor har jag tagit examen vid den här tiden och är antagligen på väg hem till Jakobsberg! Jag längtar! Jag vill att dessa två veckor ska gå fort, för det börjar bli rejält tråkigt nu...

Änglar och demoner

Ikväll har jag tittat på änglar och demoner.
Efterföljaren till Da Vinci-koden.



Den var spännande! Jag gillar filmer med en massa ledtrådar och lite jakt ^^
Det är dessutom häftigt att kunna säga att "där har jag varit!", för det utspelar sig i Rom och de har varit på en del platser som jag besökt i somras: Piazza del Popolo, Castello Sant'Angelo, Peterplatsen, Santa Maria della vittoria, Piazza Navona m.m.

Redovisningsträning

Då har man fixat lite till med redovisningen :)
Ja, något måste man ju göra när det bjuds på dåligt väder...

Jag har nu tränat på min redovisning och tagit tid. Den är ca 11 minuter och 30 sekunder lång just nu och det är jag rätt nöjd med, för då har jag mina 20 % i back up ;) Vi får ha max 15 minuter. Det kan nog vara bra om man tappar bort sig för man vill verkligen inte gå över tiden då ett krav för g är att redovisningen "ges inom givna tidsramar".

Vi har även diskuterat lite om våra möten i studiegruppen nästa vecka då det är tänkt att vi ska redovisa för varandra. Vi har möte på måndag och fredag och jag ska redovisa på måndag. Precis en vecka innan den riktiga redovisningen!

Nu ska jag dock ta en paus i jobbet med redovisningen ;) Det är ju egentligen röd dag!

Tagelarmband

Jag hittade precis en hemsida som gör jättefina smycken :)
Både tagelarmband och tennarmband.

Jag skulle tycka det var jättekul att få ett sådant smycke :)



Det vänstra är så vackert! Synd bara att man inte har någon egen häst...
-
Jag skulle dock gärna ha ett med Comedys tagel ♥


Smyckena var mycket enkla och fina och heller inte så dyra.
Ni kan hitta dem på juliaeldh.se.

Redovisning

Då har vi fått ut schemat för redovisningarna vecka 22.
Spännande!

Jag ska redovisa måndagen den 28/12 klockan 11.15-11.45 :) Skönt att bli av med det redan första dagen ;)
Det är dock lite tråkigare det där med opponeringen... Den bli såklart inte av förrän vid den sista redovisningen av dem alla, på torsdag klockan 11.15-11.45. Av någon anledning så har jag fått redovisa sist på något vis de senaste gångerna vi haft redovisningar...

Menmen, det blir nog bra :) Det är i alla fall skönt med ett strikt schema så att man är säker på när man ska redovisa. Hoppas bara att alla håller tiderna ^^

Flytta på dig

Jag gillar den här låten på något sätt...
... Vet dock inte riktigt varför...


Brunch/Fika

Idag var jag och Anna till Nockes :)
Vi tog en brunch/fika ;)

Till brunch åt jag:



Croque monsieur

Och som fika blev det:



Blåbärspaj med vaniljsås

Mums!
Det var trevligt att sitta och prata lite i solskenet :) Synd bara att det mulnade på och till och med kom några regnstänk på hemvägen... Jag hade ju hoppats på lite mer sol så att jag kunde ligga ute och sola lite nu på eftermiddagen.

En lista

En liten lista.

Det var länge sedan.

 

[x] Du vet hur man kokar kaffe
[x] Du använder dig av en kalender
[] Du äger mer än ett kreditkort
[] Du vet hur man byter olja i bilen
[x] Du tvättar dina egna kläder
[x] Du röstar
[x] Du kan laga mat själv
[] Du tycker att politik är intressant
TOTALT: 5

 

[x] Du har alltid en penna på dig
[] Du har fått kvarsittning
[ ] Du har glömt din egen födelsedag minst en gång
[x] Du gillar att gå ut och gå själv
[x] Du har tittat på pratshower
[ ] Du dricker kaffe minst en gång i veckan
TOTALT: 3

 

[x] Du vet hur man diskar
[x] Du kan räkna till 10 på något annat språk
[x] När du säger att du ska göra något så gör du det
[x] Du kan klippa gräset
[x] Du kan få vuxna att skratta utan att skämma ut dig
[x] Du kommer ihåg att vattna blommorna
[x] Du pluggar när du måste
[x] Du slöar INTE i skolan/på jobbet
TOTALT: 8

 

[x] Du kan stava till ”erfarenhet” utan att kolla upp det
[ ] Människorna på Starbucks vet vem du är
[ ] Din favoritmat är hämtmat
[ ] Det första du gör på morgonen är att få i dig koffein
[x] Du kan gå och handla utan att köpa något du inte behöver.
[ ] Du förstår politiska skämt första gången de sägs
[x] Du kan skriva snabbt
TOTALT: 3

 

[x] Du har förstått att vädret ändras för varje timme
[ ] Dina enda vänner är från din arbetsplats
[ ] Du har varit på ett tupperwear party
[ ] Du har förstått att ingen tar dig seriöst så länge du inte är över 25 och har ett fast jobb
[ ] Du har fler räkningar än du kan betala
[ ] De flesta av dina vänner är äldre än du
[x] Du kan säga nej till att stanna uppe hela natten
[x] Du använder internet varje dag
[ ] Din garderob har inte rensats på ett tag
[x] Du kan läsa en bok och faktiskt avsluta den
TOTALT: 3

 

Min mentala ålder: 22

 

Haha, det stämde ju rätt bra ju ;)


Handledare, kritisk vän, Urkund

Nu har jag skickat iväg mitt arbete igen.
Usch, lite läskigt är det...

Ja, att skicka till handledare och kritisk vän är inte så läskigt, det har jag ju gjort förr. Att skicka till Urkund är läskigare >.< (Om ni undrar vad Urkund är för något så är det en databas som söker igenom arbeten för att finna om det plagierats något). Inte för att jag medvetet plagierat något, men tänk om man råkat göra det utan att tänka på det? :/
Jag tror dock inte att chansen för det är så stor eftersom jag inte medvetet valt att plagiera. Klarade jag mig när jag skrev på spanska (!) så borde jag väl ha klarat av att skriva om faktan tillräckligt mycket på mitt eget modersmål att det inte räknas som plagiering. Eller?

Jaja, jag lär väl märka ;) Jag har i alla fall fått ett mail som bekräftar att mitt arbete kommit fram till Urkund.
Nu ska jag bara invänta min kritiska väns arbete som jag ska få innan 9.00 imorgon för granskning ;)

Goskatt

Såhär gullig var Theo igår när jag kollade på tv.
Just nu ligger hon i knät här hos mig vid datorn


Fix

Lite annat än skolgrejer måste man ju göra.
Dagarna går ju så fruktansvärt långsamt annars...

Idag har jag cyklat bort till Jula och köpt en verktygslåda där jag stoppat ner mina verktyg och lite andra grejer från städ-/verktygsskåpet. Så nu är det mesta av smågrejerna därifrån nedpackat i verktygslådan ;)

Jag har även postat mina adressändringspapper, så från och med 25/5 är jag skriven i Jakobsberg igen! Woop Woop! Så den 25/5 så avanmäler jag den jäkla tv-licensen!
Sedan fick jag mitt nya SIM-kort från Halebop idag. Får se om det löser problemet eller om det är fel på telefonen och den behöver lämnas in på service >.<

Nu ska jag väl återgå till att pilla med min redovisning igen ;)

Så najs!

Jag kammade hem en 5a på sista hemtentan under min universitetstid!
Så najs!!

Yay!
Nu slipper jag oroa mig för den mer! Så skönt!

Nu är det bara exjobb kvar och 17 dagar till examen ^^ Jag längtar!

Adressändring och annat viktigt

Idag har jag fixat med lite annat än skolarbete också.
Nu är det dock inte så mycket kvar innan jag ska flytta ;)

Jag har fyllt i papper för adressändring som jag fick hem idag efter att ha ringt dem härom dagen och beställt adressändring. Så nu ska jag bara lägga papprena på lådan imorgon ;)

Sedan har jag hört av mig till Halebop och ska få hem ett nytt SIM-kort eftersom det krånglat med täckningen på mobilen. Nu hoppas jag bara att det är SIM-kortet och inte telefonen det är fel på >.<

Några steg närmre att flytta hem ^^

Boring...

Ja, idag har jag tråkigt nog jobbat med exjobb.
Föga förvånande...

Jag har mestadels jobbat med att sätta ihop ett manus till min powerpointpresentation och jag tror att jag har fått ihop ett bra manus nu. Imorgon ska jag testa det och ta tid för att se så att det inte är för långt. Vi får ha max 15 min och om man ska följa rådet med 20 % reservtid så ska jag satsa på 12 min. Får se hur det går med det...

Jag fick även svar från min handledare nu på eftermiddagen och hon hade kollat igenom (jag antar att hon skummat det) och sett om jag förstått hennes förslag på ändringar och det verkade som om jag hade lyckats ^^ Hon skulle kolla med kursansvarige så att min bifogade tabell inte var för lång bara och så fixade jag till några småändringar som hon påpekade och nu har jag skickat tillbaka det till henne. Får se vad hon har för slutgiltigt att säga på vårt möte 21/5...

Nu är det inlämning till kritisk vän och Urkund på onsdag senast 9.00 och verklig inlämning till examinator och opponent 23/5 senast 17.00 som gäller ;) Gah, vad skönt det ska bli att bli färdig!

Cornelis

Jag har nyss sett filmen om Cornelis.
Den var bra, men deppig :(



Jag undrar varför nästan alla som är riktiga spelevinkar ofta är de som mår allra sämst?

Söt lådkatt

Mina missar tycker alltid att lådor är superkul ^^
Varför? Vet inte...



Det är dessutom roligast om de egentligen är för små, som i detta fall. Ner ska man ändå!

Långpromenad

Nu har jag nyligen kommit hem från en långpromenad med Anna i solskenet.
Man får ju passa på när det är fint väder ;)

Vi tog en sväng i Skara och sedan ut till elljusspåret i Petersburg och jag samlade på mig nära 11 000 steg på den turen ;) Najs!
Sedan satt vi en stund på en bänk och pratade lite tills det blev lite väl blåsigt och till och med lite kallt, fastän solen sken.

Nu ska jag roa mig med att packa en flyttkartong medan jag lyssnar på The Voice på webben ;)

Dark Shadows

Igår var Anna hit vid 18, vi tog en promenad och gick sedan på bio vid 21.
Filmen var bra, men inte riktigt som reklamen porträtterat den ;)


Planering is my thing

Jag gillar att planera och fixa med saker och ting.
Så det har jag gjort nu ^^

När jag inte har något att göra fixar jag gärna med "nödvändiga saker". Jag gillar inte att bara "göra ingenting". Det är jag inge bra på...
Så för att hitta på något att göra när jag väntar på roligare saker (Bio! Wii!) så har jag planerat vad jag ska ha för accessoarer på bal och avslutning. Så då var det gjort också ;)

Balutstyrseln går i champagne och smyckena är mestadels i typ "kristall" och pärlor. Ett av armbanden är i grönt och blått för att tillföra en liten färgklick och för att matcha sjalen som jag eventuellt ska ha och som går i ljusgult, grönt och blått. Skorna är av kilklacksmodell med beige klack och gröna och blå remmar. Väskan jag planerar att ha är vit.

Examensutstyrseln går i grönt, för att matcha examensbandet för min utbildning och smyckena är gröna och blå. Om det är kallt ska jag ha en ljusblå sjal. Skorna är av kilklacksmodell med beige klack och gröna och blå remmar.

Hur det ser ut tänker jag dock inte visa i förväg ;)

Film

Ja, det blir en del film i Skara.
Finns ju inte så mycket kul att göra, så vad gör man?

Igår såg jag Up in the air med Anna. Den var bra, men jag blev lite besviken på den ena karaktären som visade sig spela fult...



Idag såg jag Julie & Julia. Den var också bra :)



Imorgon blir det dock en nyare film, även om de två senaste inte var så gamla (2009) ^^ För då ska jag och Anna gå och kolla på Dark Shadows! :D
Jag har bokat biljetter för visningen på Grand här i Skara klockan 21. I'm so excited! Jag hoppas den är grym! Johnny Depp brukar ju vara grym, så jag hoppas på denna :)

Tid

En lång tid har gått sedan jag flyttade hit, till Skara, och började på universitetet.
Nu är det inte långt kvar!

Om 3 veckor är jag hemma i Jakobsberg och har haft min examensdag :D
Dessutom är det inte långt kvar tills jag fyller 22 heller! Bara 10 dagar ;)

Tänk... Jag är snart 22 och har en kandidatexamen i Djuromvårdnad ^^

Exjobb, exjobb, exjobb och ännu mera exjobb

Idag har jag jobbat mer med exjobbet.
Förvånande va? ^^

Jag hade möte med min studiegrupp vid 9.00 imorse. Det var trevligt :) Vi pratade om lite allt möjligt gällande exjobben, t.ex. att vi nu ska skicka in våra arbeten till Urkund (som ska söka igenom arbetena för plagiering) redan 16/5 (fick reda på detta igår kväll över mail) då vi även ska skicka ett komplett arbete till handledare och kritisk vän. Tidigare var det sagt att vi skulle skicka till Urkund när vi skickade till examinatorn och opponenten 23/5. Så nu undrar man ju lite hur det blir om man måste ändra något eller så mellan 16/5 och 23/5...
Aja, det blir väl bra i slutändan får man hoppas!

Idag har jag i alla fall fixat lite med diskussionen efter råd från min kritiska vän och så har jag även läst igenom arbetet två gånger och fixat lite smågrejer och layouten och så.
Jag har även skickat arbetet till mamma nu så får jag se vad hon tycker om det ^^

Nu är det helg!

Mer tråk om exjobbet

Nu har jag fixat lite till med exjobbet.
För det är typ det som händer nu och fram tills examen...

Jag har nu ändrat enligt min handledares åsikter (tror jag...) och känner mig rätt nöjd med resultatet :) Jag har i alla fall försökt göra som jag tror att hon menade, min egen tolkning av "problemen".

Jag har alltså försökt anknyta mer till syftet, frågeställningarna och sårläkningsdelen genom att ha små inledande texter på de olika delkapitlena där jag förklarar varför det är viktigt i och med syfte, frågeställningar och sårläkning. I och med detta tyckte jag att jag kunde ha kvar sårläkningsdelen i början av arbetet utan att fokus på vakuumassisterad sårbehandling förlorads samt att jag kortat ner sårläkningsdelen till endast ca två sidor.
Jag har även kortat ner delen där jag behandlar artiklarna om metodens fördelar och tagit bort det som min handledare tyckte var onödigt (information om hur studien gjorts med antal försöksdjur, hur de applicerat förbandet, när de undersökt djuret etc.).

Så nu hoppas jag att det blir bra :) Arbetet har till och med blivit lite kortare ^^ Nu är det på totalt 24 sidor (vi får ha max 25).
Just nu väntar jag bara på kommentarer från min kritiska vän och sedan får vi se om jag kan skicka in den nya versionen till min handledare.
Medan jag väntar ska jag nog fixa lite med min powerpoint ;)

YES!

Wohoo!
Äntligen slipper jag oroa mig!

Nu har vi fått betyg på gruppuppgiften i Arbetsplanering inom djursjukvård som jag har varit så orolig för gällande ett mål. Vi hade fått 5a på alla andra mål förutom det jag var orolig för där det stod att "ett något mer fördjupat resonemang kunde varit önskvärt. Dock överväger den sammanfattande bilden för betyg fem. Väl genomfört. BRA!"

Yes!
Jag är så nöjd att den uppgiften bara är över och supernöjd med en 5a på köpet!

Call me maybe?

Jag tycker om den här låten ^^
I alla fall jag blir glad ♥


Tvätt

Nu har jag tvättat för näst sista gången här i Skara.
Det ska bli skönt att slippa den här tvättstugan!

Gick upp 6.55 och började tvätta vid 7. Jag har egentligen tid till 12.00 men jag var färdig för en stund sedan eftersom jag inte hade så mycket tvätt. Så nu är sängen renbäddad och mysig ;)

Jag har även bokat in mitt sista tvättpass 30/5 17.00-21.00.
Sen är det byebye Valhallagatans tvättstuga!

Jäkla ögontjänare

Dumma katt...
Ibland blir man rejält trött på honom >.<

Nu har Tisse lärt sig att öppna matskåpet... Jäkla skit!
Jag har köpt ny mat till Theo som jag ska testa och han tyckte såklart att den luktade fruktansvärt gott. Så gott att han bröt sig in i matskåpet -.- Det är tur att även jag har bra hörsel och att jag vet att han kan hitta på en massa dumt.

Det dumma är bara att han är så satans envis och vägrar fatta att jag inte heller tänker ge mig! Jag tror jag har varit och hämtat honom i köket var 30e sekund och han försöker komma undan varje gång men gör ändå om det...
Suck!

Nu har jag bytt skåp för maten, annars lär han ta sig in där ikväll/natt när jag sover och äta upp allt för Theo... Jag har till och med visat att det är tomt men han vägrar ändå att förstå!

Exjobb, exjobb, exjobb

Det jobbas på med det lilla arbetet.
Ja, någon vart kommer man i alla fall.

Dagen har än så länge ägnats åt att:
  1. Bedöma min kritiska väns arbete
  2. Åtgärda mitt eget

På förmiddagen och en bit in på eftermiddagen (med en paus för lunch och promenad med Elin, Digge och Enya) har jag läst igenom min kritiska väns arbete och kommit med förslag till ändringar, tankar, frågor etc. Jag har skickat tillbaka det till henne och hoppas att hon får någon nytta av det.

 

Sedan övergick jag till att jobba på mitt eget arbete. Jag har lagt till en liten inledning på resultatdelen för att förklara varför det kapitlet inleds med en del om sårläkning, kortat ner och ändrat om sårläkningsdelen lite, lagt till en definition av begreppet "stereotypi" och då fått lägga till en till källa och arbetat på den röda tråden i det stora hela ^^

Det som är kvar är att strukturera om delen om metodens fördelar, skriva ett inledande stycke till fördelarna och nackdelarna istället för mina punktlistor och göra en sammanfattande tabell av artiklarna som bilaga...

Sounds like fun ^^ Haha, not... Eller jo lite, eftersom jag tycker om att strukturera och ordna och greja, tråkigt bara att göra om en massa saker som man redan gjort, fast på ett annat vis. Det hade ju varit skönt att vara färdig bara...


Examensarbete igen

Nu är det dags för slutspurten på examensarbetet!
Det började idag och 31/5 är de sista redovisningarna ;)

Japp, nu är det snart dags! Den 23/5 är sista inlämningsdag för den skriftliga delen och efter det ska jag opponera på en kursares arbete och redovisa någon av dagarna 28-31/5.

Idag hade jag möte med min handledare Lena och vi diskuterade mitt arbete då jag skickat in ett utkast till henne. Hon kom med förslag till ändringar och jag sitter nu och finurlar på hur jag ska göra. Jag har gjort om en del av arbetet till en bilaga och kortat ner motsvarande text i arbetet och åtgärdat de småsaker som hon påpekade. Nu funderar jag bara på de andra krångligare idéerna som hon hade... Jag vill ju att det ska bli så bra som möjligt, men ibland är inte det så lätt ;)

Jag har även börjat på en powerpoint till redovisningen idag och hunnit göra några slides i alla fall :)
Ska se om jag fortsätter lite till eller om jag tar det imorgon ;)

Ensamt och tomt...

Japp, nu är jag och kissemissarna ensamma igen.
Tomt är det också...

Mamma åkte nyligen med typ halva mitt bohag ^^ Så nu är det ganska kalt här hemma. Förhoppningsvis blir det mer tomt snart också om någon kan vilja ha några andra möbler än sofforna som redan är sålda >.<

Det funkar i alla fall :) Nu är det inte så långt kvar heller. Bara 25 dagar till examen!

Australia

Idag har jag och mamma sett Australia.
Den var bra :)


Sofflös

Nu är jag sofflös ^^
De är sålda och ute ur lägenheten ;)

Det är väldigt tomt i mitt vardagsrum nu och kommer vara det tills jag flyttar, men det är skönt att bli av med dem också. Det är trevligare att få pengar för dem och slippa släpa hem dem när jag ändå inte vill ha dem hemma eller får plats med dem.

Så 900 kr och att sitta i fåtölj tills jag flyttar hem är inte så illa ;) Det är värre med alla samtal (som alla handlar om sofforna som redan är sålda >.<) och en del surisar... Menmen, det ordnar sig. Förhoppningsvis får jag resten sålt också :)

Läckö slott

Idag har jag och mamma tagit en tur till Lidköping och Läckö slott.
Det var fint :)



Tyvärr kunde ju vädret varit roligare. Det var blåsigt och kallt nästan hela tiden, men när vi skulle hem sken det upp en kort stund så jag fick en solskensbild. När vi kom till Skara så började det hagla >.<



Det är trevligt att turista i Sverige ^^

Effektiva

Idag har jag och mamma varit effektiva :)
Vi har packat och städat.

Vi har:
  • Packat ner saker ifrån 3 garderober och 4 överskåp
  • Städat ur alla garderober och överskåp samt köksskåp
  • Städat hela badrummet
  • Dammsugit

Sista hemtentan

Nu är utbildningen sista hemtenta inskickad!
Får hoppas att det går bra också...

Det är totalt flum från både lärarnas och min sida så man vet aldrig >.< Jag tycker inte riktigt om när målen inte är handfasta och lättförståerliga... Menmen, nu är det gjort och nu återstår bara att vänta på resultatet.

Imorgon är sista uppgiften för denna kurs: redovisning av vår bedömning av den andra gruppens arbete. Nu: ska jag se vad jag kan hitta på med mamma.

Bara ben

Idag har jag vandrat genom Skara med bara ben ^^
Hoppas jag inte bländade någon...

Det var första barbenta turen i år, men skönt var det! Alldeles lagom varmt! Behöver inte vara varmare faktiskt ;) Det var en trevlig tur efter en förmiddag i skolan då jag och min projektgrupp reflekterade över en annans grupps arbete.

Idag har jag och mamma dessutom packat tre flyttkartonger och tagit bort 28 stycken tavelhängare. Jag har även försökt förstå ekonomiuppgiftsfacitet utan uträkningar, med felräkningar och svar som inte innebar det som frågades efter (!?) samt funderat på hur jag ytterligare ska reflektera kring mig själv i min egocentriska hemtenta (och ja, den ska handla om mig och mitt lärande).
Jag och mamma har dessutom hunnit med 2 promenader! Japp, exakt så lite finns det att hitta på i Skara ;)

Nu ska jag fippla lite, sedan är det dags för sängen! Min snälla mamma har dessutom redan borstat missarnas tänder, så det behöver jag inte göra ^^

RSS 2.0