Månadens - Oktober 2012

Månadens Film: Puss in Boots, Valkyria
Månadens Biofilm: -
Månadens spel: Sudoku
Månadens Tv-program: Grey's Anatomy, House

 

Månadens Låt: Gagnam style ;)
Månadens Album: -
Månadens artist/grupp: -

Månadens hemsida: Facebook
Månadens blogg: Fokis.se


Månadens Bok: Pride and Prejudice, Fifty Shades of Grey, Fifty Shades Darker

Månadens pryl: Mina böcker
Månadens mest använda pryl: Mobilen
Månadens Djur: Theo, Tristan & Selma
Månadens Häst: Laurus

Månadens Vän: Levi ♥

Månadens godaste mat: Inte var det soppa och yoghurt i alla fall...
Månadens godaste gottis: Chokladbollar
Månadens läsk: Trocadero
Månadens plagg: Min Everest-jacka
Månadens skor: Mina höstskor

Månadens färg: Blått
Månadens väder: Mulet och regn för det mesta... Igen...

Månadens födelsedagsbarn: -

 

Månadens värsta: Att inte kunna träna som jag vill, ont i munnen, tappad känsel efter extraktionen

Månadens Bästa: Att testa en ny söthäst ♥, att hitta bra böcker


Människor...

Man blir lite sur på människor som tycker att det är ok att behandla djur som skräp...
Skräp som man bara gör sig av med genom att låta någon annan ta hand om det när det blir jobbigt!
 
Idag var det en tjej som ställde en kattunge i en bur, i en plastpåse, utanför en av våra extradörrar på jobbet. Hon hade ingen aning om när vi skulle hitta den där i kylan och verkade inte bry sig precis... Hon lämnade ett litet kuvert med ett brev i där hon förklarade hur "jobbig" kattungen var som lekte i gardinerna, kissade i sängen, bet dem i familjen, välte blomkrukor osv. Hon påstod sig ha försökt hitta en lösning men inte lyckats och nu "hoppades hon att vi kunde hitta en lösning"! Vi är liksom ingen plats där man bara kan droppa av oönskade djur!
 
Hon hade skaffat kissen pga. att hennes barn (som verkade vara 5 år...) ville ha en katt att leka och gulla med! Inte riktigt rätt anledning tycker jag. Hon verkade inte förstå att hankatter ofta leker "tufft", men att man får korrigera dem om de gör något man inte vill, både vad gäller bitande och att t.ex. klättra i gardinerna. Att den kissar utanför lådan beror med allra största säkerhet på att den inte trivs med sin tillvaro hos dem för katter är inte icke rumsrena pga. ingenting!
 
Jag hoppas att "Madeleine i Spånga" (som hon kallade sig i brevet) skäms riktigt mycket för vad hon gjort för det är inte ok någonstans. Djur är inte något man bara gör sig av med när det blir lite jobbigt, man gör allt för att hitta en lösning! För djur älskar man och man vill deras bästa, annars ska man inte skaffa sig djur från början!
 
Jag inte bara hatar när folk gör såhär mot djur utan jag hatar även när folk bara skjuter över problem på andra och inte tar itu med det själv. Kämpa lite själv för i h*lv*te!
 
Argh! Jag är ganska arg på detta för den som inte förstod det...

WIE!

Idag har jag fått roliga nyheter ^^
Jag tänker dock inte berätta riktigt än och tids nog får ni se ;)
 
Jag är dock väldigt glad :) Det är roligt när det går bra ;)

Fifty shades of grey

Idag har jag läst ut första boken i "Fifty Shades-triologin".
Fifty Shades of Grey...
 
... Jag har även börjar på Fifty Shades Darker ^^
Ledig dag + invaliditet = mycket läsning gjord!
 
De är så bra!


Tanden min är ute!

Ja, idag har jag blivit en visdomstand och 1400 kr fattigare!
Känns både bra och dåligt ;)
 
Något som känns bara dåligt är dock att jag inte fått tillbaka all känsel i munnen än och jag bedövades runt 9 imorse... Känns sådär måste jag säga :( Det var ju tal om innan att mina tänder satt nära nervkanalen och att det med den förra i alla fall fanns en risk för skada på nerven... Så jag hoppas inte att det hänt något med den -.-

Får väl ringa tandläkaren imorgon om det inte blivit bättre.

Läsa, läsa, läsa

Jag gör som många andra just nu och läser Fifty Shades of Grey. Halvvägs har jag kommit i denna "it"-bok och än så länge är den grym! Jag gillar hennes sätt att skriva och jag gillar karaktärerna. Vi får se hur det här slutar ;) Jag har alla 3 böckerna i serien i alla fall och förhoppningsvis är de bra helt igenom.
 
Nu ska jag återgå till min bok ;)
 

Operation

Idag var första dagen på operation för min del :) Jag ska vara där på utbildning under några veckor framåt och idag var första dagen. Det var en relativt lugn dag, vilket var ganska skönt då Sandra som jag gick med hade tid att förklara och visa mycket. Det är trevligt ;) Idag jobbade jag dessutom dag 8 av 10 och jag längtar lite tills jag är ledig här från och med onsdag kväll. Ska bli skönt att vila och bli av med den dumma tanden någon gång.

Jag har även hunnit med ett litet pass på gymmet med mamma och har nu ätit middag. Nu ska jag bada och läsa och sedan vet jag inte.

Pride and prejudice

Idag läste jag ut min andra Jane Austen-bok.
Den var mycket bra tycker jag :)
 

Rabies

Nej, jag har inte rabies och jag hoppas att jag slipper få det också! För idag har jag tagit min första rabiesspruta. Nästa vecka är det dags för nästa och om fyra veckor är det dags för den tredje.
Det är bra att vara garderad ifall det kommer in något rabiessmittat djur. Jag har ju inte lust att dö en plågsam död...

Hår

Hår...
Mycket funderingar har jag kring mitt hår...
 
Det börjar bli rätt långt nu och det är svårt att övertyga mig själv om att det inte är så långt. Så som det alltid var förut... Jag får inse att det nu räknas som långt, helt enkelt.
Det var dock inte det jag skulle komma till. Jag funderar alltså på om jag ska göra något med det. Färga eller så. På ett sätt vill jag låta det vara, för att se hur min riktiga hårfärg ser ut eftersom jag inte haft den på länge. Jag vet dock att den är ganska tråkig och i stort sätt är det min riktiga hårfärg som jag har nu.
 
Om jag ska färga, hur ska jag färga då?
 
Hmm... Svåra grejer det här ^^ Intresseklubben antecknar liksom i sin rosa, lilla anteckningsbok.
Aja, det är funderingar jag har i alla fall. Vi får väl se om jag gör något eller inte.
 
 
 
 
 

Helgen i korthet

Ja, helgen har gått fort som vanligt :)
Tänk om man hade liiite längre helg bara...
 
I fredags kväll tog jag det mest lugnt, satt vid datorn och läste i Pride and prejudice.
 
Igår var jag på RAID-regionsmöte (Riksorganisationen för Anställda inom Djursjukvården) på Albano i Danderyd. Jag har ju jobbat på Albano en sommar, men nu har de flyttat till grannhuset så det var spännande att se hur det såg ut nu. Stort och modernt var det ;)
På mötet pratades det om Royal Canins urinfoder och etik, vi fick lite gratis hygiengrejer (det skulle egentligen varit tema hygien egentligen) och en bok om urinsten av Royal Canin och så fick vi fika och lunch. Mycket trevligt :) Jag fick ju även träffa Anna igen vilket var ett stort plus ;)
På eftermiddagen åkte jag sedan in till stan och mötte upp Levi som gjort ett fotojobb där under dagen och så gick vi och åt Tacos på La Neta. Gott :) Sedan åkte vi hem till mig och bara låg och pratade om veckan och allt möjligt annat innan det var dags att sova.
 
Idag har jag och Levi umgåtts innan det var dags för mig att åka och rida och Levi skulle tillbaka till Uppsala. Det blev ingen chokladmässa. Jag hade faktiskt ingen lust...
 
Nu ska jag gå och fixa mig inför sängen och läsa lite :)

Helg igen

Nu har det gått en vecka till och det är helg igen :) Tiden går så fort!
I helgen ska jag på RAID-möte med Anna på Albano, träffa Levi i stan och gå ut och äta, gå på chokladmässan och rida. Det är en helg med mycket att göra, så den lär gå fort. Nästa helg jobbar jag och helgen efter det lär jag ligga däckad efter att ha dragit min skit-tand. Därför får jag ta vara på den här helgen ;)

Dagen

Idag har det varit jobb mellan 8 och 17 och sedan bar det av till Friskis. Mötte mamma där och gymmade först (rygg och axlar blev det mest) och avslutade sedan med ett Flexpass :)
 
Nu ska jag hoppa ner i badet och sedan ska jag nog lägga mig i sängen och läsa.
Imorgon är det kvällspass i receptionen som gäller ;)

Rehab

Idag har Theo varit i Bålsta på rehab :)
Vi besökte Mälarens Hundsim & Hälsa och där fick hon lite massage, provade vibrationsplattan och provade ut ett BackOnTrack-täcke som jag ska se om jag kan köpa genom jobbet. Jag fick även en del tips och råd som vi ska prova att följa.
 
Theo var så duktig så och lät Vivi-Ann massera. Hon var lite sprattlig i början, men det blev bättre efter en stund ;) Stolt matte
 
 
Jag och snuttan min ♥

Theo

I fredags redigerade Levi en fin bild som han tagit på Theo ♥
Han är bra duktig han och min missa är bra fin ;)
 

Fotosession i ett höstfint Uppsala

Idag har jag och Levi spenderat dagen ute i solen på stan ;)
Man får ju ta vara på det fina vädret när det behagar dyka upp!
 
Han har lekt med sin nya kamera och det har resulterat i några fina bilder ;)
 
 

Besök i Uppsala

Just nu sitter jag hos Levi och väntar på lite mannagrynsgröt som han håller på att koka. Jag åkte hit igår efter jobbet och kom fram vid 19. Då gick vi ut och åt på Jay Fu's som är en amerikansk-asiatisk restaurang som är "amasian" säger dem ^^ Haha ;) Ja, och den var riktigt bra :) Ni ska få se bilder på maten sedan ;)

Jag åt i alla fall en comboplatter till förrätt med lite allt möjligt av deras förrätter, sedan åt jag en hamburgare med pommes till huvudrätt och en comboplatter med ett urval av deras efterrrätter som avslutning. Till det drack jag en alkoholfri drink och en Cola :)
 
Nu kom min gröt så nu ska jag avsluta ;)

RSS 2.0