Saknad



Min missa saknar nog sin kompis väldigt mycket ♥

Månadens - Augusti 2010

Månadens Film: Alice i underlandet, Har du hört ryktet om Morgans?, Monsters vs. Aliens, The ugly truth
Månadens Biofilm: -
Månadens spel: TP
Månadens Tv-program: Sommar med Ernst

Månadens Låt: Drop it like it's hot - Therese
Månadens Album: Absolute dance summer 2010
Månadens artist/grupp: -

Månadens hemsida: Facebook
Månadens blogg: angelicablick.se

Månadens Bok: Vindens skugga, Död i andras ögon, Hur död som helst
Månadens pryl: Nya datorn
Månadens mest använda pryl: Dagboken

Månadens Djur: Missarna :)
Månadens Häst: Comedy :'( - och Penny
Månadens Vän: Levi ♥

Månadens godaste mat: Räksåsen med pasta som Levi gjorde
Månadens godaste gottis: Choklad
Månadens läsk: Trocadero
Månadens plagg: De ljusa jeansleggingsen
Månadens skor: De grå Conversen

Månadens färg: Lila
Månadens väder: Piss
Månadens födelsedagsbarn:

Månadens värsta: Åka bort från Jakan :/
Månadens Bästa: Semester, vara med familj och vänner

Mitt 800:e inlägg ;)

Yes, 800 inlägg har det blivit!
Och jag tänkte ägna detta åt att berätta några sanningar om hästar som vi fått höra ännu en gång idag och som många andra tyvärr inte insett eller fått höra:

  • Hästens beteende är typiskt för ett gräsätande djur och det enda som skiljer den domesticerade hästen från vildhästen är dess förmåga att tämjas! De är dock mindre benägna att attackera oss eller fly.
  • Allt finns hos vildhästarna - Alla rörelser, gångarter, allt! Det är inget vi lärt dem utan det är något vi förstärkt genom avel och träning.
  • Någon egentlig rangordning finns det inte att tala om, utan mer en unvikandeordning - vem som undviker vem. Och detta finns endast om det är en begränsad tillgång på något och handlar alltså inte om vem som bestämmer, utan mer om vem som går först i kön till vattenhålet.
  • Hästen är inte som vi och fryser alltså inte bara för att vi gör det! De har en nedre kritisk temperatur på -15. Vi har en på +28... Alltså är de inte som vi
  • De äter 14-18 timmar/dygn och har inga uppehåll längre än 3,5 timmar. Alltså utfodrar vi dem på tok för sällan egentligen.
  • De dricker helst ur kar eller hink då de kan dricka upp till 12 l/min om det är en ponny och 18 l/min om det är en häst. Om de dricker ur en vattenkopp med långsamt flöde (3 l/min) så kompenserar de inte för detta genom att dricka mer utan dricker 30-40 % mindre än om de druckit ur en kopp med ett flöde på 8 l/min eller en hink/kar.

Dessutom pappa, så är det inte så häftigt att vara hingst, i den rätta benämning ;) Enligt vår föreläsare idag så är de ganska ynkliga... En del får sammanbrott om de får fler ston än de kan klara av (normalt har de bara 2-4 stycken i sitt harem). Så värst macho är de alltså inte...

Menmen, nu ska jag kolla vad dampkatten gör, sedan ska jag bada, läsa och sova.
Gonatt!

Skönaste sovstilen ever?



Min katt är skön ♥

Cykel - fixad!

Vi hade en väldigt kort introduktion imorse. Den tog bara 45 minuter istället för de schemalagda 2 timmarna, så jag tog cykeln till cykeldoktorn som undersökte och fixade min cykel lagom tills skolan slutade för dagen.

Han var lite skön, mekanikern ^^ Han hade lite rolig dialekt ;) Men det han sa var i alla fall att hela kasseten (vad det nu är som kallas det) bak var lös och det nog var det som varit största problemet, och så smörjde han och justerade växlarna. Najs :)

Så sedan kunde jag cykla ljudlöst hem. Hör ni det!? Ljudlöst ;) Nee, juste! Ljudlösa saker hör man inte och min cykel är nu ljudlös igen! ^^

Då var sommarlovet slut. Imorgon börjar al...

Då var sommarlovet slut. Imorgon börjar allvaret igen... Wish me luck! Gonatt allihopa <3


Mycket foton har jag spritt omkring mig

Nu har jag tagit bilder på det som jag fixat i lägenheten med de nya grejerna som jag skaffat ;) Jag tyckte det blev fint :)



Mina nattduksbord nuförtiden ;)



Väggen mittemot sängen i mitt sovrum




Fönstret i mitt sovrum



Hallen

Hmm...



... Visst kan man undra vad en tvättsvamp gör mitt ute i hallen, men är man matte till en viss Theo så behöver man inte undra.
Då vet man att den lilla rackaren burit med sig den hela vägen ut i hallen EFTER att ha doppat den i badkaret så den gjort blöta spår hela vägen ;)

Knaskatt...


Jag tog förresten en fin bild på missarna igår. Jag hoppas inte de kommer sakna varandra allt för mycket nu...



Mattes sötnosar ♥

En kort tur

Var ut en kortis och gick/joggade i solskenet/regnet :/
Yes, det regnade samtidigt som solen sken... I Skara bara måste det regna liksom.

Jag sa ju det pappa! Det kom regn innan dagen var över...



Nu vart jag & Theo ensamma igen...

Nu vart jag & Theo ensamma igen...


Nu är jag påväg! :/

Nu är jag påväg! :/


Snart bär det av...

Nu har jag packat allt... och jag menar ALLT! Det ser ut som förra året all over again...
Jag har 3 IKEA-kassar, 2 rullväskor, 3 mindre shoppingkassar i plast, 1 bag och 1 handväska + 2 datorer, 3 blommor och 1 misse med kattbur och 1 påse med kattleksaker. Sedan så ska ju Pappa, Mamma, Johan och Selma med tillhörande bur + övernattningsgrejer med... Det känns som en enda fullpackad gammal Bettan till Volvo 945 ^^

Som min pojkvän så fint uttryckte det... "No light packing här inte".
Äh, varför ska man göra det enkelt för sig ^^
Nu får jag ju med mig en massa nya fina saker till min lägenhet. Jag får förresten visa hur det ser ut sedan ;) För några små förbättringar lär det bli :)

Just nu har både Theo och Selma ganska kul med alla väskor och grejer. Theo tycker det är jättekul att gömma både sig själv och sina råttor ibland dem ;) Selma ska börja löpa (igen!) så hon är inte inställd som vanligt - vilket skulle innebära flykt vid synen av packade väskor i väntan på att få packas in i en bil.

Det bär i alla fall av imorgon...
Då blir det adjö Jakobsberg för en stund igen :( Men bara tillfälligt får man trösta sig med. Jag hoppas ju att jag har någon lucka som erbjuder tid för besök hemma, annars blir det ett längre besök över jul och sedan VFU - alltså praktik - från v.12, som jag tänkte förlägga i mina hemtrakter ^^

Nu ska jag umgås med Levi - sista kvällen på länge - och sedan är det dags att sova.
Gonatt!

Café-frukost

Var ute och åt frukost vid nio på Brödernas Bageri :) Nice



Det är gott med café-frukost

För samma pris som för ett par Björn Bo...

För samma pris som för ett par Björn Borg-trosor kan man få 6 par barntrosor på KappAhl... Tur att man är i samma size som dagens 12-åringar då! ^^ Ibland är det nice att vara liten plutt ;) men bara ibland!


Nu när jag fått lön så har jag köpt en pre...

Nu när jag fått lön så har jag köpt en present, och inte till mig själv utan till Levi ;)


Löning är kul ^^

Yes! Nu har jag fått lönen för Juli :) 12 717 kr blev det.
Nice!

Frisören

Idag så var jag till en frisör i Jakan som jag inte varit till förut, men jag kände att jag behövde fräscha till topparna och det ville jag inte betala överpris för.

Jag kan dock säga med säkerhet att jag trivs bäst hos min vanliga frisör, hos henne känner jag mig trygg, hon vet vad jag vill, hon är varsam med mitt hår och pratar på om allt möjligt.
Frisören jag var hos idag pratade inte mycket, han frågade bara vad jag ville, lämnade över till en annan frisör när han klippt färdigt, slet i håret så det kändes som om jag skulle få en whiplash-skada och frisören som han lämnade över till fönade mitt hår rakt.
Att hon fönade det helt rakt, på mig, sammanfattar det hela rätt bra, för jag vill absolut inte ha rakt hår! Hon kunde väl frågat hur jag ville ha det... En annan sak som är ganska väsentlig är ju att man har det bekvämt hos frisören... Jag kände mig som Cousin It, typ hela tiden eftersom de hängde typ halva mitt hår för ansiktet så jag inte såg något! Nice...

Menmen, topparna blev i alla fall fräschare och håret rejält genomborstat och det kostade inte skjortan.



Rakt blev det

(Psst! Lägg märke till matvraket i bakgrunden som väntar vid matskålen ;p)

Äntligen fixat!

Nu har jag äntligen fått iväg beställningen på Rhodos-bilderna!

Idag fungerade Fujis hemsida så nu gick det att ladda upp bilderna :) Då var det avklarat ;)
Då ska man bara få hem dem också ^^

Najs att "hitta" bilder

Idag så "hittade" jag lite bilder på Comedy och mig på Levis dator ^^
Jag hade inte den mappen själv och har inte tänkt på det... Det kan vara för att jag har beställt bilder från den dagen och ramat in och har i Skara :)

De är tagna på en dressyrtävling på min födelsedag förra året. Comedy var dock astrött för det var jäkligt varmt (typ bland de första riktigt varma dagarna det året) så det gick inte så bra som det brukar, det var nog vår sämsta tävling ^^ Men det gjorde inget, för jag hade kul i alla fall. Jag fick ju spendera en del av min födelsedag med en av mina favoriter ♥


En gammal låt

Ibland kommer jag att tänka på den här låten och hur jag inte kan låta bli att älska hennes flyt i sången. Jättesvårt att sjunga med ibland, men det låter så rätt när hon sjunger det.
Gitarren är så mysig också ♥ Texten är hemsk, men ändå så fin, om ni förstår vad jag menar...


Min katt är verkligen inte klok...

Här är en tjej som inte gillar potatis... Men hennes katter verkar göra det desto mer...

Selma hon äter kokt potatis och potatismos, både äkta och pulver. Uäk!

Theo... Hon leker med dem ^^ Haha
Hittade henne alldeles nyss i köket rotandes i en påse med potatis :D Och en potatis hade hon mellan baktassarna och sparkade på sådär som katter gör när de ska "döda" sitt byte. Haha ^^ Det såg lite dråpligt ut!

Min lilla misse är allt bra knäpp ;) Men det är en del av charmen med henne!

Idag...

... Så har jag ätit på Pizza Hut med familjen. Det var gott ;)
Sedan har jag inte gjort så mycket nyttigt...

Försökte beställa de där bilderna som jag höll på att beställa igår, för det gick inte då. Men det gick inte idag heller... Deras sida krånglar :/ Not nice...

Nu ska jag fortsätta med att inte göra så mycket nyttigt tror jag och mamma kanske ska låna min lilla dator till jobbet.

Rhodos-bilder

Jag håller just nu på att ladda upp bilder på Fuji-direkts hemsida.
Det tar sin lilla tid...
Deras sida är inte snabb idag alltså.

Men jag hade i alla fall tänkt beställa de där Rhodos-bilderna,
så det blir gjort någon gång.

Får se om det blir gjort ikväll bara...
Med den här farten lär det ju ta en dag eller två!




Back up

Idag så har jag införskaffat en liten leksak, och back up till min stationära cp-dator. Jag var till Webhallen och köpte en Asus Eee pc 1215n. Jag köpte även ett Golla-fodral till den ^^




Nu ska jag leka vidare!

Cp-data

Håller just nu på att installera om datorn för att den krånglar. Den krånglar till och med när man ska installera om den... Vi första försöket så avbröts det för att det inte funkade av någon anledning. Nu försöker vi igen...
Hoppas, hoppas!

Karlshem

Var ut till Ing-Marie på Karlshem idag och red med mamma och Jojjo.

Fick en d-ponny(?) som hette Penny och som var som en blandning av Felicia och Pajsen ^^ Det kändes väldigt annorlunda att sitta på en ponny igen. Att känna de där trippiga stegen, viljan att springa ifrån och förmågan att testa sin ryttare för att se om man kanske slipper undan.

Hon var lite stel i början men mjuknade senare, kändes dock helt ok för att vara första gången ;) Hon var klart bättre i vänster varv, och var helt klart flyttbar i sidled och villig i alla gångarter. En trevlig liten ponny alltså.

Det kändes dock konstigt att sitta i sadeln på en annan häst... Det kändes fel, men ändå inte. Jag vill dock inte behöva känna så...

Saknar min springare... Han har för alltid mitt hjärta ♥

Det är inge roligt att bli påmind... Då sa...

Det är inge roligt att bli påmind... Då saknar jag bara våra stunder mer och inser att det verkligen är över


17:e

Idag så var jag och Levi till stan och åt frukost på Café bakverket på Söder.



Mycket gott!

Sedan knatade vi runt halva Söder för att min pojkvän (som inte har så gott lokalsinne) kunde komma fram till att han inte alls visste vart butiken vi letade efter låg ^^
Så då åkte vi och knatade i Gamla Stan, där jag hittade te och te-burk på Indiska, och sedan gick vi på Medeltidsmuseet. Mycket intressant :)



En fin gränd i gamla stan och mina te-grejer
Sedan åkte vi hem och åt tacos och mamma och Johan hade bakat vaniljbullar.



Mums!

Sedan har jag läst lite i min True Blood 5 - Hur död som helst och förkovrat mig i Facebook. Just nu sitter jag och fixar lite vid datan medan Levi sitter brevid och pratar med mig.
Jag hade velat ta en promis, men det känns inte som en så rolig idé då vädret är piss rent ut sagt...


Dessutom så har jag och Levi varit ihop i 56 månader idag ♥

Dags att röra på fläsket ^^

Gick ju ut och promenerade/joggade igår och kände att efter att min rygg blivit fixad så kunde jag ju faktiskt jogga utan att se ut som Flubber. För av någon anledning, kanske ryggen, så joggade jag jättetungt förut, fast jag ansträngde mig för att inte göra det. Nu gick det i alla fall lätt och jag hade till och med lite stuns i steget ^^

Därför införskaffade jag mig ett par gympaskor idag, så jag kan göra det till en bra vana.



Sedan begav sig jag och Levi ut och jag testade dem en runda. Det gick bra, men nu har jag skavsår på hälarna :/ Menmen, det lägger sig väl. Det kändes bra i alla fall :)

Min skinnjacka

Min skinnjacka


Promenad

Har just duschat efter en snabb promenad med några inslag av jogg ;)
Det var skönt att röra på fettet och det är mycket lättare att jogga när man kan sträcka på ryggen utan att det gör ont. Min blåsa från gårdagens tur till stan gjorde sig dock påmind :/

Just nu sitter jag och gosar med lillekatt som ligger i knät. Selma löper och Theo tycker rent ut sagt att hon är äcklig då och vill inte vara nära henne. Så då är lillplutt som vanligt med mig och ligger gärna i knät, precis som när vi är ensamma i Skara.

Ska snart åka upp till garaget med pappa var det tänkt. Jag har fått för mig att jag ska städa bilen + att vi kan kolla lite oljor och så på samma gång.

By the way...

... Så har jag skaffat Facebook

Mitt nya kap

Nu har jag funnit mig en skinnjacka ^^ Äntligen!



En sådan här, fast grå
-
JofaMa by Kenza, modell Kenza 3


Jag får ta en bild på min egen när mamma kommer hem med kameran imorgon ;) För modellen för den Grå gör den inte rättvisa ;)
Nu ska jag och Levi ta en promenad och jag ska testa nya jackan :D

7,5 weeks done, 0 to go

Som sagt så jobbade jag min sista dag idag :)
-
38 dagar blev det totalt,
38 dagar som innebar många nya erfarenheter.
-
Det har varit jobbigt, roligt, intressant & lärorikt,
och jag har utfört uppgifterna med skräckblandad förtjusning
.



Min avskedspresent

Som ni ser ovan så fick jag en avskedspresent :) En hjärtformad skål ifrån Iittala.
Det var mycket snällt, för jag förväntade mig inte precis något, men det känns bra att de uppskattat att ha mig där ^^ Kicki (som gav mig presenten) sa att jag bara kunde höra av mig ifall jag ville jobba igen på något lov ;) Nice! Det är bra att ha en fot inne någonstans.

Trettioåttonde dagen på sommarjobbet

Idag så jobbade jag min sista dag på Albano :) Jag gick med veterinär Carro H och det gick bra.

Jag har idag tagit in patienter, vägt, tagit blodprov (med öppen kanyl för första gången), städat, gett medicin etc.

Det var stressigt på förmiddagen men sedan så blev det lugnare på eftermiddagen då en del av våra patienter inte dök upp...

Fick dessutom en present ;) Visar om en stund ^^

Trettiosjunde dagen på sommarjobbet

Idag så gick jag med veterinär Einar igen.

Jag har idag tagit in patienter, vägt, tempat, rakat, assisterat vid ultraljudsundersökningar, tagit blodprov, packat avlivningar etc.

Nu är det bara 1 dag kvar av årets sommarjobb!

Kvällen

Efter att jag kom hem från jobbet så åkte jag och mamma och handlade mat och sedan tog vi en sväng till Outlet. Där hittade jag en söt necessär som jag köpte för att ha Theos grejer i, och ett bäddset.

När vi kom hem badade vi lillekatt och sedan tittade vi på Miss Marple.



Lillekatt efter ett bad med schampoonering och handdukstorkning



Theos necessär med dess innehåll & det nya bäddsetet

Nu ska jag gå och sova!
Yes!! I'm tired you see...

Trettiosjätte dagen på sommarjobbet

Idag så gick jag med veterinär Einar.

Jag har idag tagit in patienter, rakat, vägt, hjälpt till vid ultraljud, tagit blodprov etc.

Det var en ganska så lugn dag, vilket är skönt efter den hektiska gårdagen.

Nu är det bara 2 dagar kvar av årets sommarjobb...

2 år

Idag så har jag haft mitt körkort i två hela år!! ^^
Nice!


Så nu är prövotiden över ;)

Trettiofemte dagen på sommarjobbet

Idag så gick jag med veterinär Carro H.

Jag har idag fått ta in patienter, tempa, väga, ta blodprov, rengöra öron, klippa klor, id-märka, assistera vid undersökningar, debitera etc. Vi hade hela 19 bokade patienter på vår lista idag! 2 dök dock inte upp...

Nu är det bara 3 dagar kvar av årets sommarjobb...

Trettiofjärde dagen på sommarjobbet

Idag så har jag gått med veterinär Einar.

Jag har har tagit in patienter, vägt, rengjort öron, gett medicin subcutant, rakat, städat, tagit blodprov, skrivit in patienter etc.

Det var en lugn dag idag :) Vi hade 30-minutersbokningar och vi höll oss bra till schemat :P Alltid skönt när det flyter på!

Nu är det bara 4 dagar kvar av årets sommarjobb...

Bilder från mamma

Hittade lite bilder från mammas mobil ^^



Theo vilar på balkongen



Theo leker ryggsäck... eller något...



Mycket söta tillsammans. Och nästan jämnstora faktiskt ^^

Dagens besök i centrum

Dagens besök i centrum resulterade i tre inköp:

  • En väska...


... Som är Cognac-färgad och inte fullt så orange som på bilden...
  • Ett 2-pack leggings...


... Köpta på H&M's barnavdelning
  • Hårfärg...


... Så nu har håret en mer jämn färg igen ;)

Kapellskär - Mariehamn - Kapellskär

Idag så åkte familjen på kryssning till Åland :) Vi åt gott, lyssnade på musik och tog det lugnt.



Mat & efterrätt ^^



Mamma är hungrig och koncentrerad på äta och pappa larvar sig
(men jag fick i alla fall med honom på kort, utan en hand framför ansiktet)




Johan & Jag



Utsikt i Ålands skärgård



Min "barndrink" ^^

6,5 weeks done, 1 to go

Nu har jag jobbat 6,5 veckor. Nu är det bara en vecka kvar :)
Sedan är det lite semester!

v.23
v.24
v.25
v.28
v.29
v.30
v.31
v.32

Trettiotredje dagen på sommarjobbet

Idag så gick jag med veterinär Carro H med bokad lista först och sedan gick jag på akuten med Carro H & Erica.

Jag har idag tagit in patienter, tempat, vägt, kopplat dropp, tagit blodprov, tagit stygn, fått en vovve att kräkas, gett medicin subcutant, packat avlivningar, tvättat sår, rakat, städat etc.

Nu är det helg! :D

Trettioandra dagen på sommarjobbet

Idag så har jag jobbat 7-16 på akuten och först gått med veterinär Carro H och sedan med Linda.

Jag har idag tagit in patienter, tempat, vägt, tagit blodprov, gett dropp subcutant, assisterat vid röntgen, fyllt på i rummen, städat, desidosat etc.

Nu är det bara en jobbdag kvar den här veckan ;)

Sommarhits



Bailamos (On the floor) - Ferró

Lazee ft. Mohombi - Do it


Yolanda be cool - We no speak americano


Your love is my drug - Ke$ha


Therese - Drop it like it's hot


Trettioförsta dagen på sommarjobbet

Idag så har jag gått med veterinär Hannah.

Jag har idag tagit in patienter, vägt, tempat, tagit blodprov, rakat, assisterat vid ultraljud, rengjort öron, städat, desidosat, packat avlivningar, hållt vid undersökningar och blodprovstagning etc.

Det var en väldigt lugn dag idag, vi hade 30-minutersbokningar och några dök inte upp... Dålig stil

Nu är det mat snart i alla fall ^^ Yay!
Jag är jättehungrig!

"Helgen"

Min "Helg" har bestått av:

  • Ett besök på Fjärilshuset









  • Matshopping
  • Besök hos massagterapeuten - Så nu känns det som jag har blåmärken under huden där han masserade mina jäkligt spända muskler. Det kändes dock bättre. Ska tillbaka nästa tisdag igen.
  • Filmtittande



  • En tur till stan där jag hittade 5 Kittyböcker som jag inte redan hade + en ny "dagbok"



Ikväll blir det Morden i Midsomer igen. Det sista avsnittet :/ Jag undrar om SVT köpt upp alla nu och det är det allra sista någonsin, eller om det finns fler som de bara inte köpt in.

Ledig dag

Det är måndag och jag är ledig... Känns konstigt.

Men i alla fall...

Dagens planering är följande:
  • Tanka
  • Besöka fjärilshuset i Hagaparken
  • Få i sig lite mat någon gång
  • Gå till Massageterapeuten i kväll

5 ½ weeks done, 2 to go

Nu har jag jobbat 5,5 veckor. Nu är det bara två veckor kvar :)
-
Och nu är den allra jobbigaste veckan över!

v.23
v.24
v.25
v.28
v.29
v.30
v.31
v.32

Trettionde dagen på sommarjobbet

Jihoo! Helg!!!

Yes, yes, yes! Nu har jag jobbat mig igenom mördarveckan ^^ Men jag fick mig ett kattbett innan helgen... och eftersom det är regel på att man måste åka till doktorn då (eftersom kattbett kan ge riktigt vidriga infektioner) så var jag tvungen att göra det... Doktorn sa dock vad jag trodde, att det var så ytligt att jag skulle återkomma senare igen om det var så att det uppstod komplikationer.

Idag gick jag i alla fall med veterinär Carro H, Frida och Maria.
Jag har tempat, vägt, tagit in på rummet, gett medicin subcutant och intramuskulärt (första gången!), hållt vid blodprovstagning, packat djur inför kremering, tagit blodprov, desidosat rum, städat etc.

Nu har jag i alla fall 2 dagar ledigt :D Jippi!

RSS 2.0