Månadens - April 2011

Månadens Film: Scott Pilgrim vs The world, Juno
Månadens Biofilm: -
Månadens spel: Sudoku
Månadens Tv-program: Grey's anatomy, House

Månadens Låt: Written in the stars, Kiss the rain
Månadens Album: Through yourself & back again
Månadens artist/grupp: Thriving Ivory

Månadens hemsida: -
Månadens blogg: -

Månadens Bok: Så länge vi båda andas

Månadens pryl: Datorn
Månadens mest använda pryl: SL-kortet

Månadens Djur: Theo, Tristan & Selma
Månadens Häst: Comedy

Månadens Vän: Levi

Månadens godaste mat: Avocadosalladen från Il Postino
Månadens godaste gottis: Nachochips
Månadens läsk: Trocadero
Månadens plagg: Skinnjackan från Jofama by Kenza
Månadens skor: Blå Conversen

Månadens färg: Grönt
Månadens väder: Fint för det mesta och det börjar bli varmt nu

Månadens födelsedagsbarn: Johan, Becca, Emma

 

Månadens värsta: Ingen snö på påsken = Inget skoteråkande!

Månadens Bästa: Påsklov, att få vara hemma, säkrat sommarjobb.


Finisar

Bara för att jag älskar mina missar ♥
Mina snuttar



Theo i mitt sovrumsfönster i Risbäck och Tristan ute på gården



Tristan ute på gården



Theo på min säng


Anställningsbevis och schema

Jag skrev förresten på mitt anställningsbevis här under veckan och fick mitt schema inför sommaren. Så nu har jag officiellt och helt säkert sommarjobb på Västerort ^^ Najs!

Jag ska jobba på pol/akuten/vård och börjar antingen 8 eller 9 förutom tre dagar då jag jobbar kväll 13-21.30.

Så nu kan man sluta oroa sig för sommarjobb och dylikt ;)

Nu ska jag avsluta här vid datorn och sedan ska jag till Levi! Imorrn ska vi in till stan och gå runt lite. Det ska bli mysigt ♥

Vecka 5

Då har man redan avklarat 5 veckor och ett påsklov ^^
Tiden går väldigt fort!
Nu är det bara 5 veckor kvar...

v.12 - 1 dag i receptionen & 4 dagar på operation
v.13 - 4 dagar på operationsavdelningen samt 1 kväll och helgen
v.14 - Operationsavdelningen
v.15 - 3 dagar på operation och 2 dagar på pol/vård.
v.16 - Påsklov
v.17 - 4 dagar på pol och en kväll
v.18 - Polikliniken/Vårdavdelningen
v.19 - Polikliniken/Vårdavdelningen
v.20 - Valfritt
v.21 - Valfritt
v.22 - Arbeta med inlämningsarbetet

Västerort Djursjukhus - Dag 26

Idag så var jag på pol/akut.
Jag gick bredvid Kim och jobbade 8-17.

Jag har tempat, vägt, kopplat dropp, assisterat, skrivit journal, vaccinerat, gett injektioner, hjälpt till på röntgen m.m.
Idag fick vi igen för alla lugna dagar för idag var vi fullbokade på pol-listan på förmiddagen och sedan kom det in akutfall med jämna mellanrum på eftermiddagen så vi hela tiden hade att göra. Lite stressigt var det emellanåt, men det gick i alla fall :)

Västerort Djursjukhus - Dag 25

Idag så var jag på pol/akut.
Jag jobbade 8-17 och gick bredvid Elise.

Idag har jag tagit blodprov på två hundar :) Det gick bra, men jag har ju gjort det förut också :)
Sedan har jag assisterat, vaccinerat, rastat vårdhunden, städat operationsavdelningen, tvättat, städat, tempat, vägt etc.

Jag har även fått se en avlivning på en hund med ruskiga hudproblem :/ Den hade haft problemen ett tag och var så dålig att husse inte ville fortsätta utreda och jag förstår honom för hunden såg verkligen hemsk ut... Nedre halvan av hunden hade alopeci (alltså hade tappat hår), lichenifiering (förtjockad hud) och bakteriinfektioner m.m. Det såg inte riktigt klokt ut... Typ som en hårig dinosaurie/varan.

Västerort Djursjukhus - Dag 24

Den 27/4 gick jag kväll.
Jag gick bredvid Emelie och jobbade 13-21.30.

Det var lite vaccinationer, lite återbesök för tänder och analkörtlar, lite rinnande ögon, lite klåda, en knöl på en tass som visade sig vara ett benbrott(!), röntgen, en avlivning pga. förstoppning, mycket städning eftersom det var lugnt och såklart assistens vid undersökningar och dylikt.

Klippte klor på en Amstaff igår där ägaren tyckte att jag var duktig och "inte som de andra som brukade klippa så det blödde". Haha, han hade nog inte sett min skylt där det står att jag är praktikant för då hade han väl inte låtit mig röra hunden ;) Men det gick bra och det kom inge blod :) Han hade dessutom nästan endast vita klor så det var lugnt.

Det var ännu en mycket lugn kväll som jag fick vara med om. Man kan ju hoppas att de 3 kvällarna som jag ska jobba i sommar håller samma klass och det inte kommer in något superakut då... Jag är ju i alla fall inte ensam då :) Men ändå. Det får gärna vara något att göra, men det behöver ju inte vara allt för akut, allvarligt eller svårt.


Västerort djursjukhus - Dag 23

Den 26/4 var jag på pol/akut.
Jag gick 8-17 och jag gick med Claudia.

Det var tyvärr inte så mycket att göra så vi ägnade oss mycket åt att fylla på och storstäda. Jag försökte hänga på där det fanns något att göra och fick vara med på någon avlivning, suprelorinchipning, vaccination, koll sår och någon hälta.

Det var en mycket lugn dag :)

Sötkatter på semester

Katterna trivs ganska bra i hus, men inte ute har jag märkt...
Theo var ut i kopplet här om dagen och fick panik och jag har dragit mig för att testa med Tristan, men jag kanske ska ta och göra det... Han behöver ju i alla fall inte gå i snö. Han har dock bara varit ute en gång förut, i Jakobsberg men det gick väl helt ok.

Inomhus trivs de som sagt :) Alla tre vill vara i mitt favvohörn i min soffa bland annat ^^




Internet för en dag ;)

YES! Internet!

Fick låna en liten sticka av mammas snälla släktingar och sitter just nu på tomten och surfar på nätet ^^ Det är skönt att kombinera moderniteter med att vara ute :) För man får väl passa på att vara ute även om det inte går att att åka någon skoter... För det har det varit värre med! Inget skoterföre att tala om här inte! Jag har som mest tagit en liten sväng med Safarin på sjön, sen har det inte varit nå mer :(
Trodde faktiskt inte att det kunde bli värre än förra och förrförra påsken med 1 meter vatten på Bosjön och uppåt Raja, men tji fick jag för det är värre när man inte ens tar sig från tomten utan att köra på barmark, stock och sten... Sjön är det dessutom ingen snö på så det är halt som fasiken = inge kul det heller...
Så jag har mest läst, men nu är som sagt böckerna slut. Sedan har jag väl suttit ute i solen, tittat på tv, umgåtts lite med släkten och tagit det lugnt. Skönt det med i och för sig.

Lite färg i ansiktet har man fått också :) Så nu känner man sig inte lika blek längre! Skönt ;) Ska bli skönt att kunna få lite färg på hela kroppen också, för snart är det sommar! Så känns det i alla fall när man sitter i linne och jeanstights i södra lappland med datorn i knäet!



Avslutar med en bild på mongokatten som blivit kusinernas favorit
-
"Han är så duktig" tycker dem. Det håller inte pappa med om ^^

Då var det slut... Slut på böcker alltså! ...

Då var det slut... Slut på böcker alltså! Jag hade 11 böcker (8 Kitty, 1 hästbok & 2 ur Twilight-serien) med mig som skulle läsas ut och nu har den hemska stunden kommit att lektyren är slut... Den sista boken som jag läste ut nyss var dessutom "Så länge vi båda andas", den svenska versionen av "Breaking Dawn". För dem som inte vet vad det innebär så är det den fjärde boken i "The Twilight saga" och något som man inte bör missa! Det tycker i alla fall jag ;-) Men jag är ju självutnämnd boknörd också så... Det var i alla fall med bitterljuv förtjusning som jag läste serien en gång till (har tidigare läst den på engelska). Jag blev lika trollbunden och läste med en plågsam intensitet, medveten om att ju fortare och ju mer intensivt jag läste ju fortare skulle det underbara ta slut... Man vill veta vad som händer samtidigt som man inte vill att det ska vara över... Så hur ska man göra egentligen? Den är dessutom så bra att man mår dåligt! Konstigt va? Man är lite självplågare ibland alltså... Men man känner så med karaktärerna att man själv känner deras smärta, lycka, uppgivenhet och allt där emellan. Jag gör i alla fall det och eftersom böckerna i serien är så populära som de är så tror jag nog det är fallet för många. De berör en på ett djupare plan. Nu är de i alla fall slut och jag längtar redan efter dem igen! Jag skulle vilja ha dem olästa så jag fick uppleva dem för första gången igen, uppleva magin som trollbundit så många med mig! Det är tyvärr omöjligt och jag måste ge mig ut på jakt efter nya böcker som kan fylla tomrummet. Det kommer jag nog att lyckas med för det har jag gjort förr med "Sagan om Isfolket", "Harry Potter", "Eragon", "Heartland" etc och nu allra senast med "Twilight", "The vampire diaries", "Shutter Island", förlagan till "True blood" och "Hush, Hush". Twilight-serien är nog dock en storfavorit... Så är det när man älskar böcker ;-) Man kan inte få nog av dem när man väl börjat!


Nu har jag roat mig med att skriva en komp...

Nu har jag roat mig med att skriva en komplett lista över alla mina böcker här. Jag har så många som 742 stycken här i mina bokhyllor :-) Sedan vet jag att jag har några stora Kitty liggandes hemma också samt att jag inte räknat dubletterna eller de olösta böcker som jag har i en korg här uppe. Små Kittyböcker har jag 157 stycken av och det fattas typ bara 8 för att samlingen ska vara fulltalig nu! ^^ Märks det att jag gillar böcker eller? Jag älskar att läsa plus att jag tycker att böcker är vackra :-) Fler vill jag ha också! Varje år har jag dock samma problem när jag kommer hit... Jag har för lite plats i mina bokhyllor!


Då var man framme i Risbäck och packat upp...

Då var man framme i Risbäck och packat upp har man också ;) Jag har till och med ställt upp alla böcker utom kittyböckerna (som det kommer krävas en del omjusteringar för) och ställt på hyllorna i rummet mitt. Nu är det dock dags för sängen! Jag har ju varit uppe sedan 6 imorse... Gonatt!


Västerort Djursjukhus - Dag 22

Idag var jag på operation igen.
Jag gick med Sandra och Elise och jag jobbade 7-16.

Det var inte så många patienter bokade till operation idag. 3 av 4 bokade patienter kom och så fick vi typ 3 extra patienter på eftermiddagen. Så vi hann storstäda hela operationsavdelningen ;)

Jag har idag intuberat både hund och katt, lagt kanyl, assisterat vid operationer, premat, sövt, städat, plockat undan och plockat fram, gett injektioner, klippt klor etc.

Så det har gjorts en del idag i alla fall ;) Och nu har man påsklov! Sitter nu i bilen på väg till Risbäck :) Ska bli så skönt med lov!


Västerort Djursjukhus - Dag 21

Idag så var jag på vård/pol.
Jag gick med Sandra och Elise och jobbade 9-18.

Idag så fick jag se en nässvalgsond anläggas, lite ultraljud och röntgen, en avlivning av en liten kattunge med neurologiska problem, invagination av tarm etc

Jag har även städat isoleringen med virkon, hjälpt till med vård-djuren, skrivit i journaler, assisterat, hjälpt till på röntgen m.m.

Sedan hämtade mamma mig. Det var skönt för jag har sådan jäkla huvudvärk :/ Den har inte gått över än heller...
Aja, nu ska jag bada och umgås med Levi för imorgon drar jag och resten av familjen till Norrland! :D Påsklov!

Bebis ♥

Mina små snuttar var så söta bebisar
Man både saknar dem stunderna och inte...



Theolin ♥



Tisse ♥

Man kan ju inte få nog av hur söta kissebebisarna är!
Om man bara gick på hur urgulliga de är så skulle man ha en hel bunt! Tur är väl att man även vet hur jobbiga de kan vara (Theo? Tristan? Känner ni igen er?) och även vet att de inte är några leksaker som man bara skaffar sig och sedan inte bryr sig om, som en del människor gör...

Västerort Djursjukhus - Dag 20

Idag så var jag med på Pol/Vård.
Jag gick med Elise och vi var på vård, i telefon och i receptionen ^^ Jag gick 9-18.

Idag så var vi som sagt lite överallt och jag har fått lyssna på rådgivning i telefon, försökt mata katt som ej ville äta, kopplat dropp, medicinerat, rastat vovve från isol, packat upp foder, tagit in patienter, suttit med i kassan etc.

Det var lite småhattigt, men det gick bra och lite fick man ju vara med om i alla fall :)
Jag hann även få lite mer att skriva om i arbetet mitt eftersom jag fick se lite knep för utfodring av knepigt djur idag ^^

Nu ska jag skriva in det som jag sett idag i arbetet mitt och sedan ska jag nog bada :) Sedan blir det Grey's senare ikväll!

Västerort Djursjukhus - Dag 19

Idag så fick jag hjälpa till på operation igen :)
Jag var in och hjälpte Elise och började klockan 9.00.

Jag fick göra det vanliga och även hämta dagens lunch med Louisa.
De anställda skulle ha personalmöte så jag fick sluta vid 14 då det började :) Så nu har jag suttit lite med mitt arbete sedan jag kom hem, samt ätit middag. Det är skönt att beta av lite allt eftersom ;) Nu har jag snart skrivit färdigt om mitt operationstillfälle också. Det är bara ett moment kvar att kommentera på operationstillfället nu.

Dagens mat

Idag så fick vi mat på jobbet igen :)
Jag åt alltså thaimat till lunch. Någon räkgrönskakssås med ris. Gott!

Till middag fick jag sallad från Ekmyran :) Najs!



Lite lyxigt ibland :)
Det är bra såhär när man är lite krasslig ^^

Västerort Djursjukhus - Dag 18

Idag fick jag hoppa in på operation igen.
Sandra som jag skulle gått med var sjuk så jag fick vara inne på operation med Tina och Carro eftersom det var lite dåligt med folk ute på pol/vård.

Det gick bra, men jag känner mig lite seg... Är lite småförkyld så jag är glad att jag inte behövde göra något avancerat idag.

Jag hade dessutom mitt första samtal med min huvudhandledare och det gick bra :) De tyckte alla att det gick bra så jag är nöjd ^^ Så nu har jag mailat Lotta och meddelat att det går bra, att vi haft första samtalet och att jag trivs!

Nu ska jag gå och lägga mig i badkaret och sedan ska man väl börja fixa sig lite... Johans skiva är ju ikväll. Roligt sällskap jag kommer bli ikväll då...

Dagens shopping

Idag så har jag varit till XL Zoo och Stinsen med Levi :)

På XL Zoo köpte jag en sele och koppel till Tisse :) Han har ju blivit lite för stor för kattungeselen ;)



Ett gulligt blått set med bubblor på ;)

Sedan fortsatte vi till Häggvik och Stinsen ;) Där skulle jag hitta något att ha på mig imorgon ^^ Och något hittade jag i alla fall!

Jag ska vara så originell att jag ska vara:



Sandy från Grease ^^
-
Det är ju väldigt originellt >.< Haha ;)


Så jag införskaffade svarta, glansiga tights och en svart tröja ;) Skinnjacka och bälte har jag redan :)



Sedan köpte jag även en vit spetsbody och en kort, svart tröja ;)


Just nu

Just nu så sitter jag och Tisse vi datorn och slösurfar. Ingen annan har behagat gå upp än.

Jag gick upp vid 8 och gav alla missar mat och sedan har jag suttit lite vid datorn :) En avslappnad början på dagen! Snart ska jag gå och se om inte Levi kan tänka sig att gå upp också så vi kan äta frukost snart...
Idag måste jag även fixa något att ha på mig imorgon på Johans studentskiva... Temat är "film".
Någon som har något tips?

Ramschema för sommarens jobb

Jag har förresten fått veta mina veckor för sommarens jobb på Västerort.

Såhär ser sommaren ut:
  • V.22 - Ledig från och med 1/6 då inlämningsarbetet lämnas in
  • V.23 - Ledig
  • V.24 - Måndag - Fredag
  • V.25 - Tisdag-Torsdag
  • V.26 - Måndag - Fredag
  • V.27 - Måndag - Fredag
  • V.28 - Ledig
  • V.29 - Ledig
  • V.30 - Måndag - Fredag
  • V.31 - Måndag - Fredag
  • V.32 - Måndag - Fredag
  • V.33 - Ledig
  • V.34 - Ledig
  • V.35 - Praktiken på UDS börjar :)
Fast jag har inte fått något specifikt schema än :) Det kommer senare.

Vecka 3

Nu har jag avverkat vecka 3 på praktiken :)
Jag får dessutom en helg innan nästa vecka och nya äventyr på Pol/Vård börjar!

v.12 - 1 dag i receptionen & 4 dagar på operation
v.13 - 4 dagar på operationsavdelningen samt 1 kväll och helgen
v.14 - Operationsavdelningen
v.15 - Polikliniken/Vårdavdelningen
v.16 - Polikliniken/Vårdavdelningen
v.17 - Polikliniken/Vårdavdelningen
v.18 - Polikliniken/Vårdavdelningen
v.19 - Polikliniken/Vårdavdelningen
v.20 - Valfritt
v.21 - Valfritt
v.22 - Arbeta med inlämningsarbetet

Västerort Djursjukhus - Dag 17

Idag var jag på operation igen och nu är min 3-veckors period slut ;)
Jag jobbade 7-16 och gick bredvid Claudia och Sara.

Det var sådär lite lagom idag och det var det gamla vanliga, inget speciellt, förutom en vovve med krossade revben. Man trodde först att det var en cysta, men när den öppnades märkte man att det inte var det... Så den skulle vidare till Albano och en specialist där istället.

Nu har jag avklarat mina 12 dagar i rad ^^ Mer jobbigt mentalt än fysiskt. Så skönt!

Nu ska jag fixa lite till vid datorn och sedan ska jag bada!

Nu är det helg! :-D Yay! Nu ska fossingarn...

Nu är det helg! :-D Yay! Nu ska fossingarna få vila efter 12 dagar i sträck på praktiken ^^


Västerort Djursjukhus - Dag 16

Idag så var jag på operation först och sedan lite överallt :/
Jag jobbade egentligen 7-16, men fick gå typ 14.40 för att det inte fanns något speciellt att göra.

Det var som sagt inte så mycket att göra idag... Operationsveterinären var sjuk så det var bara tre patienter på operation. Två hankattskastreringar och en tandsten.
Jag fick fixa med tandstenshunden :) Jag gav premed, satte kanyl, sövde med Propofol, kopplade upp, tog bort tandsten, blästrade och kopplade från och extuberade ;)

Sedan så fixade jag och Louisa med det som behövdes. Vi fick till och med gå och handla fredagsfrukosten. Sedan fick vi gå hem när vi inte kom på något mer att göra.
Sedan har jag promenerat från Kallhälls station och nu sitter jag vid Levis dator :)

Nu ska jag kanske skriva lite på mitt arbete!

Idag fick jag sluta lite tidigare :-) Det ...

Idag fick jag sluta lite tidigare :-) Det fanns typ inget mer att göra för dagen...


Västerort Djursjukhus - Dag 15

Idag så var jag på operation igen :)
Jag jobbade 7.30-16.30 och gick mest bredvid Sandra.

Idag så har det inte varit något nytt, bara det gamla vanliga. Jag har lagt tre tassbandage, en kanyl, gett injektioner, assisterat, rakat, tvättat, städat etc.
Det var en lugn dag :)

Nu ska jag snart iväg och träna ;)

Västerort Djursjukhus - Dag 14

Idag har jag varit på operation igen :)
Jag jobbade 7.30-16.30 och gick bredvid Tina och Elise.

Idag så har jag lagt en massa kanyler, så nu är jag uppe i 11 i rad ;) Det känns bra! Tina gav mig en glad gubbe på tavlan ^^
Jag fick även se en tåextirpation och så har jag bandagerat lite tassar och klippt lite katter. Jag förstår inte riktigt varför man köper en långhårig katt och sedan inte sköter om pälsen så man måste raka den helt eller klippa bort en massa tovor stup i kvarten... Jag har även fått skriva lite journal :)

Sedan har det varit det vanliga med kastrationer, klokapslar, vaccinationer, id-märkningar, tandsten etc.

Nu ska jag gå och bada!

Västerort Djursjukhus - Dag 13

Idag var jag på operation igen :)
Jag jobbade 7-16 och gick bredvid Anna och Kim.

Idag var det väldigt lugnt på operation. Det var bara 4 katt-OHE'er, en Katt-NK, ett åtgärdande av lipom och två tandstensåtgärdanden. Jag fick ta tandstenen ^^ Så nu har jag tagit tandsten på levande djur och inte bara tränat på att ta bort färg från tänderna på döda katter och rävar ;) Dessutom så blev det inget åtgärdande av lipom för den voffsingen fick en litet epilepsi-anfall/kollaps av någon anledning (kanske Plegicilet i Fahrs blandning som den fått som pre-med) och då ville vi inte göra något mer med den. Vi fick istället stabilisera den och lipomen var ju ingenting kritiskt utan det var mer kosmetisk/för att slippa framtida obehag,då de inte var så stora.

Dessutom så var en av katterna som vi kastrerade idag dräktig... Högdräktig! :( Den kunde praktiskt taget ha fött dem istället, så stora var fostren... Jäkla matte där också! Hon hade inte kastrerat sina missar så hon trodde även att det var katten i frågas bror som var pappan... Usch, jag tyckte synd om missen :( Somna högdräktig och vakna helt tom och kastrerad :'(

Jag tänkte även passa på att svara på en fråga som jag fått från Ellinor angående mitt inlägg med Perserna och jag tror antagligen att även detta går under samma kategori?

Det är svårt att bemöta folk som man tycker gör fel i fråga om liv och död. Perserägaren mötte jag aldrig då hon bara lämnade in katten i receptionen :(
Det är ett svårt ämne. Det finns så olika sätt att se på det och det är så olika från fall till fall. Kattungarna idag hade det säkert bättre som ofödda än som inavlade och oönskade katter hos en matte som inte riktigt verkar ta hand om sina nuvarande katter, medan jag tycker att Persern kunde omplacerats istället för att avlivas. Tyvärr så är det djurägarnas beslut och vi kan som typ neka att utföra saker vi tycker är fel, men det är oftast någon annan som gör det istället då. Jag tycker att det optimala ju vore om man tänkte efter före så sådat här slapp hända... Om matten idag hade kastrerat sina katter vid normal ålder och inte när den ena reda var dräktig och typ skulle födda så skulle vi slippa sådana här bekymmer. Om man höll mer koll på sina katter och värderade dem högre skulle detta inte hända. Fick jag bestämma så skulle det inte vara såhär, men nu bestämmer tyvärr inte jag.
Om man ska se det lite krasst så tror jag även att man blir van :( Hemskt att det ska bli så, men tyvärr är det nog sant... Jag tror även man får välja sina fighter. En tjej på jobbet försöker få ägarna att omplacera alla friska katter och hundar till katt-/hundstall istället för att avliva och det tycker jag man ska satsa på. Persern i lördags var frisk, men hade tandsten och tänder som eventuellt behövde dras. Detta är dyrt och täcks ej av försäkringen, vilket skulle göra det svårt att omplacera en sådan katt :(
Så om jag har ett tips på hur man tar sådana människor? Njae, inget praktiskt sådant eftersom jag inte behövt utstå det personligen än. Men jag skulle råda en att ta det lugnt, för är man hetsig/arg så kommer man inte så långt utan då slår ägaren nog bara orden ifrån sig istället. Om man istället ger dem ett alternativ, t.ex. omplacering, och motiverar så tror jag att det fungerar bättre. Detta är dock ett svårt ämne som sagt och man får nog välja sina duster, man kan tyvärr inte rädda alla även om man skulle vilja det.

Jag tänker så här: Tänk på alla djur som du kan rädda/vårda dagligen, hur många sjuka/skadade/gamla djur som du får avliva för att det är det bästa för dem och tänk på hur sällan det är så att det kommer in friska djur som ägarna vill bli av med. Man får ta det problemet och handskas med det på bästa sätt när det kommer och tänka på hur sällan det egentligen uppkommer. Kom ihåg att du aldrig kan bli tvingad att göra något du inte vill göra, tyvärr så innebär ju dock inte din vägran alltid att djuret får leva, men tänk såhär: Om det är till dig djuret kommer så kan du påverka och försöka göra det du tycker är bäst. Lämnar du över det, eller det inte kommer till dig har du inte samma talan. Så brukar jag tänka.

Man kan skriva hur mycket som helst om det här, men jag måste tyvärr fixa med lite annat nu och hoppas att det här var ett någorlunda bra svar :) Om du undrar någonting mer Ellinor, eller någon annan, är det bara att fråga så försöker jag svara :)


Anestesiologitentaresultat

Nu har vi äntligen fått tentaresultatet! :D

Jag klarade mig och slipper åka tillbaka för omtenta eller något sådant ^^
Jag fick mig en 4a med 82/100 poäng.
Så skönt, så skönt!

Nu kan man släppa det totalt och bara fokusera på praktiken och ta det lugnt! :D

Vecka 2

Nu har jag avverkat vecka 2 på praktiken :)
Imorgon börjar vecka 3!

v.12 - 1 dag i receptionen & 4 dagar på operation
v.13 - 4 dagar på operationsavdelningen samt 1 kväll och helgen
v.14 - Operationsavdelningen
v.15 - Polikliniken/Vårdavdelningen
v.16 - Polikliniken/Vårdavdelningen
v.17 - Polikliniken/Vårdavdelningen
v.18 - Polikliniken/Vårdavdelningen
v.19 - Polikliniken/Vårdavdelningen
v.20 - Valfritt
v.21 - Valfritt
v.22 - Arbeta med inlämningsarbetet

Västerort Djursjukhus - Dag 12

Idag så jobbade jag mitt andra helgpass :)
Jag jobbade 9.30-16.30 och jobbade med Elise och Sandra igen.

Idag var det vääääldigt lugnt. Det hände typ ingenting... Jag fick köra några blodprov och prova att göra utstryk, visade Sandra hur vi packar inför autoklavering och allmänt pysslade lite.

Träning

I fredags införskaffade jag mig ett träningskort på Friskis & Svettis Järfälla ;)
Så nu ska det börjas träna igen!

Jag och mamma passade på att gymma då i fredags och vi ska väl gå på något pass här i veckan, för nu har jag valt både gympapass och gym :)
Lite träningsvärk i armar, axlar och rygg har jag efter ridningen och gymmet ;)

Jag införskaffade mig även ett par nya träningsbrallor i måndags ^^



Varför alla tjejgrejer ska vara rosa förstår jag mig dock inte på...
Men byxorna passar ju i alla fall skorna mina som också har rosa detaljer.

Västerort Djursjukhus - Dag 11

Idag så jobbade jag första helgpasset :)
Jag jobbade 9.30 - 16.30 med Elise och Sandra.

Det gick bra och det var rätt lungt ;)

Jag fick avliva en misse idag :(
Matte ville inte vara med... Förstår det! Jag skulle skämmas om jag ville avliva min endast 7-åriga katt som det inte var några fel på förutom att lite tänder behövde åtgärdas... Jäkla människor det finns! I alla fall så fick jag avliva då. Först så gav vi sedering och sedan så satte jag en butterflykanyl och sprutade in Pentobarbital. Den tog några agonala suckar och sedan så slappnade den av helt. Jag fick även prova ett hjärtstick. Efter det var det såklart dags att packa och fixa med papper och så.

Annars har det varit mycket städning och tvättning och hjälpa till att hålla. Jag har även kört lite prover på lab, sett två ultraljud samt kateterisering av hankatt ;)

Imorgon är det samma tider som gäller ;) Får se om det är lungt då också.

Idag har jag avlivat min första katt...

Idag har jag avlivat min första katt...


Västerort Djursjukhus - Dag 10

Idag så jobbade jag kvällspass.
Jag jobbade 13 till 21.30 med Sandra och Elise.

Det var ganska lugnt. Någon hemlämning, hälta, böld på tå, vaccination, avlivning etc. Vi blev till och med färdiga lite tidigare ^^
Jag ska jobba helgen nu också och hoppas på att det är lika lugnt :) Det får gärna vara lagom så att det finns att göra, men det behöver ju inte vara stressigt ;)

Imorgon och på söndag jobbar jag 9.30-16.30.

RSS 2.0