Årets balkongblommor

Idag så var jag och mamma och inhandlade lite blommor som vi skulle plantera på lilla balkongen :) och det gjorde vi alldeles nyss! Det är fint och vårigt med blommor på balkongen alltså ^^



Theo sprang runt bland blommorna när vi höll på och planterade



Så här blev de två lådorna



Och den ensamma krukan fick en lila stor blomma

Månadens - Maj 2010

Månadens Film: Benjamin Buttons otroliga liv & Flyga drake
Månadens Biofilm: -
Månadens spel: Sims 3
Månadens Tv-program: True blood - som nu har uppehåll :(

Månadens Låt: Stereo love
Månadens Album: The Fame Monster
Månadens artist/grupp: Edward Maya

Månadens hemsida: -
Månadens blogg: Fokis.se

Månadens Bok: Tusen strålande solar & Shutter Island
Månadens pryl: Nya väskan
Månadens mest använda pryl: Kalendern

Månadens Djur: Missen :)
Månadens Häst: Comedy - Who else?
Månadens Vän: Levi ♥

Månadens godaste mat: Kebabspett med pommes, tzatziki & bröd
Månadens godaste gottis: Brago Fullkorn med äpple och kanel
Månadens läsk: Smultrondryck med ciderkaraktär
Månadens plagg: Nya t-shirtarna
Månadens skor: Mina nya svarta kilklackskor

Månadens färg: Grön
Månadens väder: Vårigt
Månadens födelsedagsbarn: Jag & Moa

Månadens värsta: Väntan där i början på att få åka hem ^^
Månadens Bästa: Få komma hem, fylla år, rida, träffa missarna, familjen etc.

Jon Allen - In your light

En mysig låt av Jon Allen

-

Värd att lyssna på i alla fall en gång


"Välkommen till Albano"

Idag har jag fått en inbjudan till en informationskväll, "Välkommen till Albano", där de ska gå igenom säkerhetspolicy, hygienpolicy och dylikt. Jag har redan ringt Caroline Nilsson och OSA't, och hon skulle se till att mitt schema ändrades för jag skulle egentligen jobbat 16.00-22.30 den dagen.

Innan jag kommer dit (9/6 18.00) ska jag dock läsa tre feta luntor om hur det fungerar där med hygien, säkerhet och allt annat... Det var mycket alltså ^^ och så vill de att man antecknar om det är några frågor och så.
Men det blir säkert bra :)

Jag ska även posta mitt anställningsavtal, påskrivet, till dem idag hade jag tänkt. Det ligger i ett ofrankerat kuvert just nu, men jag hade tänkt gå och köpa ett frimärke senare idag och lägga det på lådan så det blir gjort ;)

Nää, nu ska jag fortsätta skriva på mitt arbete. Vill ju bli färdig någon gång ^^

Grattis på Mors dag!!

Grattis på Mors dag mamma :)


Just nu

Just nu sitter jag vid datan medan Levi pluggar i köket och jag håller samtidigt ett katthuvud i vänsterhanden... Det låter som om katthuvudet inte satt fast i resten av kroppen... men det gör det. Hon är bara lite knäpp och tycker att det är jättebra att sova på konstiga sätt/ställen och så tyckte hon väl att jag bara behövde en hand till att skriva...



Min lilla gosekatt

Ny DVD

Pappa hittade sin sprayfärg och så har jag fått en ny DVD till mitt rum också ^^ Mycket bra! Den förra dog ju... Så nu ska jag och Levi gå och kolla på film ;)

Gonatt!

Anställningsavtal

Idag så har jag förresten fått mitt anställningsavtal från Albano :) Jag har bara kollat igenom det lite snabbt, ska ta mig en noggrannare titt senare, men nu ska jag åka och köpa sprayfärg med pappa ^^ Han ville ha sällskap.

Dag 13 - Stockholms katthem

Idag så var det min sista dag på katthemmet :'( Jag kommer sakna mina sötmissar! Aleks fick dessutom åka till akuthem idag eftersom han inte trivdes i karantän och därmed åt dåligt... Men det var bättre för honom.
Jag var i karantän idag med och idag var det lite mer att göra eftersom det var flyttstädning av Aleks före detta bur och Kapten Röd skulle flytta in där och därför skulle även hans bur (som var en extrabur) flyttstädas. Lite mer att göra men det gick bra :)

Sedan så rev vi lite fler trasor och så satt jag med min Fadderkatt lite innan det var dags att säga hej då till alla mina favoriter :) Jag hoppas att jag inte behöver se dem där länge till ;) Låter så konstigt att säga så, men man vill ju att de ska få nya och bra hem!

Det har varit kul, lite enformigt ibland, men det blir lätt det när man städar liksom ^^ Men det har varit värt det när man vet att katterna har det bra.

Dagens sötnos:



Dagens sötnos är en liten blygis som heter Imre, men som är en riktig gosmisse så länge man inte kommer in med städgrejer för då gömmer han sig. En riktig snällis som gärna pussas! Han kommer även han från Husby, där även hans burkompis Mina är uppvuxen.

T-shirts

Var ner med mamma till centrum en snabbis och hittade två t-shirts på Gina :)
De var sådär sommarfräscha och gulliga ^^
99 kr/styck
, that's good ;)




Dag 12 - Stockholms katthem

Näst sista dagen är slut...

Idag så var jag på Gula avdelningen och jobbade, plus att jag och Johanna fick städa det lilla "operationsrummet" med tillhörande uppvak. Så nu har jag sett alla delar av katthemmet :) Perfekt att jag hann med det.
Jag fick även veta av Marica att jag var första praktikanten som fick vara i karantän ^^ Så jag känner mig stolt! Hon tyckte även att det var dumt att det inte var någon utvärderingsdel på mitt intyg som hon skrev under idag. Hon sa att det var så typiskt att när det var "stolpskott" så skulle det utvärderas en massa och då ville hon inte skriva, och när det var duktiga så var det såklart ingen utvärdering... Menmen, lärarna kanske hör av sig till dem för att höra hur man klarat sig :)

Dagens sötnos:



Dagens sötnos är lilla Prana som bor tillsammans med sina två kompisar Pernilla och Paula i en hörnbur på Blå avdelningen. Prana är den mest sociala, men är även hon väldigt reserverad mot människor, men hon fräser i alla fall inte när man är där och städar. Hon är väldigt liten, har ett svart streck som delar av nosen (syns lite på bilden ovan) och har fina gröna ögon.

Dag 11 - Stockholms katthem

Idag så fick jag vara inne i karantän igen :) Det var lugnt och skönt, i alla fall tills de fyra Husbymissarna skulle tas ut och sederas för kastrering... Då smet 2/4 ut och sprang runt på det nysopade och nyskurade golvet, så det var bara att göra om! De gav även Annica & Marja något rivmärke innan de gav sig... Men annars gick det bra.

Passet började dock med att jag hittade blodstänk i Aleks bur :o Han hade en böld på ansiktets vänstra halva som hade spruckit. Så Annica fick raka honom där också för att kolla och rengöra... Så nu är han ännu mer hårlös. Stackaren! Han som har så vacker lång päls egentligen ♥

Dagens sötnos:



Dagens sötnos är Schmidt, en kramgo kille från Blå avdelningen. En riktigt gosegris som t.o.m. gärna satt i famnen och ville bli gosad med och kramad. Alltid hungrig och alltid go :)

Kilroy killed me!

Idag "red" jag Sir Kilroy och det gick fucking jävla skitdåligt!!
Det var en enda lång kamp om hur snabbt han skulle gå så jag kom aldrig till ridning. Att jag var stel redan innan gjorde inte saken bättre då han var som ett jäkla ånglok och jag som en liten vante där uppepå. Spänd innan, ännu mer spänd efter... Det kändes som om han drog axeln ur led. Fyfan! Jag tror fan att jag aldrig haft en så dålig timma till häst på mina 13 år som jag ridit... Det känns så just nu i alla fall.

Det värsta var att Comedy var med på lektionen och man kunde bara sukta... Dessutom så red tjejen med thideman och han gick ändå inte lika bra som han kan! Det är då man bara vill byta och visa hur fin han egentligen är, och det utan de dumma hjälptyglarna som alla tragglar med på honom.

Suck!

Men imorgon så är det tillbaka i sadeln igen och då för Ing-Marie! Mycket bättre! (Måste ju passa på nu innan hon slutar )': ) Och då blir det älskling igen ♥ Så skönt att få sitta på någon som visar lite glädje i rörelserna och som inte bara siktar in sig på svansen framför och går på efter den.

Dag 10 - Stockholms katthem

Idag fick jag stort ansvar ^^ Jag fick vara ensam inne på karantän ;)
Det gick dock väldigt bra och t.o.m. de fyra små kissarna i bur 9-10 skötte sig. Igår så satt de på gallret, skvätte runt sand i hela buren och välte alla matskålar och vattenskålar i ren panik när Marica skulle städa... Men idag så var de faktiskt rätt lugna och smög över till andra delen när jag föste dem dit. Fräste gjorde de dock.

Jag gosade också med min nya favvo Aleks. Han är en sådan där sötnos som dreglar när man gosar med honom! Så söt! ^^ Dessutom satte han upp tassen på axeln min när han ville att jag skulle fortsätta klia. En kille som gillar uppmärksamhet :) Men det förstår man att han vill ha också när han är tvungen att sitta i karantän som inte är det roligaste precis...

Dagens sötnos:



Dagens lilla sötnos är Keane som just blivit av med sin burkompis Ava och därför fått flytta in på Röda avdelningen (i köket). Såhär mysigt hade han det förut idag när jag tog det här kortet på honom ^^ Så gullig!

Nu ska jag ta och fixa lite. Ska snart till stallet och rida ^^

Scones & te ^^

Det är bra med en mamma som bakar scones och fixar te på kvällskvisten ^^
Gott!


Arbetsschema för Juni

Nu har jag fått schemat för hur jag ska sommarjobba i Juni. Det blir en tuff start på sommarlovet...

V.23
Mån: 8.00-17-00
Tis: 9.00-18.00
Ons: 16.00.22.30
Tors: 9.00-18.00
Fre: 7.00-16.00
Sön: 8.00-17.00

V.24
Mån: 8.00-17.00
Tis: 16.00-22.30
Ons: 8.00-17.00
Tors: 7.00-16.00
Fre: 8.00-17.00

V.25
Mån: 9.00-18.00
Tis: 8.00-17.00
Ons: 12.00-21.00

De har även satt upp mig på torsdagen vecka 25, 9.00-18.00, som jag fått sagt att jag inte ska behöva jobba eftersom jag inte kan då... Men jag har sagt till om det. För jag ska faktiskt rida Comedy till hagen! ;)

Shit! Vad jag kommer vara trött efter de här veckorna!

Dag 9 - Stockholms katthem

Idag så var det väldigt många som jobbade så jag fick vara inne på karantän med min handledare Marica :) Det var lugnt och skönt där inne och jag träffade två snygga långhåriga och gosiga herrar ;) I want Aleks!! Snygging! Men just nu så är halva pälsen bortrakad för att han var en enda stor tova när han kom in... Stackaren!

Efter att jag var färdig i karantän så lekte jag med katterna på Gula avdelningen och så försökte jag hålla mig nära min fadderkatt Bittra. Lättare sagt än gjort när missen inte vill vara nära ^^

Dagens sötnos:



Dagens sötnos är en annan stilig herre, Elvan. Elvan kommer ifrån en kattkoloni och bor på Röda avdelningen med en del kattkompisar. Dock har den här sötnosen fått vara lite för länge på katthemmet... I över 2 år har han bott där. Han är en av dem som tar det bättre, men ingen borde behöva vara så länge där. Han är född 2007 och är alltså inte så speciellt gammal :)

Gulliga missar ^^



Theo & Selma sover rumpa mot rumpa ^^



Selma tror att lillkatten är hennes tror jag :)



Theo gillar Brorsans gitarr ;) I alla fall som kudde...



Jag & Snutt i hallen
-
Först tuggar hon på kopplet & sedan så ser hon lite mallig ut ^^



Hon ser inte lika tuff ut när hon är ute...
-
Matte måste trösta lite ♥




My baby sees almost everything...

Lördag :)

Igår så var jag först med mamma och solade för första gången i år :) Vi var till Kallhällsbadet som vanligt och lite färg hann jag få ;)

Sedan köpte jag mig en ny axelremsväska i centrum. En som jag får plats med allt som jag behöver ha med mig.



Jag inhandlade även efterrätten som jag ansvarade för under kvällen och middagen hos Levi ^^
Han lagade middagen och jag fixade efterrätten. Det är mer mitt område liksom ;) Jag hjälpte dock till med matlagningen.



Fläskfilé med pasta
Svampsås
Tzatziki
Vitlöksbröd




Gammaldags vaniljglass
Hallon
Jordgubbar
Nya Brago äpple/kanel
Smultroncider med frusna bär


Efter det kollade vi på Burn after reading, en ganska bra, men mysko film... Efter det fick jag fotmassage så jag somnade ^^

My birthday

Idag så har jag först varit med mamma och kollat lite i affärer :) Fick mig ett par skor från Deichmann ;)

Sedan så har jag ätit tårta, öppnat presenter, tagit det lugnt och varit ut och ätit på Korfu med familjen.

I present fick jag:
  • 500 kr av Levis föräldrar
  • En båttur i skärgården eller islandshästridning av Levi
  • En uteritt med Becca :)
  • 500 kr av mormor & morfar
  • 500 kr & besök till naprapaten/kiropraktorn av Håkanssons
  • 1000 kr av familjen
  • Lady Gagas The fame monster & John Mayers Battle studies av familjen
  • En berlock till mitt Tomas Sabo-armband av familjen
  • Och så skorna av familjen ;)


Skor från Deichmann & en Sabo-berlock - tro, hopp & kärlek



Mina nya skivor & min goda tårta




Levi, jag, Johan, Mamma, Pappa & min mat minus min pommes ;)

Joe Bonamassa på Circus 19/5

I onsdags så var jag och Levi och lyssnade på en av hans favoritartister :) Han är väldigt duktig på spela, men jag är ju mer ute efter sång ^^ Så jag tyckte om "förbandet" som var en ensam kille, Jon Allen. Han hade mysig röst och spelade akustisk gitarr till, som är lite mer min smak än elgitarr.



På söder innan vi drog till Circus




Jon Allen

Levi tog inga kort på Bonamassa himself utan filmade bara lite ^^ Så jag har inget att lägga upp på huvudartisten ;) Levi  var nog så stunned and amazed att han glömde bort kameran ^^

Dagens önskan

 

Nice med resor med flyg och boende för under 1000 kronor


20 år idag ^^

Idag blir man gammal ^^

12.38 21/5 1990
så föddes jag, till mammas stora lättnad då det var en väldigt varm Maj-månad det året ;) Så nog var det tur att jag var 6 veckor för tidig!
Ett 2125 gram lätt och 45 centimeter kort litet knyte ^^

Nu är man inte längre tonåring... Det känns konstigt :)
Menmen, man måste ju bli äldre någon gång, även om jag inte växer något mer - bara på bredden som pappa alltid påminner mig om.


Tack till alla som grattat ♥

Dag 8 - Stockholms katthem

Idag så var jag och Johanna på Blå avdelningen igen och idag var det dammsugning utöver de vanliga burstädningsrutinerna. Det gick bra och det gick fort. Det var precis lagom mycket att göra :) Vi skulle dessutom välja en fadderkatt på Gula avdelningen idag, som vi ska fokusera på och försöka socialisera.

Dagens sötnos:



Dagens sötnos är alltså min fadderkatt Bittra :) En söt liten gråtigré som inte känner sig så trygg med människor än och som varit förvildad katt innan hon kom till katthemmet. Så jag hoppas jag hinner få lite kontakt med henne under nästa vecka, som är min sista vecka :)

Dag 7 - Stockholms katthem

Dag 7 så fick jag vara på Blå avdelningen med Johanna och eftersom det var onsdag så fick vi rengöra plexiglasen också :) Det var en lugn dag som gick fort och vi hade dessutom 2 sjukburar att rengöra, men det gick fort ändå. En del av katterna har fått kattsnuva, därav sjukburarna :/ Jag fick även inreda den bur på Blå avdelningen som jag flyttstädade i tisdags.

Dagens sötnos:



Dagens sötnos är lilla och skygga Blossom :) Idag fick jag röra vid henne! Hon var så söt, men hon gömmer sig allid i transportburen eller bakom den. Hon är dock väldigt snäll för att vara så rädd som hon är. Det är lättare att handskas med de rädda/undanflyende katterna än de rädda/aggressiva katterna.

Dag 6 - Stockholms katthem

Idag var jag på Gröna avdelningen ännu en gång och det gick bra. Jag och den andra praktikanten, Johanna, fick vara där och då gick det ju extra snabbt. Så vi hade mycket tid till gos med katterna. Vi fick dessutom flyttstäda en bur på blå avdelningen då en av missarna där fått ett nytt hem. Jag pratade också med Sotelinas nya husse, som verkade väldigt trevlig ^^

Dagens sötnos:



Dagens sötnos är lilla, och jag menar lillaAliette. En jättesöt liten missa som gärna gosar i knäet :) man tror dock att hon är sjuk, man vet inte säkert, men hon verkar ha blivit lite bättre i alla fall ;)


Clinic i stallet

Idag har jag varit på "Spänst & harmoni i ryttarens sits" och man får en hel del uppslag som man vill prova på nästa gång man sitter i sadeln, och innan dess också eftersom hon gick igenom många bra uppvärmningsövningar ;)

Det är alltid intressant att lära sig nytt och repetera sådant som man redan visste men som man glömmer bort att göra. Hon gick även igenom en del övningar som kanske kan hjälpa min spända bröstrygg/skulderbladsparti, så jag kanske kan bli lite mindre spänd där nu :)

Dessutom så red Ing-Marie och jag vill också kunna rida så!! Sure, hon hade Dortmund, men ändå! Hennes sits = att dö för ^^
Ge mig den, tack! ^^

Nu är det snart dags att läsa lite i min bok :) Den är mycket spännande. Shutter Island - Patient 67 heter den och är boken som filmen Shutter Island är baserad på. Jag har dock inte sett filmen ^^ Får se om jag gör det sedan.

Gonatt!

Dag 5 - Stockholms katthem

Idag var en lugn dag :) Jag hann gosa med katterna i ca 2 timmar och det kom en till praktikant idag. Hon var från Säby Holm som den förra. Hon bodde tydligen i Viksjö och var trevlig :)

Jag var på Gröna avdelningen idag igen och jag passade på att ta kort på alla utom skyggisarna där idag. Det är lite svårt att ta kort på några som inte syns eller vill synas.

Dagens sötnos:



Lilla Krakel är katthemmets största missa ^^ Men hon håller på att gå ner... Det behövs dock mer då hon förra veckan vägde hon 8,5 kg.
Stackars missan har varit på katthemmet en gång förut och är nu tillbaka för andra gången. När ska en del kissar få ett varaktigt hem och slippa flacka runt?

Nu måste jag gå och byta om. Ska till stallet på clinic ;)

Jag HATAR tåg!!!!!

Jag HATAR tåg!!!!!


Söndag med uteritt på Järvafältet

Idag så var jag först hos Levi och sedan så var jag till stallet och red uteritt med mamma och hennes kompis Eva :) Jag fick Comedy! Det är bra att ha lite kontakter i stallet känner jag :p För han brukar inte vara med på dem annars, både för att han brukar hyras ut på söndagar + att de inte brukar ha med honom på uteritter för att många tror att han ska hitta på bus... Vilket inte är fallet särskilt ofta och i annat fall så räcker det med att man är beredd så går det att få stopp på sådana "anfall" snabbt.
Menmen, Annika - som har uteritterna - fixade i alla fall så jag fick ha honom ^^ Vilket var jättemysigt ♥



Sötnosen förra sommaren ^^

Jag tycker att han är bäst ^^ En fin liten hästis ♥

Lördag

I lördags så var jag och Levi in till stan :) Vi var först till Kungsträdgården och turistade oss lite bland körsbärsblommorna och njöt av solen ^^



Fina körsbärsblommor ♥



Jag & Levi (Levi var inte så bra på att sikta ^^)



Levi & Jag

Sedan promenerade vi till Söder, jag i shorts (för första gången i år) och tog oss en glass på Nytorget.



Min glass: Saffran, Choklad, Vanilj och Hallonsorbet
Levis glass: Blue mountain mint, Drottningsorbet, Lakrits- & Limesorbet och Polka


Efter det så var vi runt på Söder och gick i lite butiker. Jag hittade ett par shorts & en scarf på Beyond retro och ett par solglasögon på Kicks som får ersätta dem som gick sönder i Påskas.



Stora pilotbrillor & midjehöga shorts
-
Har dock ingen bild på scarfen, den slängde jag i tvätten på en gång ^^


Efter att ha tagit pendeln hem - och suttit mellan Karlberg och Sundbyberg i 30 min - så åkte vi hem till Levi och han lagade jättegod middag ^^



Fördrink & Levi som fixar i köket ^^



Förrätten ♥



Varmrätten ^^



Le chef ;)

Sedan blev det Benjamin Buttons otroliga liv och Levis specialpopcorn & Trocadero :)

En mycket bra dag! ^^ - Bästa på länge ;)

Sommarjobb - Check!


Yes!
Nu har jag sommarjobb färdigt :D

Var ju som sagt på Albano idag och provjobbade och jag fick göra en massa saker jag inte gjort tidigare!

Jag har:
  • Satt kanyl på en Grand Danois
  • Tagit blodprov på samma Grandis
  • Tagit stygnen på en liten vovve
  • Vaccinerat en Boxer
  • Gett 2 sprutor smärtstillande subcutant
  • Dragit upp medicin
  • Skrivit ut etiketter med Trofast
  • + assisterat vid annan behandling, som typ UL etc. :)
Så idag har jag varit med om mycket ^^ Och fått mig ett sommarjobb på kuppen :D


Om det blir det schemat som jag och Caroline kom fram till så ska jag jobba enligt följande schema i sommar:
  • Gå bredvid - v.23, 24 & och v.25 Mån-Ons
  • Semester - v.25 tors-fre, v.26 & 27
  • Gå bredvid - v.28
  • Jobba självständigt - v.29 - 32
  • Semester - v.33 & 34
Fullspäckad sommar alltså ;) Men det är en bra referens och erfarenhet ^^ Så nu väntar jag bara på anställningsbevis, konfirmation av schemat och info om lön och liknande!

Skriftligt inlämningsarbete i DO0025

Sådär! Nu har jag skrivit det första på det skriftliga inlämningsarbetet i praktikkursen.

Jag har:

  • Fixat framsida med bild
  • Fixat innehållsförteckning
  • Lagt upp strukturen för första delmomentet, g-delen
  • Fixat innehållsförteckning
Så nu gäller det bara att fylla på arbetet med fakta också ^^ Men det får bli en annan dag ;)

Dag 4 - Stockholms katthem

Idag var det en lugn halvdag till eftersom det är röd dag, och sista dagen den här veckan. Vi var dessutom många idag så det gick bra och allt hann vi med i god tid. Jag hann till och med sitta och gosa med några sötnosar i ca en timma :)

Jag var även på en ny avdelning idag igen, blå avdelningen. Det gick bra och det var många snälla katter där ;)

Dagens sötnos:



Dagens sötnos är lilla Sambo som är tunn som en sticka! Hon är supergosig och jättesnäll :) Satt med henne en lång stund och kliade. Hon är sköldpaddstecknad som Theo men är svart, orange (eller röd som det heter) och lite vit. Mycket fin tjej :)

Imorgon blir det ingen praktik för då ska jag ju provjobba/gå bredvid på Albano och ikväll ska jag på födelsedagsfest hos Linda, hon hörde av sig i förrgår. Kan ju dock inte stanna för länge eftersom jag ska upp tidigt imorgon då jag börjar 8 och Albano ligger i Danderyd.

Dag 3 - Stockholms katthem

Idag har jag varit på gula avdelningen och träffat på några nya missar :) Dessa var lite skyggare och många av dem hade varit där sedan min födelsedag (21/5) förra året! :( Stackarna!

Eftersom det är röd dag imorgon så fick vi sluta tidigare idag. Vi var dessutom många idag så vi hann med allt på mycket kortare tid än tidigare dagar. Så idag hann jag med att leka med missarna på min avdelning :) Riktiga piggelin-missar! Väldigt aktiva var de.

Dagens sötnos:



Liva är en söt liten missa född 1996 och hon är väldigt lik Selma! Hon är dock något knubbigare än min missa, och äldre då också förstås ;) Hon var dock väldigt pigg och rörlig för sin storlek ;D Mycket söt liten dam!

Stallet ^^

Idag var jag med mamma till stallet och tittade på när hon red :) Det var mysigt att vara tillbaka och alla hälsar och är så trevliga och intresserade. Det är kul :D Tog mig en titt på Comedy också och delade ett äpple med honom ♥ Hoppas jag får honom i morgon!

Nu har jag suttit vid datan en stund och bland annat visat pappa lite saker och berättat om hemtentorna :) Men nu är det dags att hoppa ner i badet och tvätta av sig dagens smuts!

DO0029 & DO0031 - Hemtenteresultat!

Yay!

Idag fick jag tillbaka resultatet på hemtentorna och det gick bra :D Fick mig en 5a på båda ^^ Så då är jag nöjd! Jag arbetade ju för det så.

Nu har vi fått tillbaka betyg på alla kurser som vi utfört i Skara.

Nu är det bara praktikkursen kvar ;)

Dag 2 - Stockholms katthem

Idag var vi en färre än igår, men det gick bra ändå. Jag har fått upp tempot så idag hann jag med mer än igår och tur var väl det eftersom vi var färre idag!

Idag har jag:
  • Städat gröna avdelningen
  • Städat röda avdelningen
  • Flyttstädat 2 burar och inrett dem tillsammans med andra praktikanten Fredrik
Låter kanske lite, men det är mycket :) Och så fick jag höra att lilla Dafni som var bokad igår nu är avbokad igen! Suck, vad less man blir... Att folk aldrig kan bestämma sig och vara konsekventa!

Idag kom det även två nya katter medan jag var där och det skulle komma fyra till efter det.

Dagens sötnos:



Dagens sötnos är Skrutt, som nästan sabbade vår flyttstädning då han var nyfiken och ville vara i den nystädade buren. Som tur var det ingen större fara. Han är väldigt social och pratar gärna, särskilt när han vill ha mat! Han är inneboende tillsammans med kompisen och följeslagaren Pug. Han är helvit och har väldigt vackra gröna ögon! Han är en ganska stor herre, och jag tror nog att han själv vet om och håller med om att han är stilig ;)

Jag har även pratat en hel del med Fredrik idag. Han kommer från Naturbruksgymnasiet Säby Holm och vill bli hundtränare. Så vi pratade om allt möjligt :) Han är trevlig, men blygare än mig.

Tyvärr...

... Så kunde de inte erbjuda mig jobb på Djurakuten meddelade de mig idag :( De tyckte att jag som person passade väldigt bra (det är ju bra att man gör ett bra intryck i alla fall) men att det var andra med mer erfarenhet som de skulle anställa i år. De tyckte dock att jag skulle söka igen nästa år.

Då hoppas jag på Albano nu då... och de har ju sagt att om det går bra på fredag så ser de inte varför jag inte skulle få jobb hos dem i sommar. Jag hoppas det går bra på fredag! ^^

Men fram tills dess så ska jag jobba med de hemlösa missarna :) Det är nyttig träning i städning, hygien, hantering och djurens beteende. Muy bien! Något som är ett plus och en erfarenhet att dra nytta av.

Dag 1 - Stockholms katthem

Idag så har jag praktiserat min första dag på Stockholms katthem och det har gått bra. Jag fick en handledare som heter Marica och hon var väldigt trevlig :) De är dock alltid ont om folk när jag ska introduceras på olika ställen och så var också fallet idag, men jag tyckte det var lugnt idag i alla fall. Jag städade 8 burar (de på gröna avdelningen) och när man färdig med att städa så får man gosa med och socialisera katterna ;)

Hittade många små sötnosar där som jag tycker var supersöta ^^ Jag vill bara ta hand om allihopa! ♥

Tänkte även lägga in en bild på dagens sötnos varje dag under praktiken :)

Dagens sötnos:



Dafni var på röda avdelningen och var därför i köket mesta delen av tiden och hon hälsade på mig så fort jag kom in där och typ 3 sekunder efter att jag satt mig på en stol så satt hon i knäet mitt ^^ Hon ville dessutom ofta upp i famnen när man stod upp och hon ville vara med överallt! Så gullig! Hon var dessutom liten som en kattunge, men var över ett år gammal :O Hon ska få ett nytt hem här under veckan ;) Lyckligt lottade ägare :) Hoppas de förstår det bara!

Söndag

Idag så vaknade jag ordentligt en första gång vid 06.29 av att lilleplutt pep och ville att jag skulle komma ner från sängen eller hon upp. Jag gick ner. Lade mig sedan på soffan och kliade på henne så hon skulle lugna sig. Somnade sedan om till 8.15 typ. Levi fick hela loftsängen för sig själv på morgonen ^^ Tror inte han misstyckte, han klagar ju på att jag snor täcket hela tiden ;)

Efter det läste jag ut Tusen strålande solar som jag tyckte var mycket bra, men lite hemsk på samma gång. Det gjorde jag medan Levi pluggade imorse.



Khaled Hosseini är mycket bra på att skriva! :)
Har läst böcker av honom på både engelska och svenska
och de är bra vilket som ^^

Jag har även köpt tre nya böcker idag: Shutter Island patient 67, Snabba cash & Aldrig fucka upp. Så nu hoppas jag på att de är bra ;) Jag har även införskaffat mig lite minne: minneskort, usb-minne & bärbar hårddisk. Så nu ska mina grejer inte försvinna!

Nu har jag även fixat inneskor inför praktiken och planerat resan dit imorgon ;) Så jag hoppas det går bra att ta sig dit, att de är trevliga och att det blir kul :)

Nu ska jag ta en promenad med mamma!


Intervju på Djurakuten

Jag var ju till Djurakuten igår och pratade med dem och jag tror det gick bra :) De skulle bestämma sig över helgen och höra av sig på måndag ;) De var mycket trevliga och det var mycket större än vad man kunde tro. De skulle vara lika stora som Albano tydligen.

Idag så har jag och resten och familjen pysslat med p1800an och varit till bilprovningen och säkerhetstestat den. Det gick bra ;)

Hunny, I'm Home!

Yes! Nu är jag hemma och har varit det sedan ca kvart i nio igår ;)
Jag och mamma åkte ifrån Skara 16.20 igår och stannade i Västerås för att äta, och jag körde hela vägen! ^^ Så nu kan båda jag och mamma hävda att det inte är en svår väg att köra ;)

Vi packade sedan ur bilen och gick upp och hälsade på kissarna mina ^^ Theo är nog helt fullvuxen nu :p Känns konstigt att hon växt så på en månad ^^ Hon var lite avståndstagande först, fast hon var go, men klockan 12 (1 timma efter att jag lagt mig) väckte lillfisen mig med sina ynkliga jamanden och gnällande och ville komma upp i loftsängen (som hon varken kommer upp eller ner ur själv). Så då var det bara att kravla sig ner och hämta upp henne. Hon var då helt som vanligt och kom på att hon saknat mig tror jag. Fick klia på henne i evigheter kändes det som (när man var trött) och hon buffade och slickade på fingrarna mina och skulle sova brevid.
Sedan blev jag även "väckt" klockan 5 då hon ville bli kliad på igen och typ ville ner, så jag hjälpte henne att ta första steget på stegen ner.

Efter det gick jag upp 9 :) Ska snart klä på mig och fixa och sedan ska jag bege mig in till stan för att fixa sl-kort och gå på intervju. Wish me luck! ;)

Dagen idag

Idag så har jag och mamma varit bort till Skokanonen, ÖB & Netto. Det blev dock bara 3 diskborstar för 10 kr, lite godis och en skvallertidning ^^. Jag körde! För första gången på länge ^^

Jag har även tränat inför redovisningen imorgon med Anna & Louise. Det gick bra :) Det var ca 19 minuter långt ;)

Sedan så har jag ätit 11 fiskpinnar med mos (har 12 kvar att äta imorgon...) och slängt in det sista lasset tvätt för det här läsåret ;)

Yay! Imorgon åker jag hem!! :D

DO0025-pärmen

Idag har vi fått pärmarna inför praktiken (kurs DO0025) och det såg helt ok ut. Man kan välja nivå själv på inlämningsarbetet och det är ju bra :)
Jag har nu suttit i biblioteket en stund och letat lite fakta om katter som är vetenskapligt bevisat och liknande. Men det är svårt att samla på sig fakta när man inte vet vad man ska skriva om riktigt än, det vet jag ju först när jag skriver det senare, typ v.22. Menmen, jag tror jag är färdig med det nu ^^ Ska nog bara gå och ta en titt i böckerna på djuravdelningen först, innan jag går.

Snart kommer mamma! :)

Inte så långt kvar...

Nu är det bara:

  • 18 dagar tills jag fyller 20 ^^
  • 3-4 dagar innan jag åker hem!
  • 1 dag kvar tills mamma kommer :D

Vår i luften

Idag var det sannerligen vår i luften ^^ Det till och med doftade vår! Yes, säger jag bara!
Det doftade vår, det var ljumna vindar, solen sken, raggarbilarna var ute och gled, fåglarna kvittrade och tanterna piskade mattor ;) Det är vår och det känns som om sommaren är på god väg sådana här dagar :)

Jag gick på förmiddagen till Coop och pantade lite flaskor och satt sedan en stund ute i solen och tränade inför redovisningen på torsdag (som för övrigt min grupp är nummer två ut på, ca 8.25 ^^) som jag sa innan och sedan började jag på Tusen strålande solar också. Jag är nu på sidan 116 och den är bra :)

Ska nog ta och läsa lite till nu!

Dreams

Idag, eller i natt, så drömde jag najs, mestadels av tiden. Så jag hade ingen lust att vakna imorse... Och jag vaknade många gånger... Jag tror kroppen var inställd på snooze eller något, för jag vaknade varje kvart typ, men jag lyckades med att drömma bra drömmar några gånger då jag somnat om.

En av gångerna drömde jag dock att jag var på väg i en liten bil, manuellt växlad :/, med min lillebror, till Becca ut i obygden. Men helt plötsligt var det en hoj vi satt på, och svårt var det att köra när man är liten och lillebror är större och satt högre upp + att växlarna såklart inte var som på min moppe... Dessutom så var det fel på vägen, den var helt ombyggd och vi fattade inte alls hur man skulle köra... Vi var totalt lost och det gick inge bra att växla och koppla och hela den skiten. Sedan vaknade jag igen. Tur var väl det, den drömmen kunde jag gärna vakna ur.

Usch, sådant drömmer man när man tänker för mycket på manuellt växlade bilar och vilken pina det var när man övningskörde... (Eller det kanske var övningskörningen som var pinan? Även om Muffi var rolig.) För jag har ju inte behövts pinas med det sedan dess, men snart kanske, man vet aldrig ;) Då kommer jag känna mig som alla gamla tanter som varvar motorn så det låter som om den ska sprängas och som får motorn att skorra så fort de växlar och som får motorsopp där det verkligen inte är läge... typ. Eller förhoppningsvis inte riktigt så illa. Men det känns scary när det var 11/8 2008 - dagen jag tog mitt körkort - som jag senast körde manuellt växlad bil.
Det bästa är att jag inte behöver/måste ha någon som bevakar mig när/om jag ska börja öva på det igen ^^ Yay! Det var den biten jag hatade, att ha någon som kritiskt bevakar allt man gör så man känner sig som om man gör allt fel. Jag är så van att bli kritiserad för minsta lilla fel jag gör för att de "förväntar sig mer utav mig". What the fuck liksom!? Varför ska alla kräva mer av mig? Kräv detsamma som av alla andra, att man klarar det och man inte gör allt för mycket fel - eftersom man fortfarande lär sig!

Uäk! Bad memories - Bad dreams!

Nu ska jag nog göra mig presentabel, gå ut och sätta mig i solen, och öva lite på det jag ska säga på torsdag ;) Vill gärna kunna det så när som utantill, det borde i alla fall vara lättare den här gången då jag ändå pratar om något som jag kan ganska väl = ryttarens utrustning, hästens utrustning, dressyr m.m.

Ha det så bra!

Dagens klädönskan


Blått är flott,
eller hur var det man sa nu igen?

Söndag med sol

Idag så har jag varit ut en stund och suttit och läst i solen på en parkbänk. Så nu har jag äntligen läst ut En vampyrs bekännelse, som tyvärr inte var så bra som jag hade hoppats... Ska börja på Tusen strålande solar snart och den hoppas jag också på är bra ^^ Har läst Khaled Hosseinis The kite runner - Flyga drake, och den var grym, så jag hoppas på att denna är lika bra.

Jag har även hunnit dammsuga, vädra mattor, dammtorka ytor i vardagsrum, sovrum & kök och skurat köksbänken & saker på den. Det känns bra. Då är det inte så mycket att göra sedan innan jag åker hem :) Då behöver jag bara plocka undan, ställa i ordning, dammsuga lite och gå ut med sopor ;)

Jag packade även lite till igår, så nu är det bara det sista som ligger i tvätten som ska ner i väskorna sedan, och tvätta ska jag på onsdag kväll. Ska även slänga ner lite andra grejer, men det kan inte göras så länge det används ^^

Snart så bär det av hem!! :D

F*n! Picasso vann inte! :'(

F*n! Picasso vann inte! :'(


Inte så långt kvar...

Nu är det bara:

  • 20 dagar till min födelsedag - Om 20 dagar fyller jag 20 år ♥
  • 5-6 dagar tills jag åker hem! - Yay! Finally!
  • 3 dagar tills mamma kommer hit - Roligare med sällskap ;)

Dagens klädönskan



Jag vill kunna klä mig såhär utan att frysa ihjäl!
-
Det skulle vara nice ;)

Dagens shopping

Jag har som sagt varit till Skövde idag och shoppat lite :)

Det blev följande:



Piffade upp hyllorna lite ytterligare med snygg förvaring :)
-
4 lådor från Lagerhaus




Lite mer ordning i badrummet kan ju aldrig skada ^^
-
Inte för att det var stökigt innan, men ändå ;)




3 fina ramar som jag ska sätta bilder på Theo i ♥
-
Måste dessutom börja fixa med albumet om hennes första år snart...
-
Har i alla fall valt ut foton från Augusti -09 till och med Mars -10,
så jag väntar väl egentligen på bebisbilder,
och sedan ska jag välja några från april och ta foton i maj och juni




Sedan hittade jag två over-size-tröjor på Gina Tricots vår-rea ;)
-
Sköna och våriga ^^

Det gick ganska snabbt att gå igenom de intressanta butikerna i Skövde... Det är inte så stort precis. Det finns mer att göra och titta på i Jakans centrum liksom.

Jag var färdig vid 13 och fick då vänta till 14.15 innan nästa buss gick :/ Menmen, hem kom jag och jag har ju redan hunnit fixa med allt och ätit middag, och diskat till och med ^^ Dessutom så verkar det som om jag bara behövde betala för hemresan... De verkar ha blivit något fel på dit-resan, så de verkar inte ha dragit något på kortet då ^^ Man tackar!

Just nu är jag på väg till Skövde.

Just nu är jag på väg till Skövde. Bestämde mig för att jag behövde hitta på något, annars skulle jag väl dö utav leda... Så man får väl hoppas att Skövde är roligare än Skara för tillfället. Senast jag var där var v.41 och det var nog lika kallt då som det är idag. Det kanske till och med var varmare då... Det är molnigt och blåsigt idag och även fast jag har min höstjacka så fryser jag! Usch! Men jag får väl hitta affärer inomhus så behöver jag inte oroa mig ^^ Nu ska jag återgå till bussresandet ;) C ya!


RSS 2.0