Månadens - April 2012

Månadens Film: Arthur
Månadens Biofilm: -
Månadens spel: Sudoku
Månadens Tv-program: Grey's anatomy, Bygglov

 

Månadens Låt: Video games - John Mayer
Månadens Album: -
Månadens artist/grupp: -

Månadens hemsida: Facebook
Månadens blogg: fokis.se


Månadens Bok: Här ligger jag och blöder, Ursäkta att man vill bli lite älskad

Månadens pryl: Bärbara datorn
Månadens mest använda pryl: Telefonen
Månadens Djur: Theo, Tristan & Selma
Månadens Häst: Renaissance

Månadens Vän: Becca

Månadens godaste mat: Årets första grillmat :)
Månadens godaste gottis: Valborgsglass
Månadens läsk: Trocadero
Månadens plagg: Söta spetstrosor
Månadens skor: Mörkblå converse

Månadens färg: Blå
Månadens väder: Rätt soligt och fint ;)

Månadens födelsedagsbarn: Johan, Becca

 

Månadens värsta: Vara utan missar i Skara

Månadens Bästa: Påsklov, besök av Levi, besök hos Levi, besök hemma


Ny dammsugare

Nu har jag köpt mig en ny dammsugare ^^
Så nu ska det dammsugas ordentligt när jag kommer tillbaka till Skara ;)

Ja, äntligen har jag skaffat en ny och fungerande dammsugare. Snäll och tyst är den :) Får hoppas att den suger bra också ^^ Men det tror jag!



Någon examensklänning hittade jag dock inte :(

24-25/4

Igår och i förrgår var klassen till Uppsala på 2 etikdagar :)
Vi skulle även möta veterinärstudenterna.

På tisdagen begav vi oss till Uppsala vid 6.45 och kom fram vid 11.00. Eftersom vi låg lite före i planeringen (vi skulle egentligen komma fram vid 12.00) så åkte vi upp till domkyrkan och tog oss en titt :)
Sedan åkte vi ut till Ultuna, åt lunch och hade vi två föreläsningar:
  1. Buntband istället för kirurgisk tråd vid kastration av tik
  2. Ekvint metaboliskt syndrom

Efter föreläsningarna fick vi en rundvandring på UDS, både på häst och smådjur och vid 17.00 skulle vi äta middag med veterinärstudenterna. Jag blev dock lite besviken på middagen, för den var inte särskilt uppstyrd... Ingen hälsade oss välkomna och alla satte sig som de vill, vilket inte möjliggjorde för att "lära känna varandra". Så det var lite synd.

På kvällen åkte jag sedan till Levi och sov där :)

 

På onsdagen åkte jag med bussen från Levi 07.10 och mötte upp vår skolbuss utanför vandrarhemmet vid stationen och åkte med den ut till Ultuna vid 8.00. Väl där ute började själva etikdagen med några småföreläsningar och sedan var det dags för lunchmacka och diskussioner i mindre grupper. När vi diskuterat färdigt i smågrupper hade vi en paneldiskussion så både elever och föreläsare kunde vara delaktiga.

Det var en bra dag med lite minus för all fokus på veterinärerna. Det var endast en föreläsare som pratade strikt till oss... Samt att alla har väldigt svårt att komma ihåg att vi heter Djursjukskötare och inte Djursjukvårdare >.< Jag tycker det är lite tråkigt! För jag tror inte att veterinärerna skulle vilja bli kallade för "djurdoktorer" eller liknande bara för att folk vägrar lära sig vad de heter. Man tar dessutom lite illa upp, precis som när folk kallar en för ett annat namn för att de inte kommer ihåg vad man heter...

Det var även lite tråkigt att så många veterinärstudenter satt och pysslade med annat under föreläsningarna då de tyckte att det var onödigt att vara där. De sa även att de inte hade varit där om det inte hade varit obligatoriskt...

Aja, i stort sett var det bra.


40 dagar

Idag är det 40 dagar kvar tills examen!
Yay! :D

Nu är det inte mycket kvar!

Idag har vi haft föreläsning om basala ekonomiska begrepp. Det var sådär. Jag fattade det hon pratade om och så, men när vi kom till uppgifterna blev det lite krångligt. Jag tror inte att det handlade om själva matte- och ekonomidelen utan mer om att man inte var riktigt säker på vad hon menade med frågan och t.ex. hur många dagar man skulle anta att en deltidsarbetande på 75 % jobbar i månaden... Men det löser sig säkert när vi får facit och lösningsexempel med förklaringar.

Vi fick även veta idag att vår utbildning med ganska stor säkerhet kommer flytta till Uppsala inom några år :( Både bra och dåligt antar jag...

Sedan på eftermiddagen så sammanställde min projektgrupp vårt arbete och efter det har jag bland annat försökt att lämna in det >.< Till slut lyckades jag efter att vår lärare fick fixa lite med Fronter där vi skulle lämna in arbetet, men nu kan tydligen ingen annan lämna in sitt eller öppna vårt arbete... Strul är inte kul...

Jag har även renskrivit anteckningar och börjat packa inför imorgon då vi ska på 2 etikdagar i Uppsala :)
Jag får dock damp på Uppsala länstrafik och på hur fasiken jag ska ta mig från Ultuna in till Carolina Rediviva och möta upp Levi... Det beror dels på vilken busshållplats jag kan ta mig till ute på Ultuna, vilken tid jag ska åka etc. och det innebär att jag har en jäkla massa olika bussar att välja på och att det är minst ett eller två byten -.-

Aja, det löser sig väl... Annars får man väl knata >.<
Nu ska jag äta!

Veckans plugg

Jag har varit ganska produktiv med skolarbetet fast Levi varit här :)
Faktiskt ;)

Jag har:
  • Haft föreläsningar och möten enligt schema
  • Skrivit färdigt min del till projektarbetet
  • Påbörjat layoutarbetet till projektuppgiften - Resten ska vi fixa färdigt på mötet på måndag är det tänkt
  • Gjort upp en mall för hemtentamen
  • Gjort SDI om mina styrkor
  • Fått Levi att göra SDI om mina överdrivna strykor
  • Läst ut två av tre kursböcker och kommit halvvägs på den tredje
  • Läst föreläsningsanteckningar
  • Korrigerat mitt exjobb efter åsikter från Levi, Anna, mamma och pappa
  • Skrivit färdigt min populärvetenskapliga sammanfattning
  • Skickat in en "färdig" variant på mitt exjobb, inklusive populärvetenskaplig sammanfattning, till min handledare för bedömning och åsikter

Så legat på latsidan har man inte ;)


Statistik?

Usch för statistik...
Tur att den kursen är över för min del!

Gjorde ett försök till att hjälpa en klasskamrat som ska skriva om statistiktentan här snart och jag kände mig totally lost! Jag fick totalt 1 poäng ifrån max på tentan när jag skrev den förra året i Januari, men nu kom jag typ inte ihåg ett jota! Gav henne lite allmänna råd och så fick hon låna någon testtenta som vi räknat igenom föru samt att hon lånat min övningsbok förut, men mer specifikt kunde jag inte hjälpa till. Det känns även som det beror på att man inte fattar vad läraren frågar efter (ett problem som hon hade redan när jag skrev tentan förra året...). Suck!

Jag hoppas att hon klarar den nu och slipper göra om den igen.

Här ligger jag och blöder

Ja, boken jag just läste ut heter så.
Tur att jag inte ligger och blöder ^^



Den lilla cirkeln i översta hörnet på boken stämmer mycket bra överens med vad jag tycker om den. Den var superbra :)

Miss a lot

Idag är en tråkig dag.
Jag saknar allt och alla...

Jag saknar Levi...



Jag saknar Theo...



Jag saknar Tristan...



Jag saknar att rida...



Jag saknar Comedy...



Jag saknar alla hemma...



Men... På tisdag träffar jag Levi igen, och sedan åker jag antagligen hem på onsdag och får träffa alla hemma och sedan kommer mamma och katterna med ner på måndagen efter och snart så slutar jag skolan och kan flytta hem och börja rida igen! :D Yay!

Veckan som gått

Hej igen bloggen!
Här har jag inte skrivit på typ en vecka ^^

Time flies when you have fun och jag har haft så trevligt med Levi här att jag inte bloggat på hela veckan utan har hellre spenderat tid med honom :)

Han kom förra lördagen och åkte hem igår kväll.

Lördag 14/4
Levi kom vid 12.30 och vi gick och handlade mat. Han fick packa upp och sedan gick vi till Coop och köpte film och snacks till kvällen. På kvällen gjorde vi mumsiga varma mackor och efter det kollade vi på "Due Date". Den var sådär ;)




Söndag 15/4
Vi tog det lugnt, gick en promenad till ÖoB och bara chillade. Till middag gjorde vi Mangokyckling med ris.


Måndag 16/4
Jag hade lektion mellan 9 och 16 och Levi satt i biblioteket och pluggade. Sedan lagade vi broccolisoppa och Levi gjorde krutonger till.



Tisdag 17/4
Jag hade lektion halva dagen och sedan pluggade jag på hemma på eftermiddagen. Till middag gjorde vi kotletter med baconröra :)



Onsdag 18/4
Hade en kort lektion på 1 timma och pluggade sedan i biblioteket med Levi till 11.30, då gick vi till Nockes och fikade :) Jag åt en räkmacka och en sockerbulle och drack en Cola. Sedan gick vi hem och pluggade på eftermiddagen och till middag blev det Tacos! Mums!



Torsdag 19/4
Var till skolan och hade möte med projektgruppen i arbetsplanering på förmiddagen och sedan med exjobbsgruppen på eftermiddagen. Sedan pluggade jag lite och till middag blev det egengjorda hamburgare. Mums!



Fredag 20/4
Var schemafri och på förmiddagen var jag på elevmassage och handlade med Levi och sedan tvättade och pluggade vi på eftermiddagen. Till middag gjorde vi kyckling med böngryta och sedan såg vi en film som hette "Duplicity". Den var helt ok ;)





Lördag 21/4
Jag och Levi åkte in till Skövde och besökte Arena Skövde och deras relaxavdelning och äventyrsbad ^^ Mysigt! Sedan strosade vi lite på stan och åt Pan Pizza till middag innan jag vinkade av honom på stationen och begav mig hemåt. På kvällen umgicks jag med Anna. Vi pratade och hade balklännings- och skouppvisning ;)


Dumma tid!

Ja, tiden går alldeles för långsamt!
Jag visste att jag skulle ha försökt somna om imorse, då hade tiden i alla fall gått liite fortare...

Ja, nu är klockan snart 12.30, men det har gått alldeles för långsamt! Jag ville att klockan skulle vara 12.30 för länge sedan! Det tar lång tid att komma till 12.30 också när man går upp 8.00 och sedan inte har något vettigt för sig under tiden...

Ja, och då undrar ni kanske varför just 12.30 idag är så bra? Jo, det ska jag tala om! För att då får jag besök :D Yay!! Då kommer Levi till Skara och stannar i en vecka! Just därför är 12.30 idag så bra.

Nee, nu ska jag vara rastlös en stund till innan jag knatar bort till busshållplatsen (antagligen alldeles för tidigt i alla fall) och möter upp Levi :) Sedan ska vi handla mat ^^

Engelska versus Svenska

Varför måste allt låta så mycket bättre på engelska?
Lite tråkigt är det allt...

Sitter just nu och tittar igenom utbildningsplanen för min utbildningen som vi fick ut ett exemplar av idag och i den står vår benämning som knyts till vårt examensbevis, både på svenska och engelska.

Vilket tycker ni låter bäst?
  1. Kandidatexamen med huvudområde djuromvårdnad
  2. Degree of Bachelor of Science with a Major in Veterinary Nursing

Jag vet då vad jag tycker ;)


Arbetsplanering inom djursjukvård

Arbetsplanering inom djursjukvård heter kursen som jag läser just nu.
Den började i tisdags :)

I den ingår det en hel del kommunikation, arbetsplanering, vårdplanering, organisationslära, basal ekonomi m.m. och detta ska vi examinera genom att skriva ett grupparbete kring ett verkligt patientfall, bedöma en annan grupps arbete, skriva en hemtentamen med mer generella frågor om kunskapen kring kunskapen (!?) och ekonomi samt en tvärgruppsredovisning där vi redovisar vad vi tyckte om den andra gruppens arbete.

Det är en hel del grejer att göra på dessa 4 veckor och ändå har vi bara 7 föreläsningar...
Jag har i alla fall börjat på grupparbetet och jag tror jag gjort min del om patientperspektivet, i alla fall ett första utkast ;) Jag ska presentera det imorgon för gruppen och se om de har några andra infallsvinklar som kan utvecklas och läggas till :) Annars är det lite lagom i längd med en sida.

Jag har även läst lite i kurslitteraturen, i 2 av 3 böcker. Jag har läst 3 kapitel i "Organisation från grunden" och 3 kapitel i "Arbetsgruppens psykologi". Jag har planerat att plöja mig igenom de 3 böckerna innan kursens slut, men vi får se om det känns nödvändigt i slutändan ;)

Påsklovet

Jag tänkte att jag kanske skulle skriva lite om mitt påsklov :)
Så har jag gjort det också :)

30/3
Åkte hem från Skara. Fick åka med Madde till Strängnäs där hon bor och blev uppmött av Levi och Hakey :) Vi åt sedan ute på House We. Kyckling i grön curry for the win! Levi sov sedan hos mig.

31/3
Gick upp 5.30 och åkte med mamma, pappa och katterna mot Risbäck. Vi kom fram vid 15-tiden och efter det tog vi det lugnt och packade upp.

1/4
Vi började med att rota fram spadar och började sedan skotta så att vi kunde få ut skotern ur garaget i källaren. Fick igång den, testkörde den och satt sedan ute på gården och solade. Jag och mamma rensade även ur hallgarderoben :) Välbehövligt!

2/4
Var med mamma upp till mormor och fikade. Satt sedan inne nästan hela dagen pga. dåligt väder.

3/4
Jag, mamma, pappa, Annika, Jens, Emma, Erik, Elin, Anders, Liv, Tomas och Erika åkte upp till Axels koja på dagen och satt ute i solen, grillade och hade det mysigt.
På kvällen var vi till Vilhelmina och handlade, tankade och hämtade upp Johan som flög upp.



Uppe vid Axels koja

4/4
Denna dag började vi att röja ur det stora garaget som taket och ena långväggen rasat in på och fick faktiskt ut en hel del. Jag hann även läsa ut en bok och vi åkte även till Borgafjäll och tankade och åt på Idet.



5/4
Johan fyllde år och pappa och han åkte och köpte en skoter medan jag och mamma åkte upp till Lill-Månkes stuga med Annika, Jens, Erik, Emma, Elin, Tomas, Erika och Daniel.
På kvällen kom det över lite folk på tårta för att fira Johan :) Jag läste även ut en ny bok.





Lite mulet var det tyvärr

6/4
Åkte upp till Lill-Månkes igen, men den här gången följde pappa och Johan med också.



En väldigt sällsynt bild på min kära bror

7/4
Sista dagen att hinna göra något på och jag, mamma och Johan tog en sista skotertur. Vi åkte först till Rissjö och sedan till Rödingssjön. Efter det ställde vi in alla skotrar och ordnade upp det lite snyggt med alla räddade ur stora garaget. Packade även det sista av packningen som skulle med hem. Jag och mamma var till Annika och åt middag på kvällen.


8/4
Åkte heeela vägen hem igen. Tog 10 timmar igen. Var till Levi och sov hos honom.

9/4
Åkte hem till Skara igen efter att ha umgåtts med Levi och letat igenom Barkarby Outlet efter en kostym åt honom.

Det var mitt påsklov i alla korthet ;)


Tomt

Det är tomt här i Skara utan mina knas-sambos.
Det är väldigt lungt och tyst och samtidigt väldigt tråkigt...



Jag vet dock att mina mongon har det såhär bra med sin favorit-"mormor"

De är bra bortskämda mina älsklingar ♥

En sväng förbi brevlådan

Idag har det blivit en sväng förbi brevlådan på väg hem från skolan.
Viktigt var det...

... För det var mitt anställningsavtal som skulle postas! :D

Yes, nu har jag skrivit på papper för heltidsanställning på Västerort Djursjukhus med start 18/6 ^^ Enligt standard är det 6 månaders provanställning så 18/12 blir jag fast anställd "på riktigt" om inget skulle hända på vägen ;)

Det känns skönt att ha kammat hem ett jobb innan man ens gått färdigt skolan ^^ Det har ju även varit bestämt sedan i julas, men det känns ju dumt att säga för mycket innan avtalen är skrivna, ifall det skulle hända något.

Nu är i alla fall avtalen skrivna och schemat skulle komma den här veckan :) Att jag är ledig v.23-24 och 31-32 vet jag, men inget mer än så länge ^^ Jag väntar med spänning!

Nu ska jag återgå till skolarbetet, för än är jag inte färdig ;)

Påsklovet är slut

Nu är man tillbaka i Skara, ensam, och påsklovet är till ända...
Mer om det senare, för nu ska jag sova ;) Jag är helt slut!


Yay! Då var anestesikursen avklarad med en...

Yay! Då var anestesikursen avklarad med en 5a i betyg! :-D Så nöjd!


RSS 2.0