Månadens - Juni 2013

Månadens Film: Breaking Dawn part 2, Frankenweenie, Argo

Månadens Biofilm: The Great Gatsby
Månadens spel: Sudoku
Månadens Tv-program: Sommar med Ernst

 

Månadens Låt: Wake me up

Månadens Album: -

Månadens artist/grupp: Avicii
Månadens hemsida: Facebook
Månadens blogg: -


Månadens Bok: Beautiful Creatures, Beautiful Darkness, Switched, Torn, Ascend

Månadens pryl: Nya mobilen

Månadens mest använda pryl: Mobilen
Månadens Djur: Theo, Tristan & Selma
Månadens Häst: Zymbal

Månadens Vän: Levi

Månadens godaste mat: Grillat!
Månadens godaste gottis: Glass på Stikki Nikki
Månadens läsk: Coca Cola
Månadens plagg: Nya underkläderna från London

Månadens skor: Conversen

Månadens färg: Grön
Månadens väder: Ganska fint

Månadens födelsedagsbarn: Theo, Mormor, Mamma

Månadens värsta: Allergi >.<

Månadens Bästa: Semester :) Frukost med Levi, Johanna och Gustav, träff med Anna, träff med Becca, första doppet, mysigt midsommarfirande


Breaking Dawn part 2

Tittade på sista filmen i The Twilight Saga igår. Jag har dragit ut på det länge för att jag inte vill att det ska ta slut, men nu så är det slut :( Jag har nu sett alla filmerna och läst böckerna på både svenska och engelska.
Det känns lite tomt...
 
 
 
 

Semestern fortskrider

Igår var jag först och klättrade på tak. Lite läskigt... Ett fyravåningshus var det så det var en bit upp. Jag är inte höjdrädd men jag har respekt för höjder! Det gick bra i alla fall ;)
Sedan var jag till Anna och hälsade på i hennes nya lägenhet. Den var fin och jag är extra avundsjuk på hennes altan :) Jag vill också ha en altan! :D Fast jag kanske måste ha en lägenhet först också... Skulle se lite löjligt ut med bara en altan ;) Vi catchade upp och pratade helt enkelt en massa. Åkte därifrån vid 17.30. Det var trevligt att ses igen :)
 
På kvällen blev det Morden i Midsummer. En riktig sommarklassiker ;) Imorgon är det nästa sommarklassiker: Sommar med Ernst!

Ett mycket bra blogginlägg

Snubblade över ett mycket bra blogginlägg på blogg.se.
Läs det här.
 
Mycket tänkvärt och det är så jag resonerar jag med :)
 
 

31/5 - Dag 2

Vi gick upp vid 9 och gjorde oss i ordning för dagen som spenderades på bland annat The National History Museum med dinosaurierna. En riktigt bra utställning tycker jag :)
 
 
The National History Museum
En lätt lunch blev det sedan innan vi begav oss på sightseeing då jag ville se lite klassiska Londonvyer. Vi såg Big Ben, Buckingham Palace, Westminsterpalatset, London Eye, Trafalgar Square m.m.
 
 
Wellingtonmonumentet och Elizabeth Tower med Big Ben
 
 
Buckingham Palace
 
 
Trafalgar Square
 
Efter att ha knatat runt halva stan så tog vi en fika på The Liberty. Servitören undrade om han hört rätt när han repeterade vår beställning ^^ Han tyckte tydligen att det var mycket ;) Det var ju bara en morotskaka, en citronpaj, en soppa, en kolakaka, en cola och en fläderdryck ;)
 
Lite mer shopping blev det sedan innan det var dags för lite middag på ett indiskt hak som vi råkade snubbla på och tur var väl det för det var super!
Hem kom vi vid typ 23 den kvällen också ;)

Midsommar

Det blev en midsommar på Ekholmen i år igen ;) Trevligt värre! Det var ganska ok väder också, lite sol och inget regn, men mulet var det tyvärr mestadels... Mycket god mat blev det och mycket gottis, så nu får man ta i för att göra sig av med det ^^
 
 

The Trylle Triology

Igår läste jag ut den sista boken i The Trylle Triology. Riktigt bra serie! Spännande, romantiska och roliga. Precis som jag vill ha dem! Dessutom är omslagen vackra, och det är ju inte precis någon nackdel ;)
 
 
Jag har även beställt hem Amanda Hockings andra serie ;) Fast tills dess att jag får hem dem jobbar jag på något annat ^^

Semester

Ja, då har jag semester i 2 veckor nu då :) Min semester kommer mest bestå av att ta det lugnt och göra saker jag har svårt att hinna med annars. Nästa del av min semester är vecka 32-33 :)
 
Semestern började med supertrevlig och supergod middag hos svärisarna med Levi. Mums! På det blev det jordgubbar (Svenska!) och glass framför The Mechanic ;)
I lördags tog vi det lugnt och jag läste ut Torn av Amanda Hocking, nr 2 i The Trylle Series. Lite roligt är att hon tagit in lite svenska ord i den också ^^ Man blir lite förvånad när man läser på engelska och det helt plötsligt står "Förening", "mänsklig" eller "Ondarike" ;) Haha, gissa om man blev förvånad! På kvällen kom Rubie över och Levi slängde ihop ett par asgoda (som vanligt!) hamburgare. Till efterrätt blev det sorbet, hallon och mango.
Igår var jag in till stan och mötte upp Becca för lite gelato på Stikki Nikki och en promis på stan :) Det var trevligt att ses och prata lite då det var ett tag sedan.
 
Idag har jag varit på linsundersökning så jag kan skaffa linser och gud så häftigt det är! Jag ser utan glasögon!! :D Vet inte när jag senast såg såhär bra utan att ha på mig glasögon ^^ Mycket häftigt!! Ska tillbaka nästa vecka och utvärdera hur det gått och göra en bedömning om det passar mig.
Jag ska också åka till Kista idag och lämna in min mobil för reparation. Det är en knapp som slutat fungera och de försökte justera den för en vecka sedan men det löste inte problemet, så nu har de införskaffat en reservdel som de ska byta.
Det är även lite avslutning hos min ridlärare ikväll som jag tänkte gå på :)
 
Annat som jag planerat är en hälsoundersökning genom jobbet (mitt första blodprov, spännande!), midsommar på Ekholmen med svärisarna, träff med Anna, eventuell favorit i repris på förra årets glassresa med Becca, mammas födelsedag och en del träning och läsning. Jag hoppas på en trevlig och lättsam semester helt enkelt!

Månadens - Maj 2013

Månadens Film: The Strangers

Månadens Biofilm: -
Månadens spel: Sudoku
Månadens Tv-program: Grey's Anatomy

 

Månadens Låt: Numb

Månadens Album: Absolute Dance Summer 2013

Månadens artist/grupp: -
Månadens hemsida: Facebook
Månadens blogg: -


Månadens Bok: Boktjuven

Månadens pryl: Nya mobilen

Månadens mest använda pryl: Mobilen
Månadens Djur: Theo, Tristan & Selma
Månadens Häst: Zymbal

Månadens Vän: Levi

Månadens godaste mat: Lunch på Galvin at Windows
Månadens godaste gottis: Plockgodis
Månadens läsk: Coca Cola
Månadens plagg: Nya underkläderna från London

Månadens skor: Conversen

Månadens färg: Grön
Månadens väder: Fint

Månadens födelsedagsbarn: Jag ^^

Månadens värsta: Mycket övertid

Månadens Bästa: Vinnare av stegtävlingen, födelsedag, resa till London


30/5 - Dag 1

Vi gick upp vid 8.30 och gjorde oss i ordning för dagen. Vi tänkte bege oss ut på lite shopping och god trerätters på Galvin at Windows.
 
Vi började med att gå till Kensington Gardens och Hyde Park där vi strosade ett bra tag med tanke på hur stort det är.
 
 
I Hyde Park
 
Sedan åt vi en lätt brunch på Pret A Manger innan jag häktade runt på Primark en första runda ^^ Massa fint hittade jag! Lunch åt vi som sagt på Galvin at Windows med världens utsikt över London. Jättegod mat var det också, men det får man väl hoppas när de har en Michelin-stjärna ;)
 
 
På Galvin
 
Efter det gick vi i lite mer butiker samt åt middag på en brittisk pub som hette The Barley Mow. Gott! Sedan drog vi oss hemåt och kom väl hem vi 23-tiden någon gång.
 
 
The Barley Mow och Levi

29/5 - Avresan

Då tänkte jag att jag skulle berätta lite om vår London-resa :)
Den 29/5 åkte jag och Levi till flygplatsen där vi checkade in och fixade och därefter åt vi middag på O'Learys innan det var dags för flyget att avgå.
 
Flygresan gick fort. Jag satt och surfade på mobilen och lyssnade på musik medan Levi tog en tupplur ^^ När vi kom fram till Gatwick Airport gick det väldigt fort att få ut väskorna och sedan letade vi upp Easybus:en som skulle ta oss in till stan. Den chauffören körde som en riktig ligist ;) Haha, men det gjorde ju att det gick fort också!
Vi klev av en bit ifrån hotellet och fick leta oss fram med en karta jag hade i mobilen. Min mobil har varit en riktig klippa under denna resa måste jag säga!
 
 
Väl framme checkade vi in på Exhibition Court Hotell 4 som låg på Collingham Place i stadsdelen Kensington. Ett bra hotell tycker vi :) Det var enkelt men fräscht och hade det vi behövde, som eget badrum, skön säng, tv, bra personal och gratis wifi. Det låg ganska bra till också lägesmässigt :)
Jag packade upp och sedan tittade vi lite på tv innan det var dags för att sova ;)

Nationaldagen

Nationaldagen var en trevlig dag ;) Jag var ledig, som de flesta, från jobbet och passade på att ta det lugnt på morgonen och förmiddagen. Vid 14 mötte jag upp Rubie för en fika borta vid Säby Gård innan vi begav oss till henne. Vi åt baguetter och äppelpaj med vaniljsås. Gott! Nästan som förr i tiden då man åt äppelpaj varje lördagsmorgon efter ridlektionen.
Hemma hos henne pratade vi en massa och sedan kom Levi lagom tills det var dags att börja fixa med maten. Rubie skulle nämligen bjuda oss på soppa och vårrullar. Mycket gott och starkt var det ;) Så det äter jag gärna igen!
Till efterrätt gjorde Levi fruktsallad och vi åkte väl därifrån vid typ 22.30 ^^ Det var då dags att sova inför dagens jobb ;)
 
En mycket, mycket trevlig dag helt enkelt :D

Personalmöte, priser och jobbutgång

Igår var det personalmöte på jobbet under eftermiddagen då vi pratade ekonomi, Evidensia och annat gott och blandat. Vi fick även god rabarberpaj med glass och godis och bullar ;)
 
Lag Fido och jag fick även sina vinster för det goda resultatet i stegtävlingen. Alla i lag Fido fick en biobiljett och jag fick en godispåse och valfri sak stickad/virkad av Camilla, vår BMA, som anordnade tävlingen :) Jag tror jag ska välja ett par vantar ^^
Efter mötet och jobbdagen var slut så var det dags att åka hem och göra sig i ordning för trerätters med underhållning som jobbet bjöd på. Jag släpade även hem 16 kilo foder... Tur man har en snäll bror som hämtar ;)
Vi var till Norra Brunn på Surbrunnsgatan 33. Där åt jag friterad chevré med rödbetor och sallad till förrätt, Tortellini med Ricotta till varmrätt och vanilj-och kanelpannacotta med bärglace till efterrätt. Gott, och mycket, var det!
Efter att vi ätit upp var det dags för lite stand up ;) 2 av 3 var roliga och man fick sig några goda skratt ^^
 
Sedan hämtade Levi mig och några kolleger och in hade jag fått skjuts av samma kolleger som åkte med hemåt :)
Sammanfattningsvis så var det en mycket bra eftermiddag och kväll!

Theo 4 år

Idag fyller min finaste Theo 4 år!
Hon var ju nyss liten missa ju...
 
 
Min första lilla Skara-sambo ♥

Shopping i London

 
Jäklar vad mycket bra affärer det finns att shoppa på här i London! Jag tycker att vi i alla fall kunde få Primark och Victoria's Secret till Sverige ;-) 
 
 
Primark hade ett mycket roligt och stort utbud gällande det mesta och priserna är riktigt najs ^^
Victoria's Secret har verkligen jättefina underkläder men jag blev lite besviken på deras storleksutbud... De hade inte alltid min storlek och de gjorde inte ens kläder i den storleken många gånger. Dåligt! Men kupor större än mitt huvud det fanns liksom...
 
Aja... Nu ska vi fixa oss inför sista dagen här! Tänkte skriva om alla dagarna här sedan när jag kommit hem ;-)

RSS 2.0