Tacomiddag

På eftermiddagen idag så kom mamma hit :)
Vi firade med tacomiddag ^^



Gott!

Theo är trött >.<

Min Theolin är en väldigt trött missa idag ^^
Jag tror man blir trött av att vara modelldjur på palpationsövningar på SLU ;)



Min missa är ganska bra på att se trött ut normalt ^^

Puh!

Idag har jag tagit det lugnt efter skolan.
Jag kände verkligen inte för att plugga och det var ju inte precis superdupernödvändigt, så då tog jag det lugnt istället.

Att jag inte kände för att plugga är för att jag varit stressad över... Ja det har nog alla listat ut vad det är som gör mig till ett nervvrak för tillfället och även under perioder tidigare i Skara. Jag behöver inte nämna "den" vid "namn" längre tycker jag >.< Jag försöker att glömma dessa perioder med "den".
I alla fall så är "den" på en bättre plats nu, men inte helt där jag vill ha "den" (som är så långt bort som möjligt, helst hemma, där "den" har det bättre och inte ger mig problem hela tiden). "Den" står i alla fall på avsedd plats nu vilket är så bra det kan bli för tillfället.

Nu ska jag kolla vidare på tv och efter House kanske jag ska lägga mig i sängen och läsa i min rehabiliteringsbok, men vi får se ;)

Dagens skola

Idag har vi haft schemalagt i skolan mellan 9 och 16 :)

På förmiddagen hade vi repetitionsföreläsning om Funktionell anatomi :) Vår föreläsare är grym så det var kul! Det känns bra också att man kommer ihåg så pass mycket som man gör ^^ Ibland är det bra att ha egna muskelproblem också, för då kommer man i alla fall ihåg de musklerna lite bättre ;)

Sedan var jag hem och åt lunch och hämtade katterna för de skulle vara med på palpationsövning på KTC. Det gick bra. Det var mina missar samt Moas missar Messi och Forlán. Tisse gillade dem, men de gillade inte Tisse ^^ Haha. Det är så roligt att se mina knäppkatt in action!
Han är verkligen inte som alla andra... Han förstår verkligen inte hur en katt borde uttrycka sig. Han sprang direkt fram till de andra katterna, som han aldrig träffat förr och skulle hälsa. Precis som en hund och sedan när de fräser åt honom så förstår han ingenting utan sitter kvar och vill fortfarande hälsa... Snutten min ♥ Han var i alla fall bara med lite och blev klämd och känd på. Han var snäll, snäppet snällare än Theo, men han kunde ju inte stå still för fem öre! Så han fick vara provdocka för några benknölar då och då (eftersom han var magrast i rummet) och sedan så fick Theo stå ut med resten. Theo var duktig tyckte vår lärare Anna och det tyckte jag med!



Min älskade knäppkatt som ingen misse tyckte om ^^

Sedan har jag beställt en bok till projektarbetet. Den var tydligen obligatorisk, så det var väl bara att skaffa den liksom!

20 år!

Idag blir min älskling 20 år!
Grattis! :D


Idag vill jag bara krypa ner under täcket ...

Idag vill jag bara krypa ner under täcket och gömma mig för världen :'( Vad skönt det skulle vara om alla problem försvann bara man blundade... Men så fungerar det inte och jag vill inte vara någon struts som stoppar huvudet i sanden. Jag får kämpa lite till så kanske det löser sig snart och jag kan glömma allt tråkigt och jobbigt som hänt.


Ansökan om legitimation

Jag har börjat kolla på det där med att ansöka om legitimation som vi måste göra när vi är färdiga för att få jobba som Djursjukskötare.
Det är bra krångligt...

Det är lite surt för det kostar 1350 kr att ansöka :/

Vi måste skicka in:
  • Ansökan
  • Personbevis
  • Kvitto på betalning av ansökningsavgift
  • Officiellt vidimerad kopia av behörighetsbeviset

Det är dock den sista punkten som är det verkliga kruxet...

Pengarna får man ju punga ut med, man har ju inget val, men det dumma är att det kommer ta ett tag innan vi får börja jobba :( Enligt uppgift från skolan tar det några veckor för examensbevisen att utfärdas då de ska utfärdas centralt ifrån Uppsala. Vi måste även begära ut examensbevisen själva, så det görs inte automatiskt... Dock så faxas en kopia på bevisen automatiskt till Jorbruksverket när de är färdiga. Det tar ju som sagt ett tag då :(

Vi har dock fått tips ifrån Jordbruksverket att skicka in alla andra papper i förväg så det bara är examensbeviset kvar att handlägga när det väl är färdigt.

 

Så det är vad jag sysslat med lite grann nu på kvällskvisten!

Jag har:

  • Fyllt i en ansökan
  • Fixat personbevis
  • Fixat kuvert och skrivit adress

Ska fixa med betalning och så en annan gång och sedan skicka in det så det är gjort :) För nu ska jag sova!


Kvällens plugg

Nu på kvällen har jag pluggat lite :)

Jag har:
  • Läst Osteologikompendiumet
  • Läst Muskelkompendiumet
  • Tittat på lite länkar med filmer och så

Det får räcka för idag.

Imorgon blir det repetition av muskler och funktionell anatomi på morgonen och på eftermiddagen blir det palpationsövning :) Theo och Tristan ska få följa med mamma sin och leka modeller ^^ Haha, får se hur det går! ;) Jag tror nog att det går bra. Theo har ju varit med förr och Tristan kan jag ju alltid muta med godis och så brukar han ju vara rätt tålmodig!


Rehab

Idag påbörjades en ny kurs i skolan :)
En andra rehab-kurs var det ;)

Vi fick den goda nyheten att det inte blir någon skriftlig tenta utan bara ett inlämningsarbete som ska jobbas med jämns med kursen på torsdagar och fredagar då vi är schemafria. Yay! På torsdagar och fredagar har vi även tid till inläsning och ett obligatoriskt studiebesök.
Jag mailade just iväg en förfrågan till Hundfyren i Vällingby, så får vi se vad de svarar :) Jag har nog tänkt försöka trycka in det på jullovet någon gång eftersom det inte var planerat att jag skulle hem något mer innan jul, men vi får se. Jag kanske får ändra i planeringen ;) Skulle inte de ha möjlighet har jag tänkt höra av mig till Anna Holmgren på Hundkuranten som håller hus på Arninge Djurklinik och Södra Djursjukhuset.

Nu ska jag gå och lägga mig i badet och läsa lite osteologi och muskellära :)

Helgen

Helgen började inte så bra med i fredags eftermiddag som inte alls gick som jag ville...
Jag kom inte med bilen ifrån Skara.

Den kom till Norra av-/påfarten till Skara. Där dog den. Elin fick komma till undsättning och efter att ha både vänt den manuellt genom att putta och haft problem med en bristande bogserlina så fick den så snällt finna sig i att bli parkerad på Jula-parkeringen.
Klockan 15 stod jag i min hall igen... Jag begav mig ut på uppdrag "Få bilen ifrån Skara till Jakan" vid 12.30...
Elin erbjöd sig då, som den pärla hon är, att passa missarna i helgen så jag bokade tågbiljett och tog 17-bussen mot Skövde. Kom till Jakan vid 20.30 och jag fick skjuts ifrån Stockholm hem av Levi ^^ Lyx! Kändes behövligt efter en sådan dag...

Lördagen inleddes med att jag och mamma åkte till stallet. Mys! Jag red Jupiter och mamma red Gina tillsammans med två till :) Det var kul!
Sedan var jag hemma. Tittade på tv med pappa och Levi, fikade på mammas nybakade saffransbutterkaka, var till centrum och köpte strumpor ^^ och var till Levi på kvällen. Spelade Alfapet och kollade på "Så mycket bättre" med hans familj. Sov där.

Idag var vi till en skjutbana (inomhus) och Levi och hans bror skulle få prova på att skjuta massa olika vapen ^^ Sedan har det varit födelsedagsfika hemma hos Levi och hans föräldrar :) Det blev Chili con carne, läsk, bullar och pepparkakor ;)
Vid 17 begav sig dock jag och hans bror mot Skara och Göteborg och jag kom fram vid 20.30. Här blåser det som satan, men det var inte särskilt farligt förrän bara någon mil innan Skara och tur var väl det, med tanke på hur jobbigt det verkar vara i delar av landet...

Nu ska jag fixa lite, sedan ska jag sova :) Imorgon börjar en ny kurs!

Redovisningen är gjord och kändes bra, pac...

Redovisningen är gjord och kändes bra, packningen står i hallen, katterna är irriterade över att de inte får lunch och jag väntar bara på Elin så jag kan packa in katterna i sina burar och få skjuts till bilen. Väl där lär vi märka om jag har någon chans att komma hem idag... Wish me luck!


Lik mig själv?

Jag tycker jag är mig ganska lik, men ändå är det skillnad ^^
Jag är lika blek i alla fall eftersom alla bilder är från November :D Haha!



2009-11-19




2010-11-24



2011-11-24

Den sista boken :(

Idag läste jag ut den sista boken i Bridgerton-serien :(
Det var både bra och dåligt för jag ville ju verkligen veta vad som skulle hända, men jag ville samtidigt att det inte skulle vara över...



Nu önskar jag mig fler böcker av samma författare ^^ För hon är sååå bra :D

5a i DO0040!

JA!!!
Jag fick mig en 5a på VFU-arbetet! :D

Så nice! Idag är helt enkelt en ganska bra dag om jag får säga det själv ^^

Är man knäpp eller?

Innan jag fixade med nya cdn så var jag ut på rekognosceringsrunda.
Knäpp som man är...

... Eller egentligen kanske jag är smart.

Jag har inte bestämt mig än, men jag var i alla fall iväg och kollade om biljäveln var oskadd och det var den (Typiskt! Kunde inte någon ha snott den! Fast det är väl kanske svårt när den inte går att starta...), samt så kollade jag upp hur påfarten till motorvägen bakom Coop ser ut. Eller i alla fall så gott det gick. Om jag har fattat det rätt så är det bara rondeller på vägen dit, alltså jag behöver kanske inte stanna alls samt att jag tror att påfarten ligger på samma sida som mitt körfält ergo jag behöver inte stanna för att släppa förbi mötande trafik = större chans att komma upp på motorvägen innan bilen hinner krångla = större chans att komma hem!

Jag oroar mig dock för när jag måste stanna och tanka... Det tänker jag vänta med så länge som möjligt så jag kan bli hämtad om det skulle vara så att den kinkar sig eller att den kanske ställt in alla jäkla inställningar och fungerar som den ska by then.

Elin är i alla fall snäll och tänker skjutsa mig, katterna, väskan och batteriet till bilen så jag får en rimlig chans att komma ut ur Skara :) För det kommer vara det svåraste, väl uppe på motorvägen kommer det att bli lättare.

Jag håller verkligen tummarna! Jag kan ju lätt erkänna att det här kommer vara mycket läskigare än redovisningen...

Mycket roligare

Idag så kom Westlife nya album! :D
Yay!

Sitter just nu och lyssnar på det och rippar till musikbiblioteket i datorn!
Lycka! Äntligen något bra som händer, som är endast bra och inte dåligt innan det blir bättre!



Varför måste det vara det sista bara? :'( Jag vill inte att de ska sluta... ♥

Inte så kul...

Fick just listan inför morgondagens redovisningar...
Jag är allra sist av alla i min halvklassgrupp, alltså är det planerat att jag redovisar 11.50 samt att jag är sist av oss tre som har samma fall...

Inte så kul... Men vad ska man göra! Någon måste ju dra det kortaste strået. Jag får väl vara grym då för att kompensera ^^ Haha

All min ångest imorgon är alltså centrerad kring lunch...

Redovisning för Tristan

Då har man redovisat Fallet Labolina för Tristan ^^
Han verkade lite upprymd där ett tag och tjattrade på. Jag tror dock inte det berodde på att han tyckte min redovisning var superintressant utan det var nog mer för att inte fick leka med pennan som låg vid datorn och min telefon som jag tog tid med...

Det kändes bra i alla fall och tog 7 minuter och 48 sekunder ^^ Det känns som om det blir alldeles lagom. Vi har ju 10 minuter på oss, men ska ha "någon minut" till frågor också :)

Då ska man bara öva ännu lite till :) Det har ju blivit några gånger redan, men det skadar ju inte att jobba in sig ordentligt med papper och powerpoint tillsammans så att allt flyter på.
Synd bara att jag vet att jag inte kommer vara lika avslappnad imorgon som när jag står i mitt vardagsrum... Det är ju i alla fall positivt att det blir lättare och lättare med åren, men jag skulle vilja säga åt kroppen att inte reagera längre, för så farligt är det ju egentligen inte, har jag insett. Det kan i vissa fall vara lite kul, om man bara inte var så rädd för att klanta sig...

Aja, jag brukar klara mig i alla fall och oftast går det bättre än man tror. Man är verkligen sin värsta kritiker ;)

Det går framåt

Idag har jag fixat det sista med arbetet och skickat in det.
Så nu är det gjort, mycket skönt!

Jag har även gjort färdigt powerpointen och övat på den en omgång och tagit tid, redigerat lite och sedan ska jag öva mer igen :)

Men nu känner jag för ett bad efter en dag i den äckliga tvättstugan!

Dagens städning

Idag har det varit en riktig städdag!

Jag har:
  • Renbäddat sängen
  • Plockat undan böckerna från skrivbordet
  • Tvättat kläder - Dock blev väl inte ens hälften torrt... Så nu ser mitt badrum och sovrum ut som torkrum!
  • Tvättat gardiner, handdukar och filtar - Så är det rent när det ska upp sedan när julen städas ut!
  • Rengjort en kattlåda

Julgardinerna och pyntet sitter dessutom uppe också. Ja, jag vet att jag fuskar med några dagar! Men eftersom jag tvättar idag så känns det bra att även få med gardinerna på en tvättrunda.


>.<

Sicken rolig överraskning man fick sig när man märkte att fläkten i torkrummet inte fungerar...
Jättekul.

Får se hur mycket av min tvätt som hinner bli torr innan 5 då då eftersom både torkskåpet och torktumlaren är ganska värdelösa och brukar undvikas i största möjliga mån...

Två böcker beställda

Fick en liten lista på hästlitteratur till Rehab-kursen som börjar på måndag.

Den ena boken hade jag redan och den andra beställde jag. "Hästens fysiologi" hette den och kostade 130 kr, alldeles lagom sådär ^^ I alla fall inte över 500 kr som de flesta böckerna gärna brukar kosta...
Sedan beställde jag även "Hästens konvalescens" :) Inte lika billig, typ 368 kr, men helt ok.

Nu ska jag ner i tvättstugan igen!

Skolmorgonen so far

Jag gick upp 8.45, fixade lite med tvätten och så och satte mig sedan vid datorn.

Väl där har jag fixat med en massa Rehabkurspapper som jag sparat ner i mappar på datorn, raderat gamla versioner, skrivit ut och kollat igenom.
Sedan har jag läst igenom Levis kommentarer på mitt arbete och ändrat lite saker och nu ska jag läsa igenom det igen så det inte blir något knas nu när jag ändrat ;)
Igår började jag även på min powerpoint som jag ska använda på redovisningen på fredag, så den ska jag fortsätta på idag.

Jag ska även röja upp på skrivbordet >.< Det blir alltid så snyggt och överbelamrat när man ska skriva sådant här ;)



Böcker på böcker ^^

Nu blir det till att fortsätta!
Ska tvätta vid 12 också ^^

Dss-middag

Då var man hemkommen ifrån Dss-middagen!
Ett årligt, trevligt påfund, som jag gärna har gjort om varje år ;)

Det blev matpajer som huvudrätt (jag åt kyckling- och västerbottenostpaj) och någon slags kladdkaka som efterrätt. Till det blev det läsk och vatten för mig ^^
Vi lekte även lekar och jag vet inte exakt hur det gick för oss, men vi kom i alla fall inte etta eller tvåa, så mycket vet jag. Men det var kul!

Nu ska jag klä av mig smyckena och krypa i pyjamasen.

Faiiiiiiiluuuuuure

Japp, ett riktigt misslyckande blev det idag...
Jag tog ett steg framåt och flera tillbaka.

Batteriet är tillbaka i vardagsrummet igen efter en inte så lång tur längdmässigt, men gud vilken tid det tog att ta sig den biten! Dessutom så tog sig inte skitbilen fram för egen maskin hela vägen...

Det är tur att man har bra vänner med bil som kan tänka sig att komma och hämta upp en ^^ Även tur att de har vänner med sig som bogserat förut ;) Så ett stort tack till Elin och Stina för fin assistans!

Det är dessutom första gången det gått så illa att jag blivit tvungen att bli bogserad >.< Men det kunde gått mer illa för jag kunde ha blivit påkörd i korsningen där den dog (eftersom jag precis hann över innan den där bilen kom) eller kört rakt ut på åkern (eftersom det var svårt att svänga utan styrservo och svårt att bromsa utan bromsservo i 50 km/h)... Så det kunde ju gått värre. Jag får väl se det så, så kanske man känner sig lite bättre -.-

Tyvärr så står bilen numera vid Coop. Där känner den sig väl hemma nu... Så det kommer ta längre tid att ta batteriet dit samt att det kan bli jobbigt att komma iväg på fredag eftersom jag först måste få hem bilen utan att den dör, antingen stänga av den och hoppas att den startar igen eller ha den igång och hoppas att den inte dör innan jag fått dit katterna och väska, samt ta mig ur Skara och hela vägen hem utan att den för >.<
Jag vet inte hur det ska gå till...

Jag kan ju inte direkt säga att jag blev på bättre humör när Tisse just bet sönder ett lock till en matlåda...
Suck! Det är en riktig pissdag idag...

Färdig?

Så då var jag färdig med ett första utkast gällande Blodtransfusionskomplikationer/-reaktioner och Labolinas omvårdnadsplan.



Min fiktiva Labolina

Jag har samlat på mig 6 böcker och 4 vetenskapliga artiklar som källor, så det är rätt i alla fall :) Just nu är det dryga 2 ½ sida av max 3, så där ligger jag inom gränsen.
Jag har läst igenom det någon gång, fixat med källorna (bokstavsordning och rätt nummer) och ändrat någon uppbyggnad av texten här och var. Sedan när jag läser det igen ska jag gå på jakt efter "man" och "ju"... Har en förmåga att trycka in några sådana...
Jag har även tänkt be någon korrekturläsa så att det klart framgår vad som ska stå.

Jag har tagit upp:
  • Smärtlindring
  • Vidare utredning/undersökning/palpation
  • Bandaget
  • Nutrition
  • Rastning
  • Buren/Miljön/Värme

Det känns lite konstigt att kanske vara färdig redan :/ De brukar inte ge oss för mycket tid, det brukar snarare vara för lite tid avsatt... Visst att jag ska förbereda en muntlig redovisning också, men den är ju inte förrän på fredag, så det är ju mycket tid kvar...

 

Aja!

Nu ska jag ta en paus och ge mig i kast med bilen och sedan blir det lunch.


Arbete, arbete, arbete ^^

Sitter just nu med Labolinas nutritionsbehov och har kommit en bit...
... Det tar lite tid att skriva med en hand bara ^^ Theo ligger över min vänstra arm...

Ska snart kräva tillbaks den, men hon är så gosig just nu ♥ Det är mysigt med en kisse i knät! Det är synd att mitt knä inte är större eller katten mindre för då hade jag inte behövt hålla upp hennes huvud med armen ;) Ska se om hon kan klara sig utan den nu så jag kan skriva på i lite snabbare takt :)

Nu stänger jag ner för dagen

Ja, nu stänger jag ner för dagen :)
Känner mig rätt nöjd än så länge faktiskt.

Jag har skrivit på en hel del nu och fått ihop 1 ½ sida av max 3. Jag har hunnit skriva om blodtransfusionens eventuella komplikationer, smärtlindring, vidare utredning och bandage :)

Jag har fått ihop 3 vetenskapliga artiklar och 4 böcker än så länge ^^ Så det fungerar bra det med för tillfället. Just nu behövs det bara en artikel till så är i alla fall det avklarat (man måste ha minst fyra vetenskapliga artiklar som källor för betyg 5).

Så det får räcka för idag :) Jag har ju hela tisdag, onsdag, torsdag och fredag (mellan 12 och 24) på mig att bli färdig och jag måste ju ha något att göra resten av tiden ^^

Seminariearbetet fortskrider

Jag har precis tagit en paus i skrivandet och ätit lite middag :)
Kändes bra att få något i magen ^^

Jag har än så länge:

  • Fixat framsida, sidhuvud, sidnummer och layout
  • Letat artiklar och böcker
  • Skrivit om vad man ska tänka på vid en blodtransfusion - Tror jag är färdig...
  • Påbörjat omvårdnadsplanen för Labolina - Har lite svårt att bestämma mig för hur jag vill lägga upp det...

Nu ska jag fortsätta en stund till :)


Reflektionsseminarium = avklarat!

Då har man klarat av det ena seminariumet av två i den här kursen :)
Det var dock inte så jobbigt idag.

Vi satt i grupper om ca 9 stycken och redovisade om något som är en Djursjukskötares uppgift. Jag valde preoperativ tvätt av patient. Man skulle berätta om hur man gjort på praktikplatserna, hur vi lärt oss i skolan, hur man enligt en vetenskaplig artikel tyckte att man skulle göra och sedan jämföra alla dessa och komma på likheter/skillnader, fördelar/nackdelar och så vidare.


Det gick bra och det var väldigt avslappnat och skönt och vi diskuterade lite kring alla ämnen när man redovisat det färdigt. Så det var mycket skönt.

Nu idag så har även den andra seminariumuppgiften påbörjats. Jag sitter just nu och letar artiklar om blodtransfusion på hund efter att ha läst om det i en kursbok jag har. Så jag ska väl ta och fortsätta med det ;)

Breaking dawn

Nu har jag varit på bio!
Den var såååå bra ^^ De hade inte gjort om så mycket att det förstörde! Jag är mycket nöjd ;)

Jag kom på mig själv med att sitta och fånle stup i kvarten eftersom jag visste vad som skulle hända och så. Den är dessutom så fin på sina ställen att man känner sig sådär fånigt glad ♥

Jag kan dock säga att jag är fruktansvärt glad att jag läst boken och inte behöver vänta minst ett år på att få veta hur det fortsätter ^^

I'm soo happy, soo very happy ^^ Gud så fånig man är, men jag var ännu lyckligare av böckerna ♥


Dagen än så länge

Idag har jag, efter mitt senaste inlägg, gjort följande:
  • Tränat på vad jag ska säga inför imorgon
  • Gått på powerwalk i en timma
  • Suttit vid datorn
  • Lagat middag - Det blev fläskfilé med sås och pasta
  • Diskat upp efter mig - Det blev massor med disk >.<

Nu väntar jag bara på det roligaste ^^ Bio!

Jag tycker att tiden sniglar sig fram >.<

Ska väl underhålla mig med att läsa min redovisning en gång till, byta om och fixa lite innan det är dags att bege sig. Jag vill gå nu ^^


Mekat batteri igen

Nu har jag varit ut till bilen och plockat ur batteriet igen.
Skitigt och tungt är det, men det är tur när man har hjälpmedel som en liten pirra t.ex. ;)

Det är i alla fall upptransporterat till lägenheten nu och står på laddning i mitt vardagsum. Får se hur lång tid det tar att ladda och så får vi se om bilen vill fungera sedan när jag satt tillbaka det... Den var mer villig att försöka idag än i torsdags, men det gick inte hela vägen. Det var SÅ nära ett tag... Skit!

Nu ska jag öva lite på min redovisning inför imorgon!

Trevlig dag :)

Nu har just Anna gått hem efter en trevlig dag med mycket prat och lite Alfapet.

Vi har pratat om allt möjligt, ätit lunch och tittat på videos på YouTube och så ^^ Det har varit en mycket trevlig dag!

Nu ska jag äta färdigt min middag, sitta lite vid datorn och sedan blir det "Så mycket bättre" ;) Efter det ska jag prata lite med Levi ♥

Lugn och skön morgon

Än så länge har jag haft en lugn och skön morgon :)
Jag gick upp vid 8.30 och gav katterna frukost och sedan har jag läst ut min bok ^^ Nu har jag bara en bok kvar i Bridgerton-serien :'(



Nu ska jag fixa mig lite, dammsuga (Anna kommer vid lunch) och sedan ska jag fixa mig lite lunch också. Jag hade tänkt skruva ur batteriet ur bilen idag också, men jag vet inte om jag ska vänta med det kanske... Det är inte så trevligt att stå där ute i regnet :/

Skolan idag då

Ja, om man skulle berätta om skoldagen innan man slänger sig i badet kanske :)

Idag hade vi föreläsning om föl, reproduktion och pediatrik. Den började klockan 8 och höll på till 15 med en lunchpaus på 1 & ½ timma. Det var intressant och hon tvingade oss att tänka (oh no! ^^) genom att ställa frågor på vad hon berättat och genom att vi fick resonera kring fall som kunde lida utav något hon tagit upp (eller inte...).
När jag kom hem så renskrev jag sedan det som jag skrivit i blocket då hon hade en del material som vi inte fick ut. Det gick bra och tog inte så värst lång tid idag :) Det var ju inte så mycket för en gångs skull. Jag undrar dock fortfarande när vi ska få föreläsningsmaterialet från i tisdags så att jag kan skriva över mina anteckningar från blocket på dem... Det skulle vara skönt att ha det gjort innan jag ska börja med seminarieuppgiften inför fredag.

Vi fick förresten ut den seminarieuppgiften idag :)
Jag ska ta hand om Laboradortiken Labolina som har varit med om en olycka och skadat sitt framben. Det blir nog bra, men den uppgiften och annat skolarbete tänker jag glömma nu och hoppa ner i badet. Sedan ska jag njuta av min bok ^^

Varför?

Varför kan inte skornas bekvämlighet vara proportionerlig mot hur snygga de är?
Suck!



Då skulle ju dessa par vara ASbekväma!

830

830 stycken böcker har jag nu när jag listat min kurslitteratur också ;)
Jag har 36 böcker som jag har till skolarbetet :)

Det är ett digert litet bibliotek som kommer att finnas väl till hands sedan när man ska ut och jobba och behöver kolla upp något. Sedan ser de ju väldigt bra ut i hyllan också ^^ Tycker i alla fall jag! Men jag gillar ju böcker också ;)

Gulliga tillsammans ♥

Jag är så glad att mina missar går bra ihop :)
Det kunde ju lika gärna varit helt tvärtom...

Såhär mysiga var de igår:



Ett år tidigare (prick på dagen):



Mina gosisar ♥

Biljetter bokade!

Nu har Elin och hennes två vänner, Madde och Veronica, nyss gått hem efter att ha sett Eclipse här ^^
Jag och Elin har lurat med dem att gå på Breaking Dawn part 1 på söndag, samt att Josse från klassen ska med också ^^

De kunde inte riktigt låta bli efter att ha sett Eclipse nu idag, med det slutet som den hade.
Det ska bli trevligt! Jag hoppas den är bra. Den kan ju såklart aldrig bli lika bra som boken, men jag hoppas på att den är bra som film i alla fall ;)

Jag längtar till söndag!


Uek!

Nu har jag suttit och skrivit ihop en sammanfattning om förgiftningar.
Det känns bra att ha gjort, men det blir så tråkigt efter ett tag!

Nu är det i alla fall gjort och jag ska njuta av mitt te och lite bloggar, sedan blir det lite träning innan Elin kommer hit för att se Eclipse så att vi kan se Breakin Dawn part 1 här snart ^^

Allt löser sig. Eller?

Ja, idag har man fått bra besked och dåliga besked.

Det började dåligt imorse med att bilen som startade så fint igår eftermiddag, efter att ha stått sedan i fredags, inte startade >.< Det är ju typiskt när man tror att det löst sig så fint med den och den ska vara ett hjälpmedel och en trygghet, inte en black om foten som förra vinterna. Men icke -.- Tror dock att det endast är batteriet den här gången (hoppas verkligen det i alla fall!) så jag får väl dra upp det, ladda det och ta ut det till bilen lagom tills nästa fredag då jag tänkt åka hem. Så får jag hoppas att det funkar då...
Tur att man är född tidspessimist och var ute i god tid nog att hinna gå till skolan i alla fall...

Sedan fick jag mina papper från Naturvetarna idag, så nu är jag officiellt medlem där ;) Det är bra.
Jag kompletterade även min ansökan hos Akademikernas A-kassa med min senaste lönespec som bevis på att jag varit anställd i Sverige tidigare.

Jag fick svar ifrån Vänerbrodyr idag som meddelade att jag kommer få en ny jacka :) Jag kanske till och med får behålla den gamla också ^^ De vet inte när jackföretaget kommer skicka jackan, men jag kommer få en ny i alla fall ;)

Jag fick även svar ifrån företaget som jag beställt foton ifrån och fått lite svar på varför mina foton inte anlänt än. Så nu kan jag i alla fall andas ut lite, även om det verkar krånga med posten.

Sedan har jag även en del bra vänner som gör jobbiga saker lättare :) Och tur är väl det, för det tar udden lite utav det jobbiga. Särskilt tack till Becca som är extra (för hon är alltid bra) bra idag ♥

Så idag var det fler saker som var bättre än dåliga, men tyvärr är den dåliga en ganska stor grej som påverkar mycket :( Jag vill ju verkligen hem nästa helg och det skulle vara bra att få hem skiten, antingen för att byta till något annat (om det finns möjlighet) eller för att i alla fall få hem den så man slipper oroa sig för den och behöva krångla med den...


Puh!

Idag har jag skrivit ihop en egen sammafattning av föreläsningen om Akut djursjukvård.
Det tog en massa tid, men det är alltid lättare att läsa igenom något man skrivit ihop och lagt upp på sitt eget vis än de som föreläsarna har gett ut. Lite färre sidor blev det också ^^

Nu fortsätter min tv-kväll med True Blood!

Lätt att såras

Det är ganska lätt att såras av andra utan att folk fattar vad dem egentligen åsamkar en.
De tror att de gör rätt och att de gör det lättare, samtidigt som de många gånger vet att det är fel.

Out of sight, out of mind.
Det tror många fungerar... Tänk om det vore så lätt! Tänk så många saker jag skulle kunnat komma över på en sekund om det vore så. Nu är det inte så enkelt... Och det blir alltid svårare när man konfronteras med det i alla fall till viss det varje dag.

Det är inte kul att bli övergiven, struntad i och bortprioriterad. Det tycker väl ingen... Det är jobbigt när man känner att man själv försökt, slutat försöka och man bara väntar på att den andra personen någon gång ska göra det den lovat. När kommer det? Hur länge ska man vänta? Jag tror nog jag kan vänta ihjäl mig denna gång, och många gånger från förr också tror jag...
Att man glömmer är en sak är en sak, men när man kommer på det, varför gör man inget?

Är jag osynlig?

Jag trodde att jag i alla fall syntes, även om jag är liten, men tydligen inte. Eller som sagt så struntas jag bara i. Det svider!

Det som svider mest är dock undvikandet. Att när man ser mig tar en annan väg, som häromdan. För oj, hemska tanke, man kanske bör säga något efter att inte ha gjort som man lovat. Ögonkontakt, ännu ett moment att undvika.

Alla ni som inte bör känna er träffade av detta (och ja, jag pratar endast till en person, så ni andra kan lugnt andas ut om ni någon gång kände er träffade på något vis) kan strunta i detta utbrott av frustration!
Jag vet inte om detta inlägg gör någon nytta utöver att jag får avreagera mig, men jag vill i alla fall få det ur mig för jag känner mig riktigt besviken. Om jag vore "en bra människa, som man inte vill mista" borde man väl inte skjuta mig ifrån sig medvetet?

Eller? Det kanske inte var sant helt enkelt...

När ska jag tas itu med? När är det min tur? Jag vet inte och kommer väl aldrig få något svar. Den här gången känns det bara inte som att det är min tur att göra något. Jag gav bort en chans, till och med flera, men den sista togs inte då när den gavs. Det var 9 månader sedan. Det känns som om jag kanske kan sluta vänta på det som lovats nu...

Om DU läser det här kanske du kan tänka på att det faktiskt gör ont, för jag trodde i alla fall att vi var vänner innan allt det här hände, vad som nu än hände. För jag vet fortfarande inte riktigt. Det gör mig ledsen, även om det kanske inte syns. Du har ju heller inte frågat eller verkat intresserad på något vis. Jag menar, jag kan ju inte ens få ett grattis på födelsedagen över FB, där folk som knappt ens känner mig i alla fall kan klämma ur sig ett "grattis".

Mest ledsen blir jag dock för att du sa att vi skulle lösa det men sedan inte hörde av dig, och fortfarande inte har hört av dig efter 9 månader...

Fackförbund & A-kassa

Nu har jag skickat in ansökan om medlemskap i fackförbundet Naturvetarna och Akademikernas A-kassa :)
Så nu väntar jag bara på att de ska skicka papper och så till mig och sedan blir det att betala in avgifter och så. Naturvetarna kostar inte så mycket (0 kr för mig som student just nu), men A-kassan kostar 90 kr/månad i alla fall :)

Nu ska jag passa på att träna lite medan middagen håller i ;)

Mat, mat, mat

Nu har jag stått i köket sedan jag kom hem, alltså typ i 2 timmar.
Det tar tid när man ska räkna kalorier...

Först plocka fram, måtta upp, väga, räkna kalorier i allt, tillaga allt, väga, räkna, måtta upp i lagom stora portioner, diska, hålla Tisse borta ifrån hela händelsekedjan, frysa/kyla in och sedan efter allt detta kan man sätta sig ner och äta!

Och om ni undrar varför jag bemödar mig med att räkna kalorier så är det för att det inte har funkat att enbart äta tills man nästan är mätt och träna för mig nu när jag aspirerat på att gå ner lite i vikt/mått. Alltså måste jag se till kalorier in/kalorier ut. Så enkelt är det. Kan jag göra det med katternas mat så kan jag göra det med min. Synd bara att jag inte äter ett torrfoder... Det skulle gå så mycket snabbare då ;)

Kvällen

Efter det jag skrev senast har jag:
  • Tränat mage och ben :)
  • Badat
  • Läst lite om bandagematerial i min sårvårdsbok för häst
  • Läst om förgiftningar i min smådjursbok om akutvård
  • Tittat på "Halv åtta hos mig"
  • Gosat med Theo + försökt få henne att äta upp dagens mat
  • Smsat

Nu ska jag gå och borsta allas tänder :) Sedan ska jag lägga mig och läsa i min bok tills det är dags att sova ^^ Man får passa på att läsa skönlitteratur medan man har möjlighet!


Min katt är... speciell

Man kan säga att båda mina katter är speciella, men på olika vis.
Det är lite jobbigt bara när min missa måste använda sina specialiteter på ett negativt vis...

Typ som just nu när hon envist vägrar äta under perioder >.< För envis det är hon och hon ger sig inte i första taget! Det är jobbigt när man känner att hon struntar i maten fast man trugar och försöker att mata. Jag vet dessutom att det inte är maten det är fel då hon ätit den hemma i Jakobsberg med glupande aptit och inte brytt sig... Men i Skara är det inget kul med mat... Förstår henne dock på den punkten. Mat är inget kul i Skara tycker jag, men jag är människa och ser ett nöje i att äta med andra. Det gör inte katter! Aja, jag får truga på, katten måste ju äta. Det är i och för sig bra om hon går ner lite eftersom jag ändå tänkt få henne att gå ner lite, men det ska ju gärna gå att mata katten utan problem...



Theodora min fina ♥

Idag har vi lärt oss viktiga saker i skolan ^^

Ja, idag har vi lärt oss viktiga saker i skolan ^^

Vi har lärt oss:
  • Att inte dricka saker ur små bruna flaskor - För då kan man somna!
  • Att det inte är nyttigt för hundar att gräva upp grannes nyligen avlivade kanin - Då kan den sova i flera dagar!
  • Att får inte kan leva på gödselstackar och sannerligen inte kan leva på bröd
  • Att se så dåligt att frugan måste vara med vid operationen och peka ut vart man ska ta bort saker är ett bra sätt att bli av med sin legitimation
  • Att ett annat bra sätt att bli av med sin legitimation är att glömma 9 kompresser inuti ett djur
  • M.m.

Nää, skämt åsido, vi har faktiskt lärt oss en hel del idag :)

Vi hade förläsning om lagstiftning, legitimationen, vad vi får göra/inte göra, vad vi får delegera, vad vi kan få delegerat etc.

Det viktigaste vi lärde oss var dock att vi är de mest utbildade "Djursjukskötarna" i EU :) Det är lite roligt ^^

 

Jag känner att det är bra att jag har mitt egna juridiska ombud när det kommer till sådant här ^^ Inte för att jag planerar att bli anmäld till ansvarsnämnden, men det kan ju också hända, utan mer för att kanske förstå det här bättre. För det är mycket att ta hänsyn till! Det finns mycket som reglerar Djurens hälso- och sjukvård.

 

Nu ska jag i alla fall ta itu med lite annat :) Vad har jag inte riktigt bestämt än... Vi får se helt enkelt! Middagen är ju avklarad i alla fall ;)


Seminariearbete

Nu har jag nog skrivit färdigt mitt arbete till första seminariet 21/11 :)
Skönt!

Jag har nu skrivit ner mina tankar om skillnaderna mellan de olika sätten att göra en preoperativ tvätt på och tagit upp för och nackdelar. Det var det sista jag hade att göra.
Sedan har jag tidigare berättat om hur de gjort på mina praktikplatser, hur skolan tycker att vi ska göra och hur min artikel tycker att man bör göra.

Nu ska jag fortsätta med albumet och sedan ska jag prata med Levi ;)

Superbra söndag ;)

Idag har jag spenderat dagen med Elin och Digge :)
Vi har varit ute på promis, druckit te, gjort smoothies och pratat en massa om allt mellan himmel och jord :)

Det har helt enkelt varit en superbra söndag! ;)
Nu ska jag slänga mig i badet och sedan ska jag fortsätta med Tisses album eftersom jag även hunnit köpa tejp idag ^^

Djursjukskötarjackan

Nu har jag fått ta kontakt med Vänerbrodyr igen och jag hoppas att det inte blir så krångligt den här gången...
Det är så att min jackas dragkedja har börjat lossna från kragen (sedan i våras någon gång) och jag vet att det var någon i klassen som hade det problemet direkt när de fick sin jacka i vintras. Det är ett fabrikationsfel på jackan den här gången och inte fel på trycket, men det säger ju inte att det kommer bli lättare eller att det inte kommer bli problem med trycket när jag får en ny (om jag får en ny, det andra företaget kanske vägrar ersätta min jacka bara för det...)

Så nu väntar jag bara på svar ifrån det andra företaget som Vänerbrodyr skulle höra av sig till. När de svarat skulle jag få svar ifrån Paula och så får vi se vad som händer.

Grattis på Fars dag!

Grattis på Fars dag!



Det är inte vanligt med bilder på min pappa (eller min bror för den delen...),
men de har blivit fler den senaste tiden ;)

Varför måste Skara vara så fruktansvärt gr...

Varför måste Skara vara så fruktansvärt grått? :(


Vart tog värmen vägen?

Ja, det kan man undra! Vart tog sommaren och värmen vägen?
Hur kan det snart vara jul?
...

Varit ut i rusket

Nu har jag varit ut i det ruskiga vädret.
Gick bort till macken och pumpade däcken på cykeln ifall det cykelbara vädret bestämmer sig för att hålla i sig ;) Det känns dock som om snön är på väg... Det är kyligt nu!
Passade på att svänga in på Ica på vägen tillbaka också.

Nu ska jag dock sätta mig med Tisses 1-årsalbum :) Det blir alltså fram med kort, tejp och album och se till att katterna inte "hjälper till" allt för mycket! Som för en stund sedan när jag försökte styrketräna...

Morgonläsning

Gick upp vid 8.30 imorse, gav katterna mat och sedan la jag mig och läste :)
Jag läste ut "When he was wicked", skriven av Julia Quinn och nu har jag bara 2 böcker kvar i en serie på 8 om familjen Bridgerton ;) Den är så bra!



Nu ska jag ge katterna lunch och sedan ska jag träna lite tror jag ^^

Idag

Idag:
  • Åkte mamma hem :( - Jag och katterna har det tråkigt nu...
  • Har jag varit på föreläsning på förmiddagen
  • Har jag ätit lunch med Anna här hemma
  • Har jag renskrivit sårvårdsföreläsningen
  • Har jag varit ut och powerwalkat/joggat i 40 min
  • Har jag ätit middag
  • Har jag fixat julklapp till mamma ^^
  • Har jag pratat med Levi
  • Har jag suttit vid datorn
  • Har jag bestämt träff med Elin på söndag :)
  • Har jag skrivit lite på mitt seminariearbete tills 21/11 - Nu har jag bara den jämförande delen kvar ;)
  • Har jag lyssnat på Westlife

Nu ska jag gå och bada tror jag ^^


Kvällen

Efter att jag pratat med Tina så var jag och mamma till Jula-huset. Katterna behövde mat ;) Så jag köpte 10 kg foder, på det fick jag 5 % studentrabatt och en fodertunna ^^ Najs!
Så nu står det 10 kg kattmat i min ena garderob (för Tisse kunde inte låta bli att bita på fodertunnan eftersom det luktade mat om den >.< Jag är väldigt rädd att han till slut skulle ta sig in i den och föräta sig sådär som hästar kan göra om de kommer in i foderkammaren...)

Sedan var vi till Restaurang och pizzeria Viktoria och åt middag. Jag åt Black and White med pommes och mamma åt Husets Schnitzel ^^ Gott!
Efter det har vi tittat på veckofinalen av "Halv åtta hos mig" och mamma har tittat på Robinsson-finalen medan jag badat, bloggat och läst lite i min "Small Animal Emergency and Critical Care".

Nu ska vi väl göra oss i ordning för sängen och lägga oss och läsa.
Imorgon åker mamma hem och jag måste gå på nästa del av den tråkiga PBL-föreläsningen innan jag kommer hem till en lägenhet med endast katter :( Man får väl trösta sig med att det i alla fall är helg... Men jag kan ju säga att jag inte vet om helg innebar något roligare än vardag... På vardagar har man ju i alla fall något att gå till i Skara, skolan. Aja, jag får i alla fall sovmorgon.

Samtal

Har idag, efter 7 timmar i skolan >.<, pratat med Tina från Västerort.
De hade ingen självklar ledig tjänst, men ville jättegärna ha dit mig. De har inte nöjligthet att "skrapa fram en plats" såsom UDS pga att de är så pass små och inte har den ekonomin. Det de kunde erbjuda mig på rak arm är ett självklart sommarjobb som antagligen (med 99 % säkerhet) skulle övergå i ett mammaledighetsvikariat. Tina kunde dock inte lova mer just nu.
Vi diskuterade även lite mer, men jag orkar inte delge allt här :)
Hon ville att jag, när jag fått reda på mer från UDS, skulle höra av mig så fick vi diskutera då och så får vi se.

Det var trevligt att prata med henne och det var inte så farligt som jag trodde att prata jobb, lön och så vidare med henne. Vi får väl se vad som händer och sker ;)

Idag har både Theo och Tristan namnsdag ^^...

Idag har både Theo och Tristan namnsdag ^^ Theodora och Theodor <3


Förhandlingar

Idag har jag mailat mina anspråk till UDS, med motiveringar och fått reda på att även Västerort är intresserade. Hur intresserade får jag veta imorgon då jag ska prata med Personalchefen Tina, som även var min huvudhandledare när jag gjorde min praktik där. Men jag hade "stora chanser till jobb där", så det känns ju bra i alla fall. Nu har jag ju 2 stycken som är intresserade och kan använda det till min fördel i förhandlingarna med båda :)

Får se hur det går imorgon ^^ Får se om UDS hinner svara vad de erbjuder också innan jag ska ringa Tina.

Dagens middag

Idag blev det en omelett med ost, bacon och basilika.
Till det blev det gurka och tomat.



I pannan ^^




Färdigt för att ätas

Dagens plugg

Förutom att ha varit i skolan på förmiddagen idag så har jag även börjat att skriva på min seminarieuppgift till den 21/11.
Jag har valt att skriva om förberedande tvätt/desinficering av operationsområdet innan operation.

Det är fyra saker jag ska skriva om:
  • Hur man gjort på mina praktikplatser
  • Hur vetenskapen tycker att man bör göra
  • Hur vi lärt oss i skolan att vi bör göra
  • Varför det skiljer sig? Fördelar/nackdelar med det olika sätten? mm.
Jag har än så länge skrivit om punkt 1 och punkt 3, samt hittat en vetenskaplig artikel som jag ska utgå ifrån på punkt 2.

Det får dock räcka för idag tror jag ;) Det är skönt med kurser som slutar med seminarium och inlämningsuppgift för en gångs skull, istället för att det slutar med en tenta som man måste tokplugga till hela tiden fram tills den...

Förmiddagen

Dagen började med föreläsning om förgiftning mellan 9 och typ 11.10.
Sedan var jag och mamma och fikade på Bageri Blombacka. Jag åt någon slags Wienerbulle och en hallongrotta och drack en Cola. Mamma åt en sockerbulle och drack kaffe.
Jag hittade även en julklapp till idag ^^ En till Levi minsann ;)

Nu ska jag och mamma ut på promis!

Dagens middag

Dagens middag blev Buccatini all Amatriciana minus Buccatinin, Pecorinon och griskinden. Istället blev det vit fiberspaghetti till, köttet byttes ut mot rökt sidfläsk och osten byttes ut mot Västerbottenost.



Originalet när vi var i Rom ^^

Det blev gott i alla fall :) Det var ju huvudsaken!
Nu ska jag spela Alfapet med mamma.

Svar

DSV om Jobbiga frågor:
Dessvärre kommer du få skitlön TROTS dina 3år i Skara, detta yrket är inget man har för pengarnas skull. Konkurransen är för hård för att lönerna ska vara vad man är värd så arbetsgivarna anställer bara en ny om lönen inte passar.

Jag vet inte om "DSV" ville vara nedlåtande mot mig, arbetsgivarna, situationen eller inte alls menade det så, men...

Jag har inte valt detta yrke för att jag trodde att jag skulle få någon superlön. Jag valde yrke med tanke på att jag ville jobba med något jag tycker om och något som gör att mitt jobb kommer att bli roligt och intressant.

Så nej, jag förväntade mig inte att tjäna storkovan, men jag förväntar mig inte heller att lägga tre år på en kandidatutbildning på universitetet och en legitimering för att jobba för samma löner som det alltid har varit. Det är ju det som är meningen med legitimeringen, att Djursjukskötarna ska få en annan status, att vi inte ska kunna bli utbytta mot vem som helst som inte kräver någon högre lön, att vi på något sätt ska få en kvalitetssäkring av yrket och vården vi ger patienterna. Det är meningen att man inte ska komma helt grön till en arbetsplats och inte kunna något om djursjukvård utan faktiskt ha tre års teori (och även en del praktik) i ryggen.
Kommer man inte från Skara ska man istället klara av tentor och momentlistor motsvarande vår utbildning, vilket också ska kvalitetssäkra kunskaperna där ute.

Jag är inte naiv och tror att allting kommer förändras över en natt och jag vet att det fortfarande finns arbetsgivare som inte bryr sig om att se framåt och sikta in sig på utbildad personal, men efter 2014 har inte dessa något val än att anställa utbildad personal. Detta kanske inte gör att man kommer höja några löner eller ge min yrkeskategori någon vidare status på direkten, men förhoppningsvis så kommer detta att ändras då "vem som helst" inte kan jobba med detta längre.

Konkurrensen "DSV" pratar om vet jag inte vilken det är. Inte för att på något sätt låta stöddig, men i ett år efter examen är vi i min klass unika. Vi är de första 3-årigt utbildade, legitimerade Djursjukskötarna. Dessutom har det varit ett år då, vid examen, då det inte kommit ut några Djursjukskötare eller Djursjukvårdare som det hette när programmet var 2-årigt.
Det finns inte ett överflöd av legitimerade Djursjukskötare, som är de enda som får jobba fullt ut efter 2014, så konkurrensen är inte benhård. Vi inbillar oss inte heller själva att vi är eftertraktade, det har vi fått sagt av andra, veterinärer, arbetsgivare, praktikplatser etc. Det är inget vi hittat på själva för att kunna skryta. Jag hoppas även att det är sant, för det verkar det vara när nästan hela klassen har fått erbjudande om jobb redan nu, när det är mer än en termin kvar tills examen.

Att plugga till Djursjukskötare är inget som är skitlätt. Det är inte lägsta intagningenspoängen och det är i alla fall 20/plats som söker. Jag kom in på första försöket och är jättestolt över det. Det är heller ingen lätt linje pluggmässigt. Det är mycket tid man lägger ner för att få jobba med det man vill och ibland blir jag lite besviken när många där ute som måste skriva tentorna och göra momentlistorna för att få sin legitimering påstår att "vi tror att vi är något för att vi läser i Skara" och rackar ner på oss. De tycker att vi bara får vår legitimering utan att göra något, men jag tycker nog att plugg i 3 år är "något". Det är tid, det är pengar, det är flytt till en annan del av landet, det är slit och det är att sätta mycket man skulle vilja göra och hade kunnat göra hemma på is. Men jag har valt det här för att jag vill jobba med det och jag vill att det här ska få den status det förtjänar. Alla som kämpar för sin legitimation ska få det de förtjänar, på vilket sätt de än gör det.

Så som sagt... Jag gör inte det här för att tjäna stora summor pengar, men jag vill heller inte jobba gratis/för så gott som ingenting efter att ha pluggat 3 år på universitetet. Det är vad jag tycker och önskar, sedan får vi se vad verkligheten bjuder på.
Jag hoppas dock inte att det förblir så illa som "DSV" påstår att det är just nu. Jag vet att det inte är så för alla nu heller, men jag hoppas att det blir bättre för fler snart också.


Jobbiga frågor

Idag så fick jag den jobbiga frågan om vad jag har för anspråk på lön...
Vad ska man svara? Hur mycket ska man dra till med? De kommer ju vilja förhandla ner det så man bör ju ta i med mer än man vill ha som lägst... Men hur mycket mer kan man dra till med innan de tycker att man är helt desullisionerad?

Jag får helt enkelt klura på den ett tag, men jag vill inte ha någon skitlön för mina 3 år i skolan i Skara.

Dagen

Idag har jag:
  • Suttit i skolan mellan 9.00 och 17.00 - Haft introduktion till kursen, lämnat in VFU-arbetet, pratat om praktiken och haft föreläsning
  • Ätit god middag som mamma lagat :)
  • Läst ett kapitel om akutvård av häst i min Equine Veterinary Nursing Manual inför en av morgondagens föreläsningar/lektioner
  • Läst dagens föreläsningsmaterial
  • Suttit vid datorn, fixat med utskrifter och bloggat
  • Letat upp en artikel till mitt arbete inför första seminariumet 21/11
  • Tittat på Halv åtta hos mig med mamma
  • Slagit in Levis present som kom idag
  • Druckit té med mamma
Man hann med en hel del idag alla fall ;) Nu ska jag klippa katternas klor, borsta deras tänder och fixa mig själv inför sängen. Imorgon blir det 7 timmar föreläsning igen...

Första officiella jobberbjudandet

Idag har jag fått det första officiella erbjudandet om jobb.
Typ 7 månader innan jag ens är färdig...

Det var UDS Häst som hörde av sig via mail. De har tydligen provat att ringa, men jag har trott att de är de där jäkla telefonförsäljarna från Uppsala som ringer mig stup i kvarten, så jag har inte svarat.
De erbjöd mig ett 6 månaders vikariat till att börja med, som typ provanställning, som skulle starta så snart jag kunde efter att jag slutat i Skara.

Jag mailade tillbaka och frågade om lite mer info såsom vilken avdelning jag skulle jobba på, tjänstgöringsgrad, jobbtider, tänkbar lön etc. Så får vi se vad som händer och sker ^^

Det känns bra att vara eftertraktad i alla fall ;)

Då satt man i Skara igen

Japp, då var man tillbaka i Skara igen.
Eller det var jag ju redan igår vid halv fem-tiden, men ni förstår vad jag menar ;)

Igår så åkte jag, mamma och kissarna till Skara med bilen full-lastad med mina grejer. Det tog ca 3 timmar och 20 minuter :) När vi kom fram så lastade vi ur och sedan åkte vi och storhandlade på Coop och handlade med oss mat hem från Davinci.
Efter att vi packat in maten och ätit så kollade vi på Så mycket bättre och så packade jag upp allt. Sedan låg vi och läste en stund innan vi la oss.

Idag har vi handlat på ÖoB, tagit det lugnt, läst och så lagade jag middag alldeles nyss. Just nu sitter mamma och tittar på hästhoppning och jag sitter vid datorn.
Sedan har jag tänkt försöka få med mamma ut på powerwalk, får se om jag lyckas ;)

Italienbilder = beställda

Nu är äntligen Italienbilderna beställda!
124 foton blev det beställt allt som allt :)

Jag har till och med köpt ett album till dem ;) Så nu väntar jag bara på att de ska komma hem till mig i Skara, så ska jag fixa med albumet ^^ Jag lär ju behöva något att pyssla med...

Födelsedagspresent fixad!

Nu har jag fixat Levis födelsedagspresent :)
Det känns bra att ha fixat det ;) Får hoppas att han blir nöjd nu bara. Bäst för honom det... ;)

Nu är det bara julklapp kvar då ^^ Även julklapp till resten, men en är fixad till pappa i alla fall.

Tandläkaren och djursjukhuset, samt en tur till Uppsala

Idag har jag gjort sådana där nödvändiga saker.

Först var jag till Tandläkaren vid 9.10 imorse. Det gick bra inledelsevis, inga hål. Vi pratade även om att dra mina visdomständer i underkäken. Det gick dock inte lika bra :( Det var tyvärr inte helt okomplicerat visade det sig när de gjort en till röntgen som påminde om en CT-undersökning. Mina visdomständer satt tydligen väldigt nära en nervkanal i mandibula (underkäken) så de kan inte bara dra dem som vanligt för att man då risker att skada nerverna i den där nervkanalen och då kan jag tappa känseln helt i underkäken :/ Inte så kul.
För att kunna ta bort dem måste då min tandläkare remittera mig till en specialist som antagligen behövde remittera mig vidare först för att ta fler röntgenbilder (för att se mer exakt hur nära och vart nervkanalen ligger i förhållande till tänderna jag vill dra)...
Så jag har inte bestämt mig än hur jag ska göra och jag kan ända inte göra det nu, utan det får bli senare då jag är hemma permanent.

Sedan var jag till Västerort med mamma och missarna :) Selma och Tristan skulle få sin ett-års-vaccination, Tristan och Theo skulle få sina chip kollade och alla tre skulle vägas. Det gick bra. Tristan var väldigt nyfiken och inspekterade undersökningsrummet noggrant, Selma satt dock i sin bur och ville inte gå ut i onödan. De var dock snälla båda två när de skulle få sin spruta.

Efter det åt vi lunch och sedan åkte vi till Uppsala för att gå på Biltema för att köpa en upphängningssats till avgasröret på 850'n. Passade även på att hämta upp Levi då.

Nu ska jag väl ta och packa lite också :/ Det börjar ju bli dags för det...

Arvtagaren

Ibland är det bra att få "skräpmail" ifrån företag ^^
Fick mitt vanliga nyhetsbrev ifrån Bokus och den här gången hade de något viktigt att meddela. Den fjärde boken i serien om Eragon har precis släppts! Så den har jag beställt nu ;)




Jag vet inte varför, men många författare som jag läser böcker utav verkar släppa uppföljare just nu... Det känns som om det kommer ut nya böcker som jag vill ha hela tiden ^^ I like it! Nu tror jag dock att det kommer vara lugnt ett tag eftersom jag nyligen köpt de senaste uppföljarna. Jag kan dock alltid köpa lite fler Julia Quinn-böcker om min bokhög skulle ta slut. Hon hade ju hunnit skriva en del böcker innan jag upptäckte henne :)

Veckans böcker

Än så länge har jag läst ut två böcker den här veckan.
Båda gångerna har jag blivit besviken när de inte slutat som de skulle (alltså ett bra slut då jag trodde att de var de sista böckerna i respektive serie) och fått reda på att det ska komma ut en bok till i varje serie.
Jag som trodde att jag äntligen skulle få reda på hur det ska sluta! Jag som trodde att de äntligen skulle leva lyckliga och ha överkommit alla sina problem! Suck! Det får jag tydligen vänta med tills i vår och höst nästa år om de ger ut böckerna som tänkt. Om det nu blir den sista boken i respektive serie...


19/7 - Circo Massimo, Marknad på Campo de Fiori, La Villeta

Dagen började med att vi blev väckta av vägomläggningen på vår gata...
Vi gjorde oss sedan i ordning och åt Brunch på cafét runt hörnet.



Brunchmacka ^^

Efter det tänkte vi bege oss till glass-stället vid Colosseum men de höll på att renovera så vi gick till Circo Massimo istället när vi ändå var i området. Efter Circo Massimo fortsatte vi över Travestere. Där åt vi glass på Blue Ice.



Den enda ön i Tibern ^^ som vi passerade på väg till Travestere




Levis (Gröna äpplen, vattenmelon och choklad) och min (Gröna äpplen, jordgubb och vattenmelon)

Sedan besökte vi en marknad på Campo de Fiori som vi råkade snubbla över. Där handlade jag lite presenter ;)
Sedan var vi till rummet en stund och fixade oss inför middagen.

Middag åt vi på La Villeta vid Piramide. Till förrätt åt vi bruschetta, porchetta, suppli, mozzarella di bufala afumicato och bröd. Till förrätt blev det fettucine con bolognese för mig och linguine con mare a pachi för Levi.



La Villeta



Förrätter



Huvudrätter

Vi avslutade sedan med efterrätt (glass!) från Cremeria Don Pepé. Jordgubb, gröna äpplen och vanilj för mig och blodapelsin och hasselnöt för Levi. Sedan begav vi oss till hotellrummet igen (i regnet!).



Glass!

Ett år sedan

För prick ett år sedan var Selma på besök i Skara och jag hade precis hämtat hem Tristan min ♥
De var så söta tillsammans ^^ Selma lekte mamma till den lilla busungen ;)




Ledig

Det är skönt att vara ledig, men samtidigt måste jag erkänna att det kan vara lite tråkigt också...
Jag blir alltid sådär rastlös och vill ha något att göra hela tiden!

Det är alltså lite jobbigt när jag inte har en massa och göra, och än så länge har jag inte gjort så mycket. Känns det som i alla fall...

Än så länge så har jag gjort följande:

Måndag: Besökt frissan, Ätit på Pizza Hut med mamma och pappa, Strosat runt på Outlet, Handlat mat med mamma, Läst (Läste ut Passion),Gått på powerwalk, Suttit vid datan.

Tisdag: Läst, Varit till centrum med mamma och handlat och postat paket, Träffat Linda, Tränat Medelpass på Friskis med mamma, Tittat på House med Levi, Suttit vid datan.


RSS 2.0