Månadens - Juni 2012

Månadens Film: Borat
Månadens Biofilm: The Avengers
Månadens spel: Sudoku
Månadens Tv-program: Property Ladder

 

Månadens Låt: Castle of Glass
Månadens Album: Living Things
Månadens artist/grupp: Linkin Park

Månadens hemsida: Facebook
Månadens blogg: -


Månadens Bok: -

Månadens pryl: Nya hörlurarna
Månadens mest använda pryl: Telefonen
Månadens Djur: Theo, Tristan & Selma
Månadens Häst: Fritte

Månadens Vän: Becca

Månadens godaste mat: Hamburgare á la Levi, middagen på La Gondola
Månadens godaste gottis: Pannacotta, Milkshake
Månadens läsk: Coca Cola
Månadens plagg: Träningskläderna
Månadens skor: Nya träningsskorna

Månadens färg: Blå
Månadens väder: Mulet och regn :(

Månadens födelsedagsbarn: Theo, mormor, mamma

 

Månadens värsta: Det dåliga vädret

Månadens Bästa: EXAMEN!, flytta hem, börja nya jobbet, lite ledigt


Världens bästa mor fyller jämnt!

Idag fyller världens bästa mor 50 år!
Hipp Hipp Hurra!
 
Imorse åt vi tårta och sedan blev det middag på La Gondola efter jobbet :)
 
 
Förrätten
 
 
Varmrätten
 
 
Efterrätten
 

Trevligt med lite finmiddag sådär mitt i veckan ^^

Vart är min sommar?

Ja, vart är min sommar?!
Och alla andras också för den delen...?
 
Det är lite tråkigt med "sommardagar" som igår då det bara vräker ner, och dagen idag ser inte ut att bli så mycket bättre då det nu drar in en hel del mörka moln. Det är lite tråkigt att gå klädd i långbyxor, långärmat OCH jacka 26/6. Och jag svettas verkligen inte i det!
 

Nu önskar jag mamma en fin och varm sommar i födelsedagspresent och så kan vädret då vända ifrån 27/6, tack! Nu ska jag snart bege mig till centrum för några ärenden och sedan bär det av till jobbet. Jobbar kvällspass, 13.00-21.30.

Dagen

Idag har jag jobbat min första heldag i receptionen.
Det gick bra tycker jag :)
 
Det var stressigt bitvis med telefonsamtal, direktregleringar, betalningar, försäljning och vaccineringar med mera att bolla samtidigt, men jag tyckte ändå att det gick bra! För det mesta är det roligt att samtala med djurägarna också. Det finns ju några få undantag, men de var som tur inte så många idag ;)
 
Nu på kvällen har jag fixat med lite nödvändigheter. Jag har bland annat beställt jobbskor. Jag får ju en viss summa varje år till det. Så både jag och mamma har beställt nya jobbskor här nu på kvällen ;)
Sedan har jag betalat lite räkningar och mailat på en annons om en bokhylla.
Jag har även gjort en lista på saker som jag behöver göra under veckan :) Det är en del som ska hinnas med ;) Till exempel så fyller världens bästa mamma år på onsdag och då ska vi fira lite!
 
En tråkig sak som hände här under morgonen var att ena bilen vår blev stulen... Först så vart hela 850n bortrövad, men polisen hittade den senare under dagen utan däck och fälgar. Så de jäklarna snodde bland det snyggaste på bilen... Så nu får vi se hur det blir med allt.

Legitimation

I torsdags fick jag äntligen min efterlängtade legitimation ;)
Nu ska jag gå och förbereda mig inför en andra vecka på jobbet, mer om helgen blir det senare!
 


Att svälja konstiga saker...

Djur kan verkligen svälja de mest konstiga saker... En av dagens patienter var lite speciell och hade svalt något lite ovanligt, nämligen en "slime-groda". Ni vet sådana där geleiga leksaker som barn leker med som är elastiska och som fastnar på saker och ting? En sådan var i alla fall svald och vi fick patienten att kräkas upp den, hel och fin :)
 
 
Såhär såg patientens offer ut efter att det kräkts upp ;)
 
Jag hoppas banne mig att Theo och Tristan inte gör något lika dumt, men jag är beredd på det med tanke på deras förkärlek för att både tugga och äta på saker och ting >.< OM de nu absolut måste äta något som de inte borde så hoppas jag att det går lika smärtfritt och snabbt som för patienten idag... Det blir dock dyrt för matte i vilket fall, hur det än blir behandlat -.- Det viktigaste är dock att de är smärtfria och klarar livhanken! ♥ Jag vill verkligen inte att de ska dö bara för att jag inte kan förklara för dem hur farligt det är att äta saker som inte är gjorda för att ätas!

Examensbevis

Igår fick jag ju ett rekommenderat brev och idag hämtade jag ut det.
Det var mitt examensbevis ;)
 
Så nu har jag officiellt en kandidatexamen i djuromvårdnad! :D
 

Sovmorgon

Idag är det sovmorgon som gäller ;) Jobbar kväll och börjar inte förrän 13.00, så jag tar det lite lugnt. Huvudet är trött efter 8 timmar i telefon igår och kroppen är trött efter söndagens gympass och gårdagens medelgympapass, samt att jag var lite nervös inför min första dag.

Somnade runt 22 igår och gick upp 8.30 imorse, då katterna försökt att få upp mig ett bra tag... Jag har dock inte sovit hela tiden men det kändes skönt att ligga kvar i sängen. För imorgon och torsdag är det upp vid 6.50 igen.

Sedan är det midsommar!

Första dagen på jobbet

Idag har jag jobbat första dagen på mitt första RIKTIGA jobb!
En dag i telefon blev det ;)

Det känns najs med ett jobb, men lite läskigt också. Ett jobb som man dessutom skaffade sig innan man ens är "färdig". För jag är inte "färdig" än och jag skrev ju på papperna i Mars. Än är jag inte legitimerad, jag väntar fortfarande på att allt pappersarbete ska bli färdigt. Så idag jobbade jag som djurvårdare.

Det känns väldigt vuxet med ett eget jobb, ett eget jobbskåp och en liten namnskylt ;)

Trevlig helg

Denna helg har varit trevlig tycker jag. På fredagsmorgonen var jag och mamma och red hos I-M. Det var roligt och trevligt som vanligt. Sedan inledde jag och Levi helgen med att laga trerätters hemma hos mig, för oss och min familj. Det blev bruschetta med tomatpesto, oregano och mozzarella till förrätt, pasta och köttbullar i tomatsås till huvudrätt och ricottakaka till efterrätt. Efter det var man rätt mätt kan man säga ;)

Igår var jag och Levi med när min kompis provade på reining på Long Valley Ranch. Det var häftigt ;) Efter att hon ridit färdigt så åt vi en sen lunch hos hennes mors vän som gett Becca lektionen i present.

Idag så var jag, Levi och mamma till gymmet på morgonen och just nu sitter Levi och redigerar bilder från gårdagen.

En liten snabb sammanfattning över min sista lediga helg innan det verkliga livet startar ;-) Imorgon börjar resten av mitt liv med min första heltidsanställning!

The Avengers

Igår var jag och Levi och såg The Avengers i Kista.
Den var bra :)

Jag hade dock inte fattat att den typ hörde ihop med filmen Thor, som vi såg för ett tag sen. Men det gjorde den och då gjorde det ju inget att man förstod vad som hade hänt innan ^^ Det var en riktig biofilm, för den passar sig nog bäst i storformat med bra surroundljud.


Picknick

Idag var jag och Levi till Ängsjö och picknickade lite :) Det var dock inte sol så länge, precis som typ alla andra dagar under min ledighet alltså... Vi åt i alla fall vaniljhjärtan, wienerpecanbröd, müslitop och ris- och majschips med BBQ-smak. Till det blev det fruktlemonad med jordgubbssmak ;)

Nu ska vi snart iväg på bio i Kista och där ska vi se The Avengers!

Glass!

Jag är sugen på glass.
Och inte vilken glass som helst...

...Jag vill ha GELATO!




Bästa glassbaren i Rom = Giolitti!
 
Jag är inte överförtjust i glass i vanliga fall, då jag hellre väljer någonting annat om det finns, men gelato var fasiken grymt! Smakerna var äkta och inte konstgjorda på något vis ;)

Fallen in love

Igår läste jag ut boken Fallen in Love av Kate Lauren.
Det är en slags samlingsbok med kärlekshistorier från hennes Fallen-serie.



Snart ska jag köpa den fjärde och sista boken i serien också, men just nu är den slutsåld fast den släpptes så sent som igår...

Film

Här de senaste dagarna så har jag och Levi kollat på två filmer ;)
"Friends with benefits" tycker jag var jättebra och "Zookeeper" var ok.


Finally!

Nu har jag fått mitt betyg på examensarbetet!
Äntligen, säger jag bara!

Det är så skönt att äntligen få veta att man klarat sig och vad man fått för betyg. Jag fick mig en femma som jag satsat på ^^ Det känns bra!

Jag har även sprungit ner till brevlådan och skickat iväg alla papper, så nu återstår bara mer väntan! Först ska SLU i Uppsala fixa med mitt examensbevis och utfärda det. Sedan är det Jordbruksverkets tur ;) De har all information som behövs och väntar bara på SLU's utfärdande av examensbeviset. Så nu kan jag faktiskt inte göra så mycket mer än att vänta!

Nu är jag officiellt färdig med allt skolarbete och har mina 180 högskolepoäng ^^
Nu fattas det bara ett "bevis" i form av examensbeviset och så ska mitt examensarbete lämnas in till databasen Epsilon, men det får vänta tills jag får bedömningen. Jag vill ju veta om de önskar se några ändringar innan inlämning till Epsilon ;)

Väntan...

Idag hoppas jag på att få mitt betyg i examensarbeteskursen. Det skulle vi få senast idag fick vi veta i helgen OM vi inte tillhörde de få "drabbade" som lämnat in 23/5 men som examinatorerna segat med... Jag hoppas verkligen att jag inte tillhör de "drabbade"... Jag vill bara skicka in alla jäkla papper nu så jag kan få ut min examen och min legitimation!

Vi får väl se vilket humör jag är på när jag skriver här nästa gång... Det lär väl märkas då om jag fått mitt betyg eller ej ;)

Macaronfika

Idag var jag och Levi in till Stockholm för en liten fika.
Det var mysigt!

Vi gick till Ladurée som är ett franskt konditori som var de som ursprungligen skapade Macarons. Där köpte vi 8 sådana små bakverk och gick till Blasieholmen för att avnjuta dem ^^



Levi och våra Macarons och lilla jag

Det var mycket trevligt och macarons var gott! Vi undvek dessutom all öl som kastades hej vilt från diverse studentflak ;)

10 år

Idag har vi haft Selma i 10 år ^^
Tänk så länge!


Vinst

Idag fick jag hem en liten present som jag vann här för någon dag sedan.
Jag var med på en tävling på Ellen Bergströms blogg.

Najs att vinna något för en gångs skull!



En 7-dagars detoxkur och en vattenflaska ;)

Det ska tränas, ätas bra och detoxas i sommar alltså! ;)

Bazinga

I förrgår besökte jag och mamma den här lilla sötnosen.
Det är min väns nya tillskott till sin hästfamilj.

Lilla Bazinga är en riktig sötnos, men tyvärr så har han lite otur... Just nu är han på djursjukhuset och vi håller alla en tumme att han ska bli bra!



Bazinga med mamma Ronja

Proffsfotograf

Jag gillar när Levi kan ta bilder med sin kamera.
Det är så mycket enklare att se bra ut då ^^



Jag har kommit på att jag ler likadant som min far och bror
=
Ler med ögonen, mycket tänder visade och minimalt med överläpp ;)




Glad fastän det regnar ^^

Jag är rätt nöjd om jag får säga det själv ^^

Första passet - Check!

Då var det första passet på det nyinförskaffade Friskis & Svettis-kortet avklarat! :D Skönt var det också!
Nu ska det ätas lite så att jag får tillbaka lite energi ^^

Viktigheter

Igår och idag har jag fixat lite med nödvändiga saker.
Det behövs ibland.

Jag har:
  • Postat papper om ändringar till Naturvetarna
  • Mailat Swedbank och fått svar om studenterbjudandet jag har nu
  • Mailat Halebop om studenterbjudandet jag har nu
  • Skaffat träningskort
  • Mailat Jordbruksverket och fått svar
  • Kollat upp försäkringar och ska posta en avanmälan till Akademikerförsäkring
  • Börjat med en mall för utgifter och inkomster
  • Köpt kattmat

Andra saker som jag ska göra är:

  • Boka konsulttid hos tandläkaren och tänka över när jag kan dra nästa visdomstand
  • Skicka in ansökan om examen när det är möjligt
  • Komplettera ansökan om legitimation
  • Skaffa påfyllning till mitt SL-kort
  • Skissa upp en ritning på en mer permanent matlåda åt Theo
  • Småpyssla på mitt rum m.m.

Nu ska jag gå och byta om, för klockan 16.00 är det träning på Friskis med mamma! :D


Theo 3 år!

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Theos födelsedag!
Idag blir min Theodora 3 år!

Tänk att världens bästa studentpresent idag har fyllt 3 år (tänk att det även är 3 år sedan jag tog studenten imorgon...)! Det firades med en leksaksråtta med fjädersvans, en ny sele med tillhörande koppel och 12 kg lightfoder ^^

Grattis sötnos!




Min gosekatt under de sista veckorna i Skara ♥

Examen

I fredags tog jag kandidatexamen i Djuromvårdnad!
Efter tre år av hårda studier!

Det känns skönt att äntligen vara färdig ;) Nu inväntas bara det sista betyget och då kan jag skicka in alla papper som ger mig ett officiellt examensbevis. Sedan ska bara en kopia av examensbeviset ta sig till jordbruksverket så att jag kan kalla mig Legitimerad Djursjukskötare också!



Intågande av oss studenter ;)

Bättre bilder kommer senare när jag får bilder av Levi ^^

Bal

I torsdags var det avslutningsbal på stadshotellet i Skara och jag gick med Levi :)
Fler bilder kommer senare då jag får Levis bilder också ^^



Jag och Levi ♥



Några fina kursare ♥

Månadens - Maj 2012

Månadens Film: My one and only, A cinderella story, Cornelis, Up in the air
Månadens Biofilm: Dark Shadows
Månadens spel: Sudoku
Månadens Tv-program: Grey's anatomy

 

Månadens Låt: Antidote
Månadens Album: Absolute Dance Spring 2012
Månadens artist/grupp: -

Månadens hemsida: Facebook
Månadens blogg: angelicablick.se


Månadens Bok: -

Månadens pryl: Flyttkartonger...
Månadens mest använda pryl: Telefonen
Månadens Djur: Theo, Tristan & Selma
Månadens Häst: -

Månadens Vän: Anna & Elin

Månadens godaste mat: Pizzan på min födelsedag, middagen på Lai Thai med klassen och middagen på balen
Månadens godaste gottis: Födelsedagstårta
Månadens läsk: Jordgubbscider
Månadens plagg: Bal- och examensklänningarna
Månadens skor: Mina kilklackar

Månadens färg: Grön
Månadens väder: Rätt soligt och fint, dock med en del inslag av regn

Månadens födelsedagsbarn: Jag, Moa

 

Månadens värsta: Flyttkaos i lägenheten, stress med det sista skolarbetet

Månadens Bästa: Skolans sista uppgifter klara, bal, besök av familj och Levi, festligheter med klassen


RSS 2.0