Månadens - Februari 2012

Månadens Film: Superhjältarna
Månadens Biofilm: -
Månadens spel: Sudoku
Månadens Tv-program: House

 

Månadens Låt: Äckligt, När jag går ner, Tröjan du hatar
Månadens Album: Greatest Hits
Månadens artist/grupp: Westlife

Månadens hemsida: Facebook
Månadens blogg: Bunnys.se


Månadens Bok: Mr Cavendish, I pressume, How to marry a marquis, Everything and the moon, Brighter than the sun

Månadens pryl: Bärbara datorn
Månadens mest använda pryl: Telefonen
Månadens Djur: Theo, Tristan & Selma
Månadens Häst: Renaissance

Månadens Vän: Becca

Månadens godaste mat: Italienska middagen, hamburgarna ^^
Månadens godaste gottis: Egengjord hallonglass
Månadens läsk: Trocadero
Månadens plagg: Nya jeansen
Månadens skor: Mina nya Converse

Månadens färg: Grönt!
Månadens väder: Mildare och till och med riktigt varmt till slut

Månadens födelsedagsbarn: Anna, Pappa

 

Månadens värsta: Tandvärken!

Månadens Bästa: Att få vara hemma, att hinna långt på projektet, att få rida, att hinna läsa, att vara med familjen och Levi


Dagens exjobbsarbete

Idag har jag gjort lite till på mitt examensarbete.
Det går rätt bra ändå ^^

Idag har jag försökt mig på en schematisk bild av hur det kopplas upp på hästen. När jag kommer till Skara ska jag färglägga den lite också, för just nu är den bara ritad i blyerts.

Jag har även skrivit på ett abstract och gjort ett första utkast på 375 ord (vi får ha max 500 ord) som jag känner mig ganska nöjd med. Kändes udda att skriva på engelska bara ^^ Men det gick bra, bättre än förväntat ;) Det borde ju inte vara allt för svårt egentligen med tanke på att man ändå läst upp till Engelska C i gymnasiet med bra betyg samt läst alla artiklar (förutom en) gällande det här ämnet på engelska.

Nu ska jag nog dock sluta för dagen och ta vara på de sista timmarna här hemma innan det är dags att bege sig hem till Skara.

Converse

Här kommer en bild på mina nya Converse.
Mina mycket fräna Converse ^^



Mina första utav den nya, lägre modellen ;)

Kvällen

Nu på kvällen har jag haft trevligt.
Både trevligt sällskap och god tårta.

Becca var hit och vi åt lite tårta som Johan och mamma gjort samt pratade om allt och ingenting :) Mycket trevligt tycker jag! Så nu ser jag framemot att hon hälsar på mig i Skara (vilket jag hoppas ska hinnas med innan jag flyttar).

Jag fick även ett par snygga låga, orangea Converse av den nya modellen :) Najs!

Sedan har jag bokat biljett hem till Skara igen >.< Inte lika kul... Men det måste göras. Så imorgon rullar tåget från Stockholm klockan 18.10 med mig och katterna.

Nu ska jag gå och sova tror jag ;)

Brighter than the sun

Idag läste jag ut min nu sista Julia Quinn-bok.
Men lugn, jag har beställt 4 till ^^

Det som oroar mig mest är att det bara verkar finnas två böcker kvar efter dem fyra jag beställt :( Varav den ena inte kommer ut förrän 29/5... Vad ska jag göra då, när de tar slut? :(


Dagen

Idag har jag gjort lite roliga saker :)
Snart ska jag lägga mig och läsa lite till också ♥

Dagen började med en tur till stallet med mamma och Johanna (en ridkamrat). Jag red Renaissance igen, men idag gick det inte lika bra >.< Hon var på urdåligt humör så ingenting riktigt ville sig. Förutom halterna som var det enda vi fick till tror jag. Annars sprang hon spänd och med huvudet i vädret och surade så fort någon annan häst kom i närheten, även Fritte som hon inte brukar ha något emot. Så efter 45 min gav vi upp för dagen. Det kändes inte som om det var någon idé att bråka med henne något mer. En dålig dag måste man ju få ha ibland.



Jag och Renaissance 25/12


Efter att vi kommit hem, badat och ätit lunch så jobbade jag lite med examensarbetet och skrev lite till på diskussionen samt letade mig fördärvad efter en dum vetenskaplig källa som kunde hävda att hästar inte mår bra utav att inte äta som de gör i naturen samt vad som kan hända då. Men jag hittade ingen sådan som jag kunde läsa >.< Den enda som jag hittade kom jag inte åt... Så då gav jag upp för dagen.

Sedan var jag, mamma och pappa till Riccos och åt middag. Trerätters blev det! Gott ^^

Nu ska jag tittat på Halv åtta hos mig och sedan ska jag läsa!

Everything and the moon

Idag har jag läst ut en till bok ;)
Det är så roligt att läsa!

När det är så bra böcker som de av Julia Quinn vill man ju inte sluta heller!


Mer än ett år sedan

Kom att tänka på en sak...
Något som jag tänker på mer än Skara och inte så mycket här hemma, med tanke på att där påminns man varje dag man är i skolan.

Idag var det ett år och fem dagar sedan min, pga. hennes val, före detta vän pratade med mig på riktigt för sista gången. Vi skulle prata ut och hon ville lösa det som gått snett... Ja, du... Jag kan inte se att hon menade det med tanke på att hon knappt mött min blick på ett och år och än mindre pratat med mig samt undvikit mig i största möjliga mån. Jo, i och för sig, vid 3 tilllfällen har hon pratat med mig (förutom de enstaka "hej" man råkat få), men det vara bara för att hon var tvungen med tanke på att vi råkade hamna i samma grupp.

Är det konstigt att man kommer ihåg sådant här? Att man håller räkningen? Det är tyvärr något jag gör ofrivilligt. Jag hade dock gärna glömt alltsammans med tanke på hur sårad man känner sig, men det är lite svårt.

Jag bara väntar på den dagen hon ska hålla sitt löfte och bevisa för mig att den jag trodde hon var inte bara var en lögn eftersom vi var bra vänner ett tag. Jag bara väntar på att hon ska bevisa för mig att det hon sa om att jag var en bra människa ej värd att kasta bort inte var en lögn. Jag bara väntar...
Min väntan är nog dock förgäves. Jag vill tro det bästa om folk, särskilt om folk jag brytt mig/bryr mig om. Min tro sviktar dock här... Särskilt med tanke på tidsspannet.

Om folk ville hålla sina löften skulle mycket bli bättre.
Jag hoppas att folk oftare skulle vara lite modigare och göra det rätta även om det är jobbigt och pinsamt.

Fyrarätters italiensk födelsedagsmiddag

Igår lagade jag och Levi fyrarätters middag till hans pappa som födelsedagspresent.
Vadå, Februari är ju inte så långt efter Juli...

Det blev i alla fall väldigt gott men det får man fasiken hoppas med tanke på all den tid det tog! Vi åkte och handlade vid 12 och satte oss för att äta desserten 20.30 ungefär...

Förrätter:



Bruschetta och Supplí

Huvudrätt:



Egengjord ravioli fylld med ricotta, babyspenat och ruccola med tomatsås


Efterrätt:



Egengjord gelato med hallon- och vaniljsmak


Mums!
Men var man trött eller var man trött efter denna kulinariska dag?!

How to Marry a Marquis

Idag läste jag ut en underbar Julia Quinn-bok till ;)
Jag har två till på kö dessutom! Lycka ♥


Inget Still Crazy

Igår blev det ingen show :(
Det fick vi reda på när vi kom dit...

Det var ju tråkigt att det var inställt. Så nu får vi lösa in biljetterna och hitta på något annat.

Examensarbetet

Det går sakta framåt med mitt examensarbete mellan tandfixandet :)
Igår så hade jag t.ex. utbyte med min kritiska vän.

Ja, igår så utbytte vi intron med varandra och kom med förslag till förbättringar och så. Det gick bra och min kritiska vän är bra ;) Jag skickade även in mitt intro till min handledare idag för granskning så får vi se vad hon säger om det. Hon har dock redan sett det tidigare i nästan samma utformning.

Just nu anser jag mig ganska färdig med resultatdelen. Jag har tilldelat den max 11 sidor och jag har nu skrivit 10 ½ sida. Jag läste igenom allt och korrigerade förut idag och har sedan lagt till lite till och står som sagt med 10 ½ sida just nu. Det innebär att jag får 1 sida till Abstractet och 5 sidor till Diskussionen samt totalt 6 sidor till administrativt såsom försidor, baksida, innehållsförteckning och källförteckning.
Jag ska dock läsa igenom den igen imorgon och se hur det ser ut i sin helhet efter att jag lagt till lite saker.

Det får dock vara mitt arbete för idag, för snart ska familjen iväg på Lennie Skifs - Still crazy på Tyrol som pappa fick i födelsedagspresent.

Det finns tandläkare... och så finns det tandläkare

Jag kan verkligen förstå varför många är tandläkar-rädda!
I alla fall om man får en sådan burdus gubbe som han jag hade igår >.<

Idag hade jag dock mer tur när jag var till min vanliga tandläkarklinik och fick träffa deras specialist Ulla. Hon hade säkra och försiktiga händer, så jag kände ingenting! Inte ens när hon tog bort ett stygn som legat och irriterat tandköttet eller när hon stoppade ner en tuss med medicin i hålet och som ska ligga där i en vecka. Så det kändes skönt!

Så nu hoppas jag att det håller sig bättre efter det här :) Det skulle vara så skönt att slippa mer krångel nu...

Mer smärta!

Citodonen sköter inte sitt :'(
Fan, fan, fan!

Nu sitter jag här igen. Med en natt av tvivelaktig sömn framför mig igen...
Det värker ännu en gång i käken och jag har tagit min dos av Citodon för dagen. Nu när kinden inte är stor som en boll av anseende storlek så kan man ju faktiskt se lite hur det ser ut där inne och jag är irriterad och småblöder mellan 4.7an och 4.6an (jag tog bort 4.8an) där de har fäst stygnen. Jag tror även att det är därifrån smärtan kommer nu :'(
Jag vill dock inte tillbaka till Cityakuten igen :( Mamma skulle ringa min vanliga tandläkare imorgon så får vi se vem jag måste åka till.

Snälla, snälla, kan det bli bra snart? Jag börjar bli lite trött på att ha djävulskt ont varje dag och läcka som ett såll :'(

Smärta!

Jag kan meddela att jag ändrat mig lite gällande min åsikt om tandåtgärden.
Förhoppningsvis blir det bättre igen snart...

Nee, men det gick lite sämre efter att mitt snälla Citodon tog slut i söndags kväll >.<
Det stod på informationslappen jag fick att smärtan skulle vara som värst 2-3 dagar efter extraktionen och att den stegvis skulle försvinna efter det. Därför trodde jag inte att det skulle vara några problem att gå ner på vanliga värktabletter som Alvedon (som för övrigt har samma styrka av Paracetamol som Citodon) och Ipren men tji fick jag! Det fungerade verkligen inte bra alls på natten då jag har vaknat båda nätterna klockan 1 och inte kunnat somna om förrän 3 då det tagit ungefär så lång tid för tabletterna att verka... Det har heller inte fungerat jättebra på dagen då tabletternas verkningstid varit ca 2 timmar istället för 4-6 och jag då alltså inte kunna ta fler efter halva dagen eftersom man får ta max 8 om dagen...

Så idag ringde jag Cityakuten Tand för att få ytterligare recept på Citodon. Jag kan säga att det var bra att jag ligger bra till med ex-jobbet, för det är väldigt svårt att jobba med tandvärk -.- De ville i alla fall att jag skulle komma in för en koll och för att få ett recept utskrivet då de inte hade någon där på förmiddagen som kunde skriva ut e-recept. Så jag och mamma begav oss dit.
Väl där så blev jag undersökt av den oförsiktigaste tandläkaren jag varit med om! Han körde in den lilla spegeln rakt in i området där jag fått sytt, bände upp käken som jag inte kunde öppna särskilt mycket, sög fast sugen i läppen 3 gånger, i kinden 2 gånger och in i det sydda området 1 gång samt spolade såret med kall klorhexidinskölj samt sög samtidigt med sugen = fruktansvärt ilande i käken >.<

Ja, var man inte tandläkar-rädd innan tanden drogs så lär man väl bli det nu efteråt!

Han konstaterade att ett litet stygn verkade ha släppt lite och att det petat ner i såret samt att det då kunde komma ner smuts där och det var därför de ville skölja. Sedan fick jag ett nytt recept på Citodon! Yay! Så nu är det bättre igen, men det tog lite tid för det att börja verka och innan dess hann jag ha rejält ont efter hans dumma behandling av min ömma mun...

Så nu hoppas jag att det går bättre här efter och att det inte gör lika ont när det är dags för den här kuren Citodon att ta slut. Jag kan ju säga att jag dock inte ser framemot att göra om det här med den andra visdomstanden...

I dag är det ingen vanlig dag, för pappa fyller år idag!

Idag fyller pappa 60 år!
Grattis!


Kanske dags?

Ja, det kanske var dags att skriva något här efter ca 2 dygn av tystnad.
Jag har bara inte gjort något värt att nämna och inte riktigt haft ork att sitta vid datorn.

Alltså, det har inte varit så farligt att dra ut tanden. Inte för att jag hade förväntat mig att det skulle vara så farligt heller men man vet ju aldrig.

I fredags var jag och mamma i alla fall till Cityakuten Tand och jag fick den lilla jäkeln utdragen. Vi började med den jobbigaste och sparade den högra och lättare till nästa gång.
Det började med att jag fick en massa nålstick nedåt käken, i kinden och framme i läppen för att bedöva och det blev bra för jag kände ingenting utav det de gjorde sedan. Jag blev även indukad med en steril duk över ansiktet innan de satte igång att skära i tandköttet, såga i käken och borra/såga/dela tanden för att sedan dra ut den del för del och sy ihop tandköttet. Själva extraktionen gick bra och gjorde inte ett dugg ont.
Efter det gick vi till apoteket och hämtade ut Citodon och köpte Hexident och sedan smet jag in på H&M och köpte mig ett par jeans innan vi satte oss på pendeln hem.

På pendeln hem fick jag blodtrycksfall och var tvungen att sätta mig ner på stationen en stund och fick sedan skjuts hem.
Efter det har jag sett ut som en ormbiten hund i ansiktet ^^ Det ser alltså ut som om jag lagt på mig några kilo på bara den ena sidan av ansiktet ;) Men annars har det varit ok. Lite ont har man väl haft, men då har man bara tagit en ny dos medicin så har det försvunnit och sedan så har jag mått lite illa av medicinen och för att jag inte fått i mig så mycket kalorier samt varit lite trött. Det blir dock bättre och bättre :)

Så nu hoppas jag att svullnaden hinner lägga sig till imorgon så man kan gå ut och äta på pappas födelsedag utan att man ser helt misshandlad ut i ansiktet... Det är ju även en fördel om jag kan äta maten också ^^ Men det borde ju finnas något jag kan äta i alla fall!

Examensarbetet

Det går bra med examensarbetet tycker jag :)
Nästan lite för bra...

... För jag är redan uppe i 21 sidor >.< och maxantalet är 25 ^^ Det känns som om jag kommer få korta ner när jag är klar ;) Jag kan såklart ändra lite radavstånd och få ner det lite på så sätt samt att jag har lite grejer uppstaplade i dokumentet som ska ändras sedan, men ändå ^^
Än så länge har jag använt mig av 17 källor.

Jag har än så länge skrivit:
Introduktion
  • Inledning
  • Bakgrund
  • Syfte & frågeställningar
  • Material & Metod
Litteraturgenomgång
  • Sårläkning - Sekundär sårläkning, reparering/regenerering, läkningens 3 faser
  • Vad vakuumassisterad såbehandling är - Historia, hur man kopplar på det
  • Fysiologin bakom det - Lite fördelar, lite nackdelar, lite hygienaspekter, ett intro på djuromvårdnadsaspektsdelen, lite indikationer, lite kontraindikationer m.m. men här ska det in mer.

Sedan är det även Abstract och diskussionsdel som ska in på de där 25 sidorna samt ett eventuellt "tack"...

 

Haha ^^ Men det går ju alltid att välja bort lite och korta ner det redan skrivna ;)


Fortsättning på Alla Hjärtans Dag

Igår så firade jag och Levi Alla Hjärtans Dag genom att äta gott :)
Dagen började som ni vet med god brunch!

Sedan blev det fika vid 16-17-tiden på Café Lyckan :) Jag åt morotskaka och drack chailatte och Levi åt en Lions bar och drack espresso.



Sedan gick vi och handlade för att göra lite god tvårätters ;) Det blev bruschetta till förrätt och någon Levipåhittad pastasås till huvudrätt och till det drack vi äppelmust.



Bruschetta



Levis egenpåhittade pastaås :)

Efter det tittade vi på House tillsammans för än gångs skull och inte över telefon!

Trevlig morgon

Imorse tog jag och Levi lite sovmorgon :)
Sedan gick vi och åt frukostbuffé.

Det var gott och kostade bara 20 kr :) Det var på Smålands nation och det fanns bröd, pålägg, juice, fil och müsli. Mycket gott!



Min brunch ^^

Efter det promenerade vi bort till Bodyshop och jag fick en bodybutter med jordgubbsdoft av Levi och nu sitter jag i biblioteket medan han har basgruppsmöte och seminarium till 15.00.
Jag håller just nu på att fila på delen om hygienaspekten gällande mitt ämne och jag har kommit en bit i alla fall :)

Nu ska jag fortsätta!

Wiiiiieeee!

Denna måndag kanske för något gott med sig i alla fall!
Jag har just nu fått en intressent på min lägenhet :D

Personen är intresserad av att köpa lägenheten osedd och betalar kontant vid kontraktsskrivandet (precis som jag gjorde när jag köpte den). Sounds good so far, men jag vill inte jinxa det...

Så på Torsdag ska jag ringa Ordförande och ge honom namn och personnummer så att han kan kolla upp köparen för bostadsrättsföreningens räkning som sig bör. Då hoppas jag att allt är som det ska och personen godkänns :) För i sådana fall kan de få komma och titta på lägenheten när jag kommer hem och så kan vi fixa med alla papper då!

Hoppas, hoppas, hoppas!
Det skulle vara så skönt med en grej mindre att tänka på!

Ingen ytterligare röntgen

Jahapp...
Nu har jag för tredje gången idag pratat med Cityakuten Tand.

Det var andra gången idag som de ringde upp mig. Denna gång för att meddela att de nu fått in min remiss och min tidigare tagna bild och att jag därför inte behöver komma in och röntga mig innan fredag... Det är olika bud varje gång. Förut har de sagt att jag antagligen skulle komma in i vilket fall och ta fler bilder, även om de fick in min tidigare bild.

Aja...
Så nu hoppas jag att det stämmer och att jag inte blir uppringd här typ imorrn och ska komma in igen >.<

Åter till examensarbetet!

Strul

Suck, då satt man här, ledsen.
Inte blev det som man tänkt sig inte...

Fick just samtal ifrån Cityakuten Tand där de bara skulle meddela att de ville att jag kom in så de fick ta lite röntgenbilder och kvinnan i telefon råkar nämna "tand" i singular och jag reagerar och rättar henne. Jag får då veta att nej, tand, i singular, är rätt för de drar nämligen inte båda samtidigt!

När skulle jag få veta det liksom!? När jag satt där på fredag med bedövningssprutan i mun?

De kan väl för fasiken inte anta att jag ska veta att man inte drar två tänder ur underkäken samtidigt om de inte sitter på samma sida? När jag bokade tiden så sa jag att jag hade problem med 2 visdomständer, en på varje sida i underkäken och då bokade de upp en tid, EN tid. Inte fasiken fattar väl jag att det bara för en tand när vi hela tiden pratade om två tänder! Då kan de väl säga att jag inte kommer att få dra båda då och att en till tid kommer att behövas och jag kanske kunde fått boka in den på en gång då. För att göra allting ännu lite krångligare så är såklart inte tandkirurgen där mer än en gång i månaden... GREAT! -.-

Pissiga måndag... Skulle inte förvåna mig om de meddelar mig på onsdag/torsdag då jag ska röntga att de inte kan ta sig an fallet bara för att göra det ännu bättre...

Nu blev jag verkligen jättebesviken och ledsen :'(

Plugg i Uppsala

Jag sitter just nu i ett grupprum tillhörande Uppsala univeristet med Levi och lunchar.
Det är trevligt med ett avskilt och tyst rum :)

Levi har inte fått internet till sin lägenhet än så där kunde vi inte sitta ifall vi ville ha tillgång till internet.
Nu på förmiddagen har jag jobbat med examensarbetet och jag har skrivit en inledning till delen om sekundär sårläkning där jag tar upp vad sekundär och primär sårläkning är, skillnaden på reparation och regeneration, lite faktorer som påverkar etc. Jag har även skrivit en del om inflammationsfasen i sårläkning och ska nu, efter lunchen, gå över på att skriva om reparationsfasen.

Det går bra nu ;)

Träning

Då ska jag och mamma snart bege oss iväg :)
Vi ska på ett medelpass på Friskis ;)

Det känns som en bra start på en annars ganska vanlig söndag. Alltid skönt att röra lite på sig :) Man får ju passa på nu när man är hemma och det finns tillgång till träning!

Jag fick förresten ett träningslinne av mamma här i veckan :) Det ser ut som nedan ;)



Kardemummaskorpor

Idag har jag och mamma bakat kardemummaskorpor ^^
De blev mycket goda!


1 tsk kardemummakärnor
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
0.5 dl råsocker
1 st vaniljstång
2 st ekologiska ägg
1 dl sötmandel
1 st bittermandel
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Stöt kardemumman i en mortel.
3. Vispa smör, strösocker, råsocker, delad och urskrapad vaniljstång och kardemumma krämigt.
4. Rör ner ett ägg i taget.
5. Hacka sötmandlarna grovt och riv i bittermandeln.
6. Blanda all mandel med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
7. Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper.
8. Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
9. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
10. Skiva längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
11. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills de är helt torra.

Hemtenta - Inlämnad!

Yes, då var hemtentan inlämnad.
Det känns skönt ;)

Så nu är det bara att invänta betyg och kommentarer på den ;)
Det känns alltid lite läskigt att trycka på den där skicka-knappen och släppa iväg materialet för betygsättning ^^ Men nu är det gjort i alla fall!

Nu ska jag umgås med mamma :)

Intervallflex

Då har man varit på ett roligt och tufft intervallflexpass :)
Så roligt att träna ^^

Träningsvärken kommer nog dock inte vara lika kul ^^ Men det får man väl leva med!

Nu ska jag och mamma kolla på ett inspelat program av "Halv åtta hos mig" ;)

Hemtenta

Vi har just nu hemtenta i Vårdhygien III.
Den ska lämnas in senast 17.00 imorgon ;)

Tentan består utav 4 uppgifter och jag håller just nu på med nummer 3 som är den sista jag har kvar. Jag tror dock att jag ska ta en paus nu och göra det sista imorgon ;)

Det allra jobbigaste med hemtentor är allt skrivande och funderade kring uppgifterna/frågorna på Facebook. Alla gör något lite olika och så blir alla oroliga över att de gör fel för att någon annan gjort på ett annat sätt. Jag kan säga att jag blir mer förvirrad av allas olika svar och funderingar och känner att det blir bättre om jag inte tittar på vad som skrivs där. Jag tror att det är meningen att vi ska få göra olika eftersom det inte är förklarat mer utförligt i instruktionerna. Det är vad jag tror och vad jag håller mig till ^^

Nu ska jag i alla fall pausa och sedan ska jag på Intervallflex på Friskis med mamma klockan 20.00-21.00.

Då var det dags att lägga sig i sin egen s...

Då var det dags att lägga sig i sin egen säng i Jakobsberg ;-) Resan hem gick bra, jag har hunnit börja på hemtentan (gjort uppgift 1 och 2b), tagit en sväng på IKEA med mamma och pappa och tittat lite på tv med mamma :-) Så nu är det dags för lite välförtjänt sömn och så blir det till att fortsätta med hemtentan imorrn igen!


Då satt man på Skövde Resecentrum och vänt...

Då satt man på Skövde Resecentrum och väntade på tåget till Stockholm då ^^ Bussresan gick smärtfritt, fick åka med buss 200 och kunde gå på genom den bakre dörren som är placerad vid den öppnare mittsektionen som jag ville sitta i. Katterna tycker dock inte att det är så kul att sitta på stationer, särskilt inte ms Theo...


Detoxdag 7

Idag är sjunde och sista dagen på min detox!
En vecka gick ganska fort ändå ;)

Frukost:
Egengjord müsli med yoghurt. "Juice" av äpple, päron och ingefära


Mellanmål:
Gurk- och morotsstavar

Lunch:
Röd Linssoppa. Vatten


Middag:
Mangokyckling med råris. Mjölk


Hemresa

Nu har jag bokat biljett hem!
Det ska bli så skönt ^^

Jag åker vid 9-tiden imorgon :) Jag har biljett för 09.02-bussen, men jag ska försöka få åka med 8.45-bussen istället då det är buss 200 som går då (som är lägre och luftigare = lättare att ta med kissarna på). Då kommer jag alltså till Stockholm C vid 12 och då skulle mamma möta upp mig och missarna för pendeltågsfärden hem ;) Snäll mamma har man!

Sedan är det tänkt att jag ska vara hemma över examensarbetesperioden och fira Alla hjärtans dag och pappas 60-årsdag samt operera bort de dumma visdomständerna och besöka Västerort ;) Jag kan som längst stanna till 29/2, men det är ju ett tag ^^ Najs!

Ikväll ska jag förbereda lite inför hemresan med att eventuellt skanna in lite sidor ur en bok jag har här hemma så den inte behöver släpas med, för packa det har jag i stort sätt gjort redan. Det är lite kattgrejer och någon dagbok som ska ner bara ;)

Seminarium i Vårdhygien III

Idag har vi haft seminarium på både för- och eftermiddag.
Det har varit uppdelat i två delar kan man säga ;)

På förmiddagen blev vi uppdelade i 4 grupper och varje grupp hade ansvar för 1 av de 4 artiklar som vi skulle läst tills idag. Den artikeln skulle gruppen svara på frågor om och leda diskussionen kring i helklass.
Det gick bra :) Vi hade en artikel om MRSP på smådjur.

På eftermiddagen skulle vi konstruera ett eget försök som vi skulle vilja utföra och förklara hur vi skulle vilja lägga upp det, fundera över svårigheter och så.
Det gick också bra och var faktiskt ganska kul ;)

Vi var duktiga allihopa så det gick fort och då fick vi sluta lite tidigare. Så vi kunde gå hem redan vid 14.30 ;)

Så då var det bara hemtentan kvar i denna kurs ;) Den får vi ut vid lunch imorgon...

Onödigt irriterad

Visst blir man så där onödigt irriterad på småsaker ibland?
Som när Facebooks tidslinje inte vill samarbeta >.<

Visst låter det löjligt... Men det är sant, för visst blir man irriterad på de allra fånigaste struntproblemen ibland?
Som just nu alltså när jag är superduperirriterad på att jag råkat få dit "Samhällskunskap" på min gymnasieutbildning på Facebooks tidslinje och inte kan få bort det för att skriva att jag gått samhällsvetenskaplig linje MED saminriktning och naturvetenskaplig grund... Inget illa mot dem som gått "bara samhällskunskap" men jag vill ändå få dit min naturvetenskapliga bit -.-

Suck...

Jag kan heller inte radera det för den funktionen fattas på den uppdateringen eftersom det krånglar och jag kan inte ändra för den sparar inte min ändring samt att det inte blir bättre om jag loggar ut och in igen...

Gud vilka fåniga "problem" man har ibland ^^ Men jag vill ha ordning och reda på saker och ting och då ska det stå rätt sak på rätt plats!

Så, då vet nu hur uttråkad jag är för tillfället ;)

Detoxdag 6

Idag har jag gjort den näst sista dagen på min detox!
Tänk vad fort det gått!

Frukost:
Egengjord müsli med yoghurt. Blåbärste


Lunch:
Avocado med peppar. Mjölk


Mellanmål:
Fruktsallad med jordgubb- och limesås


Middag:
Mangokyckling med råris. Mjölk


Dagens plugg

Idag så var vi schemafria på förmiddagen pga. inställt PBL-möte.
Najs!

Så på förmiddagen läste jag igenom de 4 artiklarna en gång till inför morgondagens seminarium och på eftermiddagen hade vi en föreläsning om en kvinnas forskning inom vårdhygien på hästsidan. Där behövs det lite mer hygien!

Det var det vi hade idag :)

Detoxdag 5

Idag är det dag 5 på min detox.
Nu är det bara 2 dagar kvar ;)

Frukost:
Havresmoothie


Lunch:
Röd Linssoppa. Mjölk


Mellanmål:
"Blueberry Surprise" - Smoothie


Middag:
Mangokyckling med råris. Mjölk


Efterrätt:
Fruktsallad med jordgubb- och limesås.


Lite jobbigt

Jag tycker alltid att det är lite jobbigt att inte ha något att göra.
För då bara måste jag hitta på något...

Ja, och kan jag inte hitta på något kul, då hittar jag på något nödvändigt. Som idag, då jag har städat >.<
Jag befarar att mina händer kommer se ut som min lillebrors snart. Så torra att de blir såriga och röda :/.

Idag har jag handtvättat alla mattor, förutom vardagsrumsmattan, eftersom vi inte har någon grovtvättmaskin i huset. Detta behövdes ^^ Men jag skulle helst villa slänga in dem i en maskin så de blir riktigt rena.
Sedan har jag dammsugit hela lägenheten och moppat alla golv samt rengjort Tisses aktiveringsbräda (som jag köpt av min snälla klasskompis Emmelie), bådas matbrickor och skålar, badkar och handfat och torkat av köksbordet.

Finns det som sagt inget roligt att göra känner jag mig skyldig att göra något nödvändigt. Det är ju både bra och dåligt. Det är ju bra för jag får ju saker och ting gjorda, som ändå borde göras, men det är lite tvångsbeteendeaktigt :/ Aja, så länge det är till godo så bryr jag mig inte egentligen.

Detoxdag 4

Nu är dag på 4 på detoxen över ;)
Det går rätt fort ändå.

Frukost:
Egengjord müsli med yoghurt. Mjölk

Lunch:
"Mangomani" - Smoothie

Middag:
Röd Linssoppa


Snacks:

Fruktsallad med jordgubb- och limesås. Äppelpajste


Shoooes ^^

Hittade ett par snygga skor på Nelly.com.
Dem skulle jag vilja ha...


Jag gillar färgen ^^

Mr Cavendish, I pressume

Idag läste jag ut nr 2 i en kortserie på 2 av Julia Quinn.
Den var grym, som alla hennes böcker ^^

Den andra, The lost duke of Wyndham, läste jag ut dessförinnan.



Nu har jag slut på böcker igen :(
Vad göra?!

Detoxdag 3

Idag har jag klarat mig igenom dag 3 på min detox ;)
Snart är jag halvvägs!

Frukost:

Egengjort detoxbröd med smör och gurka. Rött blåbärste


Mellanmål:
Ett äpple

Lunch:

Sallad med egengjord dressing


Middag:
Mangokyckling med råris. Mjölk



Studiebesök på Västra Djursjukhuset i Göteborg

Då har man varit på studiebesök på Västra Djursjukhuset :)
Det var intressant.


Jag blev väckt 5.00 imorse av min ludna, trefärgade väckarklocka och då gick jag upp och gjorde mig i ordning. Sedan åkte vi med bussen 6.30 ifrån KTC. Klockan 8.30 var vi framme vid Västra Djursjukhuset.

Väl där hade vi en liten föreläsning om vårdhygien i praktiken och hur de löst det hos dem. Efter det blev det rundtur på alla avdelningar och vi fick berättat för oss vad de har för rutiner och så.

Sedan fick vi äta lunch. Jag hade tagit med mig sallad att äta ;)

Vid 13.30 åkte vi hem :)
Nu sitter jag hemma vid datorn och har precis utfodrat mina små marodörer som släpat runt kuddar och pennor hemma ^^ Stökisar ;)

Nu är det helg!

Detoxdag 2

Idag var det dags för dag 2 på min detox :)
Det har gått bra idag med men jag är lite hungrig.

Frukost:
Havregrynsgröt med mjölk linfrö, blåbär och hallon. Rött blåbärste.


Lunch:
Sallad med egengjord dressing. Vatten


Mellanmål:
Ett äpple (Försökte mig på en avocado först, men den smakade inte gott :/ Det var synd...)

Middag:

Svampstroganoff med råris. Mjölk


Mellanmål:

Lite torkad frukt och nötter (Var ju tvungen att äta något mer än det lilla av svamstroganoffen som jag åt >.< Anna, det var ingen hit! Den luktade mycket godare än det smakade -.-)

Dumma brevbärare...

Jag tycker att mina brevbärare är lite dumma.
Man kan ju undra vad som är fel...

Antingen så är de blinda eller så kan de inte läsa >.< Hur svårt får det vara att läsa en orange, nästan självlysande, text där det står "Ingen reklam"?
Jag kan ju säga att jag hittade reklam i mitt fack idag fast jag inte vill ha den. Jag undrar om de andra med sådana där röda klistermärken med "Ej reklam" får någon post?

Jag undrar bara hur svårt det ska vara att slippa den där jobbiga reklamen?

Förmiddagens arbete

Då har man både varit till skolan och tillbaka hem :)
Det blev en snabbvisit i skolan här på förmiddagen.

Först så hade vi PBL-möte vid 9.00 men eftersom vi inte skulle få något nytt fall så tog det inte så lång tid då vi bara behövde avsluta det tidigare fallet.
Sedan, efter det, hade min studiegrupp i examensarbeteskursen möte :) Vi diskuterade lite kring arbetsplaner, arbetet i sig och valde kritiska vänner. Det gick snabbt, bra och var trevligt som vanligt.

Efter det så gick jag hem och åt lunch för att sedan skriva lite mer på examensarbetet. Jag har lagt till lite till min inledning där jag beskrivit varför jag valde ämnet utan att använda "jag" eller "min" eller något liknande. Inte det lättaste kan jag säga >.< Aja, ska det vara "vetenskapligt" så ska det ju.

Nu ska jag plocka ihop lite grejer och sedan bär det av till skolan igen för en föreläsning om hygien på katthem och katterier här på eftermiddagen.

Wohoo! Inget nytt PBL-fall idag ^^

Wohoo! Inget nytt PBL-fall idag ^^


Film

Nu sitter jag med tandborsten i munnen och Emmelie, Madde och Atlas har just gått hem :)
Vi tittade på film och pratade.

Det ska dock bli skönt att krypa i säng även om det var mycket trevligt med sällskap känner jag ;)
Imorgon är det PBL igen fast vi har inte fått ut något fall än :/ Mysko! Aja, vi får se vad som händer.

Nu ska jag fixa färdigt och gå och sova.

Detoxdag 1

Idag var första dagen på min detoxvecka :)
Jag har planerat och fixat en massa inför det här ^^ Så det är kul att äntligen vara igång!

Frukost:
Blåbärsgröt med mjölk. Rött blåbärste.

Lunch:
Sallad med egengjord dressing. Mjölk

Mellanmål:
"Rosa drömmar" - Smoothie


Middag:
Mangokyckling med ris. Mjölk



Dagens arbete

Idag har jag jobbat lite med examensarbetet.
Jag har svårt att komma på något att göra i vårdhygienkursen :/

Ja, jag kände att det var bättre att göra något än ingenting alls eftersom jag inte kommer på vad jag ska göra i vårdhygienkursen...
Jag har gjort PBL'n, jag har läst artiklarna till seminariumet, jag har läst igenom materialet vi fått hittills, jag har läst "Sveriges veterinärförbunds riktlinjer för infektionskontroll inom smådjursjukvården" och jag har gjort något test på nätet (som inte var särskilt svårt utan mycket grundläggande...). Jag vet inte vad mer jag ska göra just nu...

Då gjorde jag helt enkelt så att jag jobbade med examensarbetet där jag hade något handfast att göra.
Idag har jag skrivit lite historia bakom metoden, vad man behöver för material för att kunna utföra det och hur man kopplar upp patienten på det. Jag har även mailat sköterskan på KCI (som tillverkar VAC-sugen) som jag varit i kontakt med tidigare och frågat om jag kan få tillåtelse att använda någon bild därifrån.

Nu ska jag se vad jag kan hitta på. Vid 20 kommer Madde och Emmelie ner för lite film :)



Arbetslivsdag

Då har man varit på arbetslivsdagen :)
Det var trevligt, men eftersom jag inte letade jobb så var den ju inte jätteviktig för mig.

Jag var i alla fall dit en sväng, tittade runt, pratade med några olika kliniker och så. En hel del pennor, några reflexer, isskrapor etc. fick man ju med sig hem också ;) Det är alltid trevligt!
Efter det fick jag åka med Madde hem :)

Nu ska jag nog fortsätta skriva på examensarbetet ;)

Ibland är de billiga

Ja, ibland är de där missarna mina billiga >.<
I alla fall den randiga för han är praktiskt taget gratis ibland...

Suck... Ibland får både jag och mina katter damp. Det brukar börja med att de får damp och det resulterar i att jag får damp på dem.

Som idag. Då rev Tisse ner basilikan för sjuttioelfte gången... Såklart då något annat som fick sig en törn! Suck! Så nu måste jag köpa lim -.-
Sedan har han börjat med att leka i tvätt-tunnan(?). Varför vet jag inte.
Att han låter är inget ovanligt, men det är ganska störande när man försöker jobba samt det att han hela tiden hoppar upp på skrivbordet och ställer sig i vägen.
Igår snodde han mina hörlurar igen (jag var borta i typ 30 sekunder!) men hann som tur var inte göra något mer med dem. Han har ju massakerat 2 par redan -.-

Theo är jobbig med sitt jäkla fjuttätande >.< Jag ska liksom gå och öppna matskåpet för henne sjuttioelva gånger om dagen. Sedan ska hon väldigt gärna ligga på mig eller mina skolgrejer, men hon går i alla fall att flytta utan problem till skillnad från en annan mister som studsar tillbaka som en studsboll. Sedan får ju hon sina dampryck också som man inte förstår sig på. Ibland vet jag inte om hon bara har en massa uppdämd energi eller om hon har ont i ryggen igen eller vad det nu är.

Aja, för de mesta är de bäst, men ibland är de som sagt rena odjuren.
Nu har jag avreagerat mig och ska återgå till skrivandet på examensarbetet.

RSS 2.0