Rehabvårdplan - Inlämnad

Nu har jag skickat in min rehabvårdplan både till min opponent och mina lärare.
Jag har läst igenom och fixat idag och känner att nu får det räcka.

Det känns skönt att ha lämnat in arbetet i alla fall och jag hoppas att det är bra nog ^^ Sedan ska jag bara opponera på någon annans arbete och redovisa mitt arbete också, men det är ett senare göromål.
Nu ska jag bara njuta av nyårsafton med Levi!

Jullovet so far

Det var ett tag sedan jag skrev här.
22/12 närmare bestämt.

Jag har dock haft fullt upp och därför har jag inte hängt vid datorn ;)
Sedan den 22/12 har jag gjort följande:

Den 23/12 jobbade jag 9-18 på Västerort Djursjukhus. Jag var ansvarig för stationärvårdsavdelningen och skötte om en inneliggande hund. På kvällen klädde vi granen och tog det lugnt.

Den 24/12 var det julafton och då var det julfika, julmiddag, filmtittande (Elf) och julklappsöppning och på kvällen var jag till Levi.

I julklapp fick jag:
  • 3 böcker
  • 1200 kr
  • En stationär dator
  • Headset till telefonen/mp3n
  • Qube (ett sällskapsspel)
  • Takidas senaste skiva The Burning Heart
  • 2 stekpannor
  • Inredningsgrejer

 

Den 25/12 tog vi det lugnt och läste lite och så. Sedan var jag och Levi och såg Simon och ekarna på bio i Kista. Den var bra men lite sorglig.

 

 

Den 26/12 var jag och Levi till Kista för att kolla in mellandagsrean. Jag tröttnade fort på kaoset och kom endast hem med en fulsnygg och varm mössa ^^ Hittade den på Cubus killavdelning ;)

 

Den 27/12 jobbade jag 8-17 på Västerort Djursjukhus. Det var en lugn och skön dag ;) Sedan var jag med mamma och tränade ett medelpass på Friskis på kvällen. Jag fick även min bror och Levi att läsa igenom mitt rehabarbete. Rättade/ändrade efter Johans kommentarer men orkade inte göra mer då.

 

Den 28/12 (idag) var jag upp vid 05.55 för att bege mig till Regionsdjursjukhuset Bagarmossen för mitt obligatoriska studiebesök ;) Jag var där mellan 8.00 och 15.00 och såg en del vattentraskande ^^ Det var intressant. Synd bara att de inte använde sig av någon annan rehabmetod idag.

Jag har även redigerat mitt arbete efter Levis kommentarer och funderar på om jag ska skriva mer eller inte...

 

Nu har dock Levi kommit så jag ska väl sluta skriva nu ^^


Julfix

Idag har jag knappt suttit hemma något ^^
Jag har varit runt och fixat lite.

Först så var jag med mamma och handlade det sista i matväg och så fixade vi även en julklapp till Johan och en till pappa. Efter det var vi hem och packade upp maten, slog in presenter och åt en macka typ.

Sedan mötte vi upp pappa och skaffade en julgran, en fin kungsgran :D Och efter det har jag varit på klappjakt med pappa.

Om ett tag kommer mamma och Johan med hämtmat eftersom det är mammas och pappas 22a bröllopsdag idag. Grattis!

Äntligen fick man placera rumpan lite mer ...

Äntligen fick man placera rumpan lite mer permanent i ett säte på tåget :) Åkte buss 1 och den var inte kul! Hög och trång, Usch! Man kommer att vara helt slut i hela kroppen när man kommer hem, för det är verkligen ett helkroppsarbete att få med sig två katter på en kärra, en rullväska och en ryggsäck. Det är dock mödan värt att få komma hem!


Jullov! :D

Yay! Nu är det officiellt "jullov"!
Så mycket lov man nu får när man ändå måste kanske skriva mer på arbetet, förbereda opponering på någon annans arbete och träna på sin egen redovisning samt jobba 7 dagar...

Nu har jag haft föreläsning och ätit lunch och bara väntar på att klockan ska bli lite till så jag kan börja bege mig hemåt ^^ Jag ska åka med bussen mot Skövde 14.02 så jag ska väl gå vid 13.30 ungefär. Jag vill att det ska bli det nu så jag kan gå!

Snart ska jag packa ner datorn också så då har jag inte så mycket att pyssla med fram tills det är dags att gå... Men vi hörs väl när jag kommit fram eller något ^^

Förra och förrförra julen

Förra julen var min lilla randiga bara en liten plutt ^^
Han hann välta grannen en gång (med som tur var ett blött golv som enda konsekvens), han lekte lite med julgranskulorna längst ner i granen och han försökte sno en del julmat (med varierat resultat) men inget olämpligt såsom julgransglitter eller så åts upp i alla fall.

Får se vad han lyckas med i år och om bordskicket är bättre än förra året ;) Jag kan nog säga att allt kommer räknas som bättre än förra året... Men nu har han ju skött sig under året så då får man hoppas att ett dignande julbord inte lockar så mycket att gamla manér flyger i honom ;)



Julen 2010
Mitt älsklingspucko ♥


Förra julen var Theo lugn. Hon lekte endast med någon julkula som hängde längst ner i granen, men inte välte hon någon gran i fjol. Det klarade hon av året innan, under sin första jul ;)



Julen 2009
Granen fungerade bra som sovplats och var mycket lättare att klättra i utan krage (vilket hon testat några dagar innan denna bild togs. Det gick dock förvånansvärt bra)

Idag

Idag har jag varit i skolan mellan 9.00 och ca 15.15.
Det känns lite trött nu -.-

På förmiddagen hade vi den alltid lika trevliga Helena Röcklingsberg >.< Suck... Aja, vi stod ut i alla fall och egentligen var det ju ett intressant ämne då hon pratade om Djuretik.

Sedan satt jag lite i biblioteket på lunchen och skrev på jag ska säga på redovisningen och så skrev jag färdigt det sedan när jag kom hem. Det var mellan 15 och 16 min som det är just nu :) Rätt ok då vi ska ha 15 min.

På eftermiddagen hade vi uppsamlingsheat med Sarah då hon pratade om diverse tills 15.15 ungefär. Efter det gick jag till Ica och fick gratis bullar (till mig ^^) och kaffe (till mamma ^^) och efter det satt jag som sagt lite med det muntliga.

Jag har även hunnit med att bada och packa lite smågrejer. Det som ska ner nu är typ datorn och så, men den får hoppa ner i ryggsäcken imorgon ;) Nu ska jag slänga in några bullar i ugnen och njuta av dem till lite tv ^^

Fick förresten ett julkort hemifrån idag ♥
Imorgon bär det av hemåt! Yay!


Dumma posten...

Idag hittade jag ett paket i min brevlåda...
Det kan ju verka som en trevlig grej, men inte när det är meningen att det ska skickas till Jakobsberg! >.<

Suck... De har alltså skickat vidare paketet hit fast jag meddelat företaget att det ska skickas till Jakobsberg. Det var ju tur att det hann komma innan jag åkte hem. Nu måste jag bara se om jag kan avbeställa den andra delleveransen för annars lär ju den komma medan jag är borta, hit då då... Jag har i alla fall slängt iväg ett mail så får vi se. Får se om jag kan hitta något annat istället som julklapp.

Imorgon vid den här tiden sitter jag på bu...

Imorgon vid den här tiden sitter jag på bussen och är nästan i Skövde. Yay! ^^ Hoppas tiden går fort!


Kvällen

Nu på kvällen har jag skrivit lite på vad jag ska säga på redovisningen.
Jag har även hunnit med lite annat ;)

Jag har hunnit titta på tv, sitta vid datorn, bada och dammsuga ^^ Jag och Theo myste även till årets första Jul med Ernst!
Mysfaktor på hög nivå ♥




Ungefär så här trötta är vi just nu här hemma

Nu ska jag borsta tänderna på oss alla här hemma och krypa i säng. Jag är trött nu i alla fall.

DOVIS III - Officiellt avslutad!

Nu har vi fått betygen för DOVIS III-kursen :D
Jag fick en 5a!

Det var det jag satsade på, så jag är nöjd ^^ Fick bra kritik också och då blir man extra glad!

 


Beställt Kitty och fallet i Yellowstone

Nu har jag beställt en av två saknade Kittyböcker från en person på Bokbörsen :D
Hoppas att de svarar på mailet inom 5 dagar bara så att köpet går igenom...

Jag hoppas verkligen att detta fungerar nu med tanke på hur det gick med den förra annonsen... Den kostar 10 kr mer än den förra jag försökte köpa, alltså 20 kr ^^ Får dock se vad frakten går på.

När jag sedan har den så får jag se om jag "fuskar" och köper den nyare och större upplagan av Kitty och damen med lyktan eller letar vidare efter den äldre och mindre upplagan som jag ännu aldrig sett...

Tänk om jag kanske har alla numrerade Kittyböcker snart!
I really hope!

Skolarbete

Just nu så sitter jag i biblioteket och har precis reviderat min vårdplan lite.
Fick ett litet tips ;)

Vi hade föreläsning om smärta och smärtbehandling 9.00-12.00 idag och då så visade läraren upp ett exempel på en smärtskala för katt som jag har letat en massa efter. Innan hade jag ju valt en annan smärtskala som jag visste inte var anpassad för katt, men som jag ville göra om något för att få det att fungera.

Nu när jag suttit och letat har jag hittat själva skalan men inte hur de kom fram till den. Den artikeln får jag inte läsa för den finns inte på nätet... Den finns bara citerad :( Men jag har i alla fall en annan artikel som berör den eftersom en av personerna som hittat på smärtskalan har skrivit en av artiklarna jag använt mig utav till smärtdelen. Så jag har nu skrivit om texten lite och valt den smärtskalan istället ^^ Fick då ändra om med mina källor, men det var det värt för nu känns det bättre! Var lite osäker gällande min smärtskala innan eftersom jag visste att den inte var tillämpbar på katt i sitt originalskick och hade motiverat och förklarat det i och för sig, men ändå.

Jag har även fått boka om mitt studiebesök på Bagarmossen då de hade dubbel(trippel?)bokat så att vi skulle vara 3 stycken som besökte dem den 22/12. Jag ska då dit 28/12 istället.

Jag har även renskrivit lite anteckningar från onsdagens föreläsning som vi fick materialet till idag.

Så då har jag fixat lite i alla fall :)
Nu väntar jag bara på eftermiddagens föreläsning som börjar 15.15 och håller på till 16.30. Den som skulle varit 13.15 till 15.15 blev inställd, eller rättare sagt så blev den som skulle varit imorse inställd så då hade vi Smärta och smärtbehandling då istället och ingenting nu.
Får se vad jag hittar på nu då ;)


GOD, this is is boooring! Suck >.< Kan det...

GOD, this is is boooring! Suck >.< Kan det inte bara bli onsdag snart? Hemma har man inte tid till allt man vill göra och här har man inte saker nog till all jädrans tid.


Färdigtvättat och lite packat

Så, då var det färdigtvättat!
Så aktiv i tvättstugan som jag var idag har jag aldrig varit! Men man måste ju för att tvätten ska bli någorlunda torr i min dumma tvättstuga >.<

Idag fick jag i alla fall torktumlaren att fungera på det tidsinställda programmet. Jag stängde av strömmen till den en gång och så fick man slänga igen dörren hårt så att den fattade att den var stängd och sedan gick det att välja programmet jag ville ha. Det fungerade inte förra gången :/ Torkrummet funkar dock fortfarande inte så jag fick använda mig av torkskåpet också.

Nu är i alla fall allt tvättat och inlagt/hängt i garderoben eller nedpackat i min väska :) Jag vill ha onsdag nu!

Tvätt

Då var man uppe och tvättar ^^
Några rena kläder måste man ju ha så man kan packa resväskan inför onsdag!

Gick upp 8.45 och gick ner i tvättstugan för att tvätta 9.00-14.00. Måste som sagt tvätta inför hemfärd ^^ Yay! På onsdag klockan 14 åker jag hem!

Nu ska jag borsta tänderna och bege mig ner i tvättstugan!

Bild som cirkulerar på Facebook

Någon som känner igen sina djur?
Jag känner igen mina missar, Tristan ovan och Theo nedan...



Värre än Tristan

Idag har jag sett en hund på tv som är värre än Tristan.
Hundrackaren var fanatisk gällande mat och var inte riktigt som alla andra...

... Alltså väldigt lik Tristan! Men han gjorde något som Tristan i alla fall inte gjort än och förhoppningsvis inte kommer att göra (peppar, peppar!). Han åt en massa stenar och då menar jag verkligen en massa! Han hade hela magsäcken full... Fy fasiken!
Det var en annan hund med i samma program som hade ätit upp två HELA tuggleksaker i form av varmkorvar med bröd. De låg i magsäcken i någon månad innan han fick stora problem...

Usch... Jag hoppas verkligen inte mina missar får sådana problem, men jag vet ju att båda har ätit på saker som de inte ska och fortfarande tuggar på saker. De är som två småbarn som ska testa allt med munnen >.< och Tristan är värst! Det kan ju bero på hur besatt han är av mat. Jag tror att han är någon liten oupptäckt hundras... Typ ^^

Aj...

Tristan höll just på att knäcka mitt näsben när han skulle vara snäll och gosa med mitt ansikte...
Man får inte ta sats när man ska vara snäll och gosa! I alla fall inte när man har en hård kattskalle...

Det värker fortfarande i näsan :/ Knäppkatt.... En dag kommer han att fälla mig eller typ knäcka näsan på mig >.< Han är så burdus och oförsiktig...

Första bilden

Det här är den första bilden jag kan hitta på mig och Levi.
Tagen med mobilkameran på min gamla K750i i mars 2006.


Us against the world

You and I, we’ve been at it so long
I still got the strongest fire
You and I, we still know how to talk
Know how to walk that wire

Sometimes I feel like The world is against me
The sound of your voice, baby
That's what saves me
When we're together I feel so invincible

Cause it's us against the world
You and me against them all
If you listen to these words
Know that we are standing tall
I don't ever see the day that
I won't catch you when you fall
Cause it's us against the world tonight

There’ll be days
We’ll be on different sides but
That doesn’t last too long
We find ways to get it on track
And know how to turn back on

Sometimes I feel
I can’t keep it together
Then you hold me close
And you make it better
When I’m with you
I can feel so unbreakable

We’re not gonna break
Cause we both still believe
We know what we’ve got
And we’ve got what we need alright
We’re doing something right...

6 år med älsklingen idag ♥



Filmkväll

Nu har Anna just gått hem efter en trevlig filmkväll :)
Vi såg "Trubbel i paradiset" som faktiskt var rätt bra.



Nu ska jag gå och fixa mig och kissarna för sängen ;) Renbäddad är den också, mysigt!

Moving on...

Nu har jag läst arbetet igen
Jag har fixat och trixat lite och sorterat mina 17 källor, varav 6 böcker, 7 artiklar kopplade till rehab och 4 kopplade till smärta, i ordning efter namn.

Det känns som om det får räcka för idag... Jag börjar bli hungrig och rejält trött på det här >.<

Powerpoint

Nu är jag färdig med ett första utkast av min powerpoint till redovisningen i rehab.
Ska låta den vila lite innan jag tittar på den och ser om något behöver ändras.

Det är lite jobbigt att vara färdig tidigt, för då sitter man bara och läser igenom allt massor med gånger och har tröttnat på det för länge sedan... Till slut känns det som om man inte orkar bry sig längre, men samtidigt vet man med sig att man inte kan bara strunta i det >.< Suck!
Jag måste ju dock komma på något att säga till bilderna också och det ska ta 15 min. Bläää... Det får vänta lite känner jag.

Jag ska väl läsa igenom arbetet sedan igen också... Do not look forward to it... Jag ska även plocka undan alla böcker ifrån skrivbordet, både för att Anna kommer på filmkväll ikväll och för att jag inte ska behöva dem mer nu. Ska det till något mer får jag använda mig av fler artiklar, men som det ser ut just nu är det lite ont om plats... Jag har plats för en rad till liksom -.-

Morgonen

Än så länge har jag:
  • Haft sovmorgon
  • Hämtat min nya Dss-jacka - Hoppas dragkedjan inte pajjar på denna också...
  • Handlat snacks till filmkvällen ikväll ;)

Nu ska jag ta itu me skolarbetet


So far so good

Nu har jag läst igenom arbetet igen någon gång och gjort lite småfix.
Något tas bort och så blir det blir något kortare och sedan lägger man till något litet och så är det lika långt igen >.< Känns verkligen som om man kommer ligga på typ prick 6 sidor när man är färdig... Living on the edge liksom ^^

Jag har även börjat med powerpointen och kommit ungefär halvvägs. Lite jobbigt att man ska ha källorna med i powerpointen också... De tar en del plats de också om de ska vara med på varje slide och visa vart man hittat faktan som står där. Det löser sig dock. Det är lite trixande bara.

Det börjar dock bli segt nu så jag ska nog lägga ner för idag och fortsätta imorgon :) Det är ju julkalendern snart ju!

Juste...

Jag blev idag nekad att få köpa en av två Kittyböcker som jag saknar :'(
Mamma såg en annons på Blocket där de sålde Kitty och fallet i Yellowstone

Den dumma människan sket i att jag var först med att svara på annonsen där hon hade skrivit att hon sålde böckerna för 10 kr styck eller alla för 200 kr och väntade tills någon annan hörde av sig och ville köpa alla :( Taskigt tycker jag! Hon kunde väl sålt den till mig och resten till den andra personen för 190 kr...

Suck >.< Jag var så nära! Det är första gången jag ser den till salu liksom :(

Aja, jag får väl leta vidare...

Rehabvårdplanen

Nu är jag typ färdig med ett första utkast.
Det är på typ prick 6 sidor så man får verkligen hoppas att det är typ färdigt :/

Jag har nu i alla fall skrivit om alla delar, det svåra är dock att bedöma vilka nivå man ligger på och om man fått med allt... Det är svårt att veta om man visat på svagheter och styrkor i den lästa litteraturen, jämfört dem och kritiskt granskat dem nog. Det är sådan man lär märka när man får tillbaka vårdplanen efter rättning, men då går det inte att göra något åt det >.<

Jag har även gjort tre bilagor att bifoga:

  • Exempel på burkort
  • Exempel på smärtbedömningsskala att använda
  • Exempel på behandlingsprotokoll
  • Exempel på hemgångsråd

Jag måste läsa igenom allt igen, kanske strukturera om eller ändra något, se om jag fått med allt viktigt, se över layout och fixa med referenslistan så den bli i bokstavsordning och med rätt siffra.

Så får vi se om jag är färdig sedan... För jag måste ju även göra en muntlig presentation med tillhörande powerpoint, så det kanske är bra att börja med den också!


God morgon!

Nu har jag behagat att gå upp!
Jag var faktiskt uppe vid 6 och utfodrade mina odjur, men sedan har jag försökt somna om/vila/sova.

Jag kände att jag ville ha runt 8-9 timmars sömn eftersom jag la mig tolv igår och det fick jag nog totalt nu.
Och varför la jag mig tolv då? Jo jag var hos Anna och åt risgrynsgröt och skumtomtar med polkasmak ^^ Det var trevligt! Vi tittade även lite på tv och pratade en massa.

Det jobbigaste är att det tar en halvtimma att gå därifrån så när jag väl kom hem var klockan mycket och då skulle allas tänder borstas och Theo trugas med och sådär, så då hann klockan bli ganska mycket.
Så det var skönt att sova lite :)

Nu ska jag äta frukost och sedan ska jag väl dra igång med arbetandet.
Ska se om jag drar mig bort till skolan idag och hämtar min nya Dss-jacka också eller om jag tar det en annan dag ;)

"Trötta ut och stärka Tristan"

Mitt uppdrag "Trötta ut och stärka Tristan" har precis inletts ^^
Vi började lite smått igår och har tagit i mer idag!

Igår började vi med att testa balansbollen och den fungerade ju, så idag fick han både lunch och middag på den ;)
Sedan har vi även precis testa badkaret ^^ Jag har tänkt försöka få honom att simträna, men det känns som om man får börja lite lugnt med att vänja honom vid badkaret och vattnet först. Så idag hade vi has-högt med vatten och så fick han bara gå runt i vattnet.
Jag kan ju säga att han helst inte rörde sig men han kunde gå lite om man dinglade med en matbit. Jag tycker det gick bra :) Ingen panik, försökte inte slänga sig ur badkaret, kunde långsamt gå runt i badkaret och ville åt matbitarna. En bra första gång ^^ Får se hur lång tid det tar innan vi kan få honom att simma! Det skulle vara kul om jag kunde få honom att göra det. Han är ju så jäkla energisk så det behövs något som får honom lite trött.

Nu kanske han är upptagen med att torka tassar och ben ett tag i alla fall ^^ För jag fick minsann inte torka dem, sådant klarar man bäst själv om man heter Tristan!



Han gillar ju i alla fall badrummet och brukar göra mig sällskap ♥

Frågestund - Bra, eller?

Ja, alltså... Den som kom på frågestunder kanske menande väl...
... Men jag tror de förvirrar och komplicerar allt mer än de hjälper allt som oftast...

Vi hade en liten frågestund om inlämnningsarbetet i rehabkursen idag och det var minst sagt förvirrande. Lärarna tror alltid att de är så tydliga med vad de menar, men icke!
Aja, man lär väl överleva denna gång också men det återstår att se om jag måste göra om något i min rehabplan.

Nu ska jag äta färdigt min lunch och sedan blir det väl att ta itu med den omnämnda vårdplanen.

Idag var det nära att man drattade på ända...

Idag var det nära att man drattade på ändan x antal gånger >.< Det är värsta isgatan i Skara just nu. Det ligger ett tunt, tunt lager av is på typ alla trottoarer... Tråkigt för ändan om man skulle ramla men bra för proprioceptionen ;) Så jag hoppas att jag håller mig på bena när jag ska hem sedan, men det kanske till och med har försvunnit tills dess ^^ Om jag har tur!


Dagens skolarbete

Idag så började dagen med luciatåg i skolan klockan 8.00.
Det var mysigt ^^

Vi fick även lussebulle, pepparkaka och saft ^^ Gott!
Efter det var det föreläsning i 3 timmar.

På lunchen så var jag på info-möte om RAID och där bjöds vi på macka och julmust till lunch ^^ Mums!

Sedan var det övning på KTC på eftermiddagen mellan 13.15 och 15.30 då vi fick se och prova att träna hundar på balansbollar. Det var skoj!
Jag provade att ha Tristan på min balansboll hemma sedan och det gick bra ;) Han var duktig!

Vi hade även lite info om examensarbetet mellan 16.15 och typ 17.

Så det har varit en lång dag!
Nu på kvällen har jag varit på Luciakonsert i Skara Domkyrka med Elin och hennes två vänner. Det var så vackert ♥ Jag älskar musik i kyrkan. Det är så fin akustik och så är det så vackert med julmusik i kör.

Just nu tittar jag på House. Sedan blir det sängen!




Studiebesök?!

Yay!

Jag höll precis på att lägga upp ett uppgivet inlägg om mina föga framgångar på Studiebesöksfronten och precis då får jag ett positivt svar :D Nice!
Man skulle bara inte varit så effektiv och hunnit maila ytterligare ett ställe precis innan... Menmen, om de också skulle råka svara positivt är det ju bara att säga att jag redan har ett ställe att besöka. Eller så besöker man två ^^

Jag ska i alla fall till Regionsdjursjukhuset Bagarmossens Rehabavdelning den 22/12! De hade en lista mellan 12 och 21 som jag kunde få gå med på ^^

Då var det problemet äntligen löst! Puh! Där sjönk en sten ifrån mitt hjärta kan jag säga. Jag har varit lite orolig eftersom jag inte lyckats finna något på en ganska lång tid... Men nu är det löst :D

Kvällens plugg

Kvällens plugg bestod utav att:
  • Fixa med två bilagor till min rehabplan - Ett burkort med grundläggande parametrar, vändschema, smärtutvärderingslista och matningsschema och ett exempel på painscore att använda sig utav
  • Skriva ut dagens och morgondagens föreläsningsmaterial och att skriva över dagens anteckningar på dagens powerpointutskrifter

Det fick räcka för idag :)

Får ta itu med resten utav rehabplanen senare ;) Man kan ju starta veckan lite mjukt för en gångs skull!


Skolan idag

Idag har vi haft en norsk dyrepleier som pratat om lite rehab :)
Det är jäkligt svårt att förstå vad hon säger ibland bara :/

Än så länge har vi bara pratat lite grann om hur man ska utvärdera skadorna och lite kort om vad man kan göra för behandlingar och på eftermiddagen fick vi prova på goniometri (en slags gradskiva typ som man mäter ledens rörelseomfång med och hur man mäter kring ben med ett speciellt måttband med kraftmätare.

Imorgon ska vi fortsätta och prata rehab och så ska vi få prova på att träna våra hundar med balansboll ^^ Roligt!

Jag har även letat fler möjligheter till Studiebesöksplats. Hittade Mälarens hundsim i Bålsta som jag mailade till. Jag väntar ju även svar ifrån Bagarmossen, men jag tänkte att det nog var bra att fråga en till eftersom tiden börjar bli knapp. Skulle de båda säga nej, får jag leta vidare... Igen... :/

De jag har frågat:
  • Hundfyren - Kunde ej
  • Hundkuranten - Kunde ej
  • Regionsdjursjukhuset Bagarmossen - Har ej svarat än
  • Mälarens hundsim - Har ej svarat än

Lai Thai igen ^^

Idag var jag på Lai Thai igen, denna gång med Elin.
Jag bjöd henne på middag som tack för all hjälp med bilen ;)

Det var gott! Jag åt kyckling i Panengcurry och drack Cola ^^
Sedan tog vi en promis till Ica, där hon handlade märgben till Digge och sedan var vi ut med Digge på kvällspromis innan vi hamnade hos mig och pratade en stund :) Hon gick för typ en kvart sedan.

Nu ska jag göra mig i ordning för sängen!

Fixat lite med inramade foton :)

Nu har jag äntligen fått upp de nya bilderna på missarna på väggen :)
Så nu har Tristan lite bilder på sig på väggarna ;) Han bryr sig inte, men jag gör ^^

Jag flyttade även på en Comedybild och hängde den tillsammans med Theobilderna ovanför skoskåpen ;)



Den nya kombinationen ovanför skoskåpen :)



De tre nya fotona som bytt plats med Comedyfotot i hallen ;)



Tristan som hänger ovanför mitt skrivbord

Det är roligt att förändra lite :) Lägenheten växer sig bättre och bättre ^^ Snart ska den dock tömmas... Det känns både bra och dåligt. Jag vill gärna bli färdig här och flytta hem, men jag hade gärna flyttat med hela lägenheten...

Converse!

Jag hittade Converse på Coop i Skara idag :D
För 399 kr!

Wohoo! I like it ^^ Det blev ett par marinblå till mig och ett par skogsgröna till Levi ;)



Katterna har fått lådorna dem ;) Det är superkul med lådor av alla de slag om man är katt. Även skosnören och prislappar är kul, men de får dem inte leka med >.< Theo höll på att svälja en prislapp, tur att den var krånglig att få in i munnen, annars hade jag aldrig hunnit ta ut den ur munnen på henne -.- Hon försökte dessutom svälja den fortare när hon märkte att jag inte ville att hon åt upp den... Knäppkatt...



Tisse nedklämd i den större av lådorna ^^


The Bounty Hunter

Idag har jag tittat på The Bounty Hunter med Jennifer Aniston och Gerard Butler.
Den var bra :)



Nu ska jag sätta mig med en kopp te och lite choklad framför tvn och titta på Så mycket bättre!

20/7 - Sista heldagen i Rom

Sista heldagen i Rom var det denna dag!
Vi passade på att shoppa lite och bara strosa runt.

Vi gick upp vid 10.30, då jag inte sov så bra under natten. Vaknade mitt i natten och kunde inte riktigt somna om :(
Väl ute på stan köpte vi lite presenter och jag köpte även min första Julia Quinn-bok :D

Till lunch blev det paninis på Palazza de Parlamente och glass från älskade Giolitti! Gud, jag skulle inte kunna bo i Italien... Jag skulle bli tjock på all god glass ^^



Giolitti ♥
-
Se så glad man blir av deras glass! ^^

När vi strosade runt i ett köpcentrum hittade vi även ett par buddhistmunkar som hade en pengainsamling och knöt armband :)



En munk som gjorde något slags konstverk med färgpulver ^^
-
Mitt armband knyts ;)

Efter det var vi hem och lämnade det vi shoppat och på kvällen så var vi till favoritrestaurangen L'Isola della Pizza och åt en avskedsmiddag :)



Färdig för middag :)



Vi två ♥



Inne på restaurangen



Förrätterna



Min och Levis huvudrätt :)



Min efterrätt ^^



Levis efterrätt ;)

Sedan begav vi oss tillbaka till rummet för en sista natt i vårt hotellrum på Hotell Sandra :)

Thailändsk oljemassage

Var iväg på Thailändsk oljemassage här i Skara idag :)
Det var skönt!

Det är ingen mysmassage precis, för de tar i rejält, men det gör mig inget ;) Jag tycker att det ska kännas, annars gör det ingen nytta på mina onda muskler!



Hade varit trevligt med den här miljön bara...
-
Här regnar det och blåser en massa :(

Det kändes lite mer som en hel spagrej eftersom det var mer än bara massagen, mer som en paketupplevelse. När jag kom så började hon med att tvätta mina fötter och sedan fick jag gå in och lägga mig på en massagebrits. Hon masserade vanligt och mer med armbåge, knä och så också. Sedan så använde hon en typ vete-/örtkudde, som hon värmt, allt eftersom på ställena hon masserat färdigt. Det var även lite som stretching/tänjning och så fokuserade hon en del på fötterna, händerna, huvudet och ansiktet som jag inte tycker att de brukar göra vid traditionell helkroppsmassage. Hon masserade till och med magen och bröstbenet ^^ Kändes mysko, men det var nog bra det med ;)
Efteråt blev jag bjuden på te och kakor ^^

Det var inte så dyrt heller, 350 kr för en timma. Inget överpris i alla fall :)



Sådana där vete-/örtkuddar :)

Min massös hade jobbat med detta i 15 år i Thailand innan hon flyttade till Sverige och jag tror att hon visste vad hon gjorde ;) Tänkte lite på vad jag lärt mig om rehab och anatomi medan hon masserade (Ja, jag vet, jag är lite skadad ^^) och jag tror nog att de vet vad de sysslar med även om de kanske inte lärs upp som de som sysslar med klassisk massage.
Fick även veta att hon bor i samma huslänga som jag ^^ Haha, så liten världen (eller Skara...) är ;)

Något som rekommenderas helt enkelt ;) Thaimassage Skara för dem som vill gå här i Skara! Mycket trevligt ;)

Italienalbumet

Nu har jag gjort färdigt Italienalbumet :)
Bilderna kom äntligen här i veckan! En månad senare liksom...

Såhär blev det i alla fall:





Ganska nöjd faktiskt ^^ Inte så avancerat liksom ;)


Man kanske skulle ta och skriva färdigt om den där resan också... Kanske kommer ihåg att skriva om en dag idag ^^


Julklappar

Yes! Då var alla julklappar beställda eller färdiga och ligger hemma :)
Då får man hoppas att alla har dykt upp i tid sedan då ;)

  • Levis är fixade och ligger inslagna hemma (2 st)
  • Pappas är fixade och ligger inslagna hemma (2 st)
  • Mammas är fixad och ligger inslagen hemma (1 st)
  • Beccas ena är beställd och den andra är inslagen och ligger hemma (2 st)
  • Johans julklappar är beställda idag (2 st) ^^

Nu ska jag bara komma på något litet till min och Levis 6-årsdag! :D Måste tänka lite här ^^ Men tid lär jag väl ha ganska gott utav i helgen...

Haha, idag är Skara första stad ut i "På s...

Haha, idag är Skara första stad ut i "På spåret" ^^


Ansökan om legitimation - del 2

Idag fick jag brev från Jordbruksverket.
Blev lite nervös, för man vet ju aldrig, det vi fått sagt i skolan kanske ändrats och de har avslagit min ansökan direkt...

Men så var det inte :) Kuvertet innehöll viktig information som de som ansöker måste veta om (och vi redan gått igenom i skolan) och sedan skulle man fylla i ett delgivningskvitto och skicka in för att intyga att man fått informationen.

Jag har nu fyllt i delgivningskvittot, men jag tänker inte gå och posta det i det här skitvädret :/ Det blåser nå för grönjävligt så att regnet som faller, faller i sidled... Inte lockande! Jag hade tänkt ta en lång promenad idag, men det har inte blivit av, av just denna anledning.

Något som var lite "kul" var att de skrivit min adress fel på 2 ställen av 2 möjliga ^^ På det ena stället står det Valhalagatan och på det andra valhallavägen ^^
Haha! Suck liksom! Men det kom fram i alla fall :)

En sak som inte var lika roligt var att det står att handläggningstiden är som mest 3 månader från att "ansökan är komplett"... Så jag hoppas det vi fått sagt stämmer, att allt kollas igenom innan, om vi skickar in det innan, och så fort de får in examensbeviset så legitimerar de oss.

Aja, det återstår att se :) Än så länge är det ingen idé att oroa sig över det!

Äntligen!

Alltså...
Att det ska ta sådan tid och vara sådant strul att få bli medlem i AEA (Akademikernas A-kassa)!

Jag fick ju inget svar från dem förut på min komplettering av ansökan och mailade dem igen för att kolla om det kommit in eller ej. De kunde inte hitta något mail, så jag skickade det på nytt. De svarade inte och idag fick jag ett brev. "Yay!" tänkte jag, "nu är det fixat!" Men icke >.<

Då var det en påminnelse om komplettering... "Huh!?" tänkte jag, "vadan detta?". Där stod det att min ansökan skulle avslås om jag inte skickade in komplettering inom 10 dagar. Så jag tänkte att nu ska jag fixa det här en gång för alla och så ringde jag dem istället eftersom mailen verkar strula.

Fick prata med en trevlig tjej som föreslog att hon skulle vara kvar i luren och vänta medan jag skickade det och ta hand om det direkt när det kom in. Men det kommit inget mail och jag fick inget felmeddelande heller... Konstigt! Skickade från skolmailen = samma sak...
Hon gick då iväg för att fråga och jag provade medan hon var borta ur telefon att göra om bilden till ett nytt format och då kom det fram! Jävla pissmail... Hon tittade i alla fall på det direkt och godkände mig! :D Så nu är jag medlem i AEA sedan 1/11 sa hon.

Finally liksom!
Puh! Då kan man andas ut lite för att det problemet är löst samt invänta papprena bara.

Arbetet fortskrider...

Nu har jag skrivit om muskler.
Märks det att jag inte har något bättre för mig och att blogga om eller? ^^ Storbloggare som Kissie bloggar om sina näsoperationer och lilla jag om mitt skolarbete... Jag kan inte ens blogga om t.ex. shopping med tanke på att utbudet här i Skara typ är lika med noll -.-

Jag har i alla fall skrivit om hur muskler läker, förväntad läkningstid och hur man ska utvärdera dem.
Jag har även skickat en fråga till Sarah om bilagor. Det skulle vara bra om man fick bifoga exempel på medicineringsprotokoll, vändscheman etc. som bilagor då det skulle vara en mycket lättare form av förklaring på hur man menar än en beskrivning av sådant i löpande text. Jag hoppas på positivt svar ^^
Det skulle faktiskt vara lite kul att få utforma och strukturera sådant själv :)

Jag har inte riktigt bestämt mig om jag ska fortsätta med behandlingsmetoder idag eller vänta tills nästa vecka då vi har föreläsningar om det, utvärderingsmetoder (som jag i och för sig redan skrivit om...) och ortopedi.

Hmm...

Får se :) Jag kanske i alla fall inte behöver sitta med det här i helgen, i alla fall inte som det verkar nu... Fast jag kanske gör det i alla fall om jag får brist på saker att göra ^^ Vilket liv man har va? Plugga för att man inte har något bättre för sig... Men så är det när kompisarna är upptagna!

Måste säga att min referenslista är ganska diger redan nu också :) 15 källor totalt varav 8 är artiklar :D Najs! För en gångs skull var det någorlunda lätt att hitta vettiga artiklar tycker jag ;) Det är skönt!



Högarna med böcker och artiklar på mitt bord bara växer...
-
Gud så stökigt! >.< Men jag får stå ut tills vårdplanen är färdig,
för det skulle vara asjobbigt att plocka fram och bort varje enskild bok hela tiden...
Då får man ju ingen bra överblick över vilka böcker som innehåller intressant fakta

Smärta...

Ja, nu har jag skrivit delen om smärta i mitt arbete.
Efter att ha läst och använt mig utav fyra artiklar.

Det rullar på och blir bara mer och mer hela tiden... Uppe i 3 ½ sida nu och det känns lite oroväckande. Jag tror att jag kommer att få korta ner saker och ting i slutändan, men det känns ändå som om jag tagit allt så kort som möjligt :/ Sådant är alltid jobbigt eftersom det känns som om kvalitén på saker och ting blir sämre för att man inte får skriva så långt och förklarande som man vill. Menmen, det får jag oroa mig för sedan om det blir så. Nu ska jag försöka mig på att hitta lite bra källor till delen om muskler (dess läkning och utvärdering av skadorna).

Just nu har jag skrivit om:
  • Inledning
  • Omvårdnad
  • Foder och aptit
  • Vattenintag, törst och vätsketerapi
  • Urinering/Defekering
  • Smärtbedömning och smärtlindring
  • Kort om skadan - Etiologisk och funktionell diagnos
  • Fakta om nerver och dess läkning
  • Fakta om utvärdering av nervskador
  • Lite kort om "övrigt"
  • Gjort försättsblad och steg för steg fixat med referenserna

Det jag har kvar:

  • Fakta om muskler och dess läkning
  • Fakta om utvärdering av muskelskador
  • Behandlingsmetoder för nerver och muskler
  • Behandlingsprotokoll, tidsaspekter, delmål, mål
  • Hemgångsråd
  • Eventuella övriga mediciner
  • Etiska spörsmål

Fast det känns som om jag har skrivit mycket så finns det mycket kvar att göra...


Årets julkalender - Tjuvarnas jul

Jag måste säga att årets julkalender är den bästa på många år!
De senaste åren har jukalendrarna vartit väldigt barnsliga...

I år är den lagom barnslig. Det är en bra story och den är bra gjord med tanke på kläder, rekvisita och miljö. Den är till och med lite spännande :)



Tjuvarnas jul :)

Vårdplanen igen

Då har man hunnit en bit till på vårdplanen.
Det känns som om arbetet kommer bli låååångt :/

Idag har jag skrivit lite kort under omvårdnadsöverskriften och lite om utvärdering av nerver, samt letat källor till delen om smärta. Jag har hittat några artiklar som verkar intressanta och jag ska börja med att läsa den ena som jag skrivit ut :)

Jag vet dock inte om jag orkar det just nu... Är ganska seg kan jag säga...


Studiebesöksförsök

Jakten på en rehabavdelning att besöka fortsätter...

Jag försöker ragga en studiebesöksplats till runt jullovet men det har visat sig vara sådär lätt kan man säga... Än så länge har jag inte fått tag i något och ändå varit ute i god tid, med tanke på att det handlar om 22/12-7/1...

Jag har hört av mig till:
  1. Hundfyren - Hade jullov mellan 21/12 & 8/1...
  2. Hundkuranten - Hade jullov mellan 21/12 & 11/1...
  3. Bagarmossen - Ej fått besked än

Jag ringde och pratade med rehabavdelningen på Bagarmossen eftersom de har telefontid idag och mitt mail från 2/12 ej besvarats än. De sa att det inte lät omöjligt, men hon som jag pratade med kunde inte bestämma det själv så hon skulle höra runt och återkomma till mig på mail och jag fick en mailadress till avdelningsansvarig och kunde höra med henne också :) Så nu får vi se...

Annars blir nästa i kön Albano.


Besöket på djursjukhuset avklarat :)

Nu har jag och Theo gjort dagens resa till djursjukhuset.
Vi gick 9.15 och kom hem 11.00.

Theo har varit ute på äventyr hon :) Hon har blivit tempad, klämd på och kollad i ögon och mun. Jag kan ju säga att hon inte riktigt förstod meningen med det hela... Hon försökte säga åt mig att det var onödigt och borde upphöra (hon la tänderna mot min arm när jag höll fast henne) men jag tyckte att hon fick stå ut och det gjorde hon.

Veterinären kunde knappt känna njurarna, såsom det ska vara och det lilla hon kände kändes i alla fall inte onormalt :) Yay! Hon trodde dock att det säkert var en njure jag känt men att hon kanske haft en magsäck som tryckt upp den eller att hon låg så att den trycktes upp. Hon hittade heller inget annat som kunde förklara det, så då borde hon inte ha någon tumör. Yay igen! Hon kan ju dock inte lova att allt är helt som det ska eftersom hon knappt känner dem och inte sett dem, och skulle hon lova det skulle hon ju faktiskt göra fel. Så hon sa att om jag ville vara helt 100 % säker att det inte är något fel på storlek eller byggnad utav njurarna så får man gå vidare med ultraljud, men att det inte är något som är akut utan att man kan avvakta eftersom hon inte har några symtom på njurfel eller så.

Det var ju dock bra att jag kom in eftersom att hade hon haft ett njurfel så hade det varit ganska allvarligt eftersom hon bara är 2 ½ och de då inte brukar ha njurproblem och har de det är det grava och akuta fel.

Vi pratade även bantning och tänder och som jag trodde så skulle hon behöva bantas till ca 3,7 kg :) Så det blir nästa projekt. Det kommer antagligen innebära ett foderbyte eftersom hon inte hållit vikten med sitt nuvarande foder (Royal Canin Sterilised). Jag fick med mig provpåsar med Hill's r/d och Specific FRD och ska se om hon kan tänka sig att äta det under viktnedgången ;)

Nu kan jag andas ut i alla fall ^^ Min älskade missa kommer finnas kvar ett tag till
Får se hur länge mina armar kommer vara trötta efter att ha släpat totalt 5,4 kg (katt + bur) fram och tillbaka till Djursjukhuset bara ;) Haha, men nu är det dags att plugga!

Anders Hallgren

Anders var en riktigt rolig prick ^^
Vi har nog aldrig skrattat så på en föreläsning.

Han var bra och hade bra saker som han pratade om och han pratade om det på ett lättsamt och pricksäkert sätt samt att han bjöd på sig själv. Väldigt roligt ^^
Man kände igen så mycket av det han pratade om också, antingen har man gjort det själv eller så har andra som man känner gjort det ;)

Nee, de var helt enkelt en mycket rolig föreläsning :)

Snabbis hem

Nu är jag hemma, men jag ska snart ut igen.
Har just haft lektion till 16.00, men snart ska jag tillbaka till skolan. Den här gången för att prata hund.

Det är så att det kommer en viss hundpsykolog vid namn Anders Hallgren till skolan idag och ska hålla ett föredrag som jag ska gå på :) Så jag är bara hemma och vänder och slänger i oss alla här hemma lite mat! Theo åt by the way en hels dagsranson (+ 4 gram!) igår :D Så jag hoppas det håller i sig idag!

Föredraget börjar 18.00 och jag ska möta Anna utanför Aulan 17.50 så jag ska väl gå vid halv :)
Nu ska jag sitta lite vid datorn, truga lite med Theo och sedan är det dags att gå!

Det är jobbigt när man kommer på sig själv...

Det är jobbigt när man kommer på sig själv att oroa sig/vara så nervös att man fått tillbaka tics som man iaf int märkt av på flera år... Jäkla cp-ryck i ögonlocket! >.< Man kan ju undra hur mycket jag hållt på med håret de senaste dagarna också :(


Förmiddag på Axevalla

Nu på morgonen/förmiddagen har vi varit på Axevalla och kollat på lite travhästar :)
Det var lite häftigt och en ny upplevelse för mig ;)

Vi har fått ta puls och temp på dem innan och efter träningen, sett lite utrustning och sett dem löpa. Det var intressant och jädrar vad fort det går! ^^ De vi såg idag gick heller inte superfort eftersom det var träning och ganska unga hästar, men ändå gick det i 11 m/sek. Dock så springer dem olika "snyggt" och "bra" också ;)



Den snyggaste travhästen jag vet ;)
-
Järvsöfaks, kallblodstravare
(Vi har dock tittat på varmblodstravare idag)

Nu på eftermiddagen ska vi ta och gå igenom de värden som registrerades då vår föreläsare, Ulf Hedenström ifrån Wången tog laktatprov på dem efter ansträngning och så tog ju vi puls och temp innan och efter. Ska bli spännande :) Vi ska även lyssna klart på hans föreläsning och diskutera etik och över-/underträning, över-/understimulering och över-/underbelastning

Det är snart dags att bege sig, ska klia lite på Theo som sover på min vänsterarm bara :) Börjar 13.30 ;)


Framtida arbetsplatser?

Jag har kollat upp framtida smådjursarbetsplatser i Stockholmsområdet :)
Jag har kollat upp restider och så, för att se vilken arbetsplats som är bäst på det sättet.

Det finns några att välja på ^^ Dessa är de jag hittat än så länge ;)

Dessa kliniker ligger bäst till i fallande ordning:
  • Västerort Djursjukhus
  • Bromma Djurklinik
  • Djurakuten
  • Stockholms Djurklinik, Arninge
  • Sollentuna Djurklinik
  • Mälarhöjdens Djurklinik, Hägersten
  • Djurkliniken i Farsta Centrum
  • Gärdets Djurklinik
  • Regionsdjursjukhuset Bagarmossen
  • Haninge Djurklinik
  • Södra Djursjukhuset
  • Djursjukhuset Albano
  • Arninge Djurklinik

Vårdplan

Nu har jag suttit en stund med vårdplanen igen :)

Jag har börjat att skriva lite om själva skadan:
  • Etiologisk diagnos
  • Funtionell diagnos
  • Nervernas förmåga till läkning

Det går framåt och jag är redan uppe i nästan 2 sidor och man får ha max 6 sidor... Får hoppas att det får plats ^^

 

Det känns skönt att ha kommit någon vart i alla fall :) Jag behöver något att koncentrera mig på just nu...


En värdefull missa

Usch, vad det är jobbigt att gå och oroa sig.
Jag vill ha henne undersökt nu så jag slipper gå och tänka på fler skräckscenarium :'(

Usch, så dåligt man mår när man går och oroar sig för sin älskling.
Vad stressad man känner sig när man inte kan göra något förrän man gått till veterinären.
Vad hjälplös man känner sig.
Vad svårt det är att koncentrera sig.
Hur lätt det är för tankarna att sväva iväg.
Hur nära man har till gråten.
Hur lätt det är att tänka det värsta...

Jag är rädd för att min missa ska bli utdömd som omöjlig att rädda, svår att rädda eller kroniskt sjuk livet ut.
Jag är rädd att det är en tumör eller en förstorad njure pga. en underliggande njursjukdom.
Jag är rädd att min missa ska behöva dö ung.

Jag är rädd att jag redan ska mista henne...

Inte nu, inte än, helst aldrig någonsin men jag vet ju att det en dag kommer att hända. Det är ju oundvikligt...
Jag vill bara inte att det ska hända nu och inte snart heller för den delen. Jag vill att hon ska ha många år kvar, många år med mig och Tristan och resten av famljen. Jag vill att hon ska vara frisk och må bra och få vara hur tjurig och bestämd och envis hon vill, bara hon inte mår dåligt utav det.
Jag vill inte behöva ta ett sådant beslut nu!


Jag vill ha kvar min bebis, min trygghet, min kompis, mitt husdjur, min sambo, min stöttesten som alltid finns där och min kompanjon genom åren i Skara som har delat alla erfarenheter här tillsammans med mig ♥ Hon har kämpat med mig genom att bara finnas där, hållit mig sällskap, drivit mig till vansinne, fått mig att skratta, legat hos mig och värmt mig, inspirerat mig, hjälpt mig i studierna genom att vara övningsdocka och förgyllt min vardag.

Jag hoppas verkligen att jag bara fått tänka alldeles för mycket och blåst upp allting. Jag vill att veterinären bara ska hitta helt naturliga saker vid palpationen. Jag hoppas inte att det ska behöva gå så långt att hon behöver undersökas vidare. Det ska bara vara så enkelt att det inte hittas något konstigt. Jag vill att hon ska förklaras helt frisk!
Snälla, snälla! Säg bara att det inte är något fel på min älskling!



Min lilla lycka ♥

Kan jag få ha lite tur denna gång? Snälla?
Låt mig få behålla min sötnos och låt henne vara frisk

Bokat tid

Japp, då har man bokat tid för Theo på Djursjukhuset :(
Tycker alltid att det är så läskigt att ringa sådana samtal... Både för att det är läskigt att ringa samt att man är lite nervös för att man är orolig för djuret.

Vi ska i alla fall dit på torsdag klockan 10.00 för att få henne undersökt. Jag är lite orolig för att hon inte ätit ordentligt, men det går åt rätt håll så jag tror det löser sig snart (peppar, peppar!). Hon åt bättre imorse än morgnarna innan och igår åt hon bättre än dagarna innan. Jag är dock mest orolig för den struktur jag kände i buken på henne i lördags :( Jag vet inte riktigt vad det var... Det var en rund, lite avlång struktur på vänster sida i buken ganska dorsalt ca 5 cm bakom revbensbågen. Hon ömmade inte där eller något, men den låg väldigt ytligt för jag kände den när jag strök henne över sidan när hon låg på sidan i soffan och sov.

Jag frågade min lärare Sarah igår om det kunde vara njuren (eftersom den var i rätt område och var rätt form och så) och hon kunde ju såklart inte svara säkert, men hon sa att det brukade vara svårare att palpera njuren på vänster sida, även om den ligger ytligare. Hon sa att på äldre, muskelfattiga katter kunde man känna en förstorad njure lättare, men jag vet inte vad "lättare" betyder :(

Så nu hoppas jag på att hittat något helt naturligt och att det inte är en forstorad njure eller en tumör eller så :'(

Vi får väl se på torsdag...
Då får vi börja med palpation och vanlig undersökning och sedan får vi se om de vill gå vidare med något mer och t.ex. ultraljuda eller något, men då skulle vi få komma tillbaka en annan dag då ingen kunde ultraljuda på torsdag.



Jag hoppas att min bebis inte är sjuk :'(

Tandborstning

By the way så har jag och missarna sysslat med katt-tandborstning i prick ett år idag :)
Något som jag tycker är bra.

Ni skulle sett Theos tandkött bara för att vi hoppat över tandborstningen någon gång nu när hon inte ätit för att hon inte skulle bli mer anti (eftersom hon brukar försöka springa undan för mig på kvällarna när det börjar bli dags för tandborstning)... Det var rött och irriterat runt canintänderna i överkäken direkt! >.< Inte kul... Detta är dock något mina missar tycker är mindre kul. De bryr sig inte om inflammerat tandkött och risken för eventuell tandlossning, men det gör jag! För jag vet hur hemskt det kan se ut och hur ont det kan göra.



Inte så populärt...
-
Men bra!


Paus

Nu har jag tagit en paus med lite bad och matande av Theo.
Hon har nu ätit ½ dagsportion plus en bit kyckling. Yay! Det går framåt! ^^ Får se om jag hinner få i henne lite till innan det är dags för sängen.

Nu ska jag i alla fall borsta tänder på missarna, krypa ner i sängen med 2 artiklar om neurologiska problem (inte så roligt sällskap :/) och prata lite med Levi (roligare sällskap!).

Gonatt!

Pluggeliplugg

Tänk så mycket man har att göra ^^

Jag har idag varit i skolan mellan 10.30 och ca 15.00. Först var det föreläsning och sedan var det lite gruppdiskussioner om hur våra hästar används och så.

Sedan har jag suttit vid datorn hemma, först i jakt på något att läsa om hästar och träningsfysiologi och efter det så har jag skrivit på min rehabvårdplan. Jag satsar ju på att bli färdig med den innan jullovet så att det enda jag behöver göra då är själva opponeringsdelen (vi ska opponera på någon annans arbete) och möjligtvis göra powerpointen och träna på redovisningen. Jag hoppas dock på att ha hunnit göra även powerpointen innan jullovet.

Just nu skriver jag på den inledande delen med de "vanliga" vårdplansparametrarna. Det är ju lättast att ha de lättare sakerna som man redan "kan" gjorda så man kan koncentrera sig till fullo på nya och svårare rehabdelarna sedan.

Än så länge har jag:
  • Gjort en liten inledning med fakta om patienten
  • Skrivit om foder och aptit
  • Skrivit om vattenintag, törst och vätsketerapi
  • Skrivit om urinering och defekering
  • Samt lagt upp en mall, gjort en framsida, fixat sidhuvud m.m.

 

 

Skrivbordet är fint städat och inte alls överbelamrat ;)


Ensamma igen

Då var jag och missarna ensamma igen :(
Tråkigt...

Mamma åkte hem i förmiddags vid 11, när jag gick till skolan. Som tur är ska jag ju snart hem jag också ^^ Det är faktiskt inte så långt kvar nu ;)
En bra sak är ju Theo kanske börjar äta nu i alla fall då allt blir som vanligt igen. Vi får hoppas på det i alla fall :/ För hon äter som en liten fis just nu...

Dagens middag

Idag gjorde jag och mamma Broccolisoppa till middag ^^
Det blev gott :)



Broccolisoppa
Baguette med smör och ost
Mjölk

Bowling

Idag var jag och mamma till Happy Bowl och bowlade lite :)
Det var kul!

Man hinner med ganska många serier på 1 timma när man bara är 2 ;) 5 serier blev det!


Månadens - November 2011

Månadens Film: Eclipse, Breaking Dawn part 1
Månadens Biofilm: Breaking Dawn part 1
Månadens spel: Alfapet
Månadens Tv-program: House, Grey's Anatomy, Så mycket bättre

 

Månadens Låt: Sexy and I know it
Månadens Album: Greatest Hits
Månadens artist/grupp: Westlife

Månadens hemsida: Facebook.se
Månadens blogg: fokis.se

Månadens Bok: Silence, Romancing Mr Bridgerton, When he was wicked, It's in his kiss, On the way to the wedding

 

Månadens pryl: Tvn
Månadens mest använda pryl: Datorn

Månadens Djur: Theo, Tristan & Selma
Månadens Häst: Comedy, Renaissance & Jupiter

Månadens Vän: Elin

Månadens godaste mat: Schnitzel
Månadens godaste gottis: Saffransbutterkaka
Månadens läsk: Cola
Månadens plagg: CRW-munktröjorna
Månadens skor: EasyTonen

Månadens färg: Grönt
Månadens väder: Kallt och regnigt, med några vackra dagar av sol

Månadens födelsedagsbarn: Elin & Levi

 

Månadens värsta: Regnet och höstmörkret, alla turer med bilen, att behöva vara själv i Skara igen

Månadens Bästa: Att vara hemma, att få rida, att hinna med att läsa skönlitteratur, att hälsa på hemma, en skön första kurs, bio :)


Mysigt med tända ljus

Det som är mysigt med en sådan här mörk årstid måste ändå vara att tända ljus.
Det mysiga i mörkret för mig är alltså ljuset ^^ Haha

Jag tycker om det gula skenet ifrån ljusen. Det gör ett rum så mysigt och stämningsfullt. Särskilt om man har ljus på flera olika ställen, i olika ljusstakar och har olika sorters ljus.



Mitt vardagsrumsfönster
-
Lyses upp av en adventsljusstake, och 4 långa stearinljus

Lördagsmiddag

Till middag åt jag och mamma mat på Lai Thai här i Skara ^^
Det var jättegott!


Tråkigt väder i Skara = Inget nytt

Tråkigt väder är inget som är ovanligt i Skara.

Så då passade jag och mamma på att städa... Jättekul >.< Vi har dammsugit, moppat golv och vädrat/tvättat mattor.

Sedan har mamma även beställt resa hem på måndag :( Då blir jag och missarna ensamma igen ett tag, men snart ska vi hem till Jakobsberg ^^

Då var hemresan inför jul bokad :D

Yes, nu har jag bokat hemresan till jul med mina SJ Prio-poäng ;)
Jag har samlat på mig 8308 poäng på mina resor Skara-Stockholm och Norrland-Skara så nu använde jag 6500 poäng till en resa Skövde-Stockholm (man kunde inte boka annat än SJ, så bussen till Skövde får jag betala separat).

Najs att man får något för alla gånger man reser med dem fast de krånglar. Resan skulle ändå kostat runt 600 spänn liksom ;)
Resan är i alla fall bokad och jag ska komma till Stockholm C klockan 16.50 21/12 om det går som det ska ^^ Snart är det jul!

Promenad & fika med mamma

Idag så var jag och mamma ut i det fina vädret och tog en promenad :)
Man får passa på när det är sol i Skara ;)

Vi stannade även på Gustafssons konditori och tog en fika.
Nu har jag provat den övervägande delen av fiken i Skara :) De jag har kvar är Kaffehuset, det på vägen till Coop vid gamla Lidl och det på Coop ^^



Det blev sockerbulle med vaniljkräm, hallongrotta och chailatte för mig,
och sockerbulle med vaniljkräm och espresso för mamma.

Störiga grannar

Theo är just nu väldigt irriterad på våra grannar.
Hon får ingen matro när de släpar runt på kylskåp i trapphuset och är allmänt stökiga, så idag har hon knappt ätit något alls :(

Hon åt dessutom inge bra i helgen då de var ensamma :/ Det är trist när hon inte vill inse att hon måste äta.



Min lilla stumpa är bra vacker och envis,
men hon använder inte allt sin envishet till bra saker
-
Som nu då hon matvägrar...

RSS 2.0