Månadens - Januari 2010

Ett nytt inslag här från och med i år ^^
Får se om det blir något som stannar...

Månadens Film:
Ice Age 3
Månadens Biofilm: Avatar 3D
Månadens spel: Block me free
Månadens Tv-program: Biggest loser

Månadens Låt: No more heroes - Westlife
Månadens Album: Where we are - Westlife
Månadens artist/grupp: Shane Filan/Westlife

Månadens hemsida: www.lolcatz.net
Månadens blogg: Fokis.se

Månadens Bok: Radiography in veterinary technology
Månadens pryl: Min nya Iphone
Månadens mest använda pryl: Datorn

Månadens Djur: Theo <3
Månadens Häst: Comedy
Månadens Vän: Levi

Månadens godaste mat: Palt med lingonsylt
Månadens godaste gottis: Levis frukt/kex/glass-efterrätt
Månadens läsk: Trocadero

Månadens plagg: Mina jeansleggings
Månadens skor: Moonbootsen

Månadens färg: Blå
Månadens väder: Snö & kyla
Månadens födelsedagsbarn: Hanna & Jossan

Månadens värsta: Slut på jullovet & tentan
Månadens Bästa: Att få vara hemma

Avatar & Män som hatar kvinnor

I torsdags så var jag och Levi och såg "Avatar 3D". Höll dock på att inte bli av eftersom cp-tågen var superförsenade! Men min snälla pappa skjutsade mig till Tunnelbanan i Tensta så jag hann :) Filmen var mycket bra och helt klart värd att se. 3D-upplevelsen var cool också. ;)



Igår såg jag & Levi "Män som hatar kvinnor" och den var också bra ^^

Menmen, nu har jag lite bråttom!
Bye!


Äntligen!

2 äntligen:
  1. Äntligen är jag hemma igen!
  2. Äntligen har jag en (cool ^^) telefon som funkar!!
Resan igår gick bra. Tåget var bara ca en kvart försenat så det gjorde att jag kom hem ca 21.30 istället för 21.13 :) Så jag var nöjd ändå med tanke på vad man kunnat förvänta sig av vädret.

Nu ska jag leka vidare med telefonen och umgås med mamma.
Kram ♣

Snart så :p

Snart så beger jag mig hemåt över helgen! Får se om jag kommer hem bara, för det stormar nå för jäkligt här!
Det är som en vägg, alldeles grått, det yr snö överallt och det blåser hårt. Får se hur det går med buss och tåg...

Har i alla fall varit i skolan och skött mig och sedan sprang jag och hämtade ut mina böcker :) De var fina, och de tar jag med mig så jag kan plugga.

Måste fixa färdigt och packa in katten och sedan är det bara att dra sig hemåt ^^

Min resa (Om den går som planerat vill säga):
  • Bussen går 17.42 och ska komma till Skövde 18.17.
  • Tåget går därifrån 18.47 och ska komma till Stockholms central 20.50.
  • Pendeln mot Jakobsberg går 20.58 och kommer fram till Jakan 21.17.
  • Hemma!!
C ya! ♥ And wish me luck!

The day before d-day ^^

Så, nu kan jag äntligen skriva! Theo har legat på min högerhand/-arm i typ en kvart så det har varit lite svårt att manövrera sig runt på nätet, och än svårare att skriva.
Nu är det i alla fall snart dags att åka hem :p Om ett dygn borde jag ha kommit in genom ytterdörren. SJ-tåget ska komma in till T-centralen ca 20.50 (om det förutspådda snökaoset inte försenar det), så vi får hoppas att jag passar in pendeln bra ^^

Jag kollade förresten upp vart mina böcker är någonstans och DHL sa att de var i Skara ^^ Jag hoppas bara att jag kan hämta ut dem imorgon... Butiken där jag ska hämta dem hade nämligen inbrott igår. Men jag såg igår att böckerna hade fått åka tillbaka till Tibro där en station ligger, och det var väl antagligen för att de var stängda igår pga. inbrottet, och om paketet då levererats till dem idag så borde ju det betyda att de hade öppet idag :)
Hoppas, Hoppas!
Har dock inte fått något meddelande att paketet kommit fram :( Så jag hoppas jag får det imorgon så jag kan hämta ut det efter skolan och få med mig böckerna hem.

Idag har jag även betalat kåravgiften för den här terminen. Hade faktiskt börjat undra när det skulle göras, och vips så får man ett mail :) Så nu ska jag bara maila ordförande för att meddela att jag gjort det ;)

Tänkte även att jag skulle lägga in de sista bilderna (förhoppningsvis!) från min mobil.





Ett sött monster, det är vad hon är!

Nu ska jag fixa lite och sedan blir det sängen :) Vill ju att det ska bli imorgon nu!
Kram ♥

Done :)

Nu har jag jobbat färdigt med arbetsuppgifterna vi fick idag. Har renskrivit det vi kom fram till gällande röntgenplåtarna och svarat på instuderingsfrågorna och skrivit ut det. :) Skönt.

Nu ska jag nog ta ett bad. Fryser så!

kram ♥

Kort dag i skolan...

Idag har vi fått en uppgift i skolan om radiologi. På schemat såg det ut som vi skulle vara i skolan hela dagen, men jag är redan hemma och har varit det i ca en halvtimma... Mellan 9 & 10 så var jag i skolan och fick instruktioner och diskuterade röntgenbilder med min PBL-grupp. Sedan valde vi att jobba självständigt och maila varandra om vi får problem eller hittar något väldigt bra. Så plugga radiologi är vad jag ska göra nu, svara på instuderingsfrågor och så...

Fick även mina två Iphone-skal idag, från Hong-Kong :/ Långväga leverans liksom! Då fattas bara mitt läderfodral. Har redan packat ner dem så jag kan prova dem när jag kommer hem ^^ Vilket är i morgon kväll! :D

Nu ska jag återgå till arbetet!
Ciao!

Kommunikationsarbete

Nu har jag skrivit mitt kommunikationsarbete, det sista arbetet i den kursen för den här terminen. En sammanfattning av en vetenskaplig artikel om kommunikation. Ska dock inte skicka in den precis nu. Den ska lämnas in senast den 19:e, så jag ska få någon att korrekturläsa den innan :) Så jag är säker på att det jag skrivit låter bra. Men det är i alla fall skönt att ha grovjobbet gjort, så man bara har finliret kvar :)


Nu ska jag nog gå och ta ett bad :)
Höres imorgon!


Måndagsmiddag



Tomatsoppa
Tomat- och Parmesan-Tortellini

Gott, men fruktansvärt varmt!

Måndag

Oh yes! Bara tisdag och onsdag-dag kvar ^^ Sedan bär det av hemåt :p
Har idag haft kommunikationslektion på förmiddagen då jag bland annat ritade Sarahs förra kök ^^ Haha :p Jag lovar att det faktiskt var en övning + att jag totalt ignorerade det Anna sa, vilket också var en övning ;) och så fick jag Sarah att rita en månghörning som påminde om ett hus och Louise tolkade hur jag stod ^^ Låter väldigt flummigt, och det var det nog också ;) Men det var kul i alla fall :)

På eftermiddagen var det föreläsning om Bilddiagnostik igen :) En veterinär från Blå stjärnan kom och föreläste för oss. Vi fick även sluta lite tidigare ^^ Uppskattas alltid ;)

Dags att fixa lite middag om en stund, men just nu är jag inte speciellt hungrig.
Ska sitta lite vid datan först.
Bye!

"The King" & Brolle

The King himself och Brolle kan ju aldrig bli en dålig kombination.


Brolle - In the Ghetto:
http://www.youtube.com/watch?v=5UNtDqH-EKA

 

Han gör Buddy Holly bra också. Den bittra människan som recenserade, och sågade, Buddy Holly the musical bland annat för att Brolles norrländska dialekt sken igenom ibland kan ju ta och dra dit pepparn växer...

 

 

 

Han har bra musiksmak, sjunger fantastiskt och ser bra ut. Hoppas bara han börjar göra lite egna låtar i samma stuk som det han lyssnar på bara, för de har varit lite tråkiga faktiskt.


Mattes sötkatt





Kan man säga nej till en sådan här sötnos?
Inte är det lätt inte...

Bh:ar & Snygga converse

Har precis varit in på Ellos hemsida och klickat hem några nya Bh:ar, eftersom jag bara har en bra (Tvättmaskinen har till slut förstört hyskorna i den andra som var bra).

Så jag hittade 3 billiga och tänkte att det var bäst att passa på, då de brukar kosta minst 129 kr annars.



49 kr styck




99 kr

Och så hittade jag ett par billiga (för att vara converse) skor på barnavdelningen! Det är bra att ha små fötter ibland :) Vet dock att dessa 36:or antagligen kommer vara liiite stora eftersom jag har 35:or i samma modell annars, och 36:or i mina fodrade vinter-converse. Men det gör inget :) Får väl ta och knyta dem bara ^^ det handlar ju bara om millimetrar.


Antracit-grått är snyggt ^^

Hmm... Undrar vad man ska göra nu?

Bye!

Söndag - typ 3 dagar kvar!

Nu är det typ bara 3 dagar kvar tills jag ger av mig av hemåt på långhelgsledighet! Om det blir som planerat så åker jag hem 17.42 på onsdag och tillbaka igen någon gång under måndagen, för att ha lektion igen tisdag klockan 9.00.

Det kändes som jag nyss var hemma, fast ändå inte... Jag har varit här sedan den 10:e, alltså i 14 dagar, två veckor.

Var det inte nyss jul? :s


Aja, hem ska jag i alla fall och det ska bli skönt ^^ Och så får Theo leka med Selma igen :) Hon kan behöva en lekkamrat ibland, den gamla damen ska få röra på sig helt enkelt!

Men nu måste jag gå och dammsuga upp lite grus i badrummet. Det är som om det dragit fram en ökenstorm där inne... Och den ökenstormen går under smeknamnet Theo.

Kram ♥

Lördagsunderhållning

Nu ska jag ta och lämna datorn för kvällen tror jag och vända mig till tv'n för underhållning. Har köpt lite snacks, så nu ska jag se vad som är på tv. Robinsson Karibien ska jag se i alla fall.

Kram ♥

Lördagsmiddag



Chili con carne
Ris
Pitabröd
Mjölk


Gott ^^
Och så blev det mycket över, det är alltid bra.

Bilddiagnostik/Röntgen & Tjejkväll

Tänkte att jag skulle berätta lite mer om gårdagens bravader ^^
Först hade vi som sagt bilddiagnostik på Blå stjärnan och ATG :) Det var kul, men det är avancerat för oss som inte gjort det förr, än så länge i alla fall.
På Blå stjärnan fick vi teori och genomgång och så fick vi se alla hjälpmedel och röntgenrummet med alla manicker ^^ Efter lunch så var vi till ATG och fick se häst-röntgen som såg lite annorlunda ut. Där hade vi mer av en uppvisning för vi fick se och vara med och röntga 3 hästar :D Och jag fick hålla kasetten på den sista röntgningen! ;) Vi fick vara klädda i röntgenförkläden i bly och allt och så fick vi vara med inne och hjälpa till ^^ Det var kul!
Sedan fick vi även se deras magnetröntgen, vilken var jättestor.

Efter det sprang jag hem i min JRF-jacka, randiga klänning, leggings och dubbla strumpor i mina stålhätteskor ^^ Hela Skara måste ha haft roligt åt mig ;) But who cares!?

Hann bada och fixa mig + utfodra missan, tömma "kattlådan" och gosa med missan. Sedan bar det av ut på middag.
Vi var till Lai Thai och tre små rätter åt vi allihop ;)



Mums! (Vårrullarna fick vi innan ^^)

Efter att ha tagit upp ett bord i några timmar på Lai Thai, till servitörens förtret tror jag ^^, så begav vi oss till Anna och tittade på Seven Pounds, som var bra, men sorglig. Will Smith gjorde en riktigt bra roll i den. Han har blivit djupare sedan The Fresh prince of Bel Air ;) Seriously!

Efter det blev det promenad hem för mig och Louise och jag kom väl i säng ca 02.15, och katten var gosig och gjorde mig sällskap.

Nu ska jag göra mig i ordning och ska nog sedan boka tvätt-tid & ta en promenad till Julahuset för att se om jag hittar en liten ryggsäck (vill ha en liten ryggsäck till när jag åker hem, så jag inte tar med mig för mycket, eller behöver släpa på en för stor väska).

Kram ♥

Proud "mummy" ^^

Jag flyttade upp Litter kwittern på toaletten idag när jag kom hem och satte upp Theo där för att visa vart den tog vägen. Då kissade hon på en gång! Inte en tvekan!

I'm so proud! ^^


Jag märkte även när jag kom hem att min misse dragit sina "byten" till sina mörka hålor ^^



Haha! ^^ Min katt är inte riktigt klok! Men det gör inget, för hon är bäst ändå, tycker jag :)

Nu ska jag snart ta och kila bort och möta Louise & Anna :) Vi ska på Lai Thai ^^ Gott!

Höres!

Lunchrast

Nu sitter jag i skolans bibliotek och har inget speciellt att göra. Hinner inte hem och äta på rasten om jag inte cyklar så jag tog med mig en Varma koppen och 2 clementiner och lassade upp frukost/lunch till missen imorse. Jag hoppas att Theo inte blir allt för missnöjd, men jag tror nog det går bra :) Hon har ju klarat sig förr när det blivit såhär. 

Det är dock inte världens roligaste grej att ha en katt som sprätter en massa sand omkring sig när man har en kattlåda med kant, för då när man inte har någon kant sedan så är det sand överallt i badrummet... Tycker att det snart är dags att sätta den uppe på toaletten, men hon kan ju få vänja sig vid den på golvet någon dag till. Jag tror dock inte att det skulle vara ett sådant stort problem att flytta upp den då hon inte har så mycket emot den, bara att det inte är lika lätt att gräva över (eftersom det är mindre sand). Placeringen av den tror jag faktiskt inte att hon bryr sig om, hon är ju lite udda ^.^

Fick förresten samtal från Fedex vid 9-10 imorse och då så var Fedex-farbrorn på Arlanda och hade fått mitt paket, som han ska leverera till Jakan någon gång idag så mamma kan ta emot den :D Yay! Äntligen!
Jag får ju dock inte leka med den förrän på onsdag kväll, men det gör inte så mycket, bara jag vet att jag ärntligen fått den! Hoppas bara jag får skalen innan dess... Jag vill ju inte använda den utan skal så den får repor... Aja, det löser sig nog!

Nu ska jag springa iväg på toa innan det är dags att bege sig till ATG för nästa del av lektionen i Bilddiagnostik! Vi har på förmiddagen varit på Blå stjärnan och pratat om smådjur och nu på eftermiddagen är det dags för häst.

Ciao! ♥

Min middag idag ^^

Idag blev det: mjölk, fläskkotletter, ris och tomat-lök-bacon-röra á la Levi


Yes!!

Nu har jag fått mail om att min Iphone blivit skickad! Äntligen! Då borde den ju ha kommit till Jakan när jag kommer hem på onsdag! Annars blir jag fasiken besviken på Fedex...

Det ska ta 24-48 timmar tills den kommer fram nu. Vi får se, men jag hoppas.



Min, minus tjejen då'rå ;)

Bakgrunden ska nog Theo få pryda ^^ Mattes stolthet!

Kram ♥

Mmm... Sommar



Naw! Jag vill ha sommar nu!
Men jag skulle vara ganska nöjd med vår också...





Ett fyllt kylskåp och en katt-potta

Idag har jag haft hästrond i skolan och det var intressant att se. Det är roligt att göra saker som vi kommer få göra senare inom jobbet, så vi vet vad det är vi kommer få jobba med :)

Efter hästronden så var jag till Ica och handlade och hämtade ut ett paket. Och som alltid så är det ett jäkla träningspass att få med sig "allt" hem, och "allt" var ändå bara 2 plastkassar och paketet, som hade ett handtag. Men det blir tungt med mjölk, fil, konserver m.m. och det är alltid obekvämt att bära... Det är nog det jobbigaste, att det alltid gör ont. Men jag kom hem i alla fall och det är en så skön känsla att ha mat i kylskåp, frys och skafferi.



Och paketet jag hämtade ut var Theos "katt-potta" som jag köpte av en tjej på blocket för 200 kr + 70 kr för frakt. Måste ju passa på när priset var så lågt (de kostar 699kr + frakt i en internetbutik). Så nu ska min missa lära sig att gå på toa :D Får se om det funkar. Det känns dock hoppfull, för hon klarade av första steget på en gång, hon tvekade inte ens heller.


  • Man börjar med att ha den på golvet med sand i som vanligt (det har jag börjat med idag).
  • Sedan flyttar man upp den på toaletten (Man får ta till lite våld för att få dit den när man har en liite annorlunda toalett, men det går)
  • Efter det tar man och byter inner-ring, till en gul med ett hål i mitten.
  • Sedan efter det byter man ut inner-ringen mot en grön med ett större hål i.
  • Och till sist tar man bort inner-ringarna helt och de sitter direkt på toa-ringen :)

Ibland är det bra att ha ett bustroll till katt som inte är rädd för särskilt mycket. Det var tydligen bra också om de inte var så rädda för vatten, och det är hon sannerligen inte!

Så jag hoppas det går bra :) Men nu ska jag diska lite...

Kram♥


Ibland lönar det sig att klaga

Igår mailade jag till Emporiolive, som jag beställt min Iphone hos och idag fick jag svar. Ganska snabbt marscherat faktiskt, är lite ovan, de är ju så långsamma annars...

Såhär svarade de i alla fall:
I am so sorry for this delay, we have been with some stock problem. We expect to ship it today or tomorrow and to compensate you we will offer you a bluetooth with it!
Will send you tracking number for your order soon.

We hope this response has sufficiently answered your questions. If not, please do not send another email. Instead, reply to this email or login to your account for a complete archive of all your support request and responses.


Wihoo!! Nu får jag i alla fall någon slags kompensation för att jag fått vänta så länge. Hade jag inte sagt något så hade jag säkert inte fått något, bara vänta ;)

Puh! Äntligen är det gjort!

Så, nu har jag varit i skolan och skrivit tentan. Så då behöver man inte tänka så mycket mer på den förrän man får tillbaka resultatet, vilket jag hoppas blir bra. Jag skrev på alla frågor och fattade/kunde nästan alla. Frågan är ju bara: om man skrev tillräckligt mycket, skrev det dom ville ha, skrev helt rätt osv. Man kan ju aldrig vara säker på att det gick bra, fast man verkade kunna det. Så det blir bara till att vänta och se ;)

Var även till Brogården och hämtade ut dräkter inför övningarna imorgon & på fredag. Så man få se sådär lite snygg ut... eller nåt! ;)

Nu ska jag betala min räkning för persiennerna (som kom idag! :/), lägga alla anatomi/fysiologi-papper i mappen, skriva lite anteckningar i ett häfte och sedan vet jag inte :)

Kram ♥

Tenta - Husdjurens anatomi & Fysiologi

Tenta imorgon!!
Det ska bli skönt att få den gjord i alla fall ;) Men det känns aldrig kul att sätta sig och koncentrera sig i flera timmar, för att hela ens betyg hänger på just en enda tenta... Ska skriva mellan 9 & 13 enligt schema.
Jag hoppas det går bra, för jag har tränat, och tränat, och åter tränat. Så imorgon ska jag uppmana krafter för att skriva ett bra prov och försöka se till att frammana så mycket inneboende kunskap som möjligt, för jag vet att en hel del saker finns där inne i hjärnan min, innanför Dura mater, arachnoidea och Pia mater ^^, jag måste bara få fram det ordentligt imorgon på provet.

Så därför ska jag nog säga godnatt nu
:) Tänkte plocka fram kläder inför imorgon och fixa. Sedan blir det sängen, förhoppningvis är Theo lugn nu och vill gå och sova med sin matte.

Men innan jag går så vill jag bara visa en bild på mig och missan min, när jag hade lagt bandage på henne ^^



Det är bra när de är små och snälla att ha i knäet ;)


Det är för att bota, ta hand om och hjälpa så fina djur, som bland annat min lilla missa, som jag gör det här, som jag pluggar 3 år på universitetet och bor i Skara. Det är för att djur är vackra både på utsidan och insidan och för att de aldrig dömer någon efter hur de ser ut. Det är för att djur helt enkelt är underbara skapelser, som man inte kan låta bli att älska. Det är därför jag ska gå till skolan imorgon och göra mitt allra bästa, för att jag ska få jobba med dessa underbara varelser en dag inom en ganska snar framtid.

Gonatt & sov så gott nu allihopa!

Wish me luck!

I'm impressed...

Jag är faktiskt lite imponerad... Jag snubblade över en bild på mig själv, med platt hår!!!!, på datorn. And I liked it!

Huh!?

Jag vill inte ha platt hår... men jag passade i det på den bilden tyckte jag. Mysko.


Middag



Kycklingnuggets
Ris
Haricot verts
Egengjord Currysås
Mjölk

Mums!

Suck, ännu en dag kvar...

Ja, ännu en dag kvar till tentan som jag vill ha gjord nu...

Vaknade imorse av att grannungen skrek som en stucken gris och föräldrarna skrek tillbaka på henne... Suck. Inte det roligaste att vakna till precis, menmen det fick upp mig i alla fall. Fast hade inte ungen fixat det så hade kattUNGEN fixat det.

Nu ska jag väl sätta mig med anteckningarna en sista runda så får vi höras sen.
Kram ♥

Jag var bara tvungen...

Mitt 300:e inlägg ^^

Vassego!

Nää, nu ska jag göra något vettigare ;)

Gonatt allihopa!

Kvällen

Nu så har jag:
  • Läst igenom alla häften en gång till, och det börjar seriöst bli väldigt enformigt :/
  • Skickat in studie-/registreringsintyg till Gålö
  • Mailat till, och fått svar ifrån, Anna H-E
  • Ätit middag
  • Tittat på tv
  • Suttit lite vid datan
  • Pratat lite med Levi
Ingen hejdundrande helfestlig kväll alltså ^^ menmen, är det tenta snart så är det.

Nu ska jag väl ta och avsluta kvällen snart, så...
Gonatt & sov gott!

Sista gemensamma genomgången

Nu har jag och Louise gått igenom alla häften tillsammans. Puh!

Så nu återstår det väl bara att gå igenom allt en gång själv igen och träna på det jag har svårast för. Suck... Är så trött på att läsa allt om och om igen, vill bara göra tentan nu. Det känns som om min hjärna har fått in det den kan få in och sen får det bära eller brista, förhoppningsvis bära ^^

Så... Jag ska väl börja med det :)
Kram ♥

Bästa sidan just nu ^^

Favorithemsidan just nu är:

www.lolcatz.net

^^

Supergulliga & superroliga bilder på katter :p

Det här vill jag lära min misse!

Att gå på toa!!


Genom att använda en sådan här:


Miss my pumpkin

Saknar min lilla sötnos,
som tydligen ska vara halt igen :(
Och ha fång...



Favorit i repris

Idag åt jag lite rester från igår, eller till viss del. Jag åt samma rätt, Broccoli med pasta och smör, Haloumi, peppar & salt.



Mums!
Enkelt & Gott :)

49 månader idag

Japp, 49 månader har passerat sedan 17/12 2005
Häftigt


Skal till Iphone

Nu har jag beställt skal och läderfodral till min Iphone, så den inte blir repig :) Hittade en bra sida där de var billiga. Det tar lite längre tid för dem att levereras, men frakten var gratis och de kostade mycket mindre än hos andra.

Det gick på totalt 187 kr och det är vad en del grejer kostar styck hos andra.



49 kr & 59 kr

79 kr

Nya sängkläderna

Glömde ju visa de nya sängkläderna när jag bäddade med dem i torsdags.
Här kommer de i alla fall:



Linslusen är med också ^^
(Hon försöker komma på hur hon ska ta sig upp till fläkten)



Såhär ser blommorna längst ner ut :)
(Här försöker hon ta sig upp till fläkten)

Fint va!? :)

Förresten...

... Är det någon som har ett sommarjobb till mig månne?

(A)

Skulle vara trevligt...
Särskilt något med djur


En hemresa till är bokad ^^

Japp, nu har jag bokat hemresa den 27:e Januari också :) Och så åker jag tillbaka den 1:a Februari, helst på eftermiddag/kväll. Så då slipper jag sitta ensam här i Skara under min schemafria tid.

Då kanske jag kan ha fått min mobil dit så jag kan få med mig den :)

Lördagsplugg

Pluggade ju med Louise även idag och vi hann 3 häften idag med, eller vi stannade efter det. Man vill ju ta det lite lugnt också ^^ Och imorgon ska vi fortsätta. Nu är det "bara" 7 st delar kvar att gå igenom ;) Men det är roligt att plugga tillsammans, man kommer på saker man inte tänkt på förut :) Vilket är bra, då man får större förståelse.

Dessutom så har min Iphone-order blivit "Handled to warehouse" ^^ Det betyder ju i alla fall att det händer något :P Så den kanske kommer till Jakan snart alltså :D Wihooo! :p Vill ha den nu så jag slipper min nuvarande, som bara krånglar.

Nu ska jag fortsätta att prata med Levi.
Kram ♥

Hemresa :)

Nu så har jag bokat hemresa den 10:e februari, åker hem klockan 13.57 :) Och så åker jag tillbaka till Skara den 15:e, helst på eftermiddag/kväll.

Ska bara försöka hitta en bra resa vecka 4:a också, för annars blir jag lite ensam här i Skara, då det lät som om kompisarna åker hem då.


Plugg, plugg, plugg

Igår vart det ju plugg med Louise och vi hann igenom tre häften :) + att vi hann ta en promenad, hann handla lite till middagen, laga jättegod middag (Louise recept), prata och titta på tv. Så en produktiv men rolig dag.

Louise kommer tillbaka idag för mer plugg och mitt vardagsrumsbord är täckt av ett organiserat kaos av papper och böcker ^^


Soo,
See you later!

Plugg inför tenta

Snart kommer Louise över så vi kan plugga tillsammans idag igen :)
Anna kände sig inge bra, så hon kommer inte :(
Krya på dig!


Besöksrekord, haha, eller nåt ^^

Hade faktiskt besöksrekord igår ^^
Inga siffror värda att nämna för andra som bloggar på allvar, men med tanke på att jag inte ens har 10 stycken som vet om min blogg så tycker jag det är intressant.

Musikförolämpad

Usch!
Blev nyss riktigt förolämpad över Spotifys förslag.
De trodde att jag möjligtvis skulle gilla Lars Winnerbäck och Just D...

Absolutely NOT!

Den knäppa, energiska kattungen Theo... Som driver upp sin matte ur sängen!

Jaaa, inte får man sova här inte... Gick och la mig sent för en gångs skull igår, vid 1. Tror ni jag får sova till 10 som planerat? Nope! Självklart inte om man har en skottspole till katt!

Vaknade till vid 6 och har sedan dess försökt somna om, men min j*kla kattunge ville inte det... Hon har med jämna mellanrum växlat mellan att bita på kortet på nattduksbordet och springa runt och kuttra/pipa/gnälla/låta sådär (irriterande) som bara hon kan, och ofta gör när hon vet att det får mig att göra saker som hon vill... Alltså gå upp!

  • Vill hon något särskilt med det? Nej, svarar jag här. Hon ville endast att jag skulle gå upp.
  • Var det för att hon ville ha mat? Nej, hon följde med till matskålen, var intresserad av skåpet och att jag hällde upp maten, men gick direkt när jag hällt upp allt.
  • Ville hon ha vatten? Nej, hon var inte intresserad av det heller idag.
  • Ville hon ha kattlådan tömd? Nej, inte sannolikt det heller, hon hade endast kissat en gång och med all den sand som hon har i lådan så kunde hon ha gjort bra mycket mer i kattlådan för att hon skulle "låd-vägra".
  • Ville hon irritera matte? Ett stort rungande JA!!!
Har man för mycket energi så har man... och då blir energilösa matte irriterad om hon blir väckt...
Så jag gav upp vid tjugo över nio och började riva ur sängen så jag kan tvätta sängkläderna vid 12... och nu sitter jag här.

Såhär ville jag att min katt skulle vara imorse!


Såhär var hon:



Wihoo!! Helt superenergisk!

Aja... Nu är hon givetvis lugn och ligger här framför mig och kurrar så mysigt... Hon vill bara ha upp mig så är hon nöjd, typiskt att jag inte var nöjd då också...

Kram ♥

:@

I hate that ******* *****!!!

Tänk att man börjar bli stor... eller äldre i alla fall, i mitt fall...

Tänk... Jag fyller snart 20! Och som Louise uttryckte det, då är tonåren slut...
Vad hände med dem?
Jag gick ju nyss på Sjöbergska för fasiken! Och körde moppe!
Och så har jag hunnit ta studenten! Och körde bil!
Och nu går jag på universitetet!! Och bor själv!

WHAT!!??

Vart tog all tid vägen...?
Varför måste allt ändras?
Varför måste man växa ifrån varandra?
Varför måste man skiljas och inte ses igen?
Varför måste det gå så fel?
Varför kunde det inte vara som när det var bra?



Sjöbergska



Malin, Isa, Moa, Tina, Jag & Hanna



Och varför var du tvungen att göra som du gjorde?
Jag förstår fortfarande inte...





NT-Gymnasiet



Linda, Fanny & Jag

Började bra, sen vet jag inte när det gick fel...
Förstår inte vad som hände här heller...




SLU

?

När kommer "The group-picture" upp här då tjejer? :)
Minus deppig text under hoppas jag? ;)


Nu ska jag fortsätta lyssna på Spotify och chatta med Levi, som i alla fall funnits för mig genom allt detta ovan och inte svikit mig, och försöka minnas de bra sakerna med glädje, utan att de överskuggas av det dåliga som hänt.
Tar lite ledigt resten av kvällen. Har ju klarat av mina kapitel i anatomiboken, nu väntar bara gemensamt plugg, diskussioner etc. med mina nya vänner :)
Som jag hoppas vill fortsätta vara mina vänner...

Gonatt & Sov så gott sedan ♥

Roomservice

Har precis tittat på Room service och jag skulle lätt vilja vara Inredningsarkitekt och Snickare och Målare på samma gång! Och Djursjukskötare också såklart! Men tänk vad smart! Då kan man göra det snyggt hemma, helt på egen hand ;) Det kliar i fingrarna efter att fixa och greja med inredning... Synd att man inte har så mycket pengar att man inte behöver bry sig om vad allt kostar och kan fixa det precis som man vill.

Vill dock bara ha det som hobby :) Men det skulle vara kul att pyssla med det... Skulle vilja fixa hemma, och i Risbäck och här ^^ Tänk vad kul!

Onsdag ^^

Idag har jag varit i skolan mellan åtta och typ ett. Vi hade en föreläsning om exotiska djur och sedan var det frågestund inför tentan. Efter det gick jag och handlade lite :) Så jag har idag lagat pasta med köttfärssås. Gott.

Jag har även hunnit läsa ett kapitel i anatomiboken, bara ett halvt kapitel kvar nu ;)
Bokade även tid för att tvätta imorgon. Skönt att få tvätta det nya bäddsetet så jag kan prova det :)

Theo var ut på en liten tur också ^^ Mötte Madde i trapphuset och hon undrade vad Theo tyckte om snö, så vi tog ut henne och kollade. Hon tyckte snö var helt okej, men hon var fortfarande rädd för allt som händer utomhus.

Nu ska jag titta lite på tv och läsa det sista inför pluggeriet med Louise & Anna imorgon.
Kram ♥

P.S. Slänger in en bild på min gran-klättrar-katt ;)


Pilatesboll

Haha, det var typ mer träning att pumpa upp den jäkla pilatesbollen än det var att rulla runt på den ^^ Det känns som om jag behöver hitta några bättre övningar än de där i häftet som man fick med.

Jag har nu hunnit med att läsa 2 kapitel i anatomiboken, tränat lite och nu...
...Nu ska jag gå och bada! Och sedan är det dags för "The biggest loser". ;)

So long!

Med skärpa

Gud vad kul det är att se världen skarpt! Jag trodde aldrig att jag hade en så annorlunda syn på världen, jag trodde den såg ut som jag ser den utan glasögon, men ack så fel jag hade! Den ärmycket skarpare!
Jag trodde att bilden och texten på min tv var lite suddig, men det var bara jag som inte såg ordentligt, för Wow vilken skillnad den blev!

Vad trevligt det är att se normalt! :D

Kurslitteratur

Nu har jag beställt 2 böcker till sjukvårdslära-kursen:
  • Sjuksköterskans journalföring
  • Radiography in veterinary technology
Får hoppas att de kommer i tid tills föreläsningarna och övningarna ;)

Nu ska jag läsa vidare i min anatomi-bok.
Kram ♥

Nybliven glasögonorm, kusinbarnet Zaga och träningsgrejer

Hejsansvejsan!
Idag har jag fått mina glasögon och WOW vad dåligt jag såg innan! Ställde mig i vardagsrumsfönstret och tittade bort mot husen längre bort och de var skarpa i konturerna... Hade inte ens märkt hur suddiga de var för mig (hade ju i och för sig inget att jämföra med), men nu syntes de klart och tydligt.
Är dock ingen skönhet i glasögon så ni får inte se mig i dem idag, menmen, nu slipper jag se som kratta i alla fall ;)



Har också fått ett till kusinbarn idag :) En liten Zaga. Monica skickade ett mms med en bild på den lilla ^^

Och så var jag förbi Coop när Louise ändå skulle dit, och köpte mig en pilatesboll och gummiband.


Så nu får vi se om man får någon vältränad kropp ^^

Nu ska jag titta lite på scheman och annat som lärarna lagt upp på en av våra kurshemsidor ;)
Kram ♥

Mina söta missar

Både jag & Theo saknar Selma...







Det är skönt att de blivit vänner nu ♥

Älskar mina söta missar :) Därför känns det tråkigt att inte kunna vara med dem båda och att de inte kan vara med varandra hela tiden.

Nu ska jag gå och läsa i anatomiboken igen.
Bye!

Skolstart 11/1 13.00 - VT10

Idag börjar skolan igen och jag ska nu sätta mig och läsa respirations-kapitlet i boken min. Sedan är det dags att bege sig till skolan :) Det är roligare att vara i skolan än att vara själv hemma... Därför är det lite tråkigt att jag varken har något på torsdag, fredag, måndag eller tisdag! Sedan är det tenta på onsdag, nästa vecka alltså. Aldrig kul med tenta, men det kommer kännas skönt att ha den gjord. Och jag känner mig rätt säker, men jag ska inte säga att det känns bra, för då går det aldrig bra... av någon anledning... Man underskattar väl frågorna då.

Aja, nu ska jag läsa och så hörs vi sedan!
Kram ♥

Nu är katten och jag allena igen...

Nu har mamma & pappa åkt hem och lovet är snart över :(
Fick i alla fall lite fixat nu när pappa bland annat hade med sig borren.

Nyheter i mitt hem:
  • En radio finns nu i köket ^^
  • Jag har tagit ner allt julpynt och satt upp andra gardiner i köket
  • Jag har fått hit 4 korgar i olika storlekar
  • Det sitter nu en kalender i köket, och i vardagsummet
  • Det finns galgar till mina gäster ;)
  • Jag har fått upp hyllan i vardagsrummet
  • Och sist men inte minst... Jag har fått upp min julklapp från Levi på väggen


Så det känns bra i alla fall. Och nu ska jag väl ta och prova mitt nya Sims 3 expansionspaket eller något ;)

Kram ♥

Hemfärd?

Nu bär det av "hemåt", eller man kanske ska säga "tillbaka till Skara" för jag är väl hemma nu? Mamma & Pappa är och hämtar bilen och sedan ska vi bara slänga in kattburen, matsäcken och deras övernattningsbag så är vi good to go.

Sa hejdå till Levi imorse klockan 8 när han gick till bussen :/ Usch, det är alltid tråkigt att säga hejdå, när allt känns precis som vanligt igen och man har vant sig vid det...

Jag har i alla fall haft ett jättebra lov så här långt och det är inte riktigt slut än. Får ju skjuts och sällskap ner som stannar tills imorgon :) Det är skoj. Då kan vi åka och storhandla också! Det är bra ^^ Då slipper man gå med en massa tunga kassar för en gångs skull!

Nu ska jag ta och leta upp katten som jag tror precis var bakom tv'n och lekte :) Det är bra med en katt som inte är rädd för varken bur eller resa! En som inte fattar att buren = resa kanske man ska säga ;)

Japp. Då blir det "Hejdå Jakobsberg!", och "Hej Skara!" igen då...
I will miss it and everybody here!

Byebye! ♥

Torsdag

Idag är det som sagt torsdag och lovet är snart slut :/
Levi började skolan idag och åkte tillbaka till Uppsala imorse. Rough awakening.
Min mobil har inte kommit än och jag börjar misströsta, då jag ville ha den innan jag åkte tillbaka. Annars vet jag ju inte när jag får den...
Har heller inte gjort något speciellt idag. Läst några föreläsninghäften och gosat med missarna + suttit vid datorn.


Oengagerat och ostrukturerat inlägg, men aja... Ingen rolig dag heller så...

Bye! ♥

Glasögon :)

Idag så var jag och mamma till optikern och kom båda ut några tusen kronor fattigare...
Så nu är jag "glasögonorm" ^^ Eller snart i alla fall, för jag får dem inte förrän om ett tag. Men det blir bra, för då  kan jag äntlingen se ordentligt igen menar jag ;) De är tyvärr rosa, men det var inte så farligt ^^ för bågarna var snygga :) och jag har ju fått höra att jag ska passa i rosa... Tyvärr

Har även fyndat två tröjor på Bik Boks rea idag. 99 kr styck, så 198 kr istället för 598 kr. Mycket bra! :)

Nu ska jag ringa Levi ♥

Kram

Maine Coon VS Norsk skogskatt

Gud vad jag inte skulle säga nej till en sådan här söt liten kompis till min söta lilla missa! :



Maine Coon



Norsk skogskatt

Haha!
Man ser ingen större skillnad eller hur!? ^^ Skulle typ lika gärna varit samma katt, men bara taget vid olika tillfällen ;)
Det känns som om jag letade efter ett visst utseende, eller vad tror ni? :p

Aja, ska gå nu ^^
Bye!

Monopol, Bowling, Bandagering av missan & Ice Age III ^^

Spelade lite monopol med familjen på eftermiddagen idag. Pappa hamnade i fängelse rekordmånga gånger, mamma och Johan öste på med hus & hotell och jag försökte kryssa obemärkt mellan alla dyra hyror för att inte gå i konkurs ^^ Jag var dock inte närmast undergång utan kom på en solid tredjeplats. Mamma vann :)

Idag har jag även varit och bowlat med Levi & lillebror ^^ Våran bana fick fnatt i slutet och välte alla käglor själv och totaldampade verkligen :p Det var lite oväntat men det såg väldigt roligt ut! Och såklart pga. det (skyller jag på ^^), så gick Levi om mig. I sista kastet! Typiskt! Jag och Lillebror som låg i topp matchen igenom och så drar brorsan ifrån och Levi går om på slutspurten! ^^ Haha, men kul var det. Mötte även en klasskompis från gymnasiet där. Oväntat.

Har också bandagerat lill-missan. Hon var duktig :) Ville helst inte vara med, om hon hade fått bestämma själv, men det fick hon ju inte, så hon låg nästan helt still... Efter att jag sagt till henne ;) Jag försökte dock få henne på bättre humör genom att hon fick lukta och så på allt... Hon luktade dock inte bara på bomullen. Tyvärr! Hon åt även upp en liten remsa som skulle läggas mellan hennes söta tår... Knaskatt. Fort gick det också! Tur att det var en liten bit, för då borde den ju komma ut andra vägen, eftersom hon lyckades med konststycket att hålla den nere fast den ville upp igen ;) Hon är inte riktigt klok helt enkelt... Vet inte riktigt vart hon fått det ifrån! Kan det vara sin fosterfar till Rottweiler? ^^ Snäll & go, men inte alla indianer i kanoten så att säga ^^
Sedan när hon skulle försöka gå på bandaget såg det bara för roligt ut ^^ Hon blev så paff när det inte var som vanligt att hon tippade omkull, och hon gick på det som om det vore ett träben typ :p Sötnosen min. Det gick inte riktigt som hon ville, men jag tog bort det direkt sedan, så hon inte behövde våndas mer ;)

Har söta bilder, men de får jag lägga in när jag kommer till sladden/minneskortsuttaget i Skara

Kollade också på Ice Age III med Levi & pappa och de håller hög klass fortfarande ^^ Jäklar vad rolig den var :p
De är helt enkelt grymma! ♥


Nu ska jag gå och joina resten framför Quantum of solace. Har redan sett den, men ska slö-titta lite ;)

Kram ♥

RSS 2.0