Hemma, I Skara, igen

Nu är jag tillbaka efter en helg i hufvudstaden :) Den spenderades med att gratulera Levi på födelsedagen ♥
På natten till hans födelsedag var vi ute på pub, Dovas, på Sveavägen i Stockholm :)
Och sedan på dagen/kvällen var det "släktmiddag" hos honom. Mysigt, mysigt!
En trevlig helg, precis så som det ska vara. Förutom att jag inte hann vara hemma och umgås med familjen så mycket som jag velat. Det är mycket man vill och man har så lite tid till att göra allt det.

Idag har jag och Theo åkt tåg hem :) Det gick bra, lite förseningar bara, vi missade första bussen, men hann med nästa. Jag har även varit i skolan. Vi hade en liten examination i "Kommunikation och rådgivning", vi fick sitta i grupper om 3 och svara på 4 frågor. Jag hamnade med Louise & Malin D och det gick bra.

Vi fick även tillbaka sjukdoms-och-farmakologi-tentan och den gick bra. Fick en 4:a :) Så nu kan man sluta att tänka på den. Skönt

Nu ska jag ta och äta lite och så.
Puss

Julpynt

Sådär. Då var jag färdig med julpyntet, efter en helvetesfärd till ÖB & Jysk... Det blåser som jag vet inte vad ute!! När det blåste som mest gick det inte ens att cykla... Usch vad less jag blev, men nu är det i alla fall färdigt:









Jag köpte även en chokladkalender och ett storpack vita stearinljus :)

Idag fick jag även hem "Rörelseapparatens anatomi"



En mycket bra bok om Rörelseapparaten.
Mycket fina och illustrativa bilder :p
Så nu ska det bli lättare att lära sig de där jäkla musklerna och benknölarna ^^

Bye!

Uppsala

Har nu laddat in bilderna från förra helgen...
Hade totalt glömt bort dem.



En blek jag ^^ Usch då




Ett litet leende kan man få ibland ;)




Det såg ut som ett bibliotek, där vi åt :p



Uppsala at Night



Byggnaden där Levi studerar var väldigt häftig ^^

Nu ska jag återgå till frukosten och sedan julpynta lite till ;) Måste ju göra det innan jag åker bort imorgon :)
Så man kommer hem till ett fint hem ♥
Kram

Najsigt värre med inälvor :/

Har idag haft dissektion/demonstration av mag/tarm-paketet hos gris & får. Luktade lika gott som alltid...
Fårens magar var dock väldigt intressanta att se :) Fast innehållet såg ut som spenatsoppa...
Så nu kommer man känna sig sådär mysig hela dagen då doften sitter kvar i näsan, i huden och i kläderna.
Vi har i alla fall inga fler lektioner idag, då den i eftermiddag blev borttagen ur schemat.

Så nu ska jag bara plugga kommunikation, mag/tarm-systemet, skelett och muskler. Sköj!


Sedan blir det Grey's med Louise ikväll ;)

Kram ♥

Full rulle heeeela dagen...

Idag har jag haft fullt upp kan jag säga. Puh! Nu ska jag äntligen sätta mig framför House och slappa!

Jag har:

  • Varit i skolan mellan 9.00 och 16.00. Först var det kommunikationsföreläsning och sedan mag/tarmsystemet-föreläsning (fortsättning ifrån igår)
  • Efter det var det dags att gå till Smedjan och träna inför Lucia med tjejerna i luciakören. Har dessutom fått 2 uppdrag ;) Ska dock inte säga vad än ^^ Nyfikna?
  • Efter det knatade jag bort till Anna för vi skulle gå och träna...
  • ...Vi var på ett Core-pass ;) Vi och tanterna lekte strandade valar ^^ Haha
  • Sedan var jag till affären och handlade lite, typ mjölk, yoghurt, bröd.
  • Och nu sitter jag här. Har precis ätit och ska nu titta på House :)
Byebye!

Östra polhem - Månskensgränd

Sitter just nu hos Levi. Passar på att sno en dator när jag är hos honom, Johan sitter ju alltid och ockuperar den hemma...

Vi ska snart äta middag, vilket är bra för jag börjar bli hungrig... Det ska bli gott. Känns som vanligt när Levi lagar maten ^^ Det känns som vanligt att vara hemma igen. Vill inte åka hem till Skara... Vill gå min utbildning, fast här. Det var så skönt att rida i den vanliga gruppen, att rida överhuvudtaget, att besikta bilen med mamma, att gå i affärer med mamma, att titta på pappas bilar, att titta på tv med pappa, att umgås med Levi, att gå och fika vid Säby, att hälsa på Comedy i hagen, att pyssla om Comedy i spiltan, att gosa med Selma (fast hon löper...) etc. Det är så skönt när allt är som det ska! Suck!

Ska ju i alla fall hem nästa helg också och fira Levi, och så ska Becca komma och hälsa på mig helgen v.49 om det blir som vi tänkt, sedan ska jag, Louise & Anna baka lussebullar v.50 och sedan åker jag hem v.51. Så förhoppningsvis går tiden fort och så kan jag vara hemma en längre stund igen.

Kram

Uppsala

Sitter just nu i Levis rum i Uppsala. Har haft 1 & ½ dag hemma innan jag kom hit :) Sååå skönt, allt känns som vanligt. Red igår, tyvärr så var Älsklingen min fortfarande "trasig" som Ing-Marie uttryckte det ;) Fick då Peter Pan och han är också bra, och i alla fall samma färg som Comedy, motiverade Ing-Marie med ^^ "Samma modell"! Haha ;) Vi gjorde enkla galoppombyten, det var skoj. Men jag fick jädrigt ont i knät och i vaden :( Är fasiken skapt konstigt...

Har också hunnit klippa topparna hos Frissan min, varit i centrum, Ica Viksjö och Stinsen med mamma :) Har även hunnit följa med mamma och besikta bilen :p Och tittat på alla nya och gamla bilar i garaget.

Och nu sitter jag som sagt hos Levi!

Vi ska gå och äta tre-rätters middag på Snerikes(?) nation. Min middag kommer gå på beräknat typ 144 kr ^^ För en tre-rätters med läsk!! Wow! :p

Måste gå!
Kram

Tentautlämning

Yes! Äntligen fick vi tillbaka vårdhygiententorna :)
Jag är nöjd ^^ Fick mig en 5:a (låter så old school) då jag fick 58/62 :)
och vi fick även tillbaka C15-hemtentan som gick bra för alla, och där fick jag G/G ;) Yay!!

Puh!

Två saker till som är avklarade ^^
Nu ska jag bara gå på Luciakörsmöte klockan 16, sedan är det dags att åka hem ;p Wihooo!

Kram ♥

Värme!!!

Äntligen har jag fungerande element!! Vicevärden/fastighetsskötaren fixade dem åt mig igårkväll + bytte termostater (mina gamla var ca 20 år gamla trodde han...). Så nu är elementen varma och sköna.

Jag trodde för en stund att min skärm dog, men den var som tur bara skendöd. Felet hittades och rättades till. Puh! Vilken tur... För just nu krånglar min gamla mobil-vän och det hade inte varit kul att ha varken dator/internet eller telefon som man kan lita på.

Snart är det dags för skolan igen, då blir det genomgång av C15-hemtentan och förhoppningsvis får vi i Halvklass A också tillbaka våra vårdhygien-tentor. Har redan varit där imorse och dissekerat/flått kanin för att titta på muskler och dess strukturer...

Höres!

Idag - dagen d

Idag så har de äntligen(!) monterat färdigt fönsterna i vardagsrummet... Förutom på utsidan... men det materialet hade de inte nu, utan det skulle komma senare, som mina svarta persienner... Så helt över är det inte än, men det blåser i alla fall inte in längre.

Madde var hit idag och jag, hon, Theo & Snoopy satt och tryckte i mitt sovrum. Theo var väldigt nyfiken på hunden, men han var ju lite läskig som var så väldigt energisk i början... Och hans skall var väldigt läskigt! Haha, fegiskatten min ♥ Hon försökte sig dock på några bakhåll men han fick syn på henne innan varje gång! Typiskt, tyckte Theo.

Har även haft hundpalpation idag. Vi fick klämma och känna på lite elevhundar :) Det gick bra, vi blev t.o.m. färdiga litet tidigare, så nu ska jag ta och plugga lite och sedan äta, och vid 16.30 ska jag & Madde gå till ordförande, får se hur det går.

Ska även packa lite till ikväll.

Kram ♥

Sims 3 i ett kylskåp till vardagsrum

Japp, jag har spelat Sims 3 för första gången på månader och jag håller just nu på att frysa fingrarna av mig... Det är Iskallt i mitt vardagsrum! Ska gå och ta ett bad och så får jag väl packa in mig i filtar sedan framför tv'n så jag slipper frysa resten av kvällen också.

Kram

Sammanfattningar

Nu har jag sammanfattat alla häften vi fått ut under veckans gång, puh! Det tog tid, men nu är det lättare att läsa och man lär sig ju och repeterar medan man skriver dem ;) Så nu kan jag göra något roligt en stund :)


Just nu sitter jag och lyssnar på denna youtube-video ovan.
Gud vad hon sjunger vackert!
Jag ligger i lä där alltså ;) Jag fick sjunga den för Luciakören i tisdags då det bara var jag som kunde den här varianten, de sa att det lät bra, men jag vet inte :p.
Jag har ju inte sjungit den på riktigt sedan jag gick på Aspnäs och sjöng den i kyrkan... Och även då var den väldigt hög ^^ Men fin är den, och jag brukar ju inte precis gilla psalmer annars, de är alltid så svåra att sjunga (och det är ju i och för sig den här med menmen).

Kram ♥

♥ Han är en knäpp häst...

... Men det visste jag ju redan ^^ Saknar hans egenheter ♥



Comedy, Mickel & det egenskalade trädet ;)

Saknar min orangea vän!

Saknar Comedy...
Det är svårt att gå från 2-3 gånger/vecka till ingen...
Men jag försöker ju att inte tänka på det.

Tänkte ju att jag skulle få rida honom på onsdag.
Men nu har han ju gått & fått en hovböld igen,
lagom tills jag kommer hem, så jag vet inte hur det blir...



Se vad jag var glad när jag var med honom!!


Söt ♥

Köpte förresten en ny grå råtta till Theo idag eftersom hon slarvade bort sin andra hos Louise i torsdags. Hon blev överförtjust och lekte non-stop i typ en timma :) Så söt!

Någon annan som är söt är Thea. Hon smsade mig idag igen ^^ Haha, gud vad ungarna lär sig snabbt nu för tiden! Dessutom var hon så avancerad att hon skickade ett röstmeddelande, något jag aldrig själv gjort ;)

Har också mailat massa bilder på Theo till Monica :) Jag hoppas hon blir glad!

Bye!

Svinkallt

Usch, det är svinkallt här inne! Händerna är iskalla och min lampa i taket (som består av en massa långa trådar) fladdrar i vinden!

Tommi tittade ju på mina element igår och kollade om de behövde tömmas på luft, men det behövde de ej, han skruvade också en massa på termostaten för att se om stiftet där i satt fast, men det var heller inte fallet... Han sa att han inte visste vad som var fel, de är ju gamla också... Så de har inte blivit något varmare.

Så var är min privata fastighetsskötare!? ^^

Kram ♥

Gårdagskvällen

Ja gårdagskvällen/natten var rolig ^^ Det blev dock inget filmtittande, vi kom aldrig dit :p Vi pratade om allt möjligt istället. Det bästa på hela veckan ♥ Jag skrattade så massetermuskeln fick ont! ;)
Samtalsämnena var allt ifrån: friskis & svettis, "putsa fönster", bröllop med Hajen-/Star wars-/Sagan om ringen-tema, Gollum, Ullared, Ullared-bögen Mattiaz och hans låt, Unicorn planet, Flight of the concords, Hamstern Bob, Hamsterburar, tvättstugor som krånglar, fredagen den 13e och allt där emellan :p Roligt helt enkelt.
Sedan skulle jag och Louise cykla hem i den lugna Skara-natten som i alla fall blev mindre tyst när vi var ute :D Vi skrattade det tjöt! Och cyklade förbi polisen, och just då passade vi på att cykla extra rakt så de inte skulle stoppa oss ^^ Men de trodde nog inte att vi varir ute och festat precis: Jag i mina blå JS-brallor, mössa med boll och en stor byggarbetsreflexjacka size BIG! Louise tyckte att vi skulle testa att gå in på någon av Skaras klubbar i våra snygga Slacker-outfits och se vad som hände ;)

Kom hem vid liv och rätt tidigt, för alla var nog lite trötta (det blev alltså inget uppesittande till 3 imorse som vanligt).

Just nu är det dags för frukost, sedan måste jag gå och handla.
Det viktigaste att handla just nu:
  • Kattsand
  • Mjölk
  • Gröncurrybas
  • 0,5 stift
  • Kanske något kött för att bryta trenden med köttfärs-kyckling-fiskpinnar...
Aja, ska väl sätta igång mig ordentligt nu då.
Kram

Fredagen den 13e...

Är nu färdig med tvätten. Theo var med den ena gången, jag tänkte att de kanske skulle dyka upp några byggare medan jag var borta så hon fick följa med på äventyr. Det dök dock inte upp några byggare och jag undrar om de har tänkt att jag ska spendera en till helg i kaos & kyla...

Men nu är jag så trött på allt det här att jag inte orkar gå och tjata på dem, inte just nu i alla fall. Är helt utpumpad av att springa efter dem att jag inte orkar mer just nu. Det blir en tripp till ordförande på måndag med Madde.

Tvättstugan suger förresten! ALLT suger förresten just nu...
  • Centrifugen tog sönder en kökshandduk.
  • Torkskåpet & torktumlaren torkar dåligt och långsamt.
  • Byggarna dök ej upp.
  • Katten har suttit instängd i onödan.
  • Jag fick sitta i telefonkö i 6 min för att avboka en tandläkartid jag inte från början velat ha.
Det positiva idag är väl att Madde & hennes Tommi snart kommer för att hjälpa mig med elementen och att jag ska till Anna ikväll med Louise och titta på film.

Ja..
Kram

Skolan

Sitter i skolan just nu... Vi skulle gjort någon kursutvärdering idag här mellan 8 & 9, men det funkar inte. Så vi gick hit i onödan allihopa.

Och sedan får vi se om Theo suttit instängd i sovrummet i onödan eller om det hänt något hemma när jag kommer hem till 12...
Kram

Lillkatten gillar sin filt

Ja, Theo är ganska nöjd med att vara hemma igen.
Hon har nu intagit sin favoritplats i soffan, på den blå filten.



Fast jag tror nog hon trivdes väldigt bra hos Louise ^^
Det är skönt att ha henne här igen ♥

Jag vill bara dra något gammalt över mig...

Är bara så trött efter dagens långa skoldag + att de varit här och satt in fönsterna, men inte fixat insidan, igen. Vill bara ta ledigt nu och försvinna härifrån tills det är färdigt... Mitt vardagsrum är kaos, allt står i en hög och så måste det se ut, för de är inte färdiga! Visste att det skulle bli såhär! Suck. Ska i alla fall till Bostadsrättsföreningens ordförande på måndag med Madde så får vi se om han kan göra något, säga något, eller i alla fall berätta för oss om det ska göras någon slags efterkontroll... Och så får jag hoppas på att de gör färdigt imorgon. Theo ska få vistas i sovrummet på förmiddagen när jag är i skolan, så får vi se om det hänt något sedan. Jag ska dessutom tvätta imorgon, skojigt, 3 & ½ veckas tvätt...

Hade tänkt dra och träna ett skivstångspass på friskis men pallar fasiken inte, känner mig helt utmattad, psykiskt i alla fall. Ska väl plugga lite, äta, titta på tv och frysa lite i mitt "fint inredda" vardagsrum.

Kram

Såå skönt

Just nu är det bara skönt. Visst, jag har mycket plugg, eftersom vi hittills blivit överrösta med fakta som vi ska reda ut, men det är varmt här för första gången sedan jag flyttade in typ! Termometern visar över 23° C, nästan 24° C, fast det bara är typ 3° C ute. Det blåser inte här inne heller ^^ Är lite avslappnad för första gången på flera dagar...

(Nu kommer jag låta sådär pessimistisk igen)
...men snart bryter helvetet loss igen. Imorgon är det dags igen, för nästa prövning, får se om det inte händer något, händer lite men inte tillräckligt, eller om allt blir färdigt. Återstår att se.

Theo ska då byta hem igen... Hon kommer nog trivas bra hos Louise, det är bara jag som kommer tycka det är tråkigt utan henne.

Har förresten tänkt på en sak, det här är mer Theos hem än mitt egentligen... Hennes första hem ifrån mamma, i och för sig gäller det för mig med, men jag ser Birgittavägen i Jakobsberg som mitt hem. Det här är bara mitt temporära hem, och det är det ju för Theo med, men 3 år för henne är en bra mycket större del av hennes liv än av mitt. Så när jag säger till Theo att vi ska åka hem nästa vecka blir det ju inte hennes hem, utan hennes mattes hem och när vi åker tillbaka till Skara så åker vi hem till henne... Krångligt? Jo, jag tappade nog bort mig själv där på vägen också, men jag fattar själv vad jag menar i alla fall, bara så svårt att förklara bra.

Ska plugga vidare nu efter middagspausen.
Puss ♥

Juste...

...Har förresten fått tid för rutinundersökning hos tandläkaren nästa Tisdag klockan 11.20. De skickar tydligen ut sådant till mig fortfarande bara sådär hux-flux. Tandläkaren är grek, låter det som på namnet i alla fall...

Och det roliga är att de faktiskt lyckades pricka in en lucka i mitt schema! Skillat

Hallelujah!!

Ja, Hallelujah säger jag bara. Äntligen, så har de fixat det sista på köks- och sovrumsfönstrena!! Var ju, som jag sa att jag skulle, till platschefen imorse och han gav mig följande fakta:

  • De svarta persiennerna är försenade (och det kunde inte någon ha meddelat mig eller att de satte upp en lapp i trapphuset - allmän info liksom).
  • Det skulle fogas under fönstrena så det inte läcker in (det kunde han inte nämna när jag klagade på drag sist!).
  • Och självklart skulle fönsterbrädena sättas upp, snarast.
Dessa två av tre möjliga saker skulle åtgärdas innan 11 idag sa han, om han så skulle behöva göra det själv. Och visst f*n kunde han klockan idag! För när jag kom hem vid 12 så var det färdigt! WOW!!

Så nu har jag dammsugit, jag väntar med att moppa tills de är färdiga med ALLA fönster, och så har jag ställt tillbaka allt där det ska stå, satt upp gardiner etc. Så nu ser det normalt ut, i alla fall tills ikväll då jag måste flytta på allt i vardagsrummet... För imorgon är det ju meningen att de ska befinna sig där och fixa balkongpartiet... Får se hur det går med det. Är skeptisk till allt de gör just nu, så... ja, vi får se.

Hatar oreda!! Särskilt påtvingad sådan!


Nu ska jag ta & plugga!
Kram

Frukost, sedan upp till kamp

Hejhej!

Just nu sitter jag och äter min frukost... Måste ju grunda med något innan jag går och ryter på platschefen, igen. Tycker det är så tråkigt att jag ska behöva ta den här diskussion med honom, igen. Jag tycker även att det är tråkigt att allt ska ta ännu längre tid än det redan gjort, men det måste ju bli bra någon gång...

Får se om han tror mig och tar det på allvar, men jag kan säga så här mycket: jag kan hålla en bit papper under ett av läckage-hålen i köket och pappret fladdrar! Så mycket blåser det in där, i de andra hålen sipprar luften mest in.
(+ att luftintaget/ventilen i sovrummet viner det i...?)

NOT GOOD!!

Yes, men... nu ska jag äta färdigt.
Ciao!

Gud vad trött jag börjar bli...

... Både på byggnissarnas klanterier och mitt eget gnällande på det! Men jag kommer ju inte undan... De låter mig inte vara!! De är inte färdiga med de 2 första fönstrena (som jag dessutom ska klaga på, för att de inte är riktigt isolerade, som de då typ måste göra om...) + att de ska göra de andra på torsdag (och som de antagligen inte heller kommer göra bra, eller ens färdigt på torsdag).

De är som några jädra demoner som hemsöker mig!!! Och jag kan ju heller inte nöja mig med halvdant, för jag äger ju för fasiken lägenheten och det är bara jag som kommer drabbas av dåligt isolerade och monterade fönster, INTE de som monterade dem, de bryr sig inte ett smack!! Ska man kunna sälja lägenheten sedan får det ju inte vara dragigt eller dåligt gjort, det lär ju aldrig sälja och så ska jag ju bo här tills dess, i 2,5 år till typ...

Jag vill bara slippa det här nu, men jag måste ta en tur till platskontoret imorgon igen och prata med Peter... Nu vill jag bara gå i ide tills fönsterbytet är gjort, och gjort ordentligt!! Eller ge mig en jäkla spikpistol, lite spik, lite färg, SVARTA persienner, ull, foder, lim och fönster så kirrar jag det själv, för det skulle väl fasiken bli bättre!! Jag skulle i alla fall ta tid på mig och göra det ordentligt, inte bara ta tid på mig!

Avreagerade mig i alla fall lite på ett Core-pass idag, men jag känner att jag fortfarande är superirriterad :@

Ska gå & ta det lite lugnt nu.
Kram

P.S. Så här ser de där *vad-vi-nu-kom-fram-till-att-de-hette-sakerna* pappa:



Visst borde fönster stänga ute kyla och luft om man inte öppnar dem? Nänä, inte mina inte. De släpper in luft nedanför själva fönstret, under karmen.
Det är såhär det läcker in luft:


Små hål, men ack så luftinsläppande... Suck

Och när jag granskade sovrumsfönstret såg jag att de gjort ett försök till tätning där under, med något gummiaktig-tätningsgrejs, men det läcker fortfarande in luft. Dumb-asses!
De lyckas ju inte ens när de försöker!



Det ser ju snyggt ut, på håll, men det är det som sagt inte på nära håll & jag är INTE nöjd...

Och ser ni!? INGEN FÖNSTERBRÄDA!!! ÄN!! (EJ i köket heller)
Tillhör inte det också insidan eller har jag missat något här!?
BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄH!!

D.S (Jag vet Levi, det finns inget som heter så!)

En klantnisse till byggnisse, är det en buggnisse?

Jadu... byggnissar är inte alltid så bra på sitt jobb... Hur svårt får det vara att hålla koll på om jag ska ha svarta eller vita persienner!? Jag tror jag blir galen snart! :@ Man är konstant orolig för att de ska dyka upp oanmälda och släppa ut katten, man oroar sig för att de inte ska dyka upp så katten får sitta instängd i vardagsrummet i onödan, man får hela tiden gå och oroa sig för om de kommer göra det rätt & bra och man får hela tiden hålla koll på dem!!! Kan det inte vara över snart!? Måste de dra ut mer på plågan!?

Och jag tycker fortfarande att det drar i sovrummet, fast de spikat fast allt foder nu...

Kvar för dem att fixa:
  • Byta de vita persiennerna i köket till svarta, och sätta in svarta sovrummet!
  • Limma dit Fönsterbrädan i båda rummen!
  • Fixa balkongpartiet (på alla sätt!) på torsdag! (men det tar väl längre tid...)
  • Täta alla fönster!
Aja, måste dra tillbaka till skolan nu!
Bye

Byggnisse

Nu är det en byggnisse här, hoppas han gör det han ska när jag går om ett tag nu. Han har redan börjat, och Theo tycker att det låter hemskt!

Kram

Theodora

Kom ni ihåg Theos namnsdag igår? :)

Hon fick många pussar & mycket gos av mig! ♥

Ännu ett svar till Becca

Man vet som sagt inget, för det finns inga riktiga vampyrer, men det är ganska logiskt att levande döda är kalla då de inte har något blod som cirkulerar i kroppen, och jag som läser mycket anatomi vet att blod även har som uppgift att regulera värmen... Alltså resulterar det i kyla ( med tanke på att de heller inte vistas i solen och värms upp)

Om du anser att han är en hjälte så fine ;) Då får han väl vara det då. What's the deal? Det är en radda böcker, och snart filmer, och de är bra. Hjälte, inte hjälte, han har själv sagt att han är hjälte, han har inte sagt att han är hjälte, läsarna har gjort honom till hjälte, författaren har gjort honom till hjälte. No big deal. Och jag tror inte att man har gjort honom till en hjälte, han är helt enkelt en bad guy (som måbga tjejer dras till för att han är mystisk osv)  som är artig, belevad och snygg (Även om jag inte tycker att han är så snygg i filmen...menmen). What's not to like?

Haha, jag tror nog inte att de skulle vilja välja en Duett som sportbil i den filmen. Men du skulle imponera på min far med den önskan ;)

Har inte tid att skriva mer nu, måste till skolan!
Kram

Kalla element

Pratade förresten med Madde idag :) Om allt möjligt och så passade jag på att fråga jag henne om hon också hade kalla element, men det hade hon tydligen inte... Men hon sa att hennes Tommy jobbade ju med "att tömma element på luft hela dagarna" så de kunde komma ner i helgen och hjälpa mig ^^ Det är bra med snälla grannar! ♥

Jag ska förresten ha hennes Snoopy här på måndag när byggjobbarna är uppe hos henne, för tredje omgången (totalt 4:e dagen, om hon kommer undan så lindrigt vill säga, de är ju sega så det kan ju tänkas att det tar längre tid än det...).

Nä, nu ska jag äta, har typ skrivit ut allt nu ;)

Puss

Byggnissar alltså...

Det hände såklart inget på hela dagen, så Theo hade husarrest i vardagsrummet i onödan (På sin första namnsdag till råga på allt! Inte för att hon bryr sig, men i alla fall!!)... Satte foten innanför dörren vid fyra, såg att inget hade hänt, vände och gick bort till platskontoret. Pratade med samma trevliga chef, som dock inte verkar ha jättekoll... Och han ringde till någon som ska fixa det imorgon... Så Theo får vistas i vardagsrummet, Igen! Chefen visste dock att de låg efter på insidan. Får se hur det blir på Torsdag då'rå, om de blir färdiga på den dagen eller om de ska komma en massa andra dagar också... Det har i alla fall löst sig med frågan om vart Theo ska va den dagen :) Snälla Louise rycker in och tar min lilla snutt, och det är ju nära & bra också, bara över fotbollsplanen ;p Jag var lite stressad där innan, med tanke på att problemet uppkom igen igår kväll, då jag trodde att det var löst. Så puh!

Och en annan lättnadens suck har jag dragit då jag nu vet att jag i alla fall har fått minst godkänt på Vårdhygien-tentan. Det var bara en i klassen (stackars sate) som inte klarade den... Puh! säger jag bara!

Det riktiga resultatet får vi reda på senare, men nu är det värsta över i alla fall, för även om det känns bra när man skriver tentan så vet man ju aldrig hur det gick förrän man fått resultatet och ett godkänt räcker långt. I alla fall inom min profession, där en certifiering från SLU's utbildning räcker långt då många jobbar som djursjukvårdare utan att ha gått någon utbildning för det. Djursjukskötare står helt enkelt lite högre i kurs ;) Dessutom är min årskull den första som går ett kandidatprogram på 3 år, de andra utbildningarna har varit på 1 eller 2 år.

Nu ska jag ta & skriva ut lite papper och sedan ska jag nog ta & äta middag!
Kram ♥

C30 - inte så cool nej...

Som svar på din nästa kommentar Becca (Ni andra som inte hänger med: Jag och Becca har viktiga frågor att reda ut =p ): Nej, C30'n är inte så cool, enligt mitt tycke i alla fall och jag håller med om att en XC70 eller dylikt skulle vara coolare, men det gör inte många av de andra i dagens samhälle (i vår ålder). För dem så är XC70'n famljebil och C30 sportbil, och därför har man valt den till filmen. Tyvärr så får inte vi med bra smak bestämma ;)... Och jag har för mig att i boken hade han en S60/S80 eller något liknande, som för mig är mer en sportbil och mer Volvo, sådeså ;)

Och vem "vet" egentligen att Vampyrer brinner upp i solljus? För det första så finns det inte några vampyrer att forska på och för det andra så är det ju bara en av alla de saker som lär hända med vampyrerna... Varför skulle de inte glittra som is i solljus, med tanke på dess kroppsligt kyliga temperatur, deras "isiga" temperatur?

Förresten så anser sig inte Edward vara någon hjälte... Han säger faktiskt just det, att han kanske inte är hjälten utan "the bad guy", när Bella gissar på att han är en massa hjältefigurer och inte gissar på något "mörkt och ondskefullt". Hade du sett filmen eller läst boken så hade du vetat det ;P

Haha, Något mer du vill ha svar på?? ;)


Kram

Damp & ADHD!

Håller på att få damp :/ Seriöst!!! Min katt har typ ADHD ibland alltså...

Hon måste ju vara i vardagsrummet idag för att byggjobbarna (kanske) kommer tillbaka, och hon klarar verkligen inte av begränsningar!! Hon blir så jäkla trotsig! Suck. Jag tänkte i morse, när jag vaknade vid 7, att jag skulle flytta in hennes grejer och täcke & kudde dit in så kunde jag ju vara där inne med henne så hon inte behövde vara orolig (och så tänkte jag att jag kunde sova lite till). Jo tjena! Det gick ju inte så värst bra... Hon har farit runt som en vettvilling, lekt sporadiskt, men mest sprungit till dörren, gnällt, ställt sig mot glaset och velat komma ut. Varför kan hon inte bara leka med alla sina leksaker och ta det lugnt!? Nu sover hon i alla fall, men snart, när jag ska ut och ta något att äta, så kommer hon väl fara upp och vara lika tokig igen... Hoppas verkligen att de där jäkla byggjobbarna kommer tillbaka idag, så hon inte sitter i vardagsrummet i onödan...

Förutom att hon betett sig helt tokigt nu på morgonen, så hade hon vällt min Yucca-palm inatt, IGEN! Den nya krukan höll, men inte palmen... Just nu har den bara en "arm", den hade innan "the big accident" tre "armar". Får se om den överlever traumat min katt utsatt den för. En kombination av klumpig, nyfiken, energisk och busig katt är inte alltid den bästa! (Den där Yucca-palmen hade innan Theo kom till stan överlevt två katter, varav den ena var en riktig växtätare i perioder! Men ja, där ser man, allt som behövs är ett litet energiknippe!)

Fast jag älskar min knaskatt ändå ♥ Även om hon driver mig till vansinne ibland...


Igår - Hon har skön stajl ^^

Puss ♥

Kommentarssvar

Becca lilla, hjältar kör ju alltid Volvo!! ;) Volvo är ju helt enkelt bäst ♥ Så varför ha något annat!? (Plus att Edward dessutom har en massa andra coola bilar också, men nu var det ju volvon som behövde förklaras ;p )

Varulvar måste ju också få ha känslor. Det är ju elakt att missunna dem något bara för att vi placerat dem i ett fack.

Och att vampyrerna glittrar är ju för att man måste ju komma med något helt nytt till detta gamla fenomen ;) Någon modern touch på en gammal sägen.

Haha ^^

Naglarna rök och mitt goda humör med!

Japp, nu har jag klippt ner naglarna... Känns tomt men samtidigt bra, det är lättare att göra pilliga saker nu, som t.ex. Levis julklapp som jag pysslat ihop idag ;) Det blev bra tycker jag :p Men jag kan ju tyvärr inte visa bild här för då får ju Levi reda på vad det är...



Mycket naglar blev det i en hög och lite är det kvar på fingrarna...

Sedan blev jag sur... Fick ett sms från skolan nyss. Tentagenomgången imorgon är inställd! Maria är sjuk och ska försöka rätta klart tentan i början av veckan som kommer... Blä! Ville ju veta hur det gått! Det har ju faktiskt gått ett bra tag sedan vi gjorde den där tentan... Aja... Då kanske jag är hemma när byggjobbarna kommer så jag kan se till att de inte släpper ut Theo ur vardagsrummet.

Bye

♥ Grattis på Fars-dag!!

Grattis på fars-dag till min bästa pappa!

Nu tänker jag lägga upp lite bilder på min kameraskygga pappa, och av någon anledning (medvetet?) så har han nästan bara fastnat på kort i full skotermundering under påsk-semestern, eller i mörkret i en bil... Hmmm... Jag tror nog att det är medvetet.



Pappa på Formulan, har precis parkerat sig bra i solen ^^



Iklädd favoritglajjerna uppe vid Lill-Månkes



Pappa kollar om det hoppat in några fler hästar i motorn uppe på (Mellan?)Rissjön
(Pappa blir ju orolig över hur bra den går ;p )



På Kryssning i Somras



Ännu en gång på (Mellan?)Rissjön



Uppe på en fjälltopp



I den gula faran

Så har jag nu slut på kort som du nog skulle kunna tänka dig att visa upp :) Men några hade jag i alla fall ^^

Grattis igen!!! Nu ska jag ta & ringa också :p Synd att jag inte kan vara där själv :(

Byebye!

Klippa ner naglarna?

Jag undrar om det är dags att klippa klorna nu?? Jag får ju inte ha långa naglar som djursjukskötare och under kursen som börjar på måndag ska vi palpera djur och så, och jag vill ju inte råka nypa dem eller inte kunna göra vissa saker för att naglarna är långa (för de börjar bli lite för långa så de blir snudd på i vägen ibland)...

Mina fingrar kommer se så korta & barnsliga ut med nedklippta naglar... Usch


Nu

Men vad har jag för val? De kanske ryker imorgon... Fast i och för sig ska vi ju inte palpera förrän måndag vecka 47... Hmmm, tål att tänkas på.

Puss ♥

P.S. I love you...


På tal om att böckerna alltid är mycket bättre än filmerna som baseras på dem, så såg jag "P.S. I love You" ikväll. Har läst boken (köpte den när jag var på klassresa i Dublin) och filmen var ju helt fel när det gällde fakta!! Som fristående var den väl bra, men inget stämde ju typ!!
  • De var i fel land
  • Bodde fel
  • Åkte på semester till fel ställe
  • Fick breven på fel sätt
  • Karaoken gick inte rätt till
  • + att det var fel låtval vid karaoken
  • Daniel var helt annorlunda
  • Daniel ägde inte baren...
  • ...utan det gjorde hennes mamma!
  • Hennes mamma & pappa var skiljda!! :/
  • De gick på en gaybar istället för den hippa baren i boken...
  • Hon blev kär i någon William i filmen?
  • Hon skaffade sig fel jobb!!
  • Hon hade fel hårfärg
  • + en massa mer...
  • Och såklart utelämnade de en massa viktiga saker!!!!!!!!
Det som förstörde mest var att självklart att de inte ens var i Irland, och Dublin!! Förstår inte hur författaren kan ha godkänt att de bytte land till USA och New York! Helt fel stämning blev det...

Typiskt!

Aja...

Hare Gött!

Nu gör jag Becca besviken på riktigt...

... Men jag har biljetter till New Moon!!! YES!!!

Jag har nu beställt biljetter till mig, mamma, pappa & Levi (Brorsan hakar på ditt tåg Becca och tänjer ej på sina principer, du behöver ej bli besviken på honom i alla fall! ;p ) Ska gå den 20e på Falken :p, 75 kr per biljett är bra mycket bättre än 105 kr på SF.



Yes, Yes, Yes!!

Ska bli skoj att fräscha upp minnena från när jag läste böckerna *Minnen*, filmerna blir ju dock aldrig lika bra, menmen, man ska inte klaga ♥

Puss

Thriving Ivory - Angels on the moon ♥

Eftersom du, min kära vän ^^, vägrar lyssna på sådant som kan kopplas till The Twilight Saga så lägger jag in en annan låt med Thriving Ivory som du, och alla andra såklart, kan lyssna på istället ^^

Enjoy this instead (or also)!!


Thriving Ivory - Twilight ♥

Så mysig låt. Man blir så glad ^^

 

Den har dock inget att göra med filmen ^^

Men denna video var bättre än de andra på Youtube ;)

Och jag gillar ju filmen också, så mig gör det inget ;p

Enjoy! ♥

 

(psst.. Becca? Lyssna på låten & skit i videon ;) Låt inte kopplingen till ditt hatobjekt hindra dig från att lyssna på den :P För den är asbra)


Kallt är det i mitt sovrum

Ja, byggjobbare... Jag tycker inte att de gjort ett så värst bra jobb i sovrummet. Vaknade mitt i natten, frös och fick ta på mig ett täcke till för att det var en kylig bris som drog igenom mitt rum! Är det såhär det är med nya fönster? Tog tempen för en stund sedan och precis där luften kommer in är det 13° C... Mysigt värre! Jag som tyckte det var kallt med de gamla fönstrena, Tji fick jag! Hoppas det blir bättre när de är helt färdiga... Annars! :@

Något positivt kanske man ska säga också... Thriving Ivory är asbra!! Så, då var det gjort ^^

Bye ♥

Jäkla byggjobbare :@

Tror ni att det blev färdiggjort!? Nej, såklart inte! "Det ska bara ta en dag" Jo, tjena... Jag har inget foder på insidan och ingen fönsterbräde! Och så ska det se ut hela helgen och inte vet jag om de kommer tillbaka på måndag heller, för inget har de sagt. De var ju för fasiken färdiga innan lunch med att ha satt i fönster på alla tre våningar, vart tog de vägen sedan!?

Såhär ser köket ut just nu:






Och så här ser sovrummet ut:



Och det ser lika hemskt ut runt fönstret där...

Vad ska jag göra med Theo på måndag liksom? Jag vet ju inte ens om de kommer då... Kanske kan stänga in henne med mat, vatten, leksaker & låda i vardagsrummet...? För där ska de ju inte vara förrän på torsdag, hoppas jag. Men med de här virrpannorna & latmaskarna vet man ju aldrig! Suck, vad less jag blir!

Hmph...
Nu ska jag ta och bada... Det var träligt att bära hem Theos grejer från Anna... att en så liten, lätt katt kan vara så jobbig att bära på, och att en sådan liten har så tung kattlåda...

Kram

Puh!...

... Nu är tentan över! Vad skönt att ha det gjort och det kändes bra, mer kan jag inte göra :) Så nu får man hoppas att det inte bara kändes bra, utan också gick bra ;)

Mina nya fönster, i kök & sovrum, sitter dessutom på plats, men insidan är inte så snygg än :/ Hoppas de kommer tillbaka och fixar det innan dagens slut...

Nu ska jag skriva ut lite mer skolgrejer och sedan ska jag slappa tills det är dags att gå till Anna & hämta hem snuttkatten :p

Puss

Väldigt ensam

Nu är snuttepluttkatten inte hemma :( Det känns väldigt konstigt...
Saknar mitt sällskap ♥

Får hoppas hon sköter sig bra hos Anna nu :) Och jag hoppas hon har tid att vara lite social och snäll, som hon är hemma. Jag håller även fingrarna i kors och hoppas på att hon kommer ihåg att äta ordentligt... Hon får ju inte äta mindre än hon redan äter + att jag hoppas att byggjobbarna verkligen dyker upp imorgon och blir färdiga i tid. För jag vill ha hem min misse ♥



Tidigare idag, på nya sovplatsen

Och imorgon är det ju prov också :/ Jag hoppas som alltid att det går bra, att allt pluggande är nog...

Gonatt & sov gott!

Byggarbete och sömn = totalomöjlig kombination

Det går inte att sova när de där byggjobbarna drar igång... Men nu, typ en halvtimma efter att jag gett upp försöket att sova, då har de slutat!!! Så jäkla typiskt... Och imorgon ska de dra igång i min lägenhet... första omgången: kök & sovrum. Har flyttat alla smågrejer i sovrummet redan, bara sängen kvar, och jag skulle få hjälp med den senare idag.
Men min lilla snuttekatt måste då sova borta inatt och bo hos Anna imorgon :/ Kommer sakna min sovkompis :( Den enda sovkompisen jag har just nu. Men Anna får det nog mysigt ;) Bara inte Theo beter sig som när Louise tror att jag gett henne olagliga substanser ^^ Men så bör hon ju inte bete sig... i alla fall inte hela tiden... ^^
Sedan måste Theo sova borta den 11e och bo borta över den 12e då de ska fixa balkongpartiet. Hoppas det blir riktigt varmt och gosigt sedan, när de bytt ut alla fönster :p

Men nu ska jag ta & borsta tänderna och sedan sätta de nyborstade gaddarna i lite kurslitteratur och invänta mina klasskamrater ^^

Puss <3

Ensam igen...

Nu är det bara jag och katten igen och ett lätt snöfall utanför fönstret...
Har inget sällskap till tv-programen ikväll heller :/ Ingen alls... Det är inte som det brukar :(

Usch vad dystert det blev nu...

Bye...

Frysen

Skulle ju visa hur det ser ut nu när frysen "is in the building".
Såhär blev det:



Linslusen kom med på ett hörn också ^^

Det var ju mycket smidigare med en frys inne i köket! ;)

Haha

Dagens

Idag har jag varit i skolan på "medicineringsteknik hund", det var mycket information och mycket prova på uppdragning och administrering på "dockor". Det var skoj, men inte lika skoj som att spruta på riktigt ^^ Men det får bli en annan gång :p

Sedan var jag och mamma till Slöjd & detaljer, och jag fick ett set med något som jag ska pyssla ihop till någon. Får hoppas det blir bra, men jag säger inte till vem ;) Det blir en överraskning, om det blir ett bra resultat vill säga :p

Så har jag varit på luciaträning. De är fett avancerade! Med uppsjunging av alla olika slag, toner och all möjlig teori som jag inte kan... Jag vet då inte om jag är Alt eller Sopran... Aja, det blir väl bra ^^ Det lät fint när vi sjöng i alla fall. Och efter träningen mötte mamma upp mig och så gick vi till Milan och åt pasta :)

Och nu sitter jag här. Snart ska brorsan ringa och fråga något om/diskutera Kemi med mig, får hoppas jag kommer ihåg något nu då... Bindningar var det visst...

Snart är det tenta igen!... Ville bara säga det!

Ciao!

B12-injektion & blodprov ^^

Idag har jag varit duktig och provat på att injicera B12 både IM (intramuskulärt) & IV (intravenöst) på häst ^^
Min häst, Pinoccio, var väldigt lugn och reagerade inte ens :) Det var roligt :p och det gick bra.
Jag fick dessutom hålla två hästar till :) En var väldigt gosig, men riktigt nyfiken, så han var lite svår att hålla då han ville äta på allt ^^

Men nu måste jag gå och bada, det ösregnar och haglar lite smått så jag är dyngsur, plus att en gubbe nästan körde över mig inne på området :/ Han körde alldeles för fort! Usch, gubbar!



Bye!

1/11 :)

Igår så var det en vanlig söndag helt enkelt... Sådär tråkigt grå, så jag och mamma höll oss inne. Vi fixade lite med ekonomin och satt vid datorn. Jag pluggade lite och mamma löste korsord.

Till middag lagade jag kycklingcurry med ris :) Det blev gott.



Efter middagen gick vi bort till Coop och köte ett underlag till frysen, en kaffekokare och grejer till den, två plädar och en termometer. Vi flyttade sedan in frysen så man slipper springa ut på balkongen varje gång man ska ha något ur den (får se bild senare).



Kaffekokare



2 plädar - Det är kallt här ;)



Termometer ^^



Såhär fin blev soffan med nya pläden ^^

Nu ska jag och mamma ta & äta frukost ^^ Ska ju iväg och lära mig medicineringsteknik på häst :p då måste man äta ordentligt...
Kram

Bostadskö

Ja det är inte lätt att hitta en bostadskö som man kan stå i... I Jakobsberg finns det ingen särskild och i Stockholmstrakten finns det en som kostar 250 kr/år... Hmmm... Tråkigt. Allt ska då kosta.

RSS 2.0