Bästa helgen!

Den här helgen har varit otroligt bra tycker jag.
Mycket mysig och rolig!
 
I fredags inleddes helgen med biobesök efter Halloween-godis på jobbet. Jag, mamma, pappa och Levi såg Skyfall som var grym!
 

I lördags blev det sovmorgon och sedan shoppade jag och mamma ridgrejer. Nya ridbyxor, ridstrumpor och två sorters vinterhandskar blev det ;) Sedan var jag och Levi in till stan och strosade på Söder innan vi var hem till Johanna, Gustav och Nelson där vi fikade på kardemumma- och kanelbullar samt äppelmust som jag och Levi tog med :) Vi hälsade på söta Nelson (12 veckors Sheltie) och pratade.
Efter det gick jag och Levi och åt middag på Amida Kolgrill och tog en sväng förbi Fotografiska innan vi strosade genom Gamla Stan till centralen. Hemma tog vi ett skönt och varmt bad.
 
Idag blev det ytterligare en sovmorgon. Skönt! Sedan svängde jag och Levi förbi IKEA där han köpte ramar och sedan bar det av till gymmet. Där persade jag i Knäböj med 45 kg ;) Snart tar jag min egen vikt!
Sedan sa jag hejdå till Levi. Det tråkiga den här helgen... På kvällen var jag iväg och red också.
 
En superbra helg helt enkelt ;)

Kommentarer
Postat av: Fin blogg :)

Hej. Är du en djurskötare/vetrinär? Det låter spännande, iallafall det jag har läst i din blogg.
Kan du inte berätta lite om vilken linje man ska ta på gymnasiet? Om det är kul att jobba med det och hur lång utbildningen är ?
Tack!

Svar: Hej!Jag är Leg. Djursjukskötare :) För att bli Leg. Djursjukskötare måste du läsa en 3-årig utbildning på universitetet. Det finns ingen särskild förberedande linje på gymnasiet (jag läste t.ex. Sam/Natur på gymnasiet) utan det är vissa kurser som du måste ha läst på gymnasiet för att komma in på SLU och Djursjukskötarprogrammet. Du kan se vilka på www.SLU.se.
Jag tycker att det är ett väldigt roligt yrke som kan vara väldigt omväxlande. Ena dagen är det mest kundkontakt om du sitter i telefon eller reception, nästa dag är kundkontakt och arbete med djuren på mottagningen, dagen efter det tar du hand om djur som är inskrivna pga. sjukdom, nästa dag övervakar du djur under narkos på operationsavdelningen och du kan även jobba med rehabilitering m.m. Man kan inrikta sig på olika områden och specialisera sig och man kan jobba med lite av varje. Det är inget yrke som man väljer för att tjäna storkovan, men gillar man att jobba med djur och tycker om sitt yrke så spelar inte det så stor roll tycker jag. Vi inom yrket hoppas dock på en bättre status och högre lön i framtiden så att vi kan jobba med något kul och tjäna lite bättre :)

Jag hoppas det var svar på dina frågor! :)
Anna

2012-11-06 @ 19:44:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0